Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 21 nov 0 reacties

Staatsbezoek president Singapore – dag 1

Op uitnodiging van Zijne Majesteit de Koning brengt de president van de Republiek Singapore, mevrouw Halimah Yacob, op 21 en 22 november 2018 een staatsbezoek aan Nederland. Zij wordt vergezeld door haar echtgenoot Mohamed Abdullah Alhabshee.

Het staatsbezoek bevestigt de goede en hechte bilaterale betrekkingen tussen Nederland en Singapore en biedt gelegenheid om de samenwerking te verbreden en te verdiepen, met name op het terrein van economie en innovatie. Singapore is voor Nederland een belangrijke partner in de Aziatische regio. Er zijn meer dan 1600 Nederlandse bedrijven gevestigd. Het land werkt nauw samen met onder meer Brainport Eindhoven en de haven van Rotterdam op het gebied van duurzame technologie en haven- en waterinfrastructuur.

President Halimah wordt vergezeld door de Singaporese minister van Milieu en Water, Masagos Zulkifli en andere bewindspersonen en vertegenwoordigers uit het Singaporese bedrijfsleven. Nederlandse bewindspersonen nemen deel aan diverse onderdelen van het staatsbezoek.

Woensdag 21 november
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima heten president Halimah en haar echtgenoot officieel welkom op de Dam in Amsterdam. Na de inspectie van de erewacht vindt in het Koninklijk Paleis Amsterdam een ontvangst plaats met Nederlandse en meegereisde Singaporese autoriteiten. Na de ontvangst legt de president een krans bij het Nationaal Monument op de Dam.

In de middag bezoekt zij samen met Koning Willem-Alexander Prodock in Amsterdam. Deze innovatiehub voor startups is in 2016 in het leven geroepen om vernieuwing in de Amsterdamse haven te faciliteren en stimuleren. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam en minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking geven hier een korte toelichting op de uitdagingen die steden tegenkomen op hun weg naar ‘smart cities’ met een circulaire economie. Waternet en onderzoekers van het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions presenteren vervolgens samen met startup-ondernemers oplossingen die hierop gericht zijn, zoals 3D-printing met gerecycled plastic afval waarvan stadsbankjes worden gemaakt. Ook wordt een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen Nederland en Singapore op het gebied van milieu en water. De eerste dag wordt afgesloten met een staatsbanket in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Outfit koningin Máxima: Bij de ontvangst buiten droeg de koningin zojuist een zijden mantel van Natan en een vilten relevé van Fabienne Delvigne. Ik kon ook een glimp opvangen van een (nieuwe?) midi-rok of midi-jurk, dus ik hoop dat we snel beeld van binnen krijgen.


Foto: PPE/Nieboer

Máxima's hoed van vandaag lijkt sterk op de bordeauxrode relevé van vorige week (officieel bezoek president Oostenrijk), maar we hebben het hier echt over twee verschillende exemplaren. De relevé van vandaag heeft namelijk een kreukel in de rand, terwijl de relevé van vorige week een strakke rand heeft. Hieronder zie je het verschil. 

De hoed van vandaag, die -met vandaag erbij- inmiddels zeven keer is gedragen:


Foto: PPE/Nieboer/vd Werf
 

De hoed van vorige week. Met een strakke rand: 


Foto: PPE/Nieboer

En dan hebben we ook nog de relevé van Prinsjesdag 2012, die zich onderscheidt qua tint en viltsoort. 


Foto: PPE/Nieboer

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments