Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 20 okt 0 reacties

Terugblik staatsbezoek Portugal: Máxima's accessoires

Het staatsbezoek aan Portugal ligt alweer achter ons. De komende dagen is Máxima's publieke agenda leeg, maar gelukkig kunnen we uitgebreid terugblikken op al het moois dat Máxima ons heeft voorgeschoteld. In deze log: Máxima's accessoires. 

Hoeden 
Laten we bovenaan beginnen met Máxima's hoofddeksels. Op dag 1 draagt de koningin een relevé van parabuntal, een gladstrosoort van de buripalm. Een favoriet model, dat in meerdere uitvoeringen in Máxima's hoedenkamer te vinden is. Zo groot als de hoed is op dag 1, zo klein is hij op dag 2. Máxima draagt een bruine fascinator in de vorm van enkele gestileerde rozen van zijde. Het geheel is omlijst met voile in een lichtere tint. Het staatsbezoek sluit Máxima af met een cocktailhoed van Fabienne Delvigne. Opvallend is het gestreepte materiaal van abaca en zijde. Abaca is een bananensoort en de vezels hiervan kan heel goed worden gevouwen. Hierdoor is het materiaal erg populair bij modistes en wanneer het materiaal wordt gecombineerd met een transparante zijde, krijgt een hoed een luchtige en romantische look. 

Tassen en handschoenen
Van de hoeden gaan we door naar de tassen.  Op dag 1 kiest Máxima voor een bekende handtas van Sophie Hapsburg. Het model heeft Moneypenny. Tijdens het staatsbezoek zien we opnieuw een bekende clutch. Zo lijkt het althans vanuit de verte, maar wanneer er wordt ingezoomd op het avondtasje komt er een groen oog tevoorschijn. Het is dus maar de vraag of Máxima hier haar bekende -en vermaakte- clutch van Celestina bij zich heeft of een nieuw exemplaar. Op dag 2 kiest Máxima opnieuw voor een bruin tasje. De ontwerper is helaas onbekend, al heeft JAusten na een lange speurtocht wel kunnen ontdekken dat ze in ieder geval te koop zijn op de Filipijnen. Het zou kunnen dat Máxima ze tijdens een buitenlandse reis gekocht heeft of in ontvangst heeft genomen als geschenk, maar ik sluit ook niet uit dat de clutches dichter bij huis zijn aangeschaft. Tijdens de contraprestatie kiest Máxima in ieder geval voor een gouwe ouwe. De zwarte enveloppetas is een ontwerp van Valentino en is al in gebruik sinds 2001. Op de laatste dag van het staatsbezoek zien we Máxima met een relatief nieuwe handtas van modehuis Natan. Mooi hoe de verschillende materialen de tas een extra dimensie geven. 

Qua handschoenen houdt Máxima het rustig. Ze kiest kleuren die passen bij haar handtassen en daarin geef ik haar groot gelijk. Alle outfits zijn namelijk al ruim voorzien van een heerlijke Máxima-dosis drama. 

Schoenen 
En last but not least ook nog wat aandacht voor de schoenen van de koningin. Op dag 1 draagt de koningin poederkleurige hofschoenen van Gianvito Rossi. Echte klassiekers, die Máxima in meerdere kleuren heeft aangeschaft. Tijdens het staatsbanket kiest ze vervolgens voor beige sandaletten met een strikje op de neus. Een opvallende keuze, maar gek genoeg combineert Máxima deze schoenen -ongeacht de kleur- vaak met kleding van Taminiau. Denk aan de witte cocktailjurk in Monaco en de avondjurk voor haar veertigste verjaardag. Ik vraag me dan gelijk af of Máxima's kledingkast per ontwerper is ingedeeld, want Máxima heeft heel wat schoenen die meer voor de hand liggen. 
Op dag 2 van het staatsbezoek kiest Máxima in ieder geval weer voor mooi en veilig met haar bruine hofschoenen van Gianvito Rossi. Ook tijdens de contraprestatie kiest Máxima voor schoeisel van de Italiaanse ontwerper, maar ditmaal zwarte sandaletten. 
Het staatsbezoek wordt afgesloten met de bekende pumps met plexi van modehuis Natan. Ik vermoed dat ze heel lekker lopen, want Máxima heeft ze in meer dan tien kleuren. 

De totaalplaatjes:

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments