Avatar foto Door Josine Droogendijk
Amalia 19 sep 104 reacties

Prinsjesdag 2022: dit dragen Máxima en Amalia

Het is vandaag de derde dinsdag van september, dus dat betekent Prinsjesdag. In deze blog lees je rond de klok van één uur meer over de mode van koningin Máxima en prinses Amalia. Moderator van dienst: Josine.

Koningin Máxima draagt het Ordelint en de Ster van het Grootkruis der Orde van de Nederlandse Leeuw op een ijsgrijze japonmantel met een wikkelsjaal gemaakt van air-mesh/neoprene met bijpassende hoed. De stof is gemaakt van gerecycled materiaal.

De robe manteau is een ontwerp van Benchellal. Deze Nederlandse ontwerper met Marokkaanse roots, timmert flink aan de weg en heeft onlangs ook een collectie mogen ontwerper voor Net-a-porter. Máxima’s outfit van vandaag is een prachtig steuntje in zijn rug.

De designer won in 2020 de Vogue Fashion Price. Ook Sheika Mozah van Qatar werd gespot met kleding van deze ontwerper.


Foto ©PPE/Nieboer
screenshot livestream ©NOS
Foto ©PPE/Nieboer
screenshot livestream ©NOS
screenshot livestream ©NOS
Foto ©Benchellal
Foto ©Benchellal

Prinses Amalia draagt een donkergroene japon met cape mouwen. Met dank aan Rick Evers kunnen we melden dat de japon van Asos komt. De Asos Tall dress heeft een v-hals en ook de rug heeft een v-vorm. De rok is deels van plissé, evenals het lijfje.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©Asos
screenshot livestream ©NOS
screenshot livestream ©NOS
Foto ©PPE/Nieboer

Hier is de link tussen moeder en dochter: Amalia draagt Máxima’s hoed van Fabienne Delvigne en de diamanten sterren uit de koninklijke collectie.

Prinses Amalia draagt de strikbroche van koningin Máxima om haar ordelint vast te spelden.

Foto ©PPE/Nieboer

Prinses Amalia’s tasje komt uit de koninklijke kledingkast van haar moeder koningin Máxima. Het tasje komt van Anna Cecere.

Foto ©PPE (archief)
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
104 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

[…] fashion design at the Mode Lyceum and founded his couture house in 2005. You may remember him as Queen Maxima’s 2022 Prinsjesdag dress designer. For her part, the Empress glowed in a pale silk […]

ik vond de japon zo niet-mooi en toch heeft t wel iets. zal aan mij liggen maar ik vond m te zwaar ogen. de groene japon vond ik dus wel heel mooi. een goeie start.

Prachtige kleding, zowel van de koning, koningin en de prinses. Geweldig dat Maxima voor een andere ontwerper heeft gekozen, voor herhaling vatbaar. Amalua zag er ook geweldig uit in t groen. Fantastische clutch by the way. Spannende onderneming zo met de protesten en bedreigingen, ik xou niet graag in hun schoenen staan.

Ik woon inmiddels iets meer dan 10 jaar op Bali, ben vroeger ook wel n’s gaan kijken met Prinsjesdag, gisteren via NOS Teletekst/Uitzendingen live mee kunnen kijken, vanmorgen ook nog even uitzending “Tijd voor Max” waar Josine te gast was bekeken, geen wonder dat familie zo bedrukt keek en balkonscene maar kort hielt, geen goed woord over voor de protesten, schaam me dood dat Koning uitgejoeid wordt en landverrader genoemd wordt! Zag dat Maxima alleen vandaag maar in New York is, weer van hop naar her!,

Niet per-se Prinsjesdag, maar kom wel prachtige, sobere nieuwe foto tegen
https://www.instagram.com/p/CivNINLMTHL/
Hare Majesteit nu eerst maar even lekker aan haar eigen (VN)werk, hopelijk kan ze ook even bijkomen na twee hectische weken

De japonmantel (‘robe manteau’) van Máxima is inderdaad prachtig, maar misschien is het ook een indicatie dat de verwarming thuis op een lager pitje staat, of… ? Indien dit het geval is, is het niet enkel beeldig, maar ook echt voorbeeldig !

Nog een vraagje, waarop stapte Amalia als eerste uit de koets en niet de koning (zodat hij zijn dochter en vrouw kon helpen)

Ik lees bij enkele reactie,s dat Amalia de juwelen van Maxima draagt, maar nu vraag ik mij af, zijn ze wel van Maxima? of zijn ze van het koninklijk huis?
Ik heb eigenlijk geen idee, wie weet het antwoord ???

Nou daar zeg je zo wat, ik schreef dat. Ik heb even gezocht, kan het gek genoeg hier niet op de site vinden maar wel ergens anders.
Oeps, het is inderdaad een set die van het Koninklijk huis is. Was ik vergeten 😉
“bestaande uit een tiara, collier, oorbellen en een broche. Allen werden gemaakt door juwelier Schürmann. Koningin Emma gaf deze juwelen destijds aan haar dochter Wilhelmina, als kerstcadeautje. De groene smaragden zijn afkomstig van Wilhelmina van Pruissen.”

Ohhh, wat leuk, dat zijn echt juwelen met een geschiedenis .
Dank je wel, altijd mooi om zoiets te lezen

Alseblieft.
Ja ik vind het nu ook wel leuker dat Amalia deze juwelen droeg nu blijkt dat ze een geschiedenis hebben.

In een stichting, zodat het bij elkaar blijft en niet verdeeld als erfenis. Stichting Kroongoederen van het Huis Oranje-Nassau. Onder koningin Juliana in het leven geroepen. Goede zet geweest!

Ze zijn uit de Koninklijke Kluis mits het volgende vermeld wordt, uit Màxima’s eigen collectie.

Op Twitter ging het rond dat Máxima vandaag alvast uitbeeldde hoe komende winter mensen op de bank zitten 😂😂😂 ik vond de jurk wel echt ‘regal’ heel mooi. Amalia ach ze is nog jong en het was prima.

Last edited 1 jaar geleden by MargotStylingsecret

Prinses van Oranje, wederom welkom in ons zichtbare midden en vooral in uw nieuwe levensfase inclusief vele avonturen en uitdagingen. U wordt mogelijk bedreigt door zware criminelen, en dat als 18 jarige jonge vrouw, en “intussen” ook nog de start van uw studie èn uw eerste Prinsjesdag, en heel Nederland kijkt mee. We hebben allemaal onze mode/meningen klaar en uiten deze ook nog, ik kan me niet in uw positie voorstellen hoe dat mogelijk zou kunnen voelen….
Ook ik heb tips&tops 😉 maar bovenal bewonder ik uw zichtbare plichtsbesef voor een roeping die niemand vrijwillig zou wensen, zeker niet op een leeftijd als de uwe….

 • Haar en make-up: Top.
 • Hoofddeksel inclusief juwelen: Prachtig
 • Japon: Prachtige kleur, iets minder diepe V-hals aub de volgende keer en misschien iets te luchtig voor de tijd van het jaar en het moment van de dag?
 • Oor- en halsjuwelen: Smaragdgroen is uw moeders favoriet, heldere diamanten hadden m.i. iets rustiger gestaan. Het halsjuweel mag wat mij betreft iets meer laag hangend qua uitvoering zijn, ofwel uw moeder heeft vandaag de set aan die U zoveel beter had gestaan.
 • Tasje en ring: Matchend voor een Prinses van Oranje en mooi in combi met uw groene japon.
 • Handschoenen, yes! Voortbordurend op uw moeder en oma.
 • En de strikbroche van koningin Màxima: Ontroerend ondersteunend, een moeder die haar kind ook op deze manier ‘begeleid’.

Op naar uw moeder….

Koningin Màxima, wat een koninklijke verschijning, prachtig!
Ook voor U wat tips&tops:

 • Japonmantel van een Nederlands! ontwerper, WoW!
 • Juwelen: Had uw dochter deze set laten dragen maar ze staan ook U goed.
 • IJsgrijs is een prachtige kleur maar lijkt U wat te tekenen, of is het de toonbare spanning van een moeder voor en over haar oudste dochter? U heeft natuurlijk ook nogal indrukwekkende dagen achter de rug.
 • De uitdrukking van de stof van uw japonmantel is winterdik, die van uw dochter’s japon is zomerluchtig…. Ik ervaar dit als een contradictie wat betreft stofkeuze en minder verbindend, tsja “wat een gezeur”.

Oh ja, uw man de koning ziet er tip top uit, zijn langere haardracht inclusief outfit staan hem zeer goed! Zou hij het kabbalah armbandje nog dragen? Een subtiele boodschap afgelopen weekend, een prachtig “delen van…”.

Nog even terug naar onze koning dames en heren; vandaag droeg hij zichtbaar zijn kabbalah armbandje: https://www.ad.nl/andere-sporten/foto-s-koning-viert-leven-van-johan-cruijff-door-sporten-met-kinderen-met-handicap~a8ffd679/
Qua outfits, kapsel en uitstraling groeit hij weer, complimenten Majesteit!

Wat is eigenlijk de betekenis van een kabbala armband?

Of het daadwerkelijk een kabbalah armbandje is kan ik U niet met zekerheid schrijven, maar ik heb wel even voor U gegoogeld: https://www.deoranjes.nl/2022/09/koning-willem-alexander-draagt.html

Deze uitleg gevonden op internet ; “De Kabbalah wordt algemeen beschouwd als een discipline van het Judaïsme en oefent grote geestelijk invloed uittegen externe kwade invloeden. De Kabbalah sieraden symboliseren de heiligheid van deze discipline en beschermen u en uw familie tegen de wraak van het Boze oog”
Mi is aangepast gedrag in moeilijke situaties/tijden sterker dan een kabbalah armband en boze oog sieraden.

Dank u!

Jaaaa, absoluut, wat een smaakvol geheel, jurk icm hoed.
Helemaal top.
Zie Maxima ook wel in deze jurk, althans , ik hoop op zoiets.

De outfit van Maxima vond ik eerst apart, maar het groeit op me moet ik zeggen, vind het toch wel mooi en er zit een heel mooi verhaal achter. Amalia is een plaatje, heel mooi zo. En wat haar decolleté betreft: niks mis mee, if you got it, show it girl!

Helemaal met je eens wat Amalia betreft! Ik vind het decolleté ook helemaal niet zo laag. Van mij mag het vaker hoor. Evenals bij Maxima. Verder draagt Amalia prachtige juwelen.

Maxima haar jurk is tof. Niets meer niets minder.

Qua gezichtsuitdrukkingen. Ik denk dat het gewoon hun neutrale blik is en dat ze daar niet veel aan kunnen doen. Niets mis mee verder en zeker niet zuur.

Last edited 1 jaar geleden by Luna

De koning met 2 erg mooie dames aan zijn zijde. Máxima misschien tikje winters, maar wel heel statig en sjiek. Minpuntje bij Amalia vind ik de hoed. Ik had liever een groene hoed gezien. Groen staat haar namelijk erg goed. Maar al met al een heel mooi plaatje.

Maxima ziet er in één woord prachtig uit!
Zo stijlvol en koninklijk! Helemaal top!
Amalia’s houding straalt uit hoe serieus ze haar aanwezigheid en taak vandaag neemt. Tegelijk toont ze een lieve blik naar de buitenwereld om zich heen.
Een mooie outfit die haar goed staat, met bijpassende sieraden, en accessoires.
Een iets hogere V-hals zou mijn voorkeur hebben (net iets minder inkijk)
Wanneer het hoedje groen geweest zou zijn, had het nog wat meer afgestoken tegen de kleur van haar haren.
Dit zal een spannende dag voor haar geweest zijn; maar wat dóet ze het goed!

Kleding:
Onze koning wordt bijna onzichtbaar tussen deze twee mooie dames ;-). Dan jammer dat hij geen uniform mag dragen.

Onze koningin had een mooi ontwerp aan. Oogt wel heel winters. Mooi dat ze koos voor grijs. Wellicht (hoop ik) met het idee om hun dochter te laten shinen bij haar debuut.

Amalia zag er mooi uit! Haar voorgangers niet gevolgd qua kleurkeuze.
Zelf hou ik niet zo van zo’n decolleté maar Amalia blijkbaar wel.

Nou dat zie ik anders, Máxima heel lichtgrijs en Amalia donkergroen dus Amalia valt weg tegenover Máxima

Josine ik mis nog een foto van Máxima waar ze het collier en de oorbellen draagt om het beeld compleet te maken.
Het is natuurlijk wel geweldig voor Amalia om sieraden van Máxima te kunnen gebruiken maar het lijkt me voor Amalia nou toch ook wel eens leuk om sieraden van/voor zichzelf te hebben nu ze 18 is en zelf bij officiële gelegenheden aanwezig is.

Ha Ina, ik denk dat Josine dat later nog wel gaat doen. Tot einde van de middag heb ik deze blog bijgewerkt omdat Josine er onverwachts ineens niet meer bij kon vanuit Den Haag. Dus we zijn gezellig samen bezig geweest ;). Eind van de middag waren er nog niet heel veel foto’s van PPE beschikbaar, vandaar.

Last edited 1 jaar geleden by Moderator Petra

Okee, dank je voor je reactie

Josine, mijn complimenten over je bijdragen bij Max gisteren en vandaag! Wat kan je het mooi verwoorden! Ik zou willen dat ik dat zo kon! En gewoon rustig je zin afmaken ook al wordt er door de presentators doorheen gesproken!

Josine ik zag je bij Max vandaag. Je verwoorde exact wat ik ook dacht bij het zien van sommige kleding van Tweede Kamerleden met malle hoedjes en onverzorgde kleding zoals Caroline van der Plas. Was niet zo weg van de kleding van Máxima zie liever Jan Taminiau. Amalia zag er verzorgd uit, jammer dat ze er wat nerveus uitzag.

Wat zien de dames er allebei prachtig uit. Leuk dat Máxima weer een nieuw talent omarmt. Ook Amalia ziet er keurig uit. Leuk dat ze accessoires van haar moeder leent, de keuze is reuze. Zal reuze spannend geweest zijn, zo’n eerste Prinsjesdag, hakken en een wankel trapje om in/uit een koets te stappen. Ben er niet jaloers op.

Pfff, wat een zure commentaren

Ohhhhh wat zien ze er fantastisch uit!! Máxima echt een weergaloze outfit! Wat een succes! En Amalia ook heel mooi en passend bij haar leeftijd . Hoedje niet mij smaak maar een grote hoed was wellicht wat zwaar geweest. Een jaarcontract was wellicht beter geweest maar de rest top!

Lief hoe ze zo uit de koets stapt: zelfverzekerd maar ook spannend. Perfecte combinatie

Zeker Doro, je hebt het wee zomooi omschreven….

Dank je wel, wat aardig

Last edited 1 jaar geleden by Doro

Jaarcontract? Haha dat moest zijn haarcorsage

Haha, ik zat me net af te vragen wat er nou te maken was van jaarcontract met autocorrectie. Nou, dat dus ;). Geweldig die autocorrectie (maar niet heus)!

Ja bizar hè Petra, ik las het terug en moest oven nadenken wat ik nu weer bedoelde

Schitterend, die japon van Maxima!!!! Kleur is mooi en fantastisch ontwerp dat er met de sjaal heel statig uitziet: klasse!!! De groene japon staat Amalia mooi maar ik had toch op een iets meer uitgesproken ontwerp gehoopt voor haar eerste Prinsjesdag. En waarom kijken ze zo ‘moeilijk’??

Er werd volgens mij aardig gejoeld en gedaan, zou het daarom niet zijn?

Ja ik zag (en hoorde) het later ook, wat vreselijk!!! Kunnen we nu in Nederland nooit eens iets gewoon leuk vinden?? Demonstreren doen ze maar op de daarvoor geschikte plaatsen en tegen de verantwoordelijke personen.

Precies, dit dus. Ze hebben vandaag enorm veel krediet verspeeld bij heel veel mensen, Bij mij in ieder geval wel.

Het lijkt me inderdaad heel naar als je daar staat. En feitelijk kan de koning ook weinig doen, hij mag zich eigenlijk nergens mee bemoeien. Maar hij moet vervolgens wel een toespraak houden waarin hij de woorden van de minister president moet nazeggen. Lijkt me best lastig! Hij leek me ook wat zenuwachtig eerlijk gezegd.
Maar ja, de boeren en zoveel mensen zijn ook wanhopig, dus ik kan de protesten vanuit hun oogpunt ook zeker begrijpen. Tja, lastige tijd.

Sorry maar ik heb geen enkel begrip voor een aantal extremistische boeren die zich vandaag ongelofelijk respectloos hebben gedragen, niet alleen tegenover het koningspaar en hun dochter, maar ook tegenover heel veel kinderen en mensen die vandaag gewoon een mooie dag wilden beleven in Den Haag.

Hallo Zelda, welkom op ModekoninginMaxima! We kijken uit naar je bijdrage als lezer van MKM. En, even voor de duidelijkheid, van extremistische (re)acties moet ik ook niets hebben ;). Ik wilde slechts mijn begrip tonen voor beide kanten, dus ook dat het voor veel mensen onder ons een lastige tijd is. En veel mensen kijken daar toch wel de overheid op aan. Dus tja, protesteren bij de koning zal inderdaad niet zoveel zin hebben.

Amalia is een vorstin in de dop, de fiere houding en uitstraling, heel mooi. Tijdens dit officiële eerste hoeden moment had ik een “eigen exemplaar” leuker gevonden en geen afdankertje van moeders, maar ja. Wat Maxima betreft is het grijs, grijs en nog eens grijs, heel zwaar letterlijk en figuurlijk. Kunstig gemaakt en leuk op de catwalk of in een glossy.

Deel uw mening ivm amalia.
Wat de kledij van maxima betreft is het mij niet duidelijk: is dit een mantel of een pantalon ?

Maribrune, volgens mij is het een lange doorknoop jurk.Heb even gegoogeld en zag dat de kleding van Mohamed Benchellal redelijk experimenteel is, wordt ook gedragen door o.a Iris Apfel en Sharon Stone.

Ja eens mbt amalia

Beiden erg mooi. Ik heb er niets op aan te merken.

Maxima doet mij denken aan keizerin Michiko van Japan in deze outfit……mijn smaak is het niet. Jammer dat zij steeds van alles wil uitproberen, in plaats van er een eigen stijl op na te houden….Amalia een prachtig debuut, echt koninklijk, het smaragdgroen staat haar voortreffelijk, en ook Laurentien zag er dit jaar fraai uit in haar zwierige bleekroze japon met modern collier en wufte bloem in heur haar!

sorry maar ik vind de jurk van Amalia niet mooi en zeker niet passend voor de gelegenheid. ook totaal geen goed model voor haar, het maakt onnodig fors. En wie verzint dat hoedje van haar moeder op haar hoofd? Die kleurencombinatie klopt totaal niet. Echt een gemiste kans.
Maxima, ook al zo teleurstellend. Inderdaad een hoog Wilhelminagehalte.
Ik ben helaas niet blij geworden vandaag.

Wat is Amalia prachtig gekleed! En de sobere kleur van Maxima is heel passend voor deze tijd. Evenals de goedkopere japon van Amalia, met geleende spullen van haar moeder. Ze kan in ieder geval geen kritiek krijgen dat ze teveel geld gespendeerd heeft ;). Wel sneu dat er op haar 1e Prinsjesdag zo weinig positiviteit was. Dat gejouw lijkt me niet echt prettig. En Amalia, wat twitter of welk (social) medium ook schrijft, in mijn ogen ben je een mooi mens en zie je er geweldig uit vandaag!

Ja, dat boe-geroep, gefluit en middelvingers is niet leuk. Ik vond het ook jammer voor Beatrix dat ze volgens mij niets meer zag van de koets doordat er voor haar vlaggen omhoog gingen.

Ik begrijp dat onze kroonprinses niet vol kan uitpakken gezien de economische tijden. Maar om in een asosjurk met van je moeder geleende schoenen en hoedje je Prinsjesdagdebuut te moeten maken vind ik persoonlijk wel echt heel jammer. Nogmaals ik begrijp de boodschap best maar laat dan ook de diamanten en smaragden achterwege! Ik vind het echt raar om zulke kostbaarheden te dragen bij een jurk van nog geen 250 euro. Ik hoop van harte dat ze volgend jaar los kan gaan (voor ons allemaal want dat betekent dan voor ons allen positiever nieuws)

Last edited 1 jaar geleden by Moon75

Wat maken prijs en merk nu eigenlijk uit? Totaal oninteressant. Het gaat er toch om hoe Amalia er uit ziet? Ik vond het fantastisch, mooi dat smaragdgroen, en een zwierig model jurk. Ze zag er perfect uit !

Misschien is het een hele bewuste keuze van prinses Amalia zelf om aan iets nieuws niet veel geld te besteden, dat wil dan niet automatisch zeggen dat je ook geen juwelen hoeft te dragen? Die zijn immers al in de familie? Persoonlijk had ik niets op haar outfit aan te merken, niet toen ik niet wist hoe duur het was en ook niet nu ik wel weet hoe duur het is. Voor mij maken de kosten van de jurk niet uit, ik vind het een zeer smaakvolle jurk die goed bij haar past.

Op zich vind ik het model en ook de kleur van de japon van de koningin prachtig, alleen met deze stof lijkt het net of ze haar warme deken heeft omgeslagen. De stof lijkt wel een fleece deken. Wat natuurlijk wel mooi is aan deze japon is het Nederlandse ontwerp en het bijzondere materiaal.
Amalia: een plaatje! Mooie japon, haar zit mooi, passend bij een jong volwassen dame. Accessoires mooi neutraal, schoenen, hoedje, tasje. En juwelen die prachtig kleuren bij de japon. Prachtig debuut bij Prinsjesdag.

Fantastische ontwerper voor Máxima. Oozing fashion en royalty. Beste Prinsjesdag outfit so far voor de koningin. Cijfer: 9,5

Ik vind de koningin prachtig. Eindelijk iets spectaculair en van een Nederlandse ontwerper! Echte couture! Niet die eeuwige Natan (ik ben nochtans Belgische). De kroonprinses mooi maar nogal klassiek.Ik ga direct naar de website van die Benchellal kijken.

Zeer mee eens

PS ik vind het hoedje echt niet passen bij de (te) zware jurk, een soort pannenkoekje. Maxima kijkt ook niet erg blij op de hier geplaatste foto’s…..

….omstandigheden zijn nou ook niet echt om blij of vrolijk van te worden, wel?

Wat een prachtige, werkelijke sublieme robe draagt Maxim. Stijlvol en uiterst chic. Ik had nog niet van de ontwerper gehoord. Dit is een genie. Hij ontwerpt niet op papier, maar met de stof op het lichaam/paspop, las ik net. Dat zie je. Hij benut de kenmerken van het materiaal. Zo maakt hij sculpturen. Ik zou echter liever een andere kleur zien. Blond met parelgrijs(hoe mooi ook op zich) maakt flets. De geplooide wollen stof oogt wel winters. Dat maakt het dragen van een pashmina shawl of omslagdoek overbodig. Het totaal beeld oogt zo beter.
Een pillbox hoed achter op het hoofd zou ik zelf mooier vinden. Dat zou een beter evenwicht geven.
Maar all met al; een genoegen om naar te kijken.

Maxima’s japon lijkt wel een winterjas… Mijn smaak is het niet. Ik vind het erg ouwelijk overkomen. Zoals ze op de troon zit, is de vergelijking met Wilhelmina inderdaad niet zo ver gezocht.
Wel leuk dat ze een nieuwe ontwerper in de schijnwerpers zet. Het hoedje doet me erg denken aan het model dat ze ooit droeg bij een lichtroze creatie van Jan Taminiau met zilverkleurige drukkers, dus in eerste instantie had ik gedacht dat het een Taminiau ontwerp zou zijn.
Prinses Amalia komt prachtig voor de dag op haar eerste Prinsjesdag! Ben heel enthousiast. Van welke ontwerper is de japon? Klein puntje dat de emerald juwelen niet echt goed kleuren bij de japon, dus in dat geval misschien beter om een compleet andere kleur juwelen te kiezen (of ‘gewoon’ diamanten) in plaats van een andere kleur groen.

Jurk van maxima is eerder een robemanteau. Amalia is prachtig, mooi en zelfbewust.

Wauw het kapsel van Amalia ziet er mooi uit. De jurk vind ik ook mooi. De jurk van Maxima vind ik geen succes, het lijkt net of ze een deken om heeft.

Ik wist niet wat ik zag toen Maxima de koets uitstapte 😄 Ik dacht eerst even dat ze een dikke wollen omslag om haar hals had. Ook toen je zag dat het een dunnere stof is, nee, ik vind de jurk er toch echt als een diep-winter jurk uitzien en vreemd voor in september, ook al is het een frisse dag. Zo zie je maar dat het nooit alleen het materiaal is wat de sfeer neerzet van een kledingstuk maar ook het model.
Amalia ziet er prachtig uit.

Omgekeerde vlaggen, vorige week al bij het Streekbezoek, nu ook langs de rijtour en zelfs pal voor Noordeinde met Boe-geroep, sorry, kan daar geen begrip voor opbrengen!

Nou heel storend, vond het heel sneu voor Prinses Beatrix, door de vlaggen kon ze niets zien, denk dat ze graag Amalia in het rijtuig had zien zitten, dat is voor haar een heel bijzonder moment.

En dat terwijl het koningspaar naar mijn idee de boeren juist een warm hart toe dragen!

Amalia ziet mooi uit in het groen met bijpassende juwelen. Mooi kapsel en leuke hoed. Ze heeft een lieve uitstraling en deed het prima. Maxima in een mooie jaren 20/30 stijl, alleen wat grof allemaal. Laurentien prachtig in het licht roze.

Heel naar die protesten

https://www.volkskrant.nl/a-bed76078

Mooi interview met ontwerper Benchellal, lees zijn droom, deels uitgekomen.

Mooi, die laatste paragraaf:
Wie zou je nog willen kleden? Koningin Máxima?‘Dolgraag, en haar dochters ook! Maar eerst Sheikha Mozah, die staat boven aan mijn verlanglijstje, zij is een inspiratiebron. En dan Máxima. Denk je dat ze Volkskrant Magazine leest?’

Prachtig beiden! Amalia’s kapsel is beeldig, ook met het leuke hoedje en ze krijgt een zachte uitstraling, beeldige jurk ook, en Máxima is ontzettend mooi, prachtige jurk en het hele plaatje van top tot teen is mooi, tasje Amalia is super en de groene kleur van de jurk staat haar geweldig, niets dan lof voor deze mooie dames!

Prachtige koningin en kroonprinses.. leuk ook dat ook Amalia een greep heeft mogen doen in de juwelenschatkist van de Oranjes…

Ik vind Amalia een prachtige koninklijke uitstraling hebben , niet gemaakt of aangeleerd, maar zoooooo natuurlijk.
Een echte kroonprinses.

Helemaal mee eens.. !!

De kleding van Maxima is verrassend winters, op deze fraaie herfstdag. De jurk van Amalia,mooie kleur voor dit seizoen, maar waarom wil een jonge vrouw een jurk met zon decolleté dragen? Mee eens met reactie van Anne-Roos.

Fantastisch ensemble van onze koningin. Misschien doet t een beetje te winters aan voor een dag als vandaag. Herleving van de jaren 20 van de vorige eeuw. Ik houd ervan.

Wel leuk dat maxima eens wat minder klassieks draagt. De shawl is wel erg winters. Amalia heel mooi!

Ja… dit is wel wat ik leuk vind aan onze Max! Never a dull moment.
Amalia vind ik beeldschoon! Heel netjes

Wow wat een bijzonder ontwerp van Maxima. Gedurfd en zeer geslaagd! Ben benieuwd naar ontwerper. Iversen? Mooie kleur! .
Amalia heel stijlvol. Eindelijk groen op Prinsjesdag!

Ohh, Maxima, het lijkt een mimespeler. Vooral met de grijze handschoentjes.

Maxima ziet er erg winters uit. Op zich wel mooi maar ik zou de stola van een soepeler materiaal gedaan hebben.
Amalia: ook echt prachtig! Haar haar zo leuk en de hoed van haar moeder, staat haar heel leuk en de kleur staat heel goed bij de groene jurk. Ook mooie oorbellen. Een minpuntje: ik vind het decolleté te diep, er had op gelet kunnen worden dat je erg inkijk krijgt bij het bukken en uitstappen uit de koets.

Als toevoeging daarop: de prinses Van Oranje oogt mooi fris in het groen!

Prachtige charmante outfit van Maxima maar het doet wel winters aan.

Maxima: prachtig! Amalia: heel mooi, prachtige kleur, schitterende clutch en leuk hoedje waarvan de kleur terugkomt in het tasje en de handschoenen. Ik had nog wel, net als moeder, een stola omgedaan, het is best fris. Trotse ouders denk ik, het is een historische dag voor Amalia.

Idd echt een geweldige japon van Maxima.
Zo stijlvol en elegant, hoe kan je als dochter hier tegen op ?
Amalia ziet er minder spectaculair, maar wel heel charmant en lief uit.