Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 18 okt 0 reacties

Staatsbezoek India – dag 5

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Ram Nath Kovind een staatsbezoek aan de Republiek India. Het bezoek vindt plaats van 14 tot en met 18 oktober. Het Koninklijk Paar bezoekt de steden New Delhi, Mumbai en de staat Kerala.

Het staatsbezoek is een bevestiging van de goede betrekkingen tussen beide landen. De samenwerking tussen India en Nederland en de Europese Unie is van strategisch belang, ook vanwege de opkomst van India als Aziatische grootmacht en India’s rol in de regio. Tijdens het staatsbezoek is er onder meer aandacht voor watertechnologie en maritieme ontwikkelingen, gezondheid, duurzame landbouw, sociale initiatieven en cultureel erfgoed. De Koning en Koningin worden bij hun bezoek vergezeld door minister Blok van Buitenlandse Zaken.

Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, minister Bruins voor Medische Zorg en Sport en staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat leiden gelijktijdig een brede handelsmissie naar India om het potentieel voor economische samenwerking te benutten.

Vrijdag 18 oktober – de staat Kerala
Op de laatste dag van het staatsbezoek maakt het Koninklijk Paar een rondvaart op de zogenoemde ‘backwaters’ rond Alleppey. In 2018 is het gebied, dat veelal een meter onder zeeniveau ligt, getroffen door grote overstromingen met veel menselijk leed tot gevolg. Tijdens de rondvaart wordt uitleg gegeven over de maatregelen die worden voorgesteld om overstromingen in de toekomst te voorkomen en hoe Nederlandse kennis daarbij kan helpen. Ook wordt er gesproken over landbouwontwikkeling in het gebied.

Must-see
Tijdens het persgesprek vroeg Justine Marcella van Vorsten of de koning van plan is om de baard te houden, en wat koningin Máxima ervan vindt. Benieuwd naar de antwoorden? Kijk dan even dit filmpje van Rick Evers: 

Mode 
Outfit: Kanten japon met aangerimpeld rokgedeelte in onze nationale kleur: oranje. 
Ontwerper: Vermeulen van Natan 
Eerder gedragen: Ja, oa staatsbezoek Australië (2016)
Hoed: bibi van Fabienne Delvigne 

Jurk van Natan: 

Met de outfit in Australië, 2016: 

Met de outfit tijdens de ontvangst van de president van Costa Rica, 2017: 


Foto: Patrick van Katwijk/Monarchypress Europe

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments