Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 16 okt 0 reacties

Staatsbezoek India – dag 3

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Ram Nath Kovind een staatsbezoek aan de Republiek India. Het bezoek vindt plaats van 14 tot en met 18 oktober. Het Koninklijk Paar bezoekt de steden New Delhi, Mumbai en de staat Kerala.

Het staatsbezoek is een bevestiging van de goede betrekkingen tussen beide landen. De samenwerking tussen India en Nederland en de Europese Unie is van strategisch belang, ook vanwege de opkomst van India als Aziatische grootmacht en India’s rol in de regio. Tijdens het staatsbezoek is er onder meer aandacht voor watertechnologie en maritieme ontwikkelingen, gezondheid, duurzame landbouw, sociale initiatieven en cultureel erfgoed. De Koning en Koningin worden bij hun bezoek vergezeld door minister Blok van Buitenlandse Zaken.

Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, minister Bruins voor Medische Zorg en Sport en staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat leiden gelijktijdig een brede handelsmissie naar India om het potentieel voor economische samenwerking te benutten.

Woensdag 16 oktober – Mumbai

De derde dag van het staatsbezoek is in Mumbai. Het Koninklijk Paar brengt hier een bezoek aan Tiny Miracles. Deze organisatie richt zich op het creëren van duurzame werkgelegenheid en het verlenen van sociale dienstverlening aan de medewerkers, zoals gezondheidszorg en onderwijs. Tiny Miracles heeft als doel om gemeenschappen in arme buurten van Mumbai te helpen uit de armoede te komen en zelfvoorzienend te worden.

In de middag bezoekt het Koninklijk Paar het NFIA High-Level Discussion, waar toonaangevende Indiase bedrijven en investeerders spreken over hun huidige en toekomstige investeringen in Nederland.

Vervolgens bezoeken zij het Indo-Dutch Port Forum. Dit forum staat in het teken van de samenwerking tussen Nederlandse en Indiase havens, (haven)bedrijven en havenontwikkeling.

Aansluitend is het Koninklijk Paar bij de opening van de tentoonstelling ‘Indo-Nederlandse interacties in de tijd van Rembrandt’ in het Chhatrapati Shivaji Museum. De tentoonstelling bestaat onder andere uit een aantal miniaturen en gravures van Rembrandt, uitgeleend door het Rijksmuseum, aangevuld met kunstwerken van het Chhatrapati Shivaji Museum.

’s Avonds vindt de Ontvangst Nederlandse Gemeenschap plaats. De dag wordt afgesloten met een kort bezoek aan de Gateway of India, die speciaal voor deze gelegenheid wordt uitgelicht met een Nederlands tafereel.

Outfit avondprogramma. 
Outfit: linnen japon met bloemenprint, knoopsluiting en volumineuze pofmouwen. 
Merk: Zimmermann 
Eerder gedragen: nee 

Mode middagprogramma 

Outfit: mousseline midi-jurk met transparante en geplooide halslijn
Ontwerper: Vermeulen van Natan 
Eerder gedragen: Dia di Bandera, juli 2018

Outfit van Natan: 

Met de japon op Curacao, juli 2018: 

Bekende hoed van Fabienne Delvigne, die wel meer van dit soort hoeden heeft gemaakt. 

Outfit ochtendprogramma
Outfit: blauwe midi-jurk met asymmetrische roklengte
Ontwerper: Sandro Paris. 
Materiaal: linnen en viscode, geverfd met indigo. Wat mij betreft een mooie keuze, want India stond vroeger bekend om de handel van deze blauwe kleurstof. 
Accessoires: nieuwe haardecoratie en bekende tas + sandalen van modehuis Natan. 


Foto: http://facebook.com/vorstenjustine

Dankzij The World of Royals kan ik jullie melden dat het hier gaat om een jurk van Sandro Paris. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments