Avatar foto Door Moderator Petra
België 13 dec 19 reacties

Top 10: de leukste kerstkaarten van de royals

Ook op ModekoninginMaxima komen we helemaal in kerstsfeer. Wij hebben de tien leukste kerstfoto’s van eerdere jaren voor je opgezocht.

1. Erfgroothertog Guillaume, erfgroothertogin Stephanie en prins Charles van Luxemburg in 2021, samen met deze schattige beer.

Foto ©Monarchie, Sophie Margue

2. Vanuit Monaco verschijnen altijd heerlijke kersttaferelen. Galajurken, cadeautjes onder de boom: dit is nu een echte kerstkaart.

©PPE 2016

3. Soms komen er wat meer zomerse kiekjes vanuit Spanje, maar deze kaart uit 2016 ziet er toch echt wel uit als een kerstkaart.

Foto ©Spaanse hof

4. Deze kerstkaart uit Spanje is vooral schattig.

Foto ©Spaanse hof

5. Volop kerst in het huis van prins Carl-Philip en prinses Sofia.

Een foto i.v.m. de luciaviering. Foto ©Victor Ericson, Kungahuset

6. Victoria en Daniel zorgen ieder jaar voor 1 of meer mooie plaatjes.

Het gezin van Victoria en Daniel in 2019. Foto ©Kungahuset, Raphael Stecksen

7. Charles en Camilla zorgen vaak voor een gezellig plaatje. Geen perfectie, maar vooral een leuke momentopname.

Charles en Camilla in 2010. Foto ©Clarence House via PPE

8. De prinsjes keurig in pak, de dames in het rood: samen met het goud op de achtergrond past deze foto helemaal bij deze tijd van het jaar.

©Belgian Royal Palace

9. Prinses Benedikte bij haar kerstboom in het Christian VIII paleis, waar ze haar eigen appartement heeft. Benedikte verzamelde haar eigen collectie kerstballen door de jaren heen, o.a. tijdens vakanties in Zwitserland.

10. Kerstwensen van prins Joachim en prinses Marie en gezin, een paar jaar geleden.

Foto ©Kongehuset op instagram
Foto ©Kongehuset
Foto ©Kongehuset

Morgen komt er een blog online met de kerstkaarten van dit jaar. Daar zitten ook weer mooie kiekjes tussen.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
19 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat een leuke kerstkaarten. En inderdaad, ik vind t ook het leukst als er speciaal voor de kerstwens een kaart is gemaakt

De mooiste, maar zeker niet de leukste, die van de Grimaldis. Die foto is té perfect en mist warmte en vreugde. Alle andere foto’s daarom leuker, maar met kleine kinderen heb je sowieso een schattigheidsbonus. Heb je die niet, dan doet wat humor het goed, zoals het schamele kerstboompje van Benedicte of het gezellige kiekje op de skies.

Het kiekje van Benedicte is zwaar favo bij mij ofwel komt echt over zoals het is 🎄

Begrijp ik, ik kan het authentieke en ongekunstelde ook waarderen.

Mee eens, een leuk gezin en die bezoekjes doen ze zeer goed, komt écht en gemoedelijk over.
Apropos Luxemburg: een paar dagen geleden is er een filmpje vrijgegeven van María Teresa, die een groep kinderen door het groothertogenlijk paleis rondleidde. Veel beeldmateriaal voor het geval je de zeer gewaarderde blog ‘binnen de paleismuren’ wilt uitbreiden 😉.

Wat leuk weer even terugkijken naar de oude kaarten. Vooral die van Charles en Camilla is leuk. Mis wel onze NL royals in dit overzicht
Inmiddels zie ik op sociale media ook al de kaarten van dit jaar langskomen, dus ik hoop dat daar ook nog een blog ove4 komt

🤔 Aha oké, uhhh maar Petra, zijn zomerse Spaanse kiekjes dan wel ‘kerstachtig’? Op z’n minst op plaats 11 dan toch een Nederlandse bijdrage hier op MKM?! 😉

Jammer Petra, geen reactie op mijn bericht terwijl ik me echt echt echt! verbaas over de meer dan talrijke aanwezigheid van Scandinavische en
( schattig genoemde ) Spaanse royals in ‘jullie’ top 10 van ‘leukste kerstkaarten’ van royals van de afgelopen jaren -> ?! 🤷🏼‍♂️

Ik zoek echt geen spijkers op laag water en ben me zeer bewust dat u als MKM-team geen publiciteitsmachine bent van onze eigen Nederlandse royals, maar kan me niet aan de indruk onttrekken dat ‘jullie’ top 10 zeer en meer dan persoonlijk getint en ingevuld is, jammer en dat meen ik echt, jammer.

Het raakt me blijkbaar…. een gemiste kans m.i. door MKM

Leuk, deze kerstkaarten!
Voor elk wat wils….
Alles uit de kast getrokken of juist heel sober.
Nr. 7: Charles en Camilla op de ski’s vind ik een mooi spontaan plaatje van een leuk paar!
Nr. 4 uit Spanje raakt me door de zichtbare zussenliefde.
Nr. 8 licht ik er uit vanwege de royale, spontane lach en open blik van koning Filip, die zichtbaar trots op- en gelukkig is met zijn gezin.
Nr. 1 uit Luxemburg spreekt mij ook aan, vanwege de gezellige intimiteit van het gezin en de leuke accenten, zoals de beer tussen hen in.
De drie foto’s van nr. 10 zijn mooi, met natuurlijk aangebrachte kerstversiering in hun woonkamer, zonder overdaad, pracht en praal.
Vanuit Monaco zie ik daarentegen een kaart die super perfect is en schitterend overkomt, maar de warme uitstraling mist en daarmee voor mij zijn doel voorbij geschoten is.

Leuk om deze oudere kerstkaarten te zien. Zie je ook goed hoe veel groter en soms al volwassener de kids zijn geworden.
Moest lachen om het zielige boompje van prinses Benedikte, die is van de categorie “te laat en alleen deze was nog over” 😂
Hangen zulke mooie “ballen” in, maar een beetje vollere boom had niet misstaan.
Leuk om de Luxemburgse tekst te zien, vind dat altijd zo grappig klinken en nu te lezen is het best wel te begrijpen.

Leuk om te zien hoe ieder er zijn eigen draai aan geeft. Persoonlijk vind ik een kerstkaar het leukste als er ook een kerstthema is. Sneeuw, een kerstboom of de kleding wat feestelijk. Monaco is altijd prachtig gestyled, maar ook Charles en Camilla vind ik heerlijk ongedwongen. Een zomers kiekje als kerstkaart vind ik minder

Bedankt , ik heb er echt van zitten genieten .

Weer erg leuk om te zien. De foto van Victoria en haar gezin vind ik het mooist.

Ik vind een royal kerstkaart het mooist als het hele gezin erop staat in kerstige outfits en met een kerstboom en/of kerstversiering om hen heen. De kaart van Monaco is het mooist qua styling, die van Luxemburg is ook heel leuk. De boom van Benedicte ziet er op zichzelf een beetje karig uit, wel mooie versiering erin.