Prinses Margriet was vandaag te gast bij TEDX Amsterdam. De Prinses werd op het podium geinterviewd over haar werk voor het Rode Kruis. Aansluitend hield ze een toespraak (beide in het engels!). De livestream is (in ieder geval vandaag) nog hier te bekijken. Margriet is vanaf 48:00 aan het woord.

Prinses Margriet zag er hip uit, met haar zwart/grijze leren legging, een zwart coltruitje, zwarte enkellaarsjes en koningsblauwe mantel. 

Prinses Laurentien was gisteren te gast bij RTLZ, waar zij geinterviewd werd over de Klimaattop in Parijs. Laurentien zal deels aanwezig zijn bij de Klimaattop, die a.s. maandag van start gaat. De video is hier te bekijken.

Qua kleding kunnen we alleen de bovenkant zien: ze draagt een top met print in onder andere zwart, geel en groen. Daarop draagt ze een zwarte blazer.

Qua accessoires draagt ze een gouden kettinkje, groene oorhangers - die mogelijk van Maison van Belle komen - en een gouden ring met groene steen.

Op twitter kwam ik deze foto van Laurentien tegen, die gisteren is gepost. Ik ben benieuwd voor welke gelegenheid dit is!

Update: aha, dit beeld is inderdaad van gisteren, toen er opnames werden gemaakt voor een nieuwe video voor de Raad van Kinderen. Zo te zien draagt Laurentien een roze met zwarte sjaal op een donkere outfit.

En Mabel? Zij ging vandaag voor een witte outfit! Zie de foto hieronder. Mabel was gisteren van vandaag aanwezig bij de eerste African Girls Summit die werd gehouden in Zambia.

Beelden: screenshots uitzending ©RTLZ en livestream ©TEDX Amsterdam. Foto ©Mabel van Oranje

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 30 nov 2015 - 13:26

Inderdaad wat een leuke foto,s !!
En wat een schatten van kinderen.
Moet lachen om de Uggs !! zoooooo parmantig en wijs !!
Ik kan alleen niet erg aan het super korte haar van Charlene wennen, vooral met de pet staat het zo jongensachtig !

afbeelding van Henny

Henny

zondag 29 nov 2015 - 16:22

Wat een mooi kindje.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 29 nov 2015 - 16:17

Ja heel lief. Hoe zou t met dr broertje zijn die soms zo n geinig moppergezichtje heeft?

afbeelding van juliette

juliette

zondag 29 nov 2015 - 16:05

Hebben jullie de nieuwe foto's van princess Charlotte gezien? Wat is ze gegroeid!

afbeelding van Paula

Paula

zondag 29 nov 2015 - 14:27

Ja, mijn eerste reactie bij Margriet was ook: mooie jas. Maar het is dus kennelijk een kledingstuk voor binnen. Ik vind 'm mooi. De broek stoort mij niet.

afbeelding van Mary

Mary

zondag 29 nov 2015 - 11:49

Margriet: een skinny broek had ik denk beter gevonden dan een leren legging. Jas mooi, maar vindt het raar staan zo binnen bij een toespraak.
Laurentien: van wenkbrauwen mag inderdaad aan beide ´binnenkanten´ wel zeker 1 cm. af volgens mij. En haar misschien even op één lengte laten groeien en dan een goed model erin!

afbeelding van orchidee

orchidee

zondag 29 nov 2015 - 14:11

Het mag, maar het moet niet. Ze mag gewoon zichzelf blijven, of wij dat wel of niet mooi vinden.
Net zoals oma in een leren legging.

afbeelding van Marja

Marja

zondag 29 nov 2015 - 09:49

Hebben ze geen verwarming in Amsterdam? Waarom houd je anders je jas aan binnen. Ik vind het Margriet erg leuk staan, maar een jas aanhouden binnen, en ook nog eens een dikke jas, not done. En hij is ook te lang, mouwen, en te wijd, schouders.

afbeelding van Margreet

Margreet

zaterdag 28 nov 2015 - 19:55

Voor het geval er iemand van jullie morgenochtend niks te doen heeft en van klassieke koormuziek houdt: mijn kleinzoon Isaiah zingt morgenochtend als solist van het Roder jongenskoor in Sleen, Drente. Hier spreekt een trotse oma! Even googelen dus: RJK, het blonde kereltje met dat superlange haar, dat is 'm!
Ach ja, kon het niet laten...

afbeelding van Henny

Henny

zondag 29 nov 2015 - 09:42

@Trotse oma. Isaiah zingt als een nachtegaal. En hij heeft haar, waarop zelfs prinses Kate jaloers kan zijn.:-)

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zondag 29 nov 2015 - 10:56

Margreet & LG@ Wat een prachtige stem heeft kleinzoon Isaiah dat is echt genieten om naar hem te luisteren, logisch dat jij een trotse oma bent. Wat een prachtige bos haar heeft hij, menige vrouw zal er jaloers op zijn :-) :-)
LG bedankt voor de link, heel attent van je!

afbeelding van Margreet

Margreet

zaterdag 28 nov 2015 - 23:28

Oh, dank je, LG!
Ja, het is een lief mannetje met supermooi haar. En dat hij ook zo bevlogen meedoet met dit koor! Let op: drie keer koorrepetities en één keer individueel les per week! Verder is hij nogal druk maar als chorister is hij totaal geconcentreerd. Wel elke dag volledig onder de modder thuiskomen uit school, voetballen en geintjes uithalen met zijn vriendjes, gelukkig. En als hij dan bij ons logeert, moet mijn man op het logeerbed want dan wil hij bij mij in bed slapen..... De hele nacht armen en benen over me heen... Moet ik verhaaltjes verzinnen...Hij zong in mei dit jaar in Londen, St. Alban's, Guildford, Southwark en Rochester. Wat een belevenissen voor zo'n kereltje van tien/elf jaar.

afbeelding van LG

LG

zondag 29 nov 2015 - 19:02

Margreet wat ontzettend leuk om dit te lezen. Als klein kind luisterden wij thuis naar het Weens Jongenskoor, zijn schitterende stem brengt mooie herinneringen terug.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zondag 29 nov 2015 - 21:01

LG@ Ja, wij luisterden vroeger thuis ook naar de "Wiener Sangerknaben", mooi om aan die tijd terug te denken!.Toen was geluk heel gewoon!

afbeelding van Janna

Janna

zondag 29 nov 2015 - 17:51

Wereldklasse! Wat een hemelse stem. Gefeliciteert met zo'n talentvolle kleinzoon!

afbeelding van Carmen

Carmen

zaterdag 28 nov 2015 - 20:09

Oohh prachtig hoor! Ik vind het echt schitterend klinken. Bedankt voor de link LG!
Margreet, ik kan me goed voorstellen dat je trots bent!

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 28 nov 2015 - 19:16

Wat geweldig voor ze! Ze zullen vast een gat in de lucht gesprongen hebben. Tegen een goede gezondheid kan helemaal niets op. Bedankt voor het delen, Margreet.

afbeelding van Margreet

Margreet

zaterdag 28 nov 2015 - 18:52

Lees net in het laatste nieuws dat prins Bernard, Margriets tweede zoon, genezen verklaard is van zijn kanker. Wat geweldig!
Ik ben heel blij voor hem, zijn gezin en de rest van zijn familie.

afbeelding van Els

Els

zaterdag 28 nov 2015 - 18:02

Legging heeft Margriet vast van Annette geleend. Annette kun je er bijna in uittekenen ;-)

Laurentien is Laurentien, vind het een mooie blouse.

Mabel erg wennen in wit. Misschien totale omslag omdat ze verliefd schijnt te zijn op Arpad Busson volgens de roddels?
Gun haar van harte nieuwe liefde, maar deze miljonair heeft al de nodige modellen/actrices versleten.
Hopelijk is dit een tussenromance, tot echte liefde zich weer aandient.

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 28 nov 2015 - 19:17

Zo slank als je (schoon)dochter ;-)

afbeelding van Marcella

Marcella

zaterdag 28 nov 2015 - 16:29

Is er in heel engeland geen kapper te vinden die het haar van Laurentien wat beter kan knippen het zit echt niet! Sorry maar met dat moeilijke haar van haar vraagt het om vakmensen en zo ziet het niet uit!
Margriet is KEK!

afbeelding van Gerdien

Gerdien

zaterdag 28 nov 2015 - 16:35

Laurentien woont sinds de zomer weer in NL. Of bedoel je soms Mabel? Zij woont wel in de UK.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 28 nov 2015 - 20:24

Klopt! En daarvoor woonde ze met haar gezin in Brussel. Ze zijn direct na hun huwelijk wel in Londen gaan wonen, maar dat is al lang verleden tijd ;-).

afbeelding van Iris

Iris

zaterdag 28 nov 2015 - 16:08

De leren legging vind ik echt niet mooi, ook omdat hij te lang lijkt omdat er heel veel vouwen in zitten. Als hij gecombineerd was met een lange trui of zoiets zoals hier al genoemd is geloof ik, met die jas er bij staat het erg ongelukkig en een beetje hilarisch vind ik zoals op de 4e, 5e en 6e foto.
Tijdens het interview bij RTL Z ziet Laurentien er prima uit aan de bovenkant. he he.
Mabel, zoals Merel al zegt, ze draagt kleren, that's it.

afbeelding van elisah.

elisah.

zaterdag 28 nov 2015 - 18:08

Ik ben het met je eens, vind het eerlijk gezegd een beetje zielig zo ze er bij staat, onderkant van het geheel een jonge vrouw, maar de bovenkant is toch duidelijk een wat oudere dame.
Laat ze alsjeblieft zichzelf blijven,ze is zo charmant !!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 28 nov 2015 - 15:41

Persoonlijk vind ik Margriet er hip, jong, maar mooi uitzien. Ik had haar nooit in een leren legging (broek) verwacht, maar het staat haar! Ook Laurentien vind ik er mooi uit zien. Wat mij betreft zit haar kapsel ook weer een stukje beter. Mabel in het wit staat wel erg zomers, maar goed, ze is dan ook in Afrika. Ze houdt blijkbaar dus ook echt wel van kleding in 1 kleur, en dan vooral 'geen kleur'.

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 28 nov 2015 - 15:28

Laurentien en Mabel hebben kleren aan. Waar ik niet warm of koud van word. Margriet daarentegen... Ik vind het geweldig, zo'n leren legging. Zeker als je een beetje braaf hoofd hebt (schuldig), kan zo'n leren legging net een beetje pit geven. Wel, als je geen 20 jarig fotomodel bent, met een lange top dragen. Helaas vind ik Margriet's blauwe jas net teveel een echte jas: te dik, te weinig getailleerd. Op deze outfits van Veronique Branquinho met leren legging ben ik verliefd, en vind ik heel goed kunnen voor een vrouw van elke leeftijd:
http://www.vogue.com/fashion-shows/fall-2013-ready-to-wear/veronique-bra...
http://www.vogue.com/fashion-shows/fall-2013-ready-to-wear/veronique-bra...

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 28 nov 2015 - 15:34

Dat bedoel ik nou wat de legging van Margriet betreft. Alleen jij kunt het nog beter verwoorden, Merel.:-)
De stijl van Veronique spreekt me ook erg aan. Of je nu een panty, maillot of een legging onder een jurkje of tuniek draagt. Zo'n mooie legging geeft net meer pit en ziet er moderner uit en kan op iedere leeftijd. Maar je moet lef hebben en je er makkelijk in voelen.
Dit laatste is natuurijk heel belangrijk.

afbeelding van Gerdien

Gerdien

zaterdag 28 nov 2015 - 14:10

Zo'n leren legging bij een oudere dame werkt op m'n lachspieren. Dit is echt iets voor jonge meiden/vrouwen. Laurentien ziet er prima uit. De tuniek bij Mabel vind ik mooi, maar die witte broek niet. Idd net een verpleegster. Ze had onder de tuniek bijv. een broek in een leuk kleurtje, zoals turquoise, kunnen dragen.

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 28 nov 2015 - 15:25

Ik zie de humor er niet van in :-P

afbeelding van Gerdien

Gerdien

zaterdag 28 nov 2015 - 16:32

Hoeft niet, dat is meer iets persoonlijks, net of ze voor de gein de kleding van haar schoon- of kleindochters aanheeft. Maarja anderen vinden dit weer mooi staan bij iemand van in de zeventig. Smaken verschillen nu eenmaal.

afbeelding van Joanna.Gram

Joanna.Gram

zaterdag 28 nov 2015 - 13:42

Margriet ziet er mijns indiens parchtig gekleed uit bij deze gelegenheid. Ik vind haar niet te jong gekleed! Wat zegt leeftijd nu over wat je wel en niet kan dragen...mijn moeder van 89 kleed zich ook vele malen jeugdiger dan haar leeftijd maar wel stijlvol! Dat is het woord dat belangrijk is om er goed uit te zien. Mijn mening hoor.
Zo ook deze keer bij Laurentien! Pas bij haar persoonlijkheid deze kleurige top en zwart colbert.
Mabel is naar mijn mening ook altijd goed en passend gekleed voor de gelegenheid. Ik wordt blij om haar hier in Zambis te zien in witte outfit! Leuke lange blouse op strakke broek. Prima!

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 28 nov 2015 - 15:18

Inderdaad. Leeftijd zegt helemaal niets. Je kunt je op iedere leeftijd jeugdig kleden, zonder eruit te zien als een tiener. Een kwestie van de juiste kwalitiet en het om de juiste manier weten te dragen. De manier waarop Margriet de legging combineert is juist stijlvol en smaakvol, zonder er als een tiener uit te zien. Ze draagt toch geen naveltruitje op de legging en uggs! Heerlijk dat vrouwen zich op die leeftijd zo willen kleden en de vrijheid hierin hebben. We leven tenslotte in 2015 bijna 2016.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 28 nov 2015 - 12:37

Margriet, een vrouw van bijna 73 jaar, dan draag je toch niet een leren legging bij officiële gelegenheden, dat is meer voor prive gebruik. Die nieuwe look, waarmee ze de laatste tijd voor de dag komt vind ik niet mooi bij haar, je kunt er best vlot uitzien op deze leeftijd.
Laurentien d'r kleding ziet er goed uit maar dat vreselijke haar, ook kapot geverfd, jammer hoor, geverfd haar vraagt nou eenmaal veel verzorging.
Mabel, lekker in het wit, goede keuze voor een warm land als Zambia.

afbeelding van Magda

Magda

zaterdag 28 nov 2015 - 11:14

Ik vind de legging van Margriet vreselijk. Draag zoiets in je vrije tijd, maar niet voor officiële gelegenheden. Ik zal wel ouderwets zijn, maar kleed je niet als een tiener van 18 jaar. Ook op haar leeftijd kun je er vlot uitzien. Ik vind dat zij de laatste tijd teveel , te hip , zich wil kleden. Terwijl ze er altijd heel goed uitzag. Niet meer doen is mijn advies. Verder ziet ze er prima uit.

Ik ben het met Henny eens, die wenkbrauwen van Laurentien zou ik ook graag anders zien. Met name dat middengedeelte, oef.....
Make-up is , denk ik, vanwege tv opname wat meer aangezet, maar vind dat niet storend.
Kleding ziet er prima uit.
Idd even wennen aan de witte kleding van Mabel . Ik zou zelf voor een gekleurde blouse hebben gekozen.

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

zaterdag 28 nov 2015 - 10:46

Mabel lijkt net een verpleegster in deze outfit. Blehh

Mooie outfit van Laurentien tijdens het interview. Ik vind wel dat ze meer kleding kan herdragen dat hoort immers ook bij duurzaam leven. ...

afbeelding van orchidee

orchidee

zondag 29 nov 2015 - 14:16

MyRoyalty ik ben de laatste tijd vaak in diverse ziekenhuizen geweest maar heb geen enkele verpleegkundige, assistente, arts, laborante of wie dan ook in een wit uniform gezien die er zo charmant uitzag of het model droeg als Mabel.

afbeelding van Mary

Mary

zondag 29 nov 2015 - 11:38

@MeRoyalty: wat is er mis met verpleegsters ;-)?
Ik vind dit niet op bedrijfskleding lijken maar het staat haar in ieder geval niet, als ik ´t zo bekijk.

afbeelding van Gerdien

Gerdien

zaterdag 28 nov 2015 - 14:14

Ik denk dat Laurentien veel van de kleding ook tijdens haar werk draagt, op momenten waar wij haar niet zien. Dit is echt kleding voor een kantoorbaan. Ik denk dat Maxima jaarlijks véél meer nieuwe kleding koopt, die ze vervolgens maar een paar keer draagt. En bovendien denk ik dat Maxima die kleding (glimmende Natan pakjes) niet draagt als ze achter haar bureau zit. En helemaal niet als ze aan het stofzuigen is ;).

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 28 nov 2015 - 15:23

De kleding van Laurentien hoeft per definitie geen kleding voor een kantoorbaan te zijn. :-)

afbeelding van Gerdien

Gerdien

zaterdag 28 nov 2015 - 16:30

Hoeft niet, maar mij lijkt dit van Laurentien geschikter dan die Natankleding van Maxima.

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 28 nov 2015 - 08:54

Wat grappig dat smaken zo kunnen verschillen. Ik vind juist de legging wel heel mooi, ook op die leeftijd.
Een mooie kwaliteit legging met een klassiek bovenstuk op de juiste lengte vind ik heel mooi. Het staat jeugdig en hip, zonder er als een tiener eruit te willen zien.
Ik heb het idee dat ze laatste tijd meer neigt naar hippere outfits.

Laurentien. De top lijkt me mooi. Het haar zit beter. Wat zou ik haar wenkbrauwen graag onder handen willen nemen. De binnenkant mag wel korter.

Leuk om Mabel in wit te zien.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 28 nov 2015 - 08:47

Combinatie margriet is jong. Ja het hes had wat meer aangesloten kunnen zijn..
Mooie witte set van Mabel. Zeer mooie blouse op strak gesneden broekje.

afbeelding van elisah.

elisah.

zaterdag 28 nov 2015 - 08:39

De leren broek vind ik niet passen bij Margriet , dit is gewoon niet haar stijl, colbert./blazer is mooi en klassiek, hier een recht rokje bij combineren en je hebt een heel mooi geheel.
Een mooie broche zou er zeker bij passen, het is nu wat saai en somber.
Laurentien heet inderdaad een harde uitstraling door deze make-up, vind ik zo jammer, want dat is zo volgens mij beslist niet, kapsel ziet er weer erg ;happerig; uit , ik hoop nog steeds dat ze het laat groeien
Mabel, heel fris in het wit, leuk zo,n katoenen tuniekblouse !!

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 27 nov 2015 - 23:42

Leren broek kan, colbert zou korter mooier zijn, coltrui, kapsel en bril zijn mooi.
Dan Laurentien, kleur kapsel saai, verser veel harde kleuren: lippen, wenkbrauwen, nagels. Niet zo charmant wat mij betreft.
Mabel in t wit is even wennen, een smaller gesneden blouse zou mooier zijn.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?