Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 09 nov 0 reacties

Staatsbezoek Noorwegen – dag 1

De komende drie dagen is het koningspaar in Noorwegen voor een staatsbezoek. Zet je zonnebril maar vast op, want dit gaat een feestje vol couture en diamanten worden! 

Het staatsbezoek aan Noorwegen is een bevestiging van de goede betrekkingen tussen beide landen, die dezelfde normen en waarden delen en samen werken aan oplossingen voor grote internationale uitdagingen. Tijdens het bezoek staan bilaterale en internationale samenwerking, klimaatverandering, energietransitie en duurzaamheid centraal.

Nederland en Noorwegen hechten aan een goed werkende rechtstaat waarin mensenrechten een prominente plek hebben en waar het belang van een open markteconomie centraal staat. Als gelijkgezinde partners treden Nederland en Noorwegen ook vaak internationaal samen op binnen de VN, de WTO en de NAVO. Om de welvaart te kunnen behouden voor toekomstige generaties werken beide landen aan innovatieve, inclusieve en duurzame oplossingen: het beheren van de Noordzee, het waarborgen van voedselzekerheid en het ontwikkelen van nieuwe technologieën met schone en duurzame energiebronnen.

Het staatsbezoek vangt aan in Oslo waar het Koninklijk Paar wordt ontvangen door Koning Harald V en Koningin Sonja met een welkomstceremonie op het Koninklijk Paleis. Aansluitend legt Koning Willem-Alexander een krans bij het Nationale Monument, ter herdenking van alle gevallen slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog.

Aansluitend vindt een lunch plaats op het Koninklijk Paleis.

In de middag staat klimaatverandering centraal. In het Arctisch gebied zijn de klimatologische veranderingen zichtbaar door een verminderende ijsmassa, die gevolgen heeft voor de leefbaarheid en economische ontwikkeling van het gebied. Noorwegen voert een dialoog met de inheemse bevolking (Sami) en jongeren over hun zorgen, ideeën en nieuwe kansen voor het Arctisch gebied. In The Fram Museum, gewijd aan poolexpedities, vindt een bijeenkomst plaats waarbij onder meer Noorse jongeren en Nederlandse (onderzoeks-)studenten het woord nemen over de impact van klimaatverandering op het leven in het Arctisch gebied.

Mode 
Outfit: midi-jurk van Shantung zijde 
Ontwerper: Vermeulen van Natan 
Eerder gedragen: staatsbezoek Brunei (2013) 


Met de jurk in Brunei:


Foto: PPE

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments