Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 23 okt 0 reacties

Staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk – dag 1

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op 23 en 24 oktober op uitnodiging van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II een staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. De Koning en Koningin worden bij hun bezoek vergezeld door minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken.

Het staatsbezoek herbevestigt de uitstekende banden tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk, als ‘North Sea Neighbours’, gebaseerd op gedeelde waarden in het verleden, heden en de toekomst. Tijdens het staatsbezoek is er onder meer aandacht voor gedeelde maatschappelijke uitdagingen, vrede en veiligheid – waaronder militaire samenwerking – en economie en innovatie.

Dinsdag 23 oktober
Voorafgaand aan het staatsbezoek ontmoet het Koninklijke Paar op dinsdagochtend 23 oktober enkele Nederlandse inwoners van het Verenigd Koninkrijk. Zij spreken op de Nederlandse residentie met name over thema’s die de nauwe relatie tussen de beide landen momenteel kenmerken. Zo praten de Koning en Koningin met Nederlandse ondernemers, academici, Nederlanders die actief zijn in de creatieve sector, vrijwilligers binnen de Nederlandse gemeenschap en Nederlanders die zorgen hebben over de gevolgen van de Brexit.

Het staatsbezoek begint op dinsdagochtend met een ontmoeting op de Nederlandse residentie door de Prins van Wales en de Hertogin van Cornwall. Daarna volgt een ceremonie op Horse Guards Parade, waar de Koning en Koningin welkom worden geheten door Koningin Elizabeth II.

Na een lunch op Buckingham Palace bekijken de Koning en Koningin een speciale expositie in de Picture Gallery, bestaande uit items uit de Koninklijke Collectie die gerelateerd zijn aan Nederland. Aansluitend leggen zij een krans bij het graf van de onbekende soldaat in Westminster Abbey. Een korte rondleiding door de Abbey leidt hen onder andere langs de graven van de Nederlandse Koning-stadhouder Willem III en zijn Britse echtgenote Koningin Maria II.

Aansluitend houdt de Koning een toespraak in het Britse Parlement en spreekt het Koninklijk Paar kort met enkele parlementariërs. Daarna ontmoeten ze de Prins van Wales en Hertogin van Cornwall voor thee op Clarence House. Vervolgens spreken ze met de leider van de oppositie, Jeremy Corbyn.

De eerste dag van het staatsbezoek wordt afgesloten met een staatsbanket op Buckingham Palace.

Outfit: koningin Máxima draagt op de eerste dag van het bezoek een nieuwe mantel van de Deens/Nederlandse ontwerper Claes Iversen. Traditiegetrouw heeft ze ook gekozen voor een zachtroze look. Meer weten over deze keuze? Neem dan even een kijkje bij de blog van gisteren. 


Foto: PPE/Nieboer

De nieuwe collectie van Claes Iversen kan worden samengevat met twee woorden: Ruches & ceinturen. Beide elementen zien we ook terug bij Máxima's look van vandaag, al zijn Máxima's ruches officieel franjes 😉

Máxima met een andere jurk uit de SS2018-collectie van Iversen: 


Foto: Nieboer/PPE Agency

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments