Avatar foto Door Moderator Petra
België 20 dec 42 reacties

Solobezoek: prinses Elisabeth bezoekt ‘eigen’ kinderziekenhuis

Een solobezoek voor prinses Elisabeth! Dat is bijzonder, want door studie ed gebeurd dat nog niet zo vaak. Het was overigens wel een bezoek op bekend terrein.

De Belgische prinses bezocht het prinses Elisabeth kinderziekenhuis in Gent. Ik denk zomaar dat ze nooit is vergeten, dat ze daar als 9-jarig meisje het kinderziekenhuis, dat naar haar is vernoemd, opende. Leuk detail: wij waren destijds in de buurt op vakantie, en ik heb Elisabeth met haar ouders destijds gezien, bij aankomst. Wat was dat leuk!

Foto ©PPE/Nieboer

Terug naar vandaag. Vandaag droeg prinses Elisabeth een katoenfluwelen broekpak van Dries van Noten, in de kleur pistache. Ook de mouwloze zijden top komt van deze ontwerper.

Foto ©PPE/Nieboer/pool/Wijngaert
Foto ©PPE/Nieboer/pool/Wijngaert

Daarnaast draagt prinses Elisabeth dezelfde oorbellen (Carolina Herrera, uit Mathildes sieradenkistje) als gisteren tijdens de receptie.

Foto ©PPE/Nieboer

Terugblik

In 2011 droeg prinses Elisabeth een kleurrijk jurkje met Ikat patroon van het label Papo d’Anjo. Later is het jurkje ook nog gedragen door haar zusje Eléonore.

Foto ©PPE/Nieboer

Komt het jurkje je bekend voor? Dat kan goed! Alexia had destijds nl hetzelfde jurkje en ook prinses Ariane droeg een soortgelijk jurkje van het label in het blauw. Heerlijk he, even genieten van die oude beelden.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
42 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat zullen ze het gewaardeerd hebben, dat ze nog een keer een bezoek bracht aan het ziekenhuis. De blazer staat haar zeker wel, maar maakt haar wat fors. In eerste instantie vond ik de kleur niet mooi, maar vind hem wel steeds mooier worden.

Door de niet zo soepele stof ontstaan er wel veel rimpels. Maar kleur vind ik heel mooi

Het pak is niet mijn smaak maar staat haar mooi en is goed gekozen. De top vind ik niet mooi.. kleurt m.i. niet bij het pak en oogt een beetje goedkoperig…

Eergisteren was ik nog vol lof over haar outfit tijdens de ontvangst, maar dit vind ik geen succes. Een moeilijke kleur, die ik eigenlijk alleen mooi vind bij soepelvallende stoffen en het geheel oogt erg massief bij haar frèle verschijning.

Wat een ontzettend mooi broekpak, het staat Elisabeth enorm goed, kleur ook erg mooi. Het valt mij op dat zij altijd goed gekleed gaat passend bij haar leeftijd.

Elisabeth heeft duidelijk een andere rol dan Amalia. De Belgen kregen ook meer van haar te zien in haar jonge jaren. Interessante toelichting van Isabelle.

Ik vind dit een mooi pak. Deze combi past bij een jonge vrouw. Stijlvol, stoer met een twist. Of de kleur goed is vind ik altijd moeilijk te beoordelen vanaf een foto. Maar dat dit haar flets maakt, nou nee.

Ik ben ook een beetje verbaasd over de negatieve reacties. Persoonlijk vind ik dit pak echt top, heel chique met de enkele rij knopen. De grijze top eronder geeft het een frisse touch vind ik (zo’n fluwelen pak kan al snel de indruk maken dat het uit de mottenballen is getrokken), en ook iets eigens van de kroonprinses zelf. Wat geeft het als de top doorzichtig is, ten eerste je ziet niks en ten tweede ze is nog jong en heeft nog tijd zat om saaie, degelijke kledingstukken te dragen.
De kleur van de top past mooi bij de kleur van haar ogen, de kleur van het pak vind ik niet lelijk. Ik had alleen andere oorbellen in gedaan, deze vallen wat weg in al het geel.

Ik begrijp de gemengde reacties over de kleur van dit pak: sowieso een kleur die door sommigen als vreselijk wordt gezien, door anderen dan weer als stoer en leuk, fashion minded. Bijzonder is ook dat op verschillende foto’s de kleur helemaal anders overkomt. Ik dacht eerst aan mosterdgeel, maar pistachegroen is ook mogelijk, met een hint van goud. Zelfs op de camerabeelden verschilt het, ook door de belichting in het ziekenhuis … Ik vind het in elk geval super dat Elisabeth verschillende stijlen en kleuren durft uit te proberen.
Dit bezoek is zo hartverwarmend. Het hoort echt bij de kerstperiode. Ik zou Elisabeth & Amalia niet te veel vergelijken. Allebei kroonprinses, maar toch zo’n verschillende positie. In België is het koningshuis veel “politieker geladen”, ze zijn de lijm tussen verschillende gewesten en gemeenschappen, en zelfs tussen verschillende taalgemeenschappen. Het is constant op eieren lopen en de Koning en zijn naasten zijn zo vaak de inzet van politieke spelletjes. Iemand pas daarin “gooien” op haar 18de of later is niet verstandig. Elisabeth moest bijvoorbeeld zo jong mogelijk al bewijzen dat ze Nederlands spreekt, zonder Frans accent, zonder moeite. Zo zal nooit over haar beweerd worden dat ze geen Nederlands kan/wil spreken, wat kwatongen in Vlaanderen nog steeds over Mathilde zeggen … Dat zijn toestanden die Amalia gespaard blijven, anderzijds zit zij nu middenin een maffiaproblematiek die zwaar op haar & haar jonge vrijheid moeten wegen. Deze twee dames hebben al bewezen dat ze een knap hoofd op sterke schouders hebben, en ik denk dat ze ook al veel aan elkaar hebben!

Vergelijken is meestal niet goed, daar ben ik het volledig mee eens, Maar feit is dat Elisabeth veel losser overkomt dan Amalia. Het blijft me eerlijk gezegd een doorn in het oog dat Amalia zo weinig, of eigenlijk bijna nooit, in de publiciteit is. Ook in Nederland spelen politieke zaken etc. En, hoewel het van Amalia bekend is, zal het in alle koningshuizen momenteel qua bedreigingsniveau en beveiliging niet veel anders zijn. Het is in mijn ogen de keuze van WA en Maxima, en nu ook van Amalia, om Amalia en haar zussen zoveel mogelijk uit de publiciteit te houden. Ik gun hen alle privacy maar we kunnen er niet om heen dat het koningshuis een publieke functie heeft. En dus blijf ik deze terughoudendheid jammer vinden en ook onverstandig. Op deze wijze krijgt Amalia nooit de kans om op dezelfde natuurlijk manier en met dezelfde flair op te treden.
Voor wat betreft de kleding, Ik ben niet weg van de doorschijnende top, niet uit preutsheid, maar ik vind hem gewoon qua stof niet mooi in combinatie met dit, overigens wel mooie, pak.

Wat mooi verwoord, en wat kijken wij allemaal uit naar meer Amalia in functie.

Djw Isabelle voor weer even bewustwording van de verschillende politieke situaties in België en Nederland en de daaraan verbonden verbonden verplichtingen en consequenties aangaande deze twee jonge vrouwen die kroonprinses zijn door geboorte.

Mee eens. De conteksten voor de monarchie in belgie, ook spanje en nl zijn totaal verschillend en niet te vergelijken. Zo ook voor de kroonprinsessen.

Hoi Isabelle,
Mooi dat je in je commentaar uitleg geeft over de precaire politieke situatie in België, die is natuurlijk heel anders dan in Nederland en stelt ook andere eisen aan de leden van het koninklijk huis.
Dank voor je uitleg.

Wat een leuke jonge vrouw in een superpak🤩 Dat kun je wel overlaten aan Dries van Noten. Eén van de Antwerpse zes en afkomstig uit een kleermakers familie.
Het “dubbelbreasted-not dubbelbreasted” pak zit heel mooi door de super belijning. Kleur is verrassend, zeker in combi met het grijs van de top. En mooi de tegenstelling van de stevige stof van het pak met de luchtigheid van de top.
Gezien de reacties kan niet iedereen dit waarderen, jammer; maar je kunt het nu eenmaal niet iedereen naar de zin maken.
Elisabeth laat hiermee zien dat ze absoluut “fashion minded” is 👏

Wat een leuke jonge vrouw, naturel, verzorgd en eigentijds. Prima pak voor dit bezoek aan het kinderziekenhuis. Wat ik zo goed vind is dat ze van jongs af aan al koninklijke taken heeft verricht en zo gaandeweg is voorbereid op haar toekomstige positie, waardoor ze ontspannen overkomt. In Spanje is voor dezelfde aanpak gekozen. Amalia is altijd achter de schermen gehouden, waardoor het contrast met haar mede troon opvolgers qua publieke optreden erg groot is. Eigenlijk zien we haar wel heel erg weinig….

De negatieve reacties verbazen me eigenlijk wel. Ik vind het leuk dat Elisabeth een broekpak draagt die niet zo ‘dertien in een dozijn’ is. Deels komt dat door de stof en kleur, maar vooral ook door de top. Door de transparantie is het totaalplaatje minder ‘zwaar’ en net wat spannender/speelser. Is het totaalplaatje een tien? Nee, maar voor het experimenteren krijgt ze van mij een dikke duim.

Iedereen die experimenteert krijgt van mij een meer dan dikke 👍🏼 maar dat betekent niet dat we allemaal lovend dienen te zijn, alle meningen doen ertoe.

Oh absoluut! En dat we van mening verschillen, vind ik alleen maar leuk. Maar bij deze outfit had ik de kritische reacties niet verwacht.

Ja interessant hè? ik heb dat soms ook wel of andersom dat iedereen lovend is en ik denk uhh 😉

Ik denk dat we allemaal fan zijn van Elisabeth, ik iig heel erg.
En zooo mooi dat ze dit bezoek brengt, maar als we bij uitzondering een keer niet enthousiast zijn van haar kleding keuze is dat toch niet bijzonder?
We hebben denk ik allemaal toppers en minder leuke kleding in onze kast hangen

Mee eens. Vind dit eveneens een zeer mooi pak waarvan het duidelijk de bedoeling is om het vest gesloten te houden. Is wrschl best warm gezien velours. Dus het afkoelende zijden topje is wrschl een heerlijke combi om te dragen in een “goed verwarmd” zkh.

Wat een leuk stoer pak heeft ze aan. Vind vooral goed en leuk datet Belgisch koningshuis hun kinderen al op jonge leeftijd betrekt bij bepaalde koninklijke zaken. Op deze manier “leren” ze op een ongedwongen manier om te gaan met hun toekomstige baan. In. NL wordt dat veel te veel afgeschermd, dat vind ik een gemiste kans

Wat is het toch een kopie van haar vader, in alles. Het pak vind ik wel mooi alleen wordt dit verpest door de doorzichtige en niet bijpassende kleur top. Dat doorzichtige maakt de look echt heel goedkoop. Dat zie ik vaker bij Elisabeth. Gisteren droeg ze een op het oog mooie blauwe chique jurk maar dichtbij blijkt het een ribbelstof te zijn, echt heel jammer en goedkoop makend.

Mooi colbert, model double-breasted maar dan met enkele rij knopen. Dries is goed in het iets langer houden.
Kleur lijkt niet heel opvallend op de foto’s maar ik denk helder genoeg in ziekenhuiswereld.

Nou…wat weer een gedoe in de reacties. Toen ik de foto’s zag dacht ik direct: wauw, mooi pak! Kan ze prima hebben! Mooie top eronder! Ik hou erg van klassieke schoonheid maar kan iets geheel anders ook heel goed waarderen..Is het de beste kleur ‘ever’ voor haar? Nee misschien niet maar ‘flets’ vind ik persoonlijk wel wat overdreven, dat herken ik niet.

Dit fors ogende broekpak met dun floddertopje in vage kleurstelling vind ik a. niet mooi en b. niet bij de fijngebouwde prinses passen.
Maar super leuk dat ze dit ziekenhuis opnieuw bezoekt hoor!
En hoe schattig, die jurkjes van vroeger bij de prinsesjes.
Leuk dat er toen ook al gelijke kleding over de grenzen heen gedragen werd!

Wat goed om hier weer op bezoek te gaan , dat laat echt betrokkenheid zien , ik heb haar in mooiere kleding gezien, dit is zeker niet haar kleur, het maakt haar flets en een beetje saai, en ik denk niet dat ze dat is.

Elisabeth draagt vaker kleding die haar flets maakt cq laat uitzien, neem maar eens een kijkje tussen haar galajaponnen..

🤔 Door lezers van MKM wordt ze regelmatig een ‘style-icoon’ genoemd, afijn mengingen en smaken verschillen, zij is totaal niet mijn idee van een mode-icoon, deze maat is m.i. echt te groot voor de Belgische Elisabeth.

🤔 Door Josine laatst geduid als de ‘Belgische Kate’ 🫣 en of Elisabeth daar nu echt blij mee zal moeten zijn?

🤔 De kwalificatie ‘ze lijkt me een lief meisje’, met alle respect maar….

Elisabeth lijkt als kroonprinses een enorme inzet te tonen en stralen doet ze op haar manier zeker maar verder, tot nu toe m.i. zeker geen style-icoon.

Prinses Eléonore, watch out 🙌🏼 💫

Wat leuk dat ze het ziekenhuis bezocht. Mooi pak, ze lijkt me een lief meisje.

Ik zeg ook: ze lijkt… maar ik weet het natuurlijk niet omdat ik haar niet persoonlijk ken, ze gaat leuk om met mensen, spontaan.

Ik begrijp u maar met een ‘lief meisje zijn cq overkomend’ red ze het niet als kroonprinses, dat bedoel ik eigenlijk in respect met uw beleving.

Nee, zeker, u heeft volkomen gelijk daarmee! Het is denk ik belangrijk juist de combinatie van vriendelijkheid en ook weten waar je het over hebt als je ergens op werkbezoek gaat. Ze moet, en haar collega troonopvolgers net zo, over heel wat capaciteiten bezitten om koning of koningin te worden, ze redden het niet met alleen aardig zijn. Ik heb er veel respect voor, ga er maar aan staan!

Maar wordt er niet van alle “human beings” in het algemeen verwacht dat zij een levende interesse hebben in wat rond hen gebeurt ? Het levenslang bij leren dus onder welke vorm dan ook … en koningen en koninginnen hebben dan nog de rechtstreekse kanalen om informatie in te winnen . Ik denk dat dit best een boeiende job is . Mss is het moeilijkste aspect van de job wel om in alle omstandigheden gepast en gedoseerd te reageren en vriendelijk en betrokken te zijn en te blijven … voor elisabeth is het bij dit bezoek aan het ziekenhuis dat haar naam draagt wel gelukt .

👍

Mooie omschrijving Maribrune

Sorry, ben niet zo enthousiast. Kleur vind ik haar niet zo flatteren en zag op andere foto dat de broek wel erg lang is. Maar wat leuk dat zij nog een keer een kijkje komt nemen.

Mooi initiatief om terug te gaan zoveel jaren later.
Mooie uitstraling in sober pak ! En … comform de voorschriften van de handhygiene in zkh : korte nagels, geen lak, geen ringen of armbanden .. prima,
Ze lijkt bovendien erg op haar gemak ,

Wat een geweldig pak😍. Zou ik zo willen hebben ( maar voor mijzelf in een andere kleur

Leuk pak maar de kleur flatteert haar niet echt goed.