Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 10 mrt 0 reacties

Staatsbezoek Frankrijk – dag 1

Het staatsbezoek aan Frankrijk is begonnen! 

Het staatsbezoek vangt aan op donderdagochtend met een welkomstceremonie bij de Arc de Triomphe. De Koning legt vervolgens een bloemstuk bij het Graf van de Onbekende Soldaat, onder de Arc de Triomphe, waarna het Koninklijk Paar het Livre d'Or tekent.

Aansluitend ontvangt president Hollande de Koning en Koningin voor een gesprek in het Palais de l'Elysée. De Koning, Koningin en president Hollande bezichtigen vervolgens in het Musée du Louvre Rembrandt's huwelijksportretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit. De portretten zijn aangeschaft door Nederland en Frankrijk, om onafscheidelijk te tonen aan een groot internationaal publiek, afwisselend in het Louvre en het Rijksmuseum. In de middag vindt de ontvangst plaats van de Nederlandse Gemeenschap in Frankrijk, in Hôtel Potocki. Aansluitend hebben de Koning en Koningin een onderhoud met de voorzitter van de Senaat in het Palais du Petit Luxembourg en de voorzitter van de Assemblée Nationale in Hôtel de Lassay. 
De Koning en Koningin bezoeken in de namiddag Halle Pajol, een ontmoetingsplek voor jongeren. Zij spreken met jongeren over tolerantie, vrijheid en gelijkheid. De leerlingen hebben aan educatieprojecten van de Anne Frank Stichting deelgenomen. Het gesprek wordt geleid door oud-voetballer Lilian Thuram, die met zijn Fondation Thuram werkt aan tolerantie.

's Avonds biedt president Hollande een staatsbanket aan in het Palais de l'Elysée, waar beide staatshoofden een toespraak houden.

Het complet is een ontwerp van de Nederlandse ontwerper Claes Iversen!

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments