Avatar foto Door Moderator Petra
Oranjeprinsessen 06 nov 10 reacties

Recyclen met prinses Margriet – deel 2

Als je denkt dat we alle gerycelde galajaponnen van prinses Margriet al hebben gezien, heb je het mis. In deze blog gaan we in hetzelfde tempo verder.

Op het Peter Stuyvesant Ball in 2016 in New york draagt prinses Margriet een donkergroene offshoulder galajapon. Pieter draagt op zijn beurt een groen fluwelen smoking draagt.

Het jaar erop draagt prinses Margriet de japon opnieuw tijdens het jaarlijkse galadiner voor de leden van het Corps Diplomatique. Heerlijk dat we toch jaarlijks een aantal galamomenten hebben met prinses Margriet.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Prinsjesdag 2012. Prinses Margriet draagt een grijze jaquard gebloemde japon van Valentinostof. De japon is ontworpen door Claar Crul.

Foto ©PPE/Nieboer

In 2013 maakt de japon een comeback tijdens het dankdiner in het Rijksmuseum voor koningin Beatrix op 29 april. Daarnaast verschijnt Margriet in 2015 in de japon op het Peter Stuyvesant bal.

Foto ©PPE/Nieboer

Koninginnedag 2011. Prinses Margriet draagt een cyclaamkleurig jasje met witte stippen op een cyclaamkleurige rok.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Dat het jasje ook prima op een witte rok kan, laat prinses Margriet zijn als de MS Rotterdam voor de 100e keer de haven van Rotterdam binnenvaart.

Foto ©PPE/Nieboer

Tijdens een bedankfeest voor prinses Beatrix in Ahoy Rotterdam, draagt prinses Margriet een rode japon met kanten top en paarse accenten.

Foto ©PPE/Nieboer

Ook in 2016 is prinses Margriet aanwezig bij het diner voor het Corps Diplomatique. Hier zien we de rood/paarse galajapon terug.

Foto ©PPE/Nieboer

Bij aankomst op Paleis Noordeinde voor het galadiner van het Corps Diplomatique 2019, moet prinses Margriet zich nog omkleden in gala tenue. We zien Margriet hier met een blauw vestje met dierenprint.

Foto ©PPE/Nieboer

Het jaar er op bezoekt prinses Margriet het Nederlandse team voor de Invictus Games. Hier zien we hetzelfde vestje terug komen. Nu met een bijpassend sjaaltje en op een zwarte rok.

Foto ©PPE/Nieboer

Tijdens het kerkelijk huwelijk van prins Pieter-Christiaan en prinses Anita, droeg prinses Margriet dit mooie roze mantelpakje.

Het mantelpakje zagen we terug op foto’s die werden vrij gegeven in 2006.

Foto ©RVD – Ruud Taal / Capital Photos
Foto ©RVD – Ruud Taal / Capital Photos

In 2020 was prinses Margriet aanwezig bij de opening van een nieuw gedeelte van de Apenheul. Ze droeg hier het jasje wat je op onderstaande foto ziet.

Foto ©PPE/Nieboer

Margriet droeg dit jasje ook toen ze gasthoofdredacteur was voor het magazine Margriet.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het opnieuw dragen van kleding is aan het hof gelukkig net zo’n vanzelfsprekendheid als bij jou en mij thuis.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
10 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

💚 De groene offschouder japon is prachtig maar naar mijn idee niet geschikt voor een dame van haar leeftijd, ‘lees’ bandjes, schouders, hals. Claar Crul’s japon is prachtig 🤍🩶 maar weg met de omslagdoek en de malle vogelstruik in heur haar.

De groene japon vind ik het mooist, alleen ben ik het met Lieske eens dat hij niet mooi valt. Een stevigere onderrok had dit m.i. kunnen voorkomen. Jammer want ik vind het kwa kleur en belijning een beauty.
Grijze japon ook erg mooi en staat hasr prima.
De rode galajapon vind ik niet geweldig. De rok valt erg stijf en te wijd.

De grijs gebloemde japon, gedragen op Prinsjesdag, en later op het P.S. bal gecombineerd met grijze stola, springt er uit voor mij! Heel chique.
De groene galajapon vind ik niet mooi, en ik vermoed dat dit komt door de dunne, wat flodderige stof van de rok, waardoor het model niet mooi valt rond de benen.
Ook de rode galajapon vind ik niet zo’n succes, met dat paarse ‘cadeaulintje’ om haar middel.
Het rood/paars komt wat hard over en geeft een minder fijn effect.
Ze heeft zoveel mooiere galakleding!
Het fuchsia jasje met witte stippen staat leuk, en wat een schattige 3-kleurige schoentjes!
Het draagmoment van het taupe/witte jasje vind ik eleganter toen ze gasthoofdredacteur van het blad Margriet was, in tegenstelling tot dat in Apenheul.
Het groene smokingjasje (boswachtersjasje in mijn gedachten) van Pieter botst qua kleur met het groen van de japon van Margriet, en zou ik hier niet bij elkaar gekozen hebben.
Heel goed dat Margriet haar kleding herdraagt, maar ik zou wel fraaiere kleding van haar aan kunnen wijzen die ik eerder een herkansing zou geven dan verschillende hierboven getoonde outfits.
Maar….smaken verschillen.

Vele positieve reacties!
Maar ik vind haar galakleding helemaal niks.

Nou helemaal niks is misschien wat te sterk uitgedrukt maar het kan veel beter. Meer van het risicoloze zelfde.

Prachtig hoor, ze weet wat haar goed staat en kleur kan ze heel goed hebben. Pieter met groene smoking, mooi hoor!

Margriet ziet er altijd super uit en ook dit zijn weer mooie outfits, fijn dat ze ze meer dan één keer draagt. Het roze mantelpakje vind ik het mooist uit deze serie.

Het stippenjasje op de witte jurk: prachtig plaatje! Groene jurk is mooi maar zit niet mooi. Maar doorgaans buitengewoon charmant!

Ik vind haar een van de best geklede royals van Nederland. Zit altijd goed wat ze aan heeft. Kleuren die ze aan heeft flatteren haar. En dat ze kleding meer draagt waarom niet. Het is mooi en staat goed.

Dit is toch ook weer allemaal fantastisch?
De groene avond jurk springt er voor mij uit. Zo mooi en chique.
Ik weet niet of Margriet hulp heeft bij het uitzoeken van haar kleding, maar ik denk dat ze dat ook helemaal niet nodig heeft, ze kan het en weet het gewoon , ze is altijd goed gekleed en zeer verzorgd,zelfs op vroegere vakantiefoto,s klopte alles.
Ik ben fan van haar en Pieter.
Leuk stel, en mooi gezin .

Last edited 6 maanden geleden by Josine Droogendijk