Avatar foto Door Josine Droogendijk
Herdragen kleding 20 aug 0 reacties

Snuffelen in de kast van prinses Irene

Prinses Irene is een stijlvolle vrouw. Gelukkig mogen haar (schoon)dochters daar af en toe van meeprofiteren, want van tijd tot tijd duikt er een 'bekend' kledingstuk op bij de nieuwe generatie. In deze blog laat ik je twee vintage-voorbeelden zien. 

Voor het huwelijk van prins Friso en Mabel Wisse Smit in april 2004 ging prinses Irene langs bij Frans Hoogendoorn. De Haagse couturier staat bekend om zijn klassieke stijl met wollen mantels, grote knopen en veelal monochrome ensembles. Van deze stijl was slechts een fractie terug te zien bij het deux-pièces dat werd gemaakt voor het koninklijke huwelijk. Irene koos namelijk voor een gebloemde midi-rok met ruches en een zijden jasje met een brede kraag en opvallende stiksels. Na het moment supreme verdwenen beide kledingstukken al snel uit beeld. Gelukkig niet voorgoed, want het paarse jasje dook recent weer op bij niemand minder dan prinses Viktória. De schoondochter van prinses Irene combineerde het kledingstuk met een gebloemde broek van MaxMara en zwarte accessoires. 

Klik hier voor een foto van prinses Irene met het jasje. 

Prinses Viktória met het jasje:


Foto: PPE 

Voorbeeld 2 gaat niet over een vintage kledingstuk, maar over een uitgeleende hoed van prinses Irene. Voor Koninginnedag 2005 liet de prinses bij haar paarse ensemble van Frans Hoogendoorn een hoed van paarse cinamay maken door Marianne Jongkind. Nog datzelfde jaar kwam het hoofddeksel opnieuw in beeld, maar ditmaal op het hoofd van prinses Caroline tijdens het huwelijk van prins Pieter-Christaan en prinses Anita. Ach ja, waarom ook niet?


Foto's:PPE

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments