Avatar foto Door Josine Droogendijk
Mode algemeen 30 aug 0 reacties

Staatsbezoek Frankrijk aan Denemarken – dag 2

Staatsbezoek Frankrijk aan Denemarken – dag 2

Gisteren was de laatste dag van het tweedaagse staatsbezoek dat de Franse President en zijn vrouw op uitnodiging van koningin Margrethe afleggen aan Denemarken. Dinsdag vond de eerste dag van het bezoek plaats en was er onder andere het staatsbanket, daarover lees je HIER meer.

's Ochtends om 9.00 uur vond in Amalienborg op Christian VII's Paleis het officiële afscheid plaats. Het presidentiële paar schrijft in het gastenboek en ondertekent traditioneel een raam, een oude Deense traditie. Het raam wordt, ondertekend en wel, geplaats in Slot Fredensborg.

Daarna gingen Frederik en de President met de Staatsminister Deense industrie. Kroonprinses Mary bezoekt tegelijkertijd met mevrouw Macron het Rysensteen Gymnasium, waar ze kennismaken met het "Global Citizenship Programme" van de school. Later op de ochtend bezoeken het presidentieel en kroonprinselijk paar de Glyptoteket en nemen er deel aan een cultureel arrangement. Tijdens het gehele ochtendprogramma droeg Mary een blauwe japon, die ze al eens eerder droeg. De ontwerper is nog onbekend. Haar blauwe clutch is een bekend exemplaar van Quidam.

's Middags om 13.50 uur werd er, als afsluiting van het bezoek in de Schouwburg in aanwezigheid van koningin Margrethe, kroonprins Frederik, kroonprinses Mary, prins Joachim, prinses Marie en prinses Benedikte een contraprestatie aangeboden door de President en zijn vrouw. Tijdens de contraprestatie droeg Mary een nieuwe, rood/zwart gebloemde, zijden japon van Giambattista Valli (à €4.123,00). De nieuwe japon werd gecombineerd met suède pumps van Gianvito Rossi en een clutch van Louis Vuitton. Prinses Mary droeg een japon die ze eerder droeg bij de belijdenis van haar stiefzoon prins Felix in 2017, van Huishan Zhang.

Wat vinden jullie van de outfits van de Deense dames tijdens dit staatsbezoek?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments