Avatar foto Door Moderator Petra
Laurentien 19 sep 38 reacties

Prinsjesdag 2022 – mode prinses Laurentien

Het is vandaag de derde dinsdag van september, dus dat betekent Prinsjesdag. In deze blog lees je rond de klok van één uur meer over de mode van prinses Laurentien. Moderator van dienst: Petra.

Prinses Laurentien draagt een robe manteau die is ontworpen door Hardies Mode uit Den Haag. Een  lichtroze wrap dress die is gemaakt van crêpe cady.

De fascinator is gemaakt door Evelien Gentis-Smit van Eudia uit den Haag. Het ontwerp is gemaakt van dezelfde lichtroze crêpe cady als de jurk met een bloem van zijde.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©Hardies
Foto ©Hardies
screenshot livestream ©NOS
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
38 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Als je inzoemt op de foto met de display mannequin dan zie je dat deze robe heel slecht is gemaakt. Het trekt zo hier en daar en je ziet ook een golfbeweging in de stof. Ben het overigens eens met het feit dat een hoedje ipv fascinator beter zou zijn geweest. Wat mij opvalt is dat ze bijna nooit een clutch en handschoenen gebruikt op Prinsjesdag.

De jurk zelfs in dit “snoeproze” vind ik laurentien staan. De haardecoratie had voor mij een hoed mogen zijn . De ketting vind ik mooi en origineel maar doet het mi niet in een decollete. Een gewone hanger zou mi mooier zijn geweest. Ik vind ook het evenwicht zoek wat de juwelen betreft : maxima en amalia zijn overladen. ( elk ca 8 stuks) Laurentien draagt deze ( half?)edelstenen. De ketting zou ca 3 kg wegen las ik ergens. Maar mogelijks wil laurentien niets uit de kluis, dat kan ook natuurlijk.

Last edited 1 jaar geleden by maribrune

Model jurk staat haar goed. Halssieraad en bloem in haar passen bij Laurentien. Maar ik houd niet van deze kleur roze.

Ze zag er prachtig uit, en mensen laat ze in hun waarde. Ik vind ze er ook bij horen elk jaar weer

De jurk vond ik op de paspop net een badjas, op Laurentien is het toch echt een jurk.
Maar ik vind de kleur haar totaal niet staan. De bloem vind ik erg onvolwassen voor een vrouw van bijna vijfenvijftig. Het collier kan ik niet heel erg goed zien op deze onscherpe foto’s, maar het leukste wat ik er van kan zeggen is dat het een tamelijk kalme outfit toch weer echt Laurentien maakt.
Ik word er niet enthousiast van. Met een goede styliste moet zij toch wel tot betere outfits kunnen komen?
Overigens: ik had weleens begrepen dat Constantijn en Laurentien de nieuwe Pieter en Margriet zouden worden. Dat doen ze dan op een erg onzichtbare manier. Als je ze vijf keer per jaar ziet, is het veel.

Last edited 1 jaar geleden by zita

Dat werd gisteren ook benoemd, Constantijn en Laurentien hebben zich destijds beschikbaar gesteld om WA en Maxima te ondersteunen.
Maar als dat niet gevraagd wordt, dan doen zij hun eigen ding….. logisch toch?
Ik heb ook nooit de indruk gekregen dat Laurentien en Maxima dikke vriendinnen zijn .

Oh hemeltje, ik ben niet enthousiast. Prachtig model dat haar goed past, maar de kleur…..Niet geschikt voor de gelegenheid (Veels te opzichtig/optimistische uitstraling. En dan nog die rare bloem bij dat korte kapsel. Ik vind deze outfit een misser.

Een van de beste jurken waarin ik Laurentien gezien heb. Mooi in zijn eenvoud. De accessoires niet persé mijn smaak, maar echt Laurentien.

Op zich een geschikte type jurk voor Prinsjesdag, maar de split was iets te hoog en ik vind de kleur te veel ‘pepto-bismal’.

Sorry, maar ik weet niet wat dat laatste woord betekent.

Dank je, haha

Prachtige jurk en wat een gave ketting. Beeldig. Ben iets minder enthousiast over de haardecoratie. Kan dr niks aan doen ben gewoon fan van hoeden 🙂

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Prachtig ontwerp japon, top! De kleur had van mij iets donkerder cq intenser gemogen gezien het jaargetijde en het daarbij behorende licht. Verder:

  • Idd waarom open schoenen?
  • Een goede, echte hoed had niet misstaan; nu wat “flutterig” overkomend, heur fascinator.
  • Halssieraad wat mij betreft te onrustig ogend voor het mooie ontwerp japon.

Heel mooi en staat haar goed. Ketting en hoedje horen bij haar, ik mag dat wel. Schoenen vind ik niet mooi. Waarom open schoenen onder een lange jurk?

De japon heeft een mooi model en staat Laurentien goed.
Persoonlijk zou ik voor haar een krachtiger kleur gekozen hebben, zodat het effect “ochtendjas”, wat ook even bij mij opdook, minder aanwezig is en het geheel wat minder soft oogt!
Ik kan niet goed zien of ze nog een dunne top onder de diepe halsopening draagt? Dat zou mijn voorkeur hebben. De ketting is niet mijn smaak maar vind ik wel echt bij Laurentien passen, evenals de bloemige haardecoratie die ik zou verwisselen voor een leuk klein hoedje of een mooie grote hoed.
De open schoenen tonen wat minder stijlvol in mijn beleving en….ik mis een tasje.

Wat een mooie outfit, vind dit mooier als de “schreeuwerige” kleding die ze regelmatig draagt. Dus hier een dik compliment, de haar accessoire vind ik zelf minder, maar dat is persoonlijk.

Hele mooie japon dit jaar voor Laurentien!! Staat haar goed, nu nog iets aan haar kapsel doen en een mooie grote hoed erbij en het is helemaal af!!

Deze jurk vind ik nu eens heel mooi, gelukkig eens iets anders dan de Missoni, groene- of grijze vormeloze exemplaren. Model en snit is keurig en passen bij Laurentiens mooie figuur. Een donkerrode kanten top, fascinator, schoenen en tas had het plaatje nog mooier gemaakt.

Hier ben ik het met jou wél eens !!

Last edited 1 jaar geleden by Trixedo

Een echt “Laurentienetje”, op de paspop lijkt het net een peignoir, maar als ze hem aan heeft staat het model haar heel goed. De bloem en de ketting vind ik niet zo mooi, maar het past bij haar, al met al toch pretty in pink.,

Het lijkt een beetje op een badjas, ook gezien de kleur, maar vooruit, het kan erger.

Er stond al iemand in het publiek met exact dezelfde ketting als Laurentien, het is een hele grote en prachtig. Enig idee waar die van is?

Ik vind dit een heel mooie jurk, alleen de bloem op haar hoofd past er niet bij. Ik had hier een kleiner meer sober hoedje (genre pillbox) bij gedragen.

Oranje samen met roze vind ik een lekkere combinatie. Jurk best ok. Bloem op hoofd niet om aan te zien.

Mooie jurk, ik vind alleen de kleur niet zo mooi. En het roze in combinatie met het oranje lint, ai.

De jurk in een warmere tint zou mooier zijn, maar het model staat haar fantastisch.
Jammer dat er niet op is gelet dat hij wel erg ver open valt, vooral bij in en uitstappen was dat een dingetje , simpel op te lossen volgens mij.

Misschien nodig omdat je anders die rijtuigen niet in en uit komt? Dat wiebeltrapje is een uitdaging

Ha ha, zover had ik nog niet gedacht!!
Maar idd, dat akelige trapje…….
Alleen was het nu nog lastiger om én je jurk gesloten te houden én netjes in en uit te stappen.

De jurk op de paspop is inderdaad een soort ochtendjas maar in het echt valt het mee, alhoewel ik denk dat een andere, meer donkere kleur mooier was geweest, de jurk staat haar prachtig.

Het model van de robe manteau is mooi, wel lastig met in en uitstappen, zo’n openvallende rok. De kleur vind ik niet veel doen voor Laurentien. Verder vind ik de kleur te lenteachtig.

Ik vind de kleur mooi maar het doet mij teveel denken aan een ochtendjas.

Wat een prachtige outfit. Wat ziet ze er stijlvol uit! Heel mooi, ook de fascinator.

Prinses Laurentien ziet er altijd verrassend en consistent uit met Prinsjesdag. Wederom een fraaie verschijning!

Werkelijk schitterend! Staat haar super!
Een tien!

Ik vind de look heel goed staan en bij haar passen. Ze heeft er een roze top van kant onder. Ik vind het erg mooi, alleen is deze kleur niet zo najaarsachtig.

Het is een opzichtige ketting, niet mooi, een top was leuker en eenvoudiger geweest.