Avatar foto Door Josine Droogendijk
Nederlandse prinsessen 23 mrt 0 reacties

Uniek: Mabel in het groen bij uitreiking Prins Friso Ingenieursprijs.

"Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix en Prinses Mabel zijn woensdagmiddag 21 maart aanwezig bij de uitreiking van de vierde Prins Friso Ingenieursprijs. Deze vindt plaats op de ‘Faculty of Science and Engineering’ van de Rijksuniversiteit Groningen. De finalisten zijn ing. ir. Sander den Blanken, directeur Arup BV; dr. ir. Jan Klok, principal technologist bij Paqell B.V. en scientific project manager bij Wetsus en dr. ir. Nima Tolou, assistant professor op de afdeling precision and microsystems engineering aan de TU Delft en co-founder van Flexous.

Ingenieurs die zich onderscheiden in expertise, innoverend vermogen, maatschappelijke impact en ondernemerschap komen in aanmerking voor de jaarlijkse Prins Friso Ingenieursprijs. De winnaar mag zich een jaar lang Ingenieur van het Jaar noemen. Met deze prijs wil KIVI ingenieurs een podium bieden en de maatschappelijke dialoog met ingenieurs ondersteunen. Prins Friso was ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek en lid van KIVI. De Rijksuniversiteit Groningen is een brede klassieke universiteit met een grote faculteit die gericht is op techniek en natuurwetenschappen.

KIVI is de beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland sinds 1847. KIVI zet zich in voor het ondersteunen van ingenieurs in hun beroepsuitoefening en het leggen van verbindingen tussen ingenieurs en samenleving. KIVI werkt met dit doel samen met de technologische industrie, kennisinstellingen, het hoger onderwijs en wereldwijd met andere beroepsorganisaties voor ingenieurs."

foto van Albert Nieboer.

Outfit Prinses Mabel:

Josine schreef in deze log al over de vermaakte deux pieces van Prinses Beatrix. In deze log besteden we aandacht aan de maxi-japon van Prinses Mabel! Zij droeg een groene gebloemde maxi-jurk van Self Portrait. Ook Prinses Mabel draagt – net als Prinses Beatrix – de speciale broche die ze in 2015 ontvingen als herinnering aan de uitreiking van de eerste Prins Friso Ingenieursprijs.

foto van Albert Nieboer.

foto van Albert Nieboer.

Prinses Mabel droeg al eerder kleding van dit merk, en ook haar nichtje, Prinses Amalia, zagen we al eens in kleding van Self Portrait. 

Foto's ©PPE, Albert Nieboer 

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals – [email protected].

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments