Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 27 mrt 0 reacties

Staatsbezoek Argentinië – staatsbanket

President Mauricio Macri van de Argentijnse Republiek brengt maandag 27 en dinsdag 28 maart 2017 een staatsbezoek aan Nederland. Hij wordt vergezeld door zijn echtgenote Juliana Awada.

Nederland en Argentinië werken nauw samen op tal van internationaal politieke onderwerpen en trekken samen op bij multilaterale thema's als bevordering van de internationale rechtsorde en duurzame economische ontwikkeling. Nederland behoort tot de grootste investeerders en is een belangrijke handelspartner van Argentinië, de 21e economie van de wereld. Als lid van de G20 vervult Argentinië in 2018 het voorzitterschap van dit forum. De hernieuwde internationale oriëntatie van Argentinië biedt wederzijdse handels- en investeringskansen, met name in de sectoren watermanagement, landbouw en logistiek. Tijdens het bezoek worden samenwerkingsovereenkomsten getekend tussen Nederlandse en Argentijnse bedrijven en instellingen. Daarnaast is er tijdens het staatsbezoek aandacht voor sport en de sociale dialoog.

President Macri wordt vergezeld door de Argentijnse minister van Buitenlandse Zaken Susana Malcorra en andere bewindspersonen en vertegenwoordigers uit het Argentijnse bedrijfsleven. Nederlandse bewindspersonen nemen deel aan diverse onderdelen van het staatsbezoek.

De eerste dag wordt afgesloten met een staatsbanket in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Outfit Máxima: Koningin Máxima draagt een bekende japon van Jan Taminiau, die bij het decolleté iets is vermaakt. (Iets hogere rand en extra broderie)


Máxima met de japon tijdens het huwelijk van Juan Zorreguieta:

Aangepast decolleté:

Het collier dat Máxima vanavond draagt komt uit de kluis van de koninklijke familie en was voor het laatst gezien in de jaren zeventig. In het collier zijn rechthoekige diamanten huisdiamanten van het Huis van Oranje-Nassau verwerkt. De stenen zijn ruim drie eeuwen oud en zijn in 1897/1898 door juwelier Schurmann verwerkt in een imposant collier met dertien schakels. 


Foto: Nationaal Archief 

Op de ceintuur van de jurk zien we een onderdeel van de grote diamanten strikbroche die vaak gedragen wordt bij dit collier en het Stuart-diadeem.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments