Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 02 mrt 49 reacties

Maria Teresa en Stephanie mooi verzorgd tijdens contraprestatie

De president van Tsjechië en zijn echtgenote brachten deze week een staatsbezoek aan Luxemburg.

Update: Guillaume en Stephanie waren gisteravond samen met groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa aanwezig bij de contraprestatie. Maria Teresa en Stephanie zagen er beiden mooi gekleed uit. Stephanie droeg al wat meer voorjaarskleding, Maria Teresa ging voor een wat meer winterse look. Maar beiden zagen er naar mijn mening goed gekleed uit.

Foto Monarchie, ©Sophie Margue
Foto Monarchie, ©Sophie Margue
Foto Monarchie, ©Sophie Margue
Foto Monarchie, ©Sophie Margue

Op de 1e dag van het staatsbezoek, droeg groothertogin Maria Teresa een fluwelen blazer met patroon van Etro, op een zeegroene jumpsuit van MaxMara. Haar tas komt van Bottega Veneta.

Foto Monarchie, ©Sophie Margue
Foto Monarchie, ©Sophie Margue

Complimenten voor de presidentsvrouw, wat is zij prachtig gekleed. Haar dagkleding, maar ook haar rode galajapon is prachtig. Groothertogin Maria Teresa draagt een donkerblauwe galajapon met zilverkleurige kraaltjes langs de mouwen.

Foto Monarchie, ©Sophie Margue
Foto ©Groothertogin Maria Teresa/instagram/Sophie Margue
Foto Monarchie, ©Sophie Margue

Maria Teresa draagt de Belgische scroll tiara.

Foto Monarchie, ©Sophie Margue

Erfgroothertogin Stephanie draagt een donkergroene fluwelen japon. De japon past perfect bij de Chaumet smaragden tiara, die Stephanie voor het eerst draagt. Persoonlijk denk ik dat het wat mooier was geweest als Stephanie een wat losser kapsel had gekozen, in plaats van dit strakke kapsel.

Foto Monarchie, ©Sophie Margue
Foto Monarchie, ©Sophie Margue

Vandaag draagt groothertogin Maria Teresa een lange olijfgroene mantel van Maison Rabih Kayrouz, gecombineerd met een goudkleurige broek en bijpassende top.

Foto Monarchie, ©Sophie Margue
Foto Monarchie, ©Sophie Margue
49 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Dames en heren, ik denk dat we het er wel over eens zijn dat Stéphanie niet de geschiedenisboeken in zal gaan als ’s werelds grootste stijlicoon. Om te voorkomen dat we de grens van respect overtreden, heb ik de reacties uitgezet.

Wat een afschuwelijk “Meidenvenijn”
Vals om zo’n leuk mens zo neer te sabelen.

Wat wordt er op de persoon van Stephanie gespeeld. Ze heeft nog geen jaar geleden een kind gebaard. ‘Moeke’ , ‘oubollige tante’ die bewoordingen zeggen meer over je eigen strenge, veroordelende mening hoe een vrouw er behoort uit te zien blijkbaar. Heel naar en het heeft niets te maken met wat je vindt van iemands kleding. Jammer dat er ruimte gegeven wordt aan op de persoon gespeelde commentaren.

Eens. Je kan iets vinden van haar kleding stijl (waar ze zich waarschijnlijk zelf goed in voelt?). ik wordt ook niet enthousiast. Maar deze kwalificaties gaan over de persoon, dat is vervelend en niet in orde.

Wat een oubollige tante die Stephanie, ze lijkt wel 20 jaar ouder dan dat ze eigenlijk is, en die kleding maakt het er niet beter op. Verschrikkelijk die bloemmetjesjurk, goed voor een bomma van 80 jaar en trouwens op die ouderdom zou ik dat zelfs nog niet durven dragen.

Beste Chris,
De bloemetjesjurk is bepaald niet tuttig of oudbollig, de styling is dat wel. Daarbij is de jurk niet geschikt voor deze gelegenheid.
Als ze deze jurk in de zomer draagt met sneakertjes of leuke hippe sandalen en ze gooit haar haar asymmetrisch of in een wat bollere paardenstaart; dan staat daar een hele hippe mama van 2 kindjes.
Styling is heel belangrijk.
Hoe het ook kan zie je hier: https://www.newmyroyals.com/2017/05/duchess-catherine-visits-mudam-museum.html?m=1
Kate “outshinen” is een hele kunst, maar ze heeft het hier absoluut gedaan. Dus: ze kan het wel, maar ik denk nogmaals dat ze onzeker is over wat wel en niet kan met haar nieuwe figuur en haar rol als erfgroothertogin en mama.

Wat een leuke vrolijke jurk draagt Stephanie. Zoveel beter dan haar eerdere look tijdens dit staats bezoek. Alleen matcht het wat mij betreft niet helemaal met de looks van Maria Theresa en de presidentsvrouw. De presidentsvrouw ziet er weer prachtig uit en ook de outfit van Maria Theresa vind ik super.

Ik las dat iemand schreef over de avondjurk van Stephanie “tutjurk”. Misschien is zij wel een “tutvrouw”. Dan is ze wel stijlvast. Ook de contraprestatiejurk is een “tutjurk”. Eeuwig jammer dat ze onvoldoende gebruik maakt van de mogelijkheden die er zijn en zij misschien wel heeft.

De vrouw van de president vindt ik zowel overdag als in de avond prachtig. Wat ziet ze er mooi verzorgt uit👌🏻.
Maria Theresa, schitterend. Mooie warme kleuren, complimenten, ze heeft niet het makkelijkste model lichaam, maar chapeau.👌🏻
Stephanie, Stephanie wat moet ik hier toch over zeggen. Zo jammer, je bent zo’n leuke jonge vrouw en je ziet er vaak uit als een moeke. Ditt moet toch anders kunnen. De jurken die je draagt, zwaar en oubollig. Je haren zo strak naar achteren gekapt. Ik gun je een goeie styliste, met adviezen zodat het allemaal wat vlotter wordt.
MT en Stephanie, misschien even appje voordat jullie samen iets ondernemen. Winterlook(prachtig) voorjaarslook (tuttig)

Redactie, het zou leuk zijn als we in deze rubrieken een like of een duimpje konden geven. Ook overzichtelijker dan veel op hetzelfde neerkomende commentaren.

Ik vind het juist leuk om de verschillende reacties te lezen!

Als het wat toevoegt wel. Maar het is ook leuk om met een like/duimpje iemand te kunnen laten weten dat je het ermee eens bent.

Na de update:
Maria Teresa in monochrome donkergroen geeft wat meer lengte dus voor mij zijn die veren niet storend. Ik vind het goed gekozen.
De presidentsvrouw heeft een prachtige rok aan, mooi gecombineerd met licht bovenstuk. Deze vrouw weet duidelijk wat haar goed staat, haar plus- en minpunten. 👍
Stephanie’s jurk is leuk, maar te simpel voor deze gelegenheid.
Waar anderen de kapotte langspeelplaat spelen door het telkens over Maxima’s haar te hebben, zeg ik nu: lieve Stephanie, ga naar een goede kapper en laat je haar eens lekker in een goed model knippen dat past bij je mooie snoetje. Draag het vervolgens vaker los of mooi bol opgestoken.

Mooi en chique pak van Maria Teresa, mooie warme kleur. Ook de presidentsvrouw ziet er mooi en feestelijk uit in een lange rok met een mooie simpele blouse en ketting, eenvoudig maar juist door in het lang te gaan en de mooie stoffen zeer feestelijk en gekleed. Stephanie daarentegen.. wel leuke jurk maar niet voor deze gelegenheid.

Ik zie nu toch in de KH-agenda het staatsbezoek aan Vietnam op 19mrt. Zin in!

MT dr outfits altijd de moeite waard om naar te kijken.
Wat een supermooi Etro jasje…maar voor haar een maatje te groot?
Tijd om de Tsjechen uit te nodigen voor NL staatsbezoek?

🇨🇿 Goed idee, “de echtgenote van” – hoe noemt deze mevrouw zichzelf? – is wat mij betreft van harte welkom gezien haar kledingstijl m.n. wat betreft de avonduren 🕰️

Ik vind Erfgroothertogin Stephanie wel geruststellend. Hoe erg wil je het hebben? Onze Amalia vond ik doorgaans vrij hopeloos, maar het kan dus altijd nog erger…😩

Ik stel voor een sessie met Fred van Leer of Trinny & Susannah.
Ik denk dat het een ietwat onzekere jonge vrouw is die geen idee heeft dat het lelijke jonge eendje al een tijdje een zwaan is. Zal me niks verbazen als ze vroeger gepest is en nu daardoor liefst wil opgaan in het behang.

Tjonge jonge jonge, wat een aannames, jammer dat ze u persoonlijk niet van repliek kan dienen.

De presidentsvrouw draagt idd een erg mooie rok.
M teresa en stephanie zien er erg verzorgd uit. Verkies monochrome outfits voor stephanie.

Ervaar stefanie als een zelfverzekerde jonge vrouw van 40 jaar met de voeten stevig op de grond en met een lieve uitstraling en een open gezicht die recent 2 kinderen heeft gebaard en uiterst gelukkig is met haar gezinnetje.

En dat geluk straalt ze dan ook terecht uit! Ze hadden een groot verlangen naar een gezin, en dat is na vele jaren gelukt. Ik geef haar groot gelijk dat haar gezin voor haar op nr. 1 komt en een jurk ergens achteraan in de rij. Het zal heus in de loop van de jaren best wel bijgesteld gaan worden, het is een natuurlijk proces.

Mogelijk wordt het niet bijgesteld, omdat ze volkomen tevreden is met haar keuzes. Niet iedere Royal heeft kleding hoog in het vaandel en vinden zij andere zaken veel belangrijker. Dat kan en mag.
Tenslotte ziet ze er wél verzorgd uit.
Je hebt gelijk, ze straalt, prachtig om te zien.

Alles is wennen ook voor hun.

Wat een schitterende rok draagt de presidentsvrouw bij de contraprestatie! Maria Teresa ook erg mooi in deze groene set. Ach Stephanie, een zomerse ouwelijke jurk, jammer hoor.

De presidentsvrouw ziet er wederom het mooist gekleed uit.
Wat een prachtige rok!
Maria Teresa heeft een top en broek uitgekozen die haar heel breed doet lijken, door de veren partij op heuphoogte en de wijde pijpen.
Dit wordt nog versterkt doordat ze minder groot van gestalte is.
Stephanie laat ons merken dat de meteorologische lente is begonnen en ziet er gezellig uit in een fraaie fris ogende gebloemde jurk.
Mooi dat ze de kleur paars eruit gepakt heeft voor tas en schoenen, wat mooi combineert, evenals de lila omslagdoek.
Wat heeft ze toch een lief gezicht!
Ik vind de klassieke stijl die ze veelal draagt ook echt bij haar passen.
Als zij zich erin thuis voelt….prima toch?!
Al zouden sommigen haar liever wat modischer of jeugdiger gekleed zien, ik heb er geen probleem mee hoor.
Ze ziet er keurig verzorgd uit in een voor haar kenmerkende stijl.

Maar de andere dames gingen niet op ‘gezellig’ die gingen op chique. Ik vind de jurk van Stephanie hier niet passen. Al is het wel 1 van haar betere loods.

Van alle looks vind ik de presidentsvrouw steeds het beste gekleed. Met de bloemetjesjurk voor Stephanie en het haar zo vind ik haar ouder lijken. De top van MT heeft een verenrand op de heupen en ook op dezelfde hoogte op de mouwen, ze lijkt nu breder.

🆙 date 👉🏼 En wederom de echtgenote van de president shines met haar avondoutfit 🤩 9️⃣👌🏼

Maria Teresa in een mooi 🟢 Natan outfit en Stephanie verdient idd naast een goede stylist een serie fonkelnieuwe, sprankelende avondoutfits 👍🏼

Helemaal mee eens! Het lijkt wel alsof ze absoluut niet wil opvallen maar nu valt ze juist op door m.i. verkeerde keuzes.

Wat is het toch een mooie vrouw, Maria Theresa. Maar haar kleding keuze bij de ontvangst kan ik echt niet waarderen. De gala outfit is weer heel mooi en vooral de gouden outfit van vandaag vind ik top.
De Tsjechische presidents vrouw ziet er super mooi uit.
Maar oh wat gun ik Stephanie toch een goede styliste. Ze heeft prachtig haar en een mooie uitstraling maar ziet er helaas altijd uit als een “moeke”. Halslijn en het kapsel doen helaas niets voor haar. Misschien had de tiara beter gestaan als deze wat meer naar achteren werd gedragen.

Last edited 1 maand geleden by AnnekeM

Oei, de enige die ik hier goed gekleed vind gaan is de echtgenote van de Tsjechische president. Wat een schitterende rode galajurk! En ook het lila pakje vind ik mooi. Mooie kleur en het staat haar goed.
De kleding van de Luxemburgse dames staat niet goed bij hun postuur. De fluwelen blazer is getailleerd maar komt zo niet over. In combinatie met de jumpsuit vind ik het nogal massief overkomen. En de galajurken zijn ook qua model niet flatteus. Wat jammer!

Zó jammer, Stephanie , een goed advies zou zoveel voor je kunnen doen, zonder je bescheidenheid te kort te doen.
Want die siert je.
Fijn dat je niet “op bokst” tegen je schoonmoeder.
Je hebt zoveel andere ” kwaliteiten” die zij níet bezit.

Maria Teresa super verzorgd en vol elan. Stephanie verbleekt helaas weer naast haar schoonmoeder. Ik vind dat zo jammer, want het is zo’n mooie vrouw met een hele lieve uitstraling. De open hals van haar saaie avondjurk schreeuwt om een mooi collier, er liggen er genoeg in de koninklijke kluis. Het kapsel weliswaar mooi opgemaakt, maar zo strak naar achteren laat het haar gezicht niet stralen, daar veranderd zo’n mooie en aparte tiara ook niets aan, als hij zo vreemd op het kapsel is gezet.

Ik sluit graag aan bij Elisah om de kleding van de presidentsvrouw op nr. 1 te plaatsen.
Een keurig geklede dame.
En de rode avondjapon is bijzonder elegant.
Dan Maria Teresa: in de fluwelen blazer op de zeegroene jumpsuit vind ik haar heel kolossaal overkomen.
De avondjapon staat haar goed, maar de foto waarop ze haar blote been door de split weet te etaleren vind ik enorm geforceerd overkomen, en dat geeft een onnatuurlijk effect.
De olijfgroene mantel staat haar prima, maar die goudkleurige flodderpijpen die er onderuit komen kunnen mij niet bekoren.
Stephanie: de fluwelen japon kleedt keurig af. De halsopening zou ik iets minder breed gemaakt hebben zodat het niet zo fors oogt.
Wanneer het kapsel aan de voorkant losser opgemaakt zou zijn, geeft dat een vlottere uitstraling en komt de tiara beter uit.

De presidentsvrouw staat voor mij met stip bovenaan.
Dagkleding en avondkleding, beide goed gekozen,
Stephanie heeft haar best gedaan, maar het is het niet, ze lijkt wel een oude moeke, wat jammer toch, is er dan niemand die haar eens goed advies kan/ wil geven??
Maria Theresa , ook op beide momenten niet mijn smaak, colbert te massief voor haar lengte, avondkleding ook,

Oh mai mai, de dagkleding vd presidentsvrouw is veel te braaf en te tuttig, haar rode avondjapon daarentegen een dikke 9️⃣👍🏼

Maria Teresa blijft ons maar verrassen however, haar overduidelijk bewust geposeerde blote been gaat mij althans een tikkeltje te ver… 🤷🏼‍♂️

🫢 En ach wee, de m.i. wederom onhandig, krampachtig, te statig stijfjes en ietwat sneu overkomende Stephanie….. meid meid meid, weer sla je de plank volkomen mis, wanneer stopt dit? 🫣
👉🏼 Neem aub een goede stylist in dienst, je lijkt inderdaad zo weggelopen uit een filmset 🎬 van Game of Thrones zoals Oranjefan al oppert. En sorry dat ik het schrijf, de tiara is niet echt mooi te noemen.

De groothertogin ziet er overal goed gekleed en verzorgd uit. Het kapsel onder de tiara vind ik niet mooi gedaan. Had mooier gestaan als het meer volume had gehad. En Stephanie ach..ze heeft een heel klassieke uitstraling in haar gezicht, echter het haar met de tiara er boven op gepland kan ik echt niet mooi vinden. De japon mooi maar ze heeft een vrij oudelijke uitstraling zo.

De presidentsvrouw is goed gekleed, Lila en rood, frisse kleuren, lente uitstraling. Bij M-T is de blazer van Etro te lang, verder mooie looks, ook ’s avonds. Stephanie ziet er mooi uit, het lijkt alleen of ze uit een vroegere tijd komt met het haar (wat heel kunstig is gedaan) en de fluwelen japon en de tiara, ze kan zo meedoen in Game of Thrones/Lord of the Rings, het doet Middeleeuws aan.

Vind de jurken van zowel maria teresa als van stephanie erg op elkaar gelijkend . Op de split van maria teresa na. .. vind ze voor beiden eerder eenvoudig belijnd. Beiden komen verzorgd voor de dag. Beiden dragen schitterende niet te imposante tiara’s ( respectvol naar de presidentsvrouw) maar voor beiden vind ik het haar te strak …. Maar voor mij straalt stephanie steeds meer gelukzaligheid uit ..
Vind de etro blazer voor maria teresa te ruim.

Och mijn vingers jeuken bij Stephanie (alweer😉). Zo’n lief en knap smoeltje, maar ze kan niet overweg met haar nieuwe figuur na twee kindjes en misschien ook wel haar nieuwe status.
Een tutjurk en een tiara te ver naar voren op een te strak kapsel🫣
Kijk naar Maria Teresa: ziet er steeds beter uit en straalt je tegemoet. Meer durf in kleding dan ze ooit liet zien👏
De foto van “de drie schoonheden” naast elkaar is heel leuk, inderdaad complimenten voor de presidentsvrouw en voor Maria Teresa met een kijkje op een koninklijk been😂

Helemaal eens met je Roos. Stephanie heeft een mooie en lieve uitstraling, maar ik denk dat ze je als stylist om advies moet vragen😉

Dank je wel Birchwood71 👍