Prinses Mabel heeft gisteren de geuzenpenning ontvangen voor haar organisatie Girls not Brides! 

  

  

Tijdens de prijsuitreiking droeg prinses Mabel een mantel van het Nederlandse label Pauw. Onder de mantel draagt ze een grijs jurkje, met wat langere leren 'manchetten'. 

Bij de uitreiking waren ook haar moeder, Flos Wisse Smit, en haar schoonmoeder, Prinses Beatrix, aanwezig!

Eerder op de dag was Prinses Mabel aanwezig op een school in Vlaardingen.


Op 12 maart was Prinses Mabel was te gast bij Wakker Rijnmond van Radio Rijnmond, waar ze sprak over haar werk voor Girls not Brides in verband met de uitreiking van de Geuzenpenning. Hierbij droeg ze een zwarte pantalon met een witte blouse met zwarte accenten.  

Foto's ©Koninklijke foto's, Jacobien

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Meike

Meike

maandag 19 mrt 2018 - 08:33

Ik respecteer Mabel enorm! Ondanks dat ze bijzondere kleding draagt, vind ik haar eenvoudig. En dat siert haar.. ok las ergens in een van de reacties over knalrode lipstick, maar ik vind het juist leuk dat ze dat niet heeft. Ik vind haar (ondanks dat de kledingstukken An sich niet mijn ding zijn) mooi en waardig gekleed als weduwvrouw. Ik zie dat als een soort respect nog steeds naar Friso. En nu zeg ik verder niks over hoe je gekleed moet zijn als weduwe, dat moet een ieder zelf weten.
Maar ik moet er nog eerlijk aan toevoegen dat je uit moet kijken wat je allemaal van haar zegt. Ik weet verder niet wie hier allemaal christelijk is, maar een weduwe heeft speciale bescherming van de Allerhoogste. Daar kun je niet zo makkelijk over praten en discussiëren als over een ander.

afbeelding van JokeGram

JokeGram

zaterdag 17 mrt 2018 - 20:31

Nu net op Blauw Bloed de reportage van Mabel gezien. Ik heb respect voor deze vrouw! Hoe zij zich inzet en presenteerd voor dit onderwerp dat haar duidelijk aan haar hart ligt. Ze ziet er mooi en verzorgd uit voor deze prijsuitreiking. Hele aparte jas die haar goed staat met een simpele zwarte jurk met leuk leer accenten op de mouwen. Voor mijn gevoel heeft ze geen styliste nodig hoor!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

zaterdag 17 mrt 2018 - 12:01

Dames, voor mijn gevoel loopt de discussie een beetje uit de hand. Ik ben niet tegen discussies over de geuzenpenning of het werk van Mabel, maar respect staat hierbij wel hoog in het vaandel. Omdat ik niet bepaalde reacties binnen 1 discussie kan wissen, heb ik het hele draadje even gewist. Want anders wordt het helemaal een chaos.

afbeelding van Krielie

Krielie

zaterdag 17 mrt 2018 - 22:20

Ik begrijp hieruit dat mij reactie is gewist. Heb het vervolg van de discussie niet gezien maar ik houd hieR dan wel een vervelende smaak aan over.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

zaterdag 17 mrt 2018 - 22:59

Hoi Krielie,

Als ik een reactie wis, worden automatisch de reacties op de reactie ook gewist. Dus neem het vooral niet persoonlijk op :)

Hartelijke groet,
Josine

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 17 mrt 2018 - 19:28

Bedankt Josine, helemaal met je eens. Het gaat zo totaal niet meer over kleding of over de activiteit zelf. Dus heel fijn! En al die kritiek op een persoon is helemaal oneerlijk, we weten totaal niet hoe ze in het echt is. En laten we het er verder maar mooi bij laten ;).

afbeelding van Jantje R

Jantje R

zaterdag 17 mrt 2018 - 10:38

Wat Mabel hier aantrekt is gewoon weg erg lelijk. Die jas is vreselijk. Trouwens wat er onder zit ook. Als je dan een onderscheiding krijgt, kleed je dan mooi. Haar haar zit wel mooi. Maar de rest is echt lelijk.
Misschien moet Mabel eens een goede stylist in dienst nemen want dit lijkt nergens op
Gemiste kans

afbeelding van ElisabethLynsan

ElisabethLynsan

zaterdag 17 mrt 2018 - 10:27

Mabel is Mabel en heeft inmiddels wel genoeg meegemaakt. Niemand is van onbesproken gedrag, behalve Beatrix. Mabel zit gevangen in een rol diende eerst wilde maar nu slecht uit kan. Ze ziet er de laatste jaren slecht uit. Kleding en kapsel kunnen daar niets aan veranderen. Ik heb het met haar te doen en hoop voor haar dat ze weer mag stralen. Dan staat een jute zak haar nog mooi.

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 17 mrt 2018 - 09:04

Mabel draagt een fantastische jas (met een strakke broek en truitje en puntige pumps, en een lekker warrig opgestoken kapsel, nog mooier), mijn man heeft door de sneeuw broodjes gehaald en Jossine Modderman echoot in de Volkskrant mijn mening over de Sandro bodywarmer + Louboutin flatjes outfit van Maxima. Ik heb een heerlijke zaterdagmorgen!

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 17 mrt 2018 - 11:49

ja eens, zie hierboven mijn vergelijkbare 'tip van de week'.
kun je mij een link sturen van dat artikel ( vind het wel leuk te lezen wat er geschreven wordt over mijn bodywarmer ;)))

afbeelding van Doro

Doro

zondag 18 mrt 2018 - 09:26

Ja, dank! Haha maakt mij niet uit hoor, ben nog steeds blij met mijn jackie.
Vind het wel een slecht geschreven stukje overigens maar dat maakt ook nier uit, weer 2minuten vermaak

afbeelding van elise1

elise1

zaterdag 17 mrt 2018 - 09:49

Ja, gelezen. Heerlijk commentaar van Jossine Modderman. Ben het met haar conclusie eens: als je dan toch een fortuin aan kleren kunt uitgeven, doe het dan goed!

afbeelding van zara

zara

zaterdag 17 mrt 2018 - 08:00

Geweldig dat "Girls not Brides" de Geuzenpenning ontvangt, en Mabel is een belangrijke voorvechter voor deze organisatie. Haar uitspraak over de VS regels vind ik wat ongenuanceerd. In een land als India lijkt de regelgeving jonge meisjes 'legaal' tot slavin te maken zonder zeggenschap en bezit, en dit zal niet de beoogde consequentie zijn van de VS regeling, ook al snap ik dat de praktijk soms weerbarstiger is.
Mabel's outfit is op zich ok, maar het deftige kapsel strookt niet goed met het informele korte rokje wat ik kinderachtig vind overkomen (beetje het 'Laurentien-effect'). Ik zou haar graag eens in een totaal andere outfit zien, zoals een mooie jas of jurk van Dries van Noten. Iets met een mooi krachtig maar kleurig patroon, en slank gesneden. De jas die ze draagt vind ik op zich erg leuk. De kleur flatteert, prachtige motieven, maar zo'n 'bulky' model is vaak moeilijk met iets anders te combineren.

afbeelding van Margreet

Margreet

zaterdag 17 mrt 2018 - 00:41

Helemaal met je eens, Jens!
Hendrika,
Als je mijn reactie goed leest, zie je dat ik enkel val over je zin "Kijk...enz." Jijzelf legt daarin een relatie ts. Mabels huidige uiterlijk en haar (verre) verleden. Dat ervaar ik als storend.
Over Mabels verleden heb ik mij niet geuit. Ik ben heel goed op de hoogte van alles wat iedereen daarvan weet. Ik veeg niets onder welk kleed dan ook. Maar haar huidige, goede werk verdient een zo objectief mogelijke aandacht. (En hoort niet ónder een kleed van wantrouwen.)
En om ons dan in je bericht aan te raden "haar maar eens goed aan te kijken", komt bij mij als kwetsend over.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zaterdag 17 mrt 2018 - 10:35

Beste Matgreet het spijt me dat jij je aangesproken voelde, maar als je het goed had gelezen gaf ik een feedback op Kriele, daarom begon-en begin ik mijn aanhef met de naam. Het was niet bedoeld om jouw persoonlijk te kwetsen. Ik lees soms ook antwoorden van anderen op anderen die met naam genoemd worden in de aanhef, is het niet voor mij ( staat mijn naam niet in de aanhef) dan houd ik mij buiten die discussie, en trek hoogstens mijn schouders op als ik het als kwetsend ervaar. Verder is deze discussie, waar het om gaat om een persoonlijke mening die geventileerd is door mij en wat anderen het niet waard om te ruziën . Maar ik hoop wel dat er ruimte voor blijft om je mening te mogen geven zonder dat er details vrijgeven worden, aanvaarding van het feit dat er ook mensen zijn die iets vinden of zelfs iets meer weten. Daarbij, het gebeurt niet bij iedereen over wie het blog gaat. Hoofddoel is inderdaad de kleding.

afbeelding van Margreet

Margreet

zaterdag 17 mrt 2018 - 10:57

Ik vind het soms lastig om een bericht goed te plaatsen. Kan ook niet altijd precies zien waarbij een reactie hoort. Daarom zet ik er soms een naam bij, voor de duidelijkheid. Maar daarop mag wel iedereen reageren. Zo doe ik dat zelf ook bij anderen. Iedereen leest mee, immers?
En wat Mabels kleding betreft: nee, niet mijn stijl maar wel de hare. Een smalle, zwarte broek met een slank truitje erop had ik mooier gevonden.

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 16 mrt 2018 - 23:39

Aan de criticasters:
Knap hoe jullie iemand op basis van beeldmateriaal kunnen beoordelen. Ik heb plaatsvervangende schaamte als ik deze posts lees. Wie van jullie heeft iets gedaan tegen kindhuwelijken? Mabel doet dat en deed dat met verve en daar heeft ze terecht een prijs voor ontvangen. Ik ben trots op haar!
Wij vrouwen moeten toch eens stoppen met elkaar zo bekritiseren, we moeten elkaar steunen! Opbouwende of grappige kritiek op kleding is prima, maar zulke kwetsende opmerkingen kun je toch niet maken dames? Hoe zou je het vinden als jouw moeder, zus, dochter of vriendin zo bekritiseerd zou worden?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 16 mrt 2018 - 20:00

Leuk, Dutch Design voor Mabel! Had ik niet echt verwacht bij deze mantel. Dank voor de tip per mail!

afbeelding van Johannetta

Johannetta

vrijdag 16 mrt 2018 - 19:12

Zonde dit grove geweld! Past niet bij haar fijne trekken. De jas is te breed, het motief te groot en te hard. de stof te stijf. De oorbellen ouwelijk en de tas te sjiek bij de jas. Verder een onduidelijk zwart geheel eronder. Jammer!

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 16 mrt 2018 - 17:39

Prachtige jas!! Maar daar had een mooie zwarte broek en zwarte simpele zijden blouse of een mooie coltrui met 3 kwart mouwen onder gemoeten. Killer heels en dit kapsel (dan ook nog graag een dikke vette zwarte bril en knal rode lipstick een een rode clutch
Dit met die hoge laarzen en korte kinderjurk vind ik gedateerd.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 16 mrt 2018 - 16:10

Haar haar zit super. T jasje vind ik wat te breed.. Had ook wat langer moeten zijn a la Máxima s roze gewerkte jasje in Parijs.
Volgens mij had t beter gekund.
Zelden vind ik de laatste jaren dat ze er leuk uit ziet. Waar zijn haar dochters?

afbeelding van Maaike

Maaike

zaterdag 17 mrt 2018 - 19:23

Waarschijnlijk gewoon op school......

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 16 mrt 2018 - 12:11

Hoe tof dat zij voor al haar passie en inzet deze prijs krijgt. Wat zoet ze er prachtig uit met deze mooie jas, het jurkje met leren mouwaccenten en de mooie laarzen. Staat haar geweldig net als haar mooie kapsel. Wat een inspirerende persoon is het toch.

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 16 mrt 2018 - 08:51

Het jasje komt te groot over en lijkt gemaakt van een stugge stof. Ik had het mooier gevonden als ze het jasje had uitgedaan; met haar figuur kan ze zoveel hebben. Haar kapsel zit erg mooi.

afbeelding van Carolina

Carolina

zaterdag 17 mrt 2018 - 14:25

De achterkant van het kapsel is wel mooi, de voorkant vind ik te stijf en teveel uit het gezicht getrokken.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 16 mrt 2018 - 13:27

Ze had het jasje binnen ook uit. Ze ziet het duidelijk meer als mantel, want eenmaal buiten had ze het weer aan. Ik heb alleen geen foto's van binnen.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 16 mrt 2018 - 13:28

Eh... correctie: ik zie nu dat ze de mantel op school wel aan had, maar bij de uitreiking van de geuzenpenning binnen niet.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 15 mrt 2018 - 22:14

Wat vinden jullie van de kleding van Prinses Mabel?

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zaterdag 17 mrt 2018 - 12:24

Niet mijn smaak, persoonlijk vindt ik de kleding spuuglelijk en niet passend voor de gelegenheid.
Dit als antwoord op vraag van Twor.
Graag wil er een kanttekening bij maken dat ik over de jaren heen gezien, haar een uitermate vreemde, rare, lelijke smaak vind hebben qua kledingkeuzes.

afbeelding van Carolina

Carolina

zaterdag 17 mrt 2018 - 14:22

Ik ben dat wel met je eens Hendrika. Deze jas vind ik ook niet mooi, ik hou niet van mouwen die korter zijn dat datgene wat je eronder draagt en het model vind ik ook niet mooi. En door de jaren heen: inderdaad kon ze er regelmatig nogal vreemd uitzien.

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 17 mrt 2018 - 13:53

Lekker opgewekte berichten steeds Hendrikab

afbeelding van Tina

Tina

zaterdag 17 mrt 2018 - 18:49

Nou inderdaad zeg.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?