Avatar foto Door Josine Droogendijk
Mabel 23 nov 0 reacties

Prinses Margriet in het nieuw tijdens Peter Stuyvesant Bal

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en prof. mr. Pieter van Vollenhoven waren vrijdagavond 22 november aanwezig bij de 38e editie van het Peter Stuyvesant Bal in New York.

Het bal wordt jaarlijks georganiseerd door de 'Netherland-America Foundation' (NAF) waarvan Prinses Margriet en de heer Van Vollenhoven beschermvrouwe en beschermheer zijn. De Netherland-America Foundation ontwikkelt tal van activiteiten op cultureel, wetenschappelijk en educatief gebied met als doel de Nederlands-Amerikaanse vriendschap te bevorderen. De opbrengsten van het Peter Stuyvesant Bal worden gebruikt voor studiebeurzen en andere uitwisselingsprogramma's op het terrein van onderwijs, wetenschap en cultuur.

Mode 
Een bal vraagt natuurlijk om heel wat pracht en praal, en daarin stelde prinses Margriet absoluut niet teleur. Voor de gelegenheid had ze namelijk een nieuwe avondjurk besteld bij Addy van den Krommenacker, die onlangs zijn faillissement aankondigde. Ik weet niet of het toeval is, maar ik vind het in ieder geval fijn dat de ontwerper zijn vakmanschap en voorliefde voor mooie stoffen heeft kunnen bewijzen bij dit ontwerp. Want kijk maar eens naar de rok, waar de bloemen zo subtiel en luchtig in geweven zijn, dat ze haast geschilderd lijken. En het brodékant van het tule bovenlijfje is al even bijzonder, want met de hand is hierop borduurwerk van parels, pailletten en swarovski aangebracht. Dat vraagt om een close-up, niet waar?

En dan de juwelen, want ja: die zijn er ook nog! Op haar hoofd draagt de prinses het zogenoemde Zonnestraal-diadeem van Mellerio, oftewel: het bruidsdiadeem 'van' prinses Mabel.

Daarnaast zien we het zogeheten visnetcollier, waar onze juwelenkenner Edwin onlangs het volgende over schreef: "Het modern ogende collier, gemaakt van platina, bevat ongeveer honderd individueel gezette diamanten in drie rijen. De diamanten zijn verschillend van grootte en de middelste rij bevat de grootste diamanten, die tevens demontabel zijn. In het verleden is dit collier ook gezien met parels en saffieren. Tijdens de feestelijkheden rondom de verjaardag van Koning Harald van Noorwegen, droeg Máxima de saffieren versie voor de eerste keer. Het collier was een huwelijksgeschenk van Koningin Emma voor haar dochter Wilhelmina in 1901."

De verschillende opties op een rij: 

En last but not least ook nog wat aandacht voor de parelarmband van de prinses. Dit juweel is speciaal voor koningin Wilhelmina gemaakt door Van Kempen en Begeer. Zij was dus ook de eerste royal die er mee werd gespot. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments