Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 06 apr 0 reacties

Staatsbezoek India – contraprestatie

Op uitnodiging van Zijne Majesteit de Koning brengt de president van de republiek India, Ram Nath Kovind van dinsdag 5 april tot en met donderdag 7 april 2022 een staatsbezoek aan Nederland. Hij wordt daarbij vergezeld door zijn echtgenote Savita Kovind.

Met de komst van de Indiase president naar Nederland worden de goede bilaterale relaties tussen Nederland en India herbevestigd. Het bezoek is een vervolg op het staatsbezoek van de Koning en Koningin Máxima aan India in 2019. De komst van de president vindt plaats in het jaar dat Nederland en India stilstaan bij 75 jaar diplomatieke betrekkingen.

Het staatsbezoek biedt de gelegenheid om de samenwerking tussen beide landen verder te verbreden en te verdiepen, onder andere op het terrein van water en landbouw en de innovatie samenwerking op deze terreinen. De regering vindt het, gezien de huidige veiligheidssituatie in Europa, juist nu van belang dat beide landen ook op het hoogste niveau een brede dialoog hebben over de uitdagingen waar de wereld voor staat.

Programma 6 april 
De tweede dag van het staatsbezoek begon met een bezoek van president Ram Nath Kovind aan de Staten-Generaal. De president had een ontmoeting met de voorzitter van de Eerste Kamer, Jan Anthonie Bruijn en de voorzitter van de Tweede Kamer, Vera Bergkamp. Aansluitend werd  president Ram Nath Kovind op het Binnenhof ontvangen door minister-president Rutte en werd de president een regeringslunch aangeboden. Tijdens de lunch werd gesproken over de India-Nederland Water-Agri-Health agenda en Indiase start-ups die in Nederland bedrijven hebben opgezet op het gebied van onder andere kunstmatige intelligentie, financiële technologie en IT-diensten. ‘s Avonds bieden de president en zijn echtgenote het Koningspaar een dansvoorstelling aan ter gelegenheid van de viering van 75 jaar bilaterale betrekkingen. In Muziekgebouw aan ‘t IJ voert dansgezelschap Kalakshetra Foundation de voorstelling ‘Ramayana, a dance-drama’ op. Na de voorstelling neemt het Koninklijk Paar officieel afscheid van de president en zijn echtgenote.

Mode
Outfit: Zijden top met omslagdoek die vanuit het achterpand en de zijnaad aan de top bevestigd is + pantalon met wijde pijpen. 
Label: Natan 
Eerder gedragen: Ja, onder andere tijdens het bevrijdingsconcert van 2019. 
Accessoires: fluwelen clutch met ruitstiksels + oorhangers van robijn (?) en diamant+ driekleurige art deco armbandenset. 

Máxima met de outfit in 2019: 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments