Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 17 jan 43 reacties

Prinses Catherine ligt in het ziekenhuis

Nieuws van Kensington Palace: prinses Catherine is geopereerd en zal naar verwachting tot Pasen moeten herstellen.

De prinses werd gisteren opgenomen voor een chirurgische ingreep. Kensington Palace rept over een abdominale operatie. Gooien we daar dokter Google op los, dan komen we uit bij operatiesaan verschillende organen in en rond de buik, zoals bijvoorbeeld blinde darm, galblaas, liesbreuk, buikwandbreuk.

De operatie is goed verlopen. Naar verwachting moet ze tien tot veertien dagen in het ziekenhuis verblijven. Medici verwachten dat ze rond Pasen haar werkzaamheden weer zal kunnen oppakken. Uiteraard vraagt het statement ook om respect voor privacy. Indien er grote veranderingen optreden, zal het paleis opnieuw een bericht de wereld insturen.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
43 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik wens de toekomstige Queen (!) van harte een héél spoedig en algeheel herstel !!

Ik hoop op een spoedig herstel voor Catherine. Aangezien ze pas na Pasen weer publieke bezoeken gaat doen geeft aan dat het een dat ze voldoende tijd nodig heeft om te herstellen. Verder is het een privé kwestie.

Zo zielig voor Kate.
En haar kindjes.

Het is echt niet zo dat ik “wens” dat er in het hele land gespeculeerd wordt over haar gezondheid. Maar zij is een jonge vrouw die elke week een paar keer op de voorbladen van de Engelse tabloids staat. Die gerust telefoons etc. afluisteren en personeel omkopen, zie de kwestie met Harry en Meghan. De tijd zal het leren of de pers hier op een respectvolle manier mee om kan gaan. Ik hoop het, maar ik vrees het ergste.

Ik vind het aan de ene kant jammer dat er niet eerlijk wordt verteld wat er aan de hand is, de pers zal toch blijven speculeren. De koning zelf geeft hierbij het goede voorbeeld, en Sarah Ferguson bijv. Je ligt tegenwoordig niet zomaar meer twee weken in een ziekenhuis dan is er wel iets aan de hand. En je hoeft je nergens voor te schamen, iedereen kan ziek worden ook royals. Ik ben bang dat vooral de Britse pers zal blijven wroeten. En overigens wens ik haar, en straks de koning, een zeer voorspoedig herstel toe.

Sarah is een volwassen vrouw met grote kinderen …
Charles heeft een probleem dat de meeste van zijn leeftijdsgenoten hebben .
Voor catherine en william ligt het anders. wie meer dan william weet hoe naar het is om van alles te moeten lezen in en van de media die het allemaal veel beter weten.
Ik vind dat hun situatie met 3 jonge kinderen totaal anders ligt en los van de privacy hebben ze groot gelijk…

Volkomen met u eens❗️

Charles heeft een biologisch – op zekere leeftijd- ‘mannenprobleem’ en maakt het door zijn communicatie – zeker voor mannen, I know! – bespreekbaar = een verbindende factor cq voorbeeld functie 👍🏼

👓 Wat Kate – en William – betreft, lees Maribrune haar reactie hierboven ⬆️ nog eens door medelezers van MKM…

Eerlijk vertellen wat er aan de hand is? Eerlijk? 😐 Voor wat/voor wie? Nieuwsgierige mensen? Heeft niets met schamen te maken. Privacy is een groot goed.
Als ze het zelf wil vertellen, prima, zo niet laten rusten. Haar goed recht.
En dat wroeten van de pers? Dat is voor hun verantwoording.

Hear hear 👏🏼

Ik snap niet goed dat deze mededeling wordt geplaatst op een blog over de kleding van Maxima (en soms over ander royals)?

Voor mij hoeft dit soort mededelingen ook niet. En nog veel minder het gespeculeer. Vergeet niet dat er pas definitief uitsluitsel kan gegeven worden over kwaadaardigheid of niet na onderzoek van het (weggenomen) weefsel bij een anatomisch pathologisch onderzoek … een bbc verklaring is dus van nul en generlei waarde….
Ziek zijn is nooit plezant prinses of niet, ouder of alleenstaande, ,jong of oud …
Ik wens catherine en haar familie een goed herstel toe

En nog ter info : het resultaat van APO onderzoek kan gemakkelijk dagen tot weken op zich laten wachten .

Ik vind deze (langzaam gegroeide) uitbreiding naar andere vorstenhuizen echt uitstekend ! Máxima -en dit is essentieel- wordt er geenszins mee te kort gedaan, én tegelijk leren we ook zoveel over haar ‘collega’s’; zo is het toch in BB ook ! Nee, ik heb er géén bezwaar tegen, integendeel !

Met respect voor de mening van anderen die reageren wil ik graag even aanhaken met mijn gedachten en zeggen dat ik het bijzonder waardeer dat de onderwerpen op deze site zo uitgebreid en divers zijn geworden.
Zowel Josine als Petra en anderen besteden hier veel tijd en zorg aan, waarvoor dank!
Fijn om ons te verdiepen in de mode van de Royals en alles wat daarbij hoort.
Maar de uitgebreide info die erbij gegeven wordt geeft verdieping, en de blogs over andere onderwerpen, gerelateerd aan de koningshuizen zijn heel interessant en mooi vormgegeven.
Juist ook een bericht zoals bv. over de ziekte van Catherine geeft een belangrijke meerwaarde aan MKM, nl. dat er naast kleding, allerhande zaken en goederen óók duidelijk aandacht is voor de mens achter dit alles!! En wat voelt het dan goed om meeleven te tonen, zowel naar elkaar, als naar de Royals, waarbij de persoon dan centraal staat. En dat kan zijn naar Amalia (bedreigingen) of Kate die ziek is, of wie dan ook, maar evengoed naar een van ons allen die de behoefte had iets te delen van zorg of ziekte. Een kleine reactie kan dan voor diegene steunen, want we doen het hier toch allemaal met elkaar op deze prachtige site van Josine?!!

Ik had het niet treffender kunnen formuleren. Ik ben erg blij met de ruime afwisseling aan thema’s en je hoeft niet alles te lezen of er op te reageren. Ga aub zo door, Josine en Petra!

Fijn deze reacties, waarvoor dank. En natuurlijk ook aan anderen dank voor de kritische noten. Ook die zijn welkom en vaak leerzaam voor ons.
Helaas is het vaak zo, dat als er geen mededelingen worden gedaan door het Hof over dit soort zaken, er gespeculeerd gaat worden. Is Catherine maanden ‘onzichtbaar’, zonder dat er iets gemeld wordt, dan gaan ze straks scheiden, is ze vreselijk lui, of is ze doodziek, of zwanger of weet ik veel wat. Ik kan me voorstellen dat ze daar nog minder op zitten te wachten, en wat dat aangaat vind ik het persoonlijk een zeer verstandige zet, dat deze mededeling vanuit de Royals zelf is gedaan, voor er ook maar enige roddel is ontstaan.

Last edited 1 maand geleden by Moderator Petra

Jullie bloggen geweldig veel èn divers 👍🏼 aangaande ‘de royals van de wereld’, maar dergelijke gezondheidszaken vind ik een privézaak en ervaar ik op MKM als niet nodig; ook bloggers kunnen selecteren in hun uitingen.

👉🏼 Deze uiting bijvoorbeeld ervaar ik als ‘heftig’ , als lezer van MKM zul je maar zo ziek zijn….

👇🏼
‘ Josine: Ik las net dat het hof aan Britse journalisten heeft laten weten dat het geen kanker betreft. Gelukkig maar’.

Vanzelfsprekend twijfel ik niet aan jouw goede bedoelingen Josine, ik wilde dit “gewoon” even delen.

Alle beterschap voor Kate ❤️‍🩹

We bedoelen het beiden goed Josine 🙂, fijn weekend 🌞

Hè, dat is schrikken hoor!
Hoop van harte op algeheel en voorspoedig herstel voor Catherine.
En laat ze er de tijd en rust voor nemen!
Ik gun haar hiervoor alle privacy!

Spoedig herstel voor de prinses van Wales … Zo’n lange recuperatieperiode betekent dat het niet min is.

Precies!
Dacht ik ook.

Gelukkig!

Goed dat ze dat hebben laten weten. Het zijn onze zaken niet, maar gespeculeer in de pers over kanker zou heel erg geweest zijn.

Inderdaad, gelukkig dat het dat niet is en dat ze het desgevraagd hebben laten weten.

Twee weken ziekenhuis en een langere tijd afwezig lijkt te wijzen richting baarmoeder 😕

Ja, zoiets lijkt mij ook. Vooral omdat het een geplande operatie is en zo zwaar. Dat is niet even een galblaasje weghalen. En dat ze er geheimzinnig over doen, wijst natuurlijk ook in die richting.
Charles heeft binnenkort een prostaat operatie. Daar zijn ze dan wel weer heel open over.

Voor mij zijn dit vele bruggen te ver en hoeven hier totaal geen mededelingen over worden gedaan. Misschien ervaar ik dit blog op MKM ook niet zo handig in deze,

Zullen we dit alsjeblieft niet doen? Speculeren, dat gaat z’n eigen leven leiden en in het statement staat dat ze (net als wij allemaal) haar medische informatie graag privé wil houden. Niet naar bedoeld maar beter gewoon niet openlijk speculeren over wat er precies aan de hand is. Ze ligt toch al onder een vergrootglas.

Eigenlijk onbeschaamd om hierover te speculeren. Dat er gesproken werd over abdominale klachten, waarvoor ze een operatie moest ondergaan, moet volstaan. In mijn vakgebied is niets zo heilig als medisch geheim.

Heftig voor haar en haar gezin. Ik wens haar een goed herstel.

Wat vervelend, buikoperaties zijn vaak wel heftig. Vooral het herstel, niet mogen tillen e.d. Fijn om te horen dat alles goed is gegaan. Van harte beterschap🌸🌺

Wat sneu allemaal. Dit is geen kleine ingreep geweest.
Wens haar beterschap en de rust om te herstellen.

Wat vervelend!🥲 Zonder persé de-in-en-outs te willen weten of suggestief te willen zijn: 10 dagen in het ziekenhuis blijven lijkt wel op een flinke operatie. Na blindedarm mag je toch altijd vrij snel weer naar huis. Of zou het anders zijn vanwege 🇬🇧 VK of vanwege 👸 prinses?

Nee, niet anders in het VK. Maar ik denk aan wellicht niet mogen tillen.

👍

Last edited 1 maand geleden by Rien

Ah wat akelig voor haar…

O dat is slecht nieuws, hopen dat alles goed blijft gaan met haar.