Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overig 13 okt 53 reacties

Prinses Amalia kan door bedreigingen haar huis niet meer uit

Zojuist is het staatsbezoek aan Zweden afgesloten met een persgesprek. Daarbij kwam ook de veiligheid van prinses Amalia ter sprake.

Enkele weken geleden werd bekend gemaakt dat de prinses bedreigd wordt vanuit de hoek van Taghi. Door deze bedreiging zou ze haar huis in Amsterdam verlaten hebben. Vandaag werd dit bericht bevestigd door het koningspaar. Prinses Amalia woont weer thuis, kan het huis eigenlijk niet verlaten en heeft het om die reden ook zwaar. Hieronder de bewegende beelden van het gesprek.

Verdrietig nieuws en daarom lijkt het me mooi om Amalia een hart onder de riem te steken. Wil jij haar ook bemoedigen? Post dan hier een bericht voor Amalia. Ik zal alle reacties (mits fatsoenlijk) meenemen en de kaart maandag versturen.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
53 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Prinses Amalia kan door bedreigingen haar huis niet meer uit. Zojuist is het staatsbezoek aan Zweden afgesloten met een persgesprek. Daarbij kwam ook de … read more […]

Wat bezielt iemand, om een jonge vrouw de meest onbezorgde tijd van haar leven af te nemen.
Ik kan me niet voorstellen hoe het voor Amalia en haar familie moet zijn om met deze angst te leven, maar wat moet dat heftig zijn.
Ik hoop van harte dat men in staat is Amalia snel haar veiligheid en vrijheid terug te geven.

Kun je eindelijk gaan genieten van het studentenleven en dan dit. Wat vreselijk voor jou, maar ook voor jouw ouders en zusjes. Ik ken je niet, maar je komt over als een sterke vrouw en met jouw naasten sta jemig sterker. Weet dat veel mensen aan je denken. Sterkte!

Dat moet zwaar zijn zeg! Corona voorbij en dan dit 🙁
Hopelijk hou je het vol en is deze ellende snel voorbij!!

Amalia,
ook al kennen wij u niet persoonlijk, wij proberen met u mee te voelen. Door de pandemie en de beperktheden destijds hieraan verbonden kunnen wij ons toch wel wat voorstellen hoe het nu voor u moet zijn om als jonge vrouw verder in uw vrijheid beperkt te worden.
Wij vinden het vreselijk waar u nu door moet gaan . wij hopen oprecht dat u door deze moeilijke tijd heen komt, dat u uw geloof in de mens en onze democratische waarden en instellingen kunt behouden en dat de angst u niet verlamd. Vergeet niet , aan het eind van iedere donkere tunnel komt er licht !!!
Sterkte aan u en uw familie om de periode van duisternis te overbruggen.

Sorry maar ik dacht dat het hier over mode van koningshuizen zou gaan?? en waarom schrijven en sturen de mensen hieronder niet zelf even naar Amalia een kaartje? Krijg nu een “Schrijf het aan Mona” idee terug, dat was ooit een collum in de Libelle dacht ik. Sluit me aan bij moderator Petra hieronder om zelf een kaartje te sturen voor steun en medeleven.

Last edited 1 jaar geleden by Jacqueline

Aha, ik zie het. Dank voor je antwoord maar moest even met mijn ogen knipperen toen ik hier brieven las op een openbare modesite die persoonlijk gericht zijn aan de kroonprinses vandaar mijn vergelijking met “ Schrijf het aan…”. Mijn voorkeur zou toch echt naar een persoonlijk kaartje sturen gaan, maar dit kan dus ook en is makkelijker en sneller gedaan.

Last edited 1 jaar geleden by Jacqueline

Josine heeft op facebook een oproep om op facebook een reactie te plaatsen. Die oproep had ik nog niet gezien voor ik dit spontaan postte. Zij gaat een kaart sturen naar prinses Amalia met de reacties daarop. Misschien hebben lezers dat gezien en postten ze daarom (ook) hier een reactie ;). Maar zelf een kaartje sturen kan natuurlijk ook. Laat iedereen vooral doen waar hij/zij zich zelf goed bij voelt. Helemaal prima!

Josine heeft hierboven expliciet de mogelijkheid geboden iets te posten dat zij op een kaart verwerkt. Ik vind dat een warm gebaar in moeilijke tijden. Vind je dat niks of stuur je liever zelf wat, lijkt me allemaal prima: doe vooral wat goed voelt. Ik vind het wel jammer als er dan kritische reacties komen, die ene keer dat er zoiets uitzonderlijks speelt en Josine hier wat mee wil doen. Dus dank voor het warme initiatief.

Ha Suus, je reageert op mijn bericht zie ik, maar ik denk dat je iemand anders bedoelt? Volgens mij heb ik nl geen kritische reactie op Josine ;). En ik ben het volledig met jou eens, vanuit ons gevoel is het fijn om iets te kunnen doen voor Amalia. Een klein gebaar, maar ik denk dat ze het zal weten te waarderen.

Last edited 1 jaar geleden by Moderator Petra

Klopt hoor, ik reageerde op de discussie hierboven waar jij ook op
reageerde. Met de nieuwe site soms wat onoverzichtelijk waar te reageren vind ik (maar kan aan mij liggen). Overigens zeker niet om iemand een vervelend gevoel te geven hoor of een nieuwe discussie te openen. Fijne dag allemaal.

Snap ik ;). Jij ook een fijne dag!

Geen woorden voor, wat erg voor Amalia, zich vast verheugd op een fijne studententijd, op zichzelf wonend, en nu noodgedwongen thuis opgesloten zitten! Je schreef gisteren dat we Maxima de laatste tijd zo weinig buiten zien, zou best kunnen dat dat komt om thuis haar dochter steun en toeverlaat te zijn, laten we haar(Maxima)dat dan ook toestaan zonder weer te mekkeren dat we haar zo weinig zien! Amalia is in deze belangrijker! Hoop dat ze Amalia, misschien als afleiding, meenemen of aan laten schuiven, bij bezoeken aan Griekenland en van Italie!
Heel, heel veel sterkte toegewenst Amalia!

Last edited 1 jaar geleden by P J Hoogeveen

Helemaal met u eens, voor Maxima gaat Amalia natuurlijk voor, het is nogal wat als het je eigen kind treft!

….t zal voor Amalia vast mentaal/psychisch hard aankomen, en Maxima heeft daar natuurlijk in familiekring al slechte ervaring mee, ze zal vast alles doen haar dochter hierin te ondersteunen en begeleiden, een ieder van ons zou toch t zelfde doen voor z’n eigen kind! Als het betekent dat ze zich dan wat meer terugtrekt dan zij dat zo! Hopelijk kan er snel een oplossing gevonden worden zodat Amalia haar bewegingsvrijheid terugkrijgt!

Heb gelezen dat een belgische minister met zijn gezin waaronder 2 kinderen ook is moeten onderduiken gezien bedreiging en gevaar voor ontvoering blijkbaar door dezelfde “groepen” als in nl. Heb ook gelezen dat er al aanhoudingen in belgie zijn gebeurd en dat onderzoek loopt.

Lieve prinses Amalia, geloif i betere tijden, feloif in jezelf. Ik kan me niet voirsrellen wat je moet doorstaan nu joyw vrijgeid

Dit moet t zijn:
Lieve prinses Amalia, wat vreselijk naar dat je met bedreigingen hebt te maken en dat je zo beperkt wordt in je vrijheid. Ik hoop dat dit snel voorbij gaat en dat je dan weer je ‘normale leven’ terug krijgt. Lichtpuntje voor nu is dat Mojito lekker dichtbij je is. Zo kun je heerlijk met m knuffelen als je t moeilijk hebt. Dat vindt Mojito vast niet erg, paarden zijn zo goed in troosten 🙂
Sterkte voor jou, je ouders en je zusjes
Martje

Wat hebben we genoten van dit staatsbezoek door de prachtige beelden die we meekregen op deze site via Josine!
Ik kijk met respect naar ons koningspaar en volg hen graag wanneer ze ons land vertegenwoordigen in binnen- en buitenland, of zich inzetten voor anderen, zoals het werk voor de VN.
Toen ik vanavond het filmpje bekeek met de passage over de beveiliging van kroonprinses Amalia, schoot ik even vol.
Het raakt mij enorm om hier niet alleen de koning en koningin te zien en horen, maar een oprecht bezorgd en geëmotioneerd ouderpaar, die de pijn, angst en het verdriet om hun dochter die bedreigd wordt proberen te verwoorden!
Lief Koningspaar en prinses Amalia: weet dat met mij heel veel anderen het verschrikkelijk vinden dat de vrijheid op een dergelijke wijze moet worden ingeperkt. Veel sterkte en moed toegewenst om hier zolang het nodig is mee te leven en dit te verwerken. Ik hoop dat er spoedig verandering en verbetering in deze situatie komt. Probeer elkaar te steunen en bemoedigen.
In gedachten en gebed leef ik met jullie mee, en denk ik aan het couplet uit het ons zo bekende volkslied: Mijn schild ende betrouwen, zijt Gij, o God mijn Heer!
Hartelijke groeten! Lieske

Beste Amalia, ik vind het heel triest dat dit gebeurd. Hou je sterk en ik hoop dat je binnenkort gewoon normaal kunt gaan genieten van je studententijd..Groetjes Leon

Prinses Amalia, dit vind ik heel erg voor u. Hopelijk breekt er voor u snel weer een andere tijd aan.

Beste Amalia,

Hoewel niemand echt weet hoe dit voor
jou voelt, voelen we zeer met je mee. Hopelijk wordt alles snel weer “normaal” en lukt het je tot die tijd te focussen op (kleine) positieve dingen en jezelf/je studie. Houd moed, dit gaat voorbij.

Hartelijke groet, Suus

Heel veel sterkte Amalia en ouders! Ik wens jullie kracht toe om hier mee om te gaan.🍀

Lieve Amalia,

Wat afschuwelijk om zo bedreigd te worden. Ik gunde je na de nare Corona tijd een heerlijke onbezorgde studententijd.
Je bent sterk, je ouders houden zielsveel van je en zullen er alles aan doen om je leven zo normaal mogelijk te laten verlopen.
Ik vertrouw er op dat de mensen die dit op hun geweten hebben snel zullen worden ontmaskerd zodat je snel weer kunt deelnemen aan het normale leven.
Wij, de mensen die jou het allerbeste gunnen zijn met meer, met veel meer. Dat wilde ik je graag laten weten.

Veel liefs,
Jens

Mooi, Jens

Lief meisje, ik wil je heel veel sterkte wensen. Dit gaat ieders voorstellingsvermogen te boven en voor jou moet dit vrijwel ondraaglijk zijn. Wat zijn je ouders trots op je, zo mooi om te zien, en terecht. Je staat al voor een moeilijk taak straks als koningin maar nu sta je voor een nog veel moeilijkere taak denk ik, veilig zijn.
Veel sterkte

Wat erg triest en vervelend voor Amalia maar zeker ook voor allen die bij haar horen. Heel veel sterkte met deze moeilijke situatie toegewenst

Heel vervelend. We leven met haar mee. Maar dat lost het probleem niet op. Beknot worden door iets/iemand in je vrijheid. We gunnen haar zo een ‘eigen’ leven. Maar ik weet zeker dat ze hier een weg in zal vinden. Laat je niet je vrijheid ontnemen. Veel sterkte voor de gehele familie.

Zoals bij een eerder item al aangegeven : vind het zeer zeer erg voor amalia dat zij in haar ontwikkeling wordt geremd en dan nog door mensen/ groepen die het niet zo goed menen .
Het “gouden kalf ” loert mi nog meer dan ooit om iedere hoek of het nu drugs of vluchtelingen of andere zwakkeren ( ouderen, kinderen, jongeren ea ) zijn ….

Zo heftig dit bericht! Het laat me maar niet los. Wat erg dat je om wie je bent zo beperkt wordt. En dan leven wij in een vrij land… Gelukkig heeft ze wel met volle teugen van haar tussen jaar kunnen genieten!

Lieve Amalia en familie heel veel sterkte.
Power vrouwen zoals jij vinden ook hier een manier voor om mee om te gaan, maar ik gun je heel veel ruimte en vrijheid!

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Wat vreselijk, wat een beangstigend idee dat je onschuldige kind doelwit is van deze monsters uit de maffiawereld. Zo erg, ze had al zo weinig vrijheid en nu nog minder, maar ze is een kranige tante, hopelijk komt er snel zicht op de zaak en kan ze weer ‘gewoon’ jong zijn en genieten met haar leeftijdsgenoten.

Wat goed dat ze hier tijdens het persgesprek vrij open op reageren. Ik denk dat dit heel belangrijk is. Voor meerdere kanten. Mogelijk is Maxima daarom nl ook minder zichtbaar. En ook wat het met Amalia doet, en met hen als ouders. Dat mag de bevolking best zien.

Maxima was vóór de dreiging al minder zichtbaar.

Ik leef natuurlijk erg met ons koninklijk gezin mee in deze spanningsvolle periode. Het lijkt me voor Amalia het zwaarst, maar zeker ook voor de rest van het gezin zal het niet meevallen, ik denk dat ze allemaal nu met een bepaalde angst leven, ondanks de extra beveiligingen. Ik wens ze veel sterkte!

Josine
Wil je die post met kritiek op onzichtbaarheid weghalen?

Daar ben ik t mee eens, boven al aangehaald, Amalia heeft haar ouders nu nodig, logisch dat we ze, misschien om en om minder zien!

Waarom? Met opbouwende reacties kunnen ze toch juist hun voordeel doen? Mogelijk zijn hun adviseurs niet zo eerlijk als deze ‘fans’ hier.

Denk ook dat je de dingen los van elkaar moet zien. Het was goed om het koningspaar samen zo te zien opereren in Zweden, dat zouden ze hier ook meer kunnen doen, niet zo zeer voor hoogdravende bezoeken, maar gewone intermenselijke contacten bij jong en oud, ze zijn dan heel complementair aan elkaar en er zijn veel groepen mensen die daar behoefte aan hebben.

Hier breekt je hart toch van. Ik zie hier 2 verdrietige ouders en dat gun je niemand. In wat voor wereld leven we toch..

Ik vind dit zo in triest, ook al houd ze zich flink, dit moet wat met haar doen.
Ik had haar zo graag een paar heerlijke onbezorgde studenten jaren gewenst .

Wat erg! Geen woorden voor…. Ik zou bijna zeggen: zullen we haar met zn allen een kaartje sturen om te laten weten dat we met haar meeleven… Hoe fijn zou het zijn om te weten dat veel mensen je steunen in zo’n ellendige tijd.
Zou het ook niet om die reden zijn dat we Maxima niet zoveel zien?
Voor wie een kaartje wil sturen:
H.K.H. Prinses (Catharina) Amalia, Paleis Noordeinde, Postbus 30412, 2500 GK Den Haag

Last edited 1 jaar geleden by Moderator Petra

Welk adres? Zo.n goed idee

Ik heb het toegevoegd aan mijn reactie. Zie de onderste regel. Overigens zag ik later dat Josine op facebook ook een oproep had staan, wat ik niet wist. Zij voegt reacties daar samen op een kaart, die naar Amalia gestuurd wordt. Dus je kunt kiezen, zelf een kaartje, of mee doen met de kaart via facebook.

Geweldig idee! Een kaartje kan troost bieden. Ik doe mee!

Heel erg dit, geen woorden voor.
Dit zou voor haar een onbezorgde tijd moeten zijn, maar door 1 of meer personen wordt haar dit nu afgenomen. Snap niet wat iemand bezielt.
Ik hoop dat degene die haar dit aandoet zijn of haar straf niet zal ontlopen.

Iemand hier schreef van de week iets over lusten en lasten. Over dat ons koningshuis wel de lusten maar niet de lasten heeft. Ik moest toen hier al aan denken. Ik hoef niet met hun te ruilen( nou ja, een weekje misschien :-)) niet met hun paleis, niet met hun juwelen, niet met hun boot en ook niet met hun 6 weken vakantie. Ik zou gek worden van zo’n gouden kooi. Om nooit iets spontaan te kunnen doen, altijd beveiliging te hebben. Ik hoop dat ’t voor Amalia snel beter wordt

Dit soort lasten werden er niet bedoeld.
Overigens, Maxima zou ook met ú niet willen ruilen.

Nee, uiteraard niet. Maar het zijn wel lasten waar ze dagelijks mee te maken hebben. En weet u wel zeker dat ze ook niet af en toe eens willen ruilen met mijn vrijheid, mijn anonimiteit, mijn mogelijkheden om mijzelf te ontplooien?

Dat was ik🤭maar dit valt niet onder lasten die ik bedoel. Dit is vreselijk. Dit gun je niemand. Ook Amalia moet gewoon kunnen genieten, van leuke dingen doen met vriendinnen, van een leuke studietijd. En een studie online volgen omdat je je leven niet zeker bent…….dat is verschrikkelijk. Je ziet het verdriet ook duidelijk bij Máxima en Willem-Alexander. In en in triest

Afschuwelijk. En waarom?
Na de nare Corona periode zou dit toch de mooiste tijd van haar leven moeten zijn. Wat heeft het voor zin om een jong iemand zo te bedreigen. Ik ben er verdrietig van.

Last edited 1 jaar geleden by Jens

Vreselijk!!! Wat voor wereld leven we toch in…..?!