Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 24 okt 0 reacties

Staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk – dag 2

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op 23 en 24 oktober op uitnodiging van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II een staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. De Koning en Koningin worden bij hun bezoek vergezeld door minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken.

Het staatsbezoek herbevestigt de uitstekende banden tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk, als ‘North Sea Neighbours’, gebaseerd op gedeelde waarden in het verleden, heden en de toekomst. Tijdens het staatsbezoek is er onder meer aandacht voor gedeelde maatschappelijke uitdagingen, vrede en veiligheid – waaronder militaire samenwerking – en economie en innovatie.

De tweede dag van het staatsbezoek begint met aandacht voor de economische samenwerking en de leidende positie van beide landen op het gebied van innovatie. Na een ontbijt bij de Lord Mayor of the City of London, de heer Charles Bowman, bekijken de Koning en Koningin enkele voorbeelden van commerciële oplossingen die Nederlandse en Britse bedrijven en kennisinstellingen bieden voor maatschappelijke uitdagingen. Kunstmatige intelligentie, duurzame productie, moderne mobiliteit en de uitdagingen van vergrijzing staan daarbij centraal. Minister Blok en de Britse staatssecretaris voor Investeringen van het ministerie van Internationale Handel, Graham Stuart, houden beiden een toespraak. Ook de Graaf en Gravin van Wessex zijn bij het ontbijt en de bilaterale bijeenkomst over innovatie aanwezig.

Aansluitend is er aandacht voor de nauwe samenwerking tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk op het gebied van vrede en veiligheid. Ter ere van het 45-jarig bestaan van de Nederlands-Britse militaire eenheid UK/NL Amphibious Force geven beide Marinierskorpsen een gezamenlijke demonstratie op de Theems. Het Koninklijk Paar spreekt vervolgens, samen met de Hertog van Kent en de Graaf en Gravin van Wessex, op het Nederlandse patrouilleschip Zr.Ms. Zeeland met veteranen en militairen over de invulling van de samenwerking.

Bij een bezoek aan de Zuid-Londense wijk Brixton ligt de nadruk op gedeelde maatschappelijke uitdagingen als integratie, veiligheid en het samenleven van diverse groepen mensen in een wijk. Pop Brixton ondersteunt lokale werkgelegenheid, training en ondernemerschap door ruimte te bieden aan startende bedrijven en sociale projecten. De bedrijven investeren allen minstens een uur per week om met hun kennis en vaardigheden lokale activiteiten te ondersteunen. Door samen te werken met scholen, liefdadigheidsinstellingen en maatschappelijke organisaties ontstaat brede betrokkenheid onder de lokale gemeenschap. Het Koninklijk Paar bezoekt POP Brixton samen met de Graaf en Gravin van Wessex.

In de middag ontvangt premier Theresa May de Koning en Koningin voor een lunch in haar ambtswoning op Downing Street 10. Het staatsbezoek eindigt met het afscheid van Koningin Elizabeth II op Buckingham Palace.

Outfit: Fuchsia midi-jurk met zwarte broderie d'art van Oscar de la Renta. 

Japon van Oscar de la Renta:

Close-up:

Máxima's hoed blijkt een ode aan het gastland te zijn. Het hoofddeksel komt namelijk uit het atelier van de Britse hoedenontwerper Philip Treacy.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments