Zoals gemeld in de log van Josine, waren Koning Willem-Alexander, Koningin Maxima, Prinses Beatrix, Prinses Mabel, Prins Constantijn en Prinses Laurentien aanwezig bij de uitreiking van de Prins Claus Prijs 2015.

Prinses Beatrix ging gekleed in een donkergroen pakje met goudkleurige accenten. De opstaande kraag is goudkleurig, en haar wijduitlopende mouwen zijn goudkleurig met donkergroen gestreept.

 Mabel draagt een (voor ons) nieuwe outfit van Missoni: een broek en een lang vest met de bekende print, gecombineerd met een zwarte top.

Prinses Laurentien draagt een zwarte strokenrok, die aan de zijkant wat langer is. Daarop draagt ze een zwarte top (mogelijk is het een jurkje). Daarop draagt ze een kort zwart jasje met metaalkleurige accenten.

Op de screenshots hierboven is het helaas niet te zien, maar Laurentien draagt dezelfde zwarte pumps van Diane von Furstenberg, die ze eergisteren droeg bij de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs.

Foto´s met hartelijke dank aan Yvonne van Woudenberg en Josée Zwaga!

Afbeeldingen ©Missoni. Video Zie.nl/ANP.

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Paula

Paula

zaterdag 05 dec 2015 - 22:18

Het kapsel van Beatrix zit zoals altijd weer perfect. Wat een mooie kleurspoeling. De kleur groen van haar jurk vind ik wat minder; het is een nogal harde kleur. Elders zag ik een jurk met hoed van haar in het lichtroze. Ze zag er zó prachtig in uit. Gewoon in zachte kleuren. Dat zou ik haar nou adviseren: pastelkleuren dragen.

afbeelding van Helena

Helena

zaterdag 05 dec 2015 - 16:54

Daar zat ik gewoon op te wachten, het commentaar van die onderarmen. Hoe oud is ze? En daarbij, je ziet het alleen als ze zwaait. Tuurlijk is het niet mooi, maar als je bijna 78 bent krijg je zoiets he.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 05 dec 2015 - 11:05

Ok even terug naar Beatrix. Ik vind die blote onderarmen niet mooi en waarom midden in de winter?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 04 dec 2015 - 14:18

Beste allemaal, ik lees hier heel veel reacties op Maxima´s kapsel en kleding. Er is een speciale log voor Maxima, deze gaat over Beatrix, Laurentien en Mabel. Willen jullie daar alsjeblieft een beetje op letten? Nu lees ik nl heel veel over Maxima´s kapsel in deze log, en daardoor sneeuwen de reacties op de andere dames wat onder. Alvast bedankt!

afbeelding van karpathos

karpathos

zaterdag 05 dec 2015 - 17:41

TWOR, er is maar één oplossing voor dit probleem: Verwijder dit soort berichten!

afbeelding van Imke

Imke

donderdag 03 dec 2015 - 23:34

Ik vind Laurentien er het meest feestelijk uitzien van de dames en dat past volgens mij het beste bij deze prijsuitreiking. Kan haar outfit niet van top tot teen zien, maar de bovenkant ziet er mooi uit, het jasje met glitters is goed gecombineerd met de ketting en de rest heeft ze rustig gehouden in zwart. Kijk, daar scoort ze weer punten! Máxima's kleding vind ik best leuk maar meer iets voor een werkbezoek. Mabels pak oogt nogal gedekt qua kleuren, het is op zich een mooie stijlvaste keus, alleen mis ik een beetje sparkle op de foto, een glanzende in plaats van matzwarte top bijvoorbeeld, of een feestelijke corsage. Het 'big hair' kapsel flatteert haar gezicht minder, omdat ze een vrij groot voorhoofd heeft dat hierdoor wordt geaccentueerd. Wel een heel grappige foto, onze modieuze coole prinses naast een saluerende agent in uniform.
Van Beatrix zie ik alleen dat het groen met blauw is, maar niet wat ze precies draagt...

afbeelding van Margreet

Margreet

vrijdag 04 dec 2015 - 08:49

Hallo allemaal,
Soms vraag ik me af of de dames vooraf met elkaar contact hebben. Zo van: "Wat doe jij morgen aan en welke kleur draag jij dan?" (Hoe zouden ze elkaar noemen, trouwens? Wij hebben in de familie best wel een paar koosnaampjes. Zij misschien ook? Max, Tientje, Bea, Mabeltje...) Vandaag passen de stukken mooi bij elkaar, vind ik. De grijzen en de andere, vrij donkere herfstkleuren vallen binnen dezelfde toonsoort. Verder is het iedereen toch weer gelukt een persoonlijke draai/invulling te geven aan deze dag. Allemaal zeer smaakvol, dat zeker, niet allemaal mijn smaak. Maar het gaat ook niet om mijn smaak.
Het meest opvallende detail voor vandaag: het haar van Leontien! Het zit opeens zoveel beter. Well done, lass!
Maxima ziet er prachtig uit. Mooie stoffen. Beatrix, zo charmant. Mabel, supermooie kleuren. Liever met een effen broek maar het zij haar vergeven door haar stralende lach.
Ik ben tevreden!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 04 dec 2015 - 10:49

Volgens mij was het Margriet die nav een Koninginnedag liet weten dat ze van tevoren niet overleggen. Volgens mij vloekten de outfits toen met elkaar en werd er toen naar gevraagd.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 03 dec 2015 - 20:41

Wat ziet prinses Beatrix er fantastisch uit! Maar ik ben helaas minder enthousiast over de outfits van Mabel en Laurentien. Het vest van Mabel is prachtig, maar in combinatie met de broek to much en er hadden wat hippere schienen onder de broek gekund....
Laurentien op het eerste gezicht prima, maar dan kiest ze weer voor een uit de tijd strokenrok. Saai is ons koningshuis in ieder geval niet qua kleding, maar ik kan het niet echt heel mooi vinden helaas.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 03 dec 2015 - 20:25

Nou ook dat! En een staartje vind ik ook oplossing want dat staat weer heel sportief!
Nee hoor, onze koningin is gewoon hard aan het werk, bravo! En duidelijk gesteld op los haar want dochters ook 'altijd' los haar
Als je ziet hoeveel kritiek er indertijd was op het kapsel van Beatrix! En nu zegt iedereen dat het geweldig is hoe Beatrix eruit ziet! Onze queen varieert en dat is ook een statement!

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 03 dec 2015 - 20:23

Nou ook dat! En een staartje vind ik ook oplossing want dat staat weer heel sportief!
Nee hoor, onze koningin is gewoon hard aan het werk, bravo! En duidelijk gesteld op los haar want dochters ook 'altijd' los haar

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 03 dec 2015 - 19:45

Precies Doro. En als je zulk haar hebt als Maxima moet je het niet iedere dag fohnen en wassen, spreek uit ervaring.
En ze is ook geen aankleedpop.

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 03 dec 2015 - 18:33

Maxima heeft het koud gekregen denk ik, vestje in de zaal even losjes over haar schouders gelegd.................!!

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 03 dec 2015 - 18:14

Nou idd! En ook geen tijd om dat geneuzel over Botox en opgestoken haar ter harte te nemen. ze heeft indertijd aangegeven zichzelf te blijven ', ik blijf gewoon Maxima hoor'! En bij die Latina hoort los haar!

afbeelding van Chiqui65

Chiqui65

donderdag 03 dec 2015 - 18:04

Ik heb zo het idee dat terwijl andere koninginnen met hun styliste overleggen, kleding doorpassen, wimper extensions laten zetten of bij de kapper zitten, onze Máxima keihard aan het werk is. Volgens mij heeft zij het dubbel zo druk als de anderen. Ik vind haar geweldig.

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 04 dec 2015 - 16:21

Ik sluit me volledig bij Chiqui65 aan. En ik vind het ook een deel van Maxima's charme dat ze op kledinggebied geen perfectioniste is.

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 03 dec 2015 - 18:35

Nou, dat durf ik je niet na te zeggen, als ik zie hoe vaak Letizia verplichtingen heeft.......!!

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 03 dec 2015 - 18:14

Amen.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 03 dec 2015 - 17:56

Wat een onzin om het. Kapsel te vergelijken met letizia en Mathildez en steeds weer dat ze genoeg geld en middelen heeft om prachtig gekapt voor de dsg te komen!
Maxima is een hard werkende vrouw, ze reist veel, is veel op pad in eigen land, bereikt wereld wijd heel veel en heeft ook nog een gezin en leven!
Geen tijd om elke dag lang voor de spiegel te staan en prachtig opgestoken haar te hebben.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 04 dec 2015 - 13:55

Doro@ Ikzelf was ook een hard werkende vrouw en veel op reis voor mijn werk, ik maakte dagelijks lange uren maar toch zat mijn haar er altijd verzorgd uit dank zij de carmen set, even een borstel en kam er doorheen en klaar was ik. Daarbij had ik niet de assistentie en hulp die Maxima wel heeft, ik moest alles zelf doen en ook mijn eigen huis schoon houden. Och, er zijn zoveel hard werkende vrouwen met gezinnen waar ik mijn petje voor af neem. Als Maxima zou willen dan kon zij ook minder werken, niet iedere vrouw heeft die keuze.

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 03 dec 2015 - 18:15

Mee eens Doro.

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 03 dec 2015 - 16:17

Joanna, I couldn't agree more!
Verzorgd is verzorgd en daarbij kunnen
smaken verschillen. Duidelijker kan niet en anders is het niet.

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 03 dec 2015 - 16:17

Deze mensen moeten de mooiste kleertjes aan, want iedereen beoordeeld je,dat verwachten wij als het volk.
Tot aan de nagellak. Vreselijk, als je zo moet leven.
En dan kun je zeggen, dat wisten ze. Ik denk dat dat niet echt tot je doordringt, vooral als je
niet van koninklijke afkomst bent. Ik vind het een naar woord koninklijk, overigens. Daar wordt te veel van verwacht.mHet zijn ook mensen.
Sorry, ik vind het leuk om naar deze mooie kleding te kijken, maar daar blijft het bij.

afbeelding van Margreet

Margreet

donderdag 03 dec 2015 - 19:42

Deze site heet niet voor niets "Modekoninginmaxima". Met de nadruk op "koningin", wat mij betreft. Dus, uiteraard, hebben we het over mode, in de eerste plaats, maar daar hoort een totaalplaatje bij, inclusief nagellak! De personen/mensen, die hier "beoordeeld" worden, zoals jij zegt, hebben inmiddels tijd genoeg gehad om zich dit te realiseren, lijkt mij. Als zij zich publiekelijk bewegen, mogen wij van hen verwachten dat zij zich passend gedragen en kleden. Dat hoort bij hun functie en daar betalen wij hen voor.

afbeelding van Joanna.Gram

Joanna.Gram

donderdag 03 dec 2015 - 16:11

Het pak van Mabel vind ik prachtig! Zou ik graag willen hebben. Ook haar haren zien er verzorgd uit. Mooie uitstraling. Laurentien ziet er goed uit voor haar doen.

afbeelding van Joanna.Gram

Joanna.Gram

donderdag 03 dec 2015 - 16:06

Maar Maxima ziet er toch tot in de puntjes verzorgd uit!!! Kijk dat is mijn mening! Het haar is gewassen en in model gekapt. Ik vind dat zij gerust haar haar los kan laten.. Het past bij haar persoonlijkheid. Een koningin hoeft geen sprookjeskoningin van een plaatje te zijn. Maar een vrouw met persoonlijkheid die uitstraling heeft en stijlvol en passend voor de gelegenheid gekleed en gekapt gaat. Meestal ben ik blij met wat ik zie, maar soms is er een misser bij! Ook heel menselijk, een styliste zou uitkomt kunnen brengen in dat geval, maar nu blijft onze koningin wel authentiek en ziet ze eruit zoals ze zelf wilt.
Mijn bescheiden mening hoor, ik lees hier graag wat anderen voor mening hebben ((--;

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 03 dec 2015 - 16:55

Joanna Gram@ Nou, dat ben ik niet met jou eens, deze slierten haar staan echt niet voor een model gekapt kapsel, dit haar is dor en dood, daar is niets mee te beginnen, hoe je het haar ook probeert te stylen en hoeveel haarlak je er op spuit, je maakt het alleen maar erger, hier moet nodig de schaar in zodat het haar weer tot leven komt. Haar uitstraling en persoonlijkheid vergoelijken deze slierten haar niet, hoe je het wil draaien of keren, het blijft voor mij een rommelige haardos.

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 03 dec 2015 - 17:37

Eftichia, af en toe vind ik je net een langspeelplaat met een pitje erin :) Je blijft jezelf steeds herhalen. Elke keer als iemand iets zegt over het haar van Maxima, geef je een reactie. Wanneer je het een keer gedaan hebt is het toch ook voldoende.
Het gaat mij er niet om of je al dan niet gelijk hebt, en natuurlijk mag je je mening geven, maar bij iedereen die het haar ook niet of wel mooi vind reageren is wat veel.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 04 dec 2015 - 13:37

Orchidee@ Wat een flauwe kul!

afbeelding van orchidee

orchidee

vrijdag 04 dec 2015 - 14:10

Tel maar, hierboven al zes keer.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 04 dec 2015 - 14:14

orchidee@ Dit slaat nergens op, laat me met rust, alsjeblieft!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 04 dec 2015 - 14:16

Aangezien het in deze log helemaal niet over Maxima gaat, stel ik voor dat jullie deze discussie in Maxima´s log houden... Of er gewoon niet mee verder gaan. Iedereen is hier nl vrij om te zeggen wat hij wil, zolang het maar met respect naar anderen toe is! Dus ook naar elkaar toe... Het wordt op dit moment wat minder respectvol, dus ik stel voor er gewoon mee te stoppen.

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 03 dec 2015 - 18:21

Anders er gewoon overheen lezen, Orchidee
Doe ik ook. ;-)

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 03 dec 2015 - 13:31

Helena@ Ja, als je het zo wilt zien, maar dan moet je het wel tot in de uiterste puntjes goed spelen! Het is me nogal een spel wat je op je neemt.

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 03 dec 2015 - 13:27

Koningin zijn wordt gespeeld. We geloven toch niet meer in sprookjes?
Let s go for it. Wow!

afbeelding van Margreet

Margreet

donderdag 03 dec 2015 - 19:01

Hè? Of je het nu leuk vindt of niet: we hebben wel een monarchie! Dat heeft echt niets te maken met wèl of niet geloven in sprookjes... Als de koning en koningin een spel spelen, zijn wij, de inwoners van dit land, wel degenen die dit blijkbaar willen. Sprookjesboeken koop je in de boekenwinkel, voor een monarchie kies je.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

donderdag 03 dec 2015 - 13:08

Als je haar maar goed zit ... zegt men toch?!
Ik vind Maxima's kleding en vooral schoenen best mooi deze keer, dat mag ook gezegd worden.
Laurentien's flodderjurkje en Mabels broek kunnen me minder bekoren, vrees ik.
Beatrix als altijd perfect!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 03 dec 2015 - 11:54

Janna@ Wat voor een mooie kleding je ook draagt, een kapsel maakt of breekt je!

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 03 dec 2015 - 15:09

Juist!

afbeelding van Janna

Janna

donderdag 03 dec 2015 - 15:03

@Eftichia - het is net als met golfen! Het doet er als vrouw niet toe of je goed kan spelen, als je haar maar goed zit ! ! ! ☻

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 03 dec 2015 - 17:08

Janna@ Ha, ha, ha... wat een grappige opmerking!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 03 dec 2015 - 11:26

Nog meer foto's http://www.newmyroyals.com/2015/12/the-dutch-royal-family-at-prince-clau...
verder geen echte reactie, ik stel jullie alleen maar teleur omdat ik dan toch zal schrijven over Maxima d'r rommelige haardos, met haar budget kan ze er elke dag fantastisch uitzien ! Ik mis de elegance van een koningin. Maarrrr.....tegenstrijdige reacties worden hier niet gewaardeerd!

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 03 dec 2015 - 12:51

Waarmee je dus toch precies aangeeft hoe je erover denkt. (reactie op Eftichia, de reactie staat niet precies waar ik dat wilde). Wat uiteraard mag, maar doe dan niet zo zielig van 'ik stel jullie alleen maar teleur', terwijl je gewoon toch je mening geeft. Geef gewoon je mening en trek je niets aan van eventuele reacties daarop.
Ik weet trouwens niet wat je verstaat onder de elegance van een koningin, dat is blijkbaar een beeld wat je hebt. Prima verder natuurlijk, maar voorlopig ben ik behoorlijk blij met onze koningin, met haar eigen stijl en haar inzet, betrokkenheid en haar eigen haarstijl. Ik vind wel - en dat is absoluut geen kritiek op Maxima - dat er een groot verschil is tussen een geboren koningin, zoals Beatrix dat was en een aangetrouwde koningin, die 'slechts' de titel mag dragen, maar geen staatshoofd is of zal zijn.

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 05 dec 2015 - 12:24

Van A tot Z met je eens, Carolina.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 03 dec 2015 - 13:28

Carolina@ Begrijp me niet verkeerd, het één is het ander niet, ik heb enorm respect voor haar inzet en betrokkenheid. En of je nu wel of niet een aangetrouwde koningin bent heeft niets te maken met het feit dat Maxima als echtgenote van onze Koning er altijd tot in de puntjes verzorgd uit zou moeten zien. Juist als aangetrouwde koningin zou ik de beste zorg besteden aan mijn gehele verschijning en dat is met haar budget zo eenvoudig te verwezenlijken!. Enne...ik doe niet zielig, ik schrijf alleen mijn gevoelens op vandaar dat ik uit balorigheid maar een Sinterklaasliedje van de week stuurde om dat botox gezeur even te breken.

afbeelding van Imke

Imke

donderdag 03 dec 2015 - 23:57

Je link helpt helaas niet echt mee om het botoxgezeur de kop in te drukken. Zie foto 3 en 4... Máxima heeft daar zo'n onnatuurlijke verwrongen gezichtsuitdrukking dat me afvraag: als het geen cosmetische chirurgie is, wat is het dan?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 03 dec 2015 - 12:58

Ik denk dat dit bij ons allemaal speelt. We hebben een bepaalde verwachting van een patroon. De een á la Beatrix, de ander á la Letizia en de ander vindt het weer geweldig dat onze koningin een moderne jonge vrouw is met los haar en een informele kledingstijl. Dus wanneer ze het voor de een goed doet, doet ze het voor de ander slecht. Diana zei ooit eens: Alles wat ik doe wordt toch bekritiseerd. Let’s go for it!” Deze houding heeft Máxima ook en dat is maar goed ook, want anders zou ze er wellicht aan onderdoor gaan.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 03 dec 2015 - 17:06

Josine@ Nee hoor, ik heb geen bepaalde verwachting van een patroon en dat zou ook niet goed zijn, een ieder heeft z'n eigen stijl en en dat is juist zo leuk om te volgen.

afbeelding van Janna

Janna

donderdag 03 dec 2015 - 11:44

@Eftichia - ik ben het volkomen met je eens. Maxima met haar slordige haardo ziet er niet uit als een koningin, of liever gezegd, de vrouw van een koning. En zoals je zegt is haar budget ruim genoeg om er wel presentatief uit te zien. Andere "consort" koninginnen met een kleiner budget lukt het wel om mooi gekapt in het openbaar te treden. En Maxima hoeft zich echt niet met een stijf kapsel zoals haar schoonmoeder te verschijnen. Mathilde en Letichia doen het wat dat betreft veel beter. De z.g. slag die anderen in Max's haar zien zijn denk ik gewoon wat iele pieken die op haar schouders rusten.

De grijze geplooide rok, top, schoenen en parelketting vind ik heel mooi.

afbeelding van HC

HC

donderdag 03 dec 2015 - 10:37

Maxima oogt begrijpelijk moe, maar draagt een mooie set. Wel zou een idee voor haar zijn, haar haar op te steken juist als ze zich niet zo fit voelt, dat geeft dan toch een wat frissere uitstraling. De pumps zijn prachtig.
Mabel straalt, misschien wel door een nieuw liefde. Haar haar is erg mooi gedaan.
Laurentien heeft een mooi geföhnde coupe en ook het jasje staat haar goed. Wel had ik gekozen voor een simpeler zwart jurkje hieronder. En qua sieraden: of de riem en oorbellen of alleen de ketting en dan een wat bescheidener oorbel.
Beatrix straalt de laatste tijd weer helemaal. Haar kleding is tip top in orde, haar haar zoals altijd koersvast en ondanks dat ze ouder wordt nog zeer elegant.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?