Beste leden en trouwe lezers van modekoninginmaxima,

We kijken terug op een prachtig jaar op het gebied van koninklijk modenieuws! Wij hebben er van genoten om hier te schrijven en kijken dan ook uit naar het komende jaar!

We hebben genoten van de speciale gelegenheden van het afgelopen jaar, zoals:

1. Koningsdag 2015 in Dordrecht.

Foto's ©Royalduo

2. Prinsjesdag, en daarbij natuurlijk ook de prachtige japon van Koningin Maxima!

Foto's ©RoyalPhoto, Gert-Jan de Wit

3. Het huwelijk van Prins Carl Philip en Prinses Sofia in juni 2015. Prinses Sofia droeg een prachtige bruidsjurk van Ida Sjöstedt. 

Foto ©Kungahuset, Mattias Edwall

4. De geboorte en doop van Prins Nicolas van Zweden! Prinses Madeleine droeg bij zijn doop een jurk van Valentino, Prinses Leonore droeg een smock jurkje van BonPoint Paris.

Foto ©Kungahuset, Mattias Edwall

5. Het verjaardagsfeest van de Deense Koningin Margrethe in april 2015. De Deense Koningin ging bij 1 van deze avonden gekleed in een prachtige felrode kanten japon. Ook zagen we haar in dit prachtige mintgroene pakje.

Het nieuwe jaar belooft ook het een en ander! Qua koninklijke huwelijken is er nog niet echt wat bekend, en er zijn natuurlijk ook niet zoveel ongetrouwde royals meer. Huwelijk, de Prinsessen van York, Prins Harry (dan moet hij wel heel snel zijn ;) ) en ook in Luxemburg zijn er natuurlijk nog een paar ongetrouwden. Er zijn er nog wel meer, maar of er koninklijke huwelijken zijn in het komende jaar, dat moeten we nog even afwachten! 

Qua Koninklijk babynieuws is er meer bekend! Van de volgende dames is bekend dat ze in de eerste helft van 2016 een kindje verwachten: Lord en Lady Frederick Windsor (januari 2016), Aartshertog Imre en Aartshertogin Kathleen van Oostenrijk (februari 2016), Kroonprinses Victoria en Prins Daniel (maart 2016), het Koningspaar van Bhutan (1e kwartaal 2016), Prins Carl-Philip en Prinses Sofia van Zweden (april 2016), Prins Jaime en Prinses Viktoria de Bourbon-Parme (mei 2016), Prins Carlos en Prinses Annemarie de Bourbon-Parme (mei 2016), Prins Jean en Prinses Philomena d'Orleans. 

Van de meesten zullen we niet zoveel te zien krijgen, maar in Zweden belooft het weer 1 en ander! Natuurlijk, als alles goed mag gaan, 2 doopdiensten! Of misschien 1 gezamenlijke doopdienst, waarbij wij natuurlijk ook graag naar de outfits van de dames kijken!

Foto ©Kungahuset

Ook hopen we in 2016 meer aandacht te schenken aan koning Willem-Alexander, die een hele mooie dassencollectie heeft. De garderobe van prinses Beatrix verdient natuurlijk ook wat meer aandacht hier op de site, dus als we nog een plekje in onze agenda overhebben zullen we ook proberen vaker over haar te schrijven. Verder hopen we ook veel Dutch Design, nieuwe Nederlandse ontwerpers voor koningin Máxima en natuurlijk de Stuartdiamant!

Verder kijken we natuurlijk heel erg uit naar Koningsdag 2016 in Zwolle!

We kunnen niet in de toekomst kijken, maar we hopen dat 2016 een prachtig jaar wordt op koninklijk (mode)gebied!

Tot slot wensen we jullie allemaal een prachtig, gezond, gezegend en gelukkig Nieuw Jaar!

'n Hartelijke groet van Josine en TWoR

---

Update 2 januari 2016

De Zweedse Koninklijke familie heeft bij haar Nieuwjaarswensen een prachtige foto vrij gegeven, die is gemaakt op de dag van de uitreiking van de Nobelprijzen, op 10 december!

>>>

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 11 jan 2016 - 14:29

Aangezien de kerstvakantie al een week voorbij is en de tijd van elkaar Nieuw jaar wensen onderhand ook voorbij is, zal ik de reacties op deze log sluiten. Dank voor jullie enthousiasme!

afbeelding van Gerdien

Gerdien

maandag 04 jan 2016 - 11:11

Iedereen het allerbeste voor 2016 gewenst!!

afbeelding van Agnes

Agnes

zondag 03 jan 2016 - 19:55

Allemaal de beste wensen voor 2016! Josine en TWOR bedankt voor jullie geweldige inzet en super leuke blogs, het is altijd weer genieten. Leuk zoals jullie de kerst en nieuwjaar blogs hebben ingericht dit jaar. Normaal is het hier dan heel rustig en nu bleef het levendig, echt top! Graag zou ik in het nieuwe jaar Letitzia weer wat meer willen zien in de blogs, verder vooral zo doorgaan!!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 05 jan 2016 - 14:30

Fijn dat je het zo waardeerde! De overzichten van Josine vond ik ook echt super!

Letizia, tja, die is het afgelopen jaar wat in de 'vergeethoek' geraakt. Voorheen schreef Hofdame over haar. We zullen proberen in 2016 ook wat meer over haar te schrijven, maar we kunnen helaas niet iedere activiteit en ieder item dat zij (en andere Koninginnen) dragen behandelen. Van Koningin Maxima doen we dat natuurlijk wel, de rest verspreiden we een beetje!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 02 jan 2016 - 18:45

Prachtige foto toegevoegd van het Zweeds Koninklijk gezin.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 02 jan 2016 - 18:33

Marga@ Oh ja, de Queen wordt komende 21 april 90 jaar, dat zal een groot feest worden, ik kijk er naar uit!

afbeelding van Marga

Marga

zaterdag 02 jan 2016 - 15:51

Josine en TWoR, heel erg hartelijk dank voor jullie heerlijke logs of onze royals en die van elders het afgelopen jaar weer. Het is altijd even genieten om ze te lezen. Een mooie mijlpaal zal ook de verjaardag van Queen Elisabeth worden het komende jaar. Prachtig hoe die vrouw in het harnas blijft staan.
Ik wens jullie en ook alle lezeressen van jullie site een mooi 2016 toe, waarin we weer veel royals modenieuws voorbij mogen zien komen.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

zaterdag 02 jan 2016 - 14:20

Hartelijk dank voor al deze mooie en vriendelijke wensen ! Ook ik wens allen *alle goeds* toe in het nieuwe jaar : mogen goede gezondheid, vrede en geluk ieders deel zijn ! En mogen we met z'n allen nog héél lang en intens genieten (en zo vaak ook nagenieten) van al het moois en interessants dat Josine en TWR (heel erg bedankt voor al jullie werk, dames !) ons elke dag opnieuw serveren, evenals van elkaars - inderdaad, echt gezellige - reacties !

afbeelding van Iris

Iris

zaterdag 02 jan 2016 - 00:39

Ook ik wens iedereen een gelukkig, en vooral roya(a)l 2016 en dat we maar veel van deze site en de reacties mogen genieten.
Dikke kus van mij voor iedereen!

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 01 jan 2016 - 23:48

ik woon in Belgie en deed mijn job ook graag maar er was reorganisatie en alle 56 plussers moesten stoppen de eerste maanden vond ik het moeilijk maar nu vind ik het fijn

afbeelding van Margreet

Margreet

vrijdag 01 jan 2016 - 23:36

En toch, geweldig!
Fijn hè, met pensioen. Ben ik nu ook. Opeens veel meer tijd voor extraatjes al was ik altijd zeer tevreden met mijn baan.
60 jaar? Dan woon je vast niet in Nederland want daar krijg je nu pas op 65+-jarige leeftijd AOW en eventueel pensioen.

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 01 jan 2016 - 19:45

wat een leuk stukje dat je geschreven hebt LG ik heb er van genoten doe jij maar alvast je best met het nederlands toch ben ik blij dat er een zinnetjenengels bij is want dat moet ik woord per woord gaan opzoeken ik ben engelse les aan het volgen er zijn zoveel woorden dat je in 2016 elke dag gelukkig mag zijn

afbeelding van Margreet

Margreet

vrijdag 01 jan 2016 - 19:57

Hallo Jeannine,
Ik ken je alleen maar van deze site maar wil toch even iets kwijt: ik vind het echt geweldig dat je begonnen bent met een cursus Engels! Als je een vreemde taal niet op school leert, is het dubbel moeilijk! Goed hoor!

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 01 jan 2016 - 21:25

dank je , je reactie doet me wat Margreet je hebt daar zeker wel gelijk in maar ik wil het al zolang en ben nu 60 geworden en met pensioen dus heb ik er nu tijd voor

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 01 jan 2016 - 19:06

Helemaal mee eens elke dag beginnen met een goed voornemen LG!

afbeelding van Kate

Kate

vrijdag 01 jan 2016 - 19:03

LG @ wat een heerlijke reactie om te lezen ! En ja , heel herkenbaar -;)

afbeelding van LG

LG

vrijdag 01 jan 2016 - 18:48

Toen ik aan het mijmeren was op deze prille ochtend van het nieuwe jaar moest ik denken aan de tijd dat mijn ouders een nieuwjaarskaart naar familie en vrienden zonden en dat zoiets nog kon worden verzonden tot het eind van de maand januari.
Ik las vanmorgen dat men volgens de etiquette iemand een gelukkig nieuw jaar kan wensen t/m de 3de week in januari. Ik had mij voorgenomen te wachten tot 21 januari maar bij deze wil ik iedereen een gezond nieuw jaar toe wensen.
Vandaag op mijn werk kreeg ik iets lekkers aangeboden van een collega en om haar niet voor haar hoofd te stoten at ik het lekker op. De ochtend is nog niet eens voorbij en twee van de vele voornemens zijn al niet gelukt. Ik denk dat ik dit jaar maar eens veel meer mensen voor hun hoofd moet stoten met als positief resultaat dat ik wat minder aankom.
Ik heb een lijst van voornemens: ik zal in het nederlands blijven schrijven op deze log (hoe anders kom ik op een woord zoals mijmeren) want het is zo leuk om de spelling van woorden op te zoeken (gramatica staat voor volgend jaar op de lijst). Het opzoeken is ook bevoordelijk om die grijze massa bezig te houden onder mijn dunne grijze haren.
Ik zal proberen dit jaar niet een opmerking te maken over het haar van………… wel U weet wie ik bedoel en als U vandaag hier nieuw bent dan komt U daar hopenlijk niet te snel achter.
Ook zal ik het plaatsen van een (blauwe) link wat uitstellen, afwachten hoe lang ik dat kan volhouden.
Bij deze wil ik Josine, TWOR en Jelka bedanken voor al hun werk waardoor er bijna een dagelijkse dosis plezier op mijn scherm verschijnt.
Een speciale groet voor die meneer die een hele tijd geleden op deze site leuk kommentaar leverde en die toen met de verandering van de site niet meer reageerde. Meneer ik hoop van harte dat U nog geniet van alles en wie weet schrijft U onder een andere naam. Ook een speciale groet voor Ineke (Dress Like a Lady) en Hendrikje, ik hoop dat jullie als voornemen weer eens zullen bijdragen aan deze site.
Voor mij is elke dag een dag die begint met goede voornemens en soms heb ik succes en soms niet maar de volgende dag begin ik weer op nieuw;-)
Naast een gezond jaar hoop ik dat iedereen een jaar vol humor zal hebben!!!
So tempting to put a funny link up, oops broke another one by writing in English:-)))

afbeelding van Trixedo

Trixedo

zaterdag 02 jan 2016 - 23:48

LG, misschien bedoelde u met "die meneer die nu niet meer reageert" de heer Willem van Duin; ik lees ook niets meer van hem.

afbeelding van LG

LG

zondag 03 jan 2016 - 01:47

Trixedo, dat was de meneer die ik bedoelde.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 02 jan 2016 - 17:57

Een zeer uitgebreide wens, en ik hoop van Harte dat de rest van je voornemens WEL gaan lukken ;).

Heb je overigens destijds gemist Jelka sinds al weer een heel tijdje niet meer hier blogt? Ze schrijft (helaas!) alleen nog op haar eigen site www.modekoninginmathilde.be. Wel hebben we gezellige contacten onderling en wisselen we geregeld info uit! Dat blijft leuk! Ook Hofdame schrijft helaas niet meer voor ons (zij schreef de leuke logs over koningin Letizia). Ik wil er verder niet over uitweiden ivm privacy, maar ze kan het door haar gezondheid helaas niet meer doen, wat we heel naar voor haar vinden. Ze deed het nl graag! Ook met haar hebben en houden wij als beheerders uiteraard wel persoonlijk contact.

Tot slot: wat bedoel je nu eigenlijk met de verandering van de site? Ik lees het enigszins (leuk Nederlands woord he?) met verbazing?

afbeelding van LG

LG

zaterdag 02 jan 2016 - 20:24

Jelka droeg toch nog bij aan het begin van 2015 (of was dat al langer geleden?) net als Hofdame die ik was vergeten te bedanken maar hierbij alsnog.

Al weer een tijd geleden kon iedereen kommentaar toevoegen op deze log maar dat veranderde zodat men na het registreren en inloggen pas kommentaar kon geven. Die meneer wist niet hoe dat moest en nam toen "afscheid" net voordat het veranderde.

This comment is especially for Jeannine. I think it’s fabulous that you are learning English.
Here is he first link of the year from me) lol:
https://imperialfamilyjapan.wordpress.com/2016/01/01/new-years-celebrati...

afbeelding van jeannine

jeannine

zaterdag 02 jan 2016 - 22:22

o thank you LG that is kind of you

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 02 jan 2016 - 22:08

Oh bedoelde je dat met veranderen! Ik begreep het niet helemaal, voor mijn gevoel is het inloggen er al zo lang, dat ik dat bijna vergeten was ;).

Jelka, oef, dat weet ik niet uit mn hoofd! Maar sowieso is het prima als je Jelka bedankt hoor, dat bedoelde ik uiteraard niet! Jelka heeft hier ontzettend veel gedaan, en ik mag ook nog eens info over Koningin Mathilde overnemen van haar (wat ik er dan uiteraard bij vermeldt!) Dus super fijn! Ik zal e's kijken sinds wanneer ze hier niet meer blogt.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 01 jan 2016 - 18:39

Waar ik ook naar uitkijk is het 40-jarig huwelijksfeest van Koning Carl Gustav en Koningin Silvia, zij trouwden op 19 juni 1976. Ik hoop dat het Zweedse koningshuis hiervoor weer alles uit de kast gaat halen zodat wij weer heerlijk kunnen wegzwijmelen!!
Nog een mooie portret foto van hen met die prachtige tiara's, die werd vrijgegeven ter gelegenheid van Nieuwjaar: http://www.newmyroyals.com/2015/12/the-swedish-royal-family-wishes-happy...

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 01 jan 2016 - 17:59

Josine en TWOR: jullie logs zijn verslavend. Wát een werk zit er in maar wat is dit een geweldige site. Even wegdromen bij de mooie jurken of even schrikken bij de miskleunen. En dan het lezen van de reacties. Ik wens jullie en alle mede-lezers en -lezeressen van MKM.nl een waardevol 2016. Dat we nog maar veel plezier mogen hebben bij het becommentariëren van de kleding.

afbeelding van Magda

Magda

vrijdag 01 jan 2016 - 16:53

Dubbel

afbeelding van Magda

Magda

vrijdag 01 jan 2016 - 16:51

Josine en TWOR, bedankt voor al de mooie logs en het vele werk. Ik wens jullie en alle lezeressen/lezers een heel voorspoedig en gezond 2016 toe.
En in het bijzonder zij die zorgen (in welke vorm dan ook ) hebben veel sterkte toe.

afbeelding van zara

zara

vrijdag 01 jan 2016 - 15:36

Voor iedereen de beste wensen voor het Nieuwe Jaar, en wel speciaal voor Josine en TWOR! Hartelijk dank voor alle zo mooie en zorgvuldig samengestelde logs!

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 01 jan 2016 - 07:54

Voor iedereen een heel gelukkig, liefdevol, maar bovenal gezond 2016.

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 31 dec 2015 - 22:42

Josine en TWOR wat een geweldig werk hebben jullie afgelopen jaar voor ons verricht. Heel veel dank daarvoor.
Voor jullie en de andere lezers van ModekoninginMaxima de heel oude maar welgemeende wens:
Veel heil en zegen voor 2016.

afbeelding van juliette

juliette

donderdag 31 dec 2015 - 22:24

Fijn 2016 allemaal!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 31 dec 2015 - 17:47

Josine en TWoR!! Bedankt voor de mooie en gezellige blogs!
We hopen,ook weer in 2016 ervan te genieten!
Jullie steken er veel tijd en daar mogen wij van genieten!
Voor jullie allemaal:een gezond en voorspoedig 2016 toegewenst!!

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 31 dec 2015 - 17:17

dank u iedereen ik heb echt genoten van deze site
ik wens jullie allemaal een gezond 2016 en dat je alle dagen gelukkig mag zijn

afbeelding van Margreet

Margreet

donderdag 31 dec 2015 - 16:25

Voor iedereen, Twor en Josine in het bijzonder: een goed, gezond en gezellig nieuw jaar!

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 31 dec 2015 - 16:10

DANK DANK DANK DANK!!!

afbeelding van heleen00

heleen00

donderdag 31 dec 2015 - 16:07

Bedankt voor de leuke blogs! Iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar!

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 31 dec 2015 - 15:02

Sluit ik me aan bij de vorige reacties :-)

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 31 dec 2015 - 14:08

Josien en TWoR, heel veel dank voor al jullie mooie blogs. Mede-schrijfsters, dank voor jullie berichten. Samen maken we dit leuke hoekje op het net om over mooie (ok, en minder mooie...) outfits te mijmeren en zo even te ontsnappen aan 'de waan van de dag'. Ik hoop op een mooi modejaar, en gezellige 'woordenwisselingen'. Iedereen een heel gelukkig en gezond 2016!

afbeelding van Kate

Kate

donderdag 31 dec 2015 - 13:28

Deze wensen had ik in een eerder log ook geschreven ,maar nog maar een keer -;)
Bedankt voor alle foto's en voor alle reacties van de andere lezers !
En voor iedereen en in het bijzonder voor de mensen met zorgen (in wat voor vorm dan ook )de allerbeste wensen voor het toekomende jaar .

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

donderdag 31 dec 2015 - 13:23

Dames, enorm bedankt voor een fantastisch jaar vol mooie blogs; ga zo door zou ik zeggen!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 02 jan 2016 - 18:26

Jij ook bedankt, voor al je mooie foto's!

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 31 dec 2015 - 13:11

Eftichia, hier sluit ik mij volledig bij aan.

Voor iedereen een GELUKKIG NIEUWJAAR !!!

Ik hoop ook in 2016 weer net zo te mogen genieten van alle mooie foto,s en heel veel gezellige reactie,s !!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 31 dec 2015 - 12:59

Beste JOSINE & TWOR, Graag wil ik jullie heel hartelijk bedanken voor alle mooie blogs, ik heb er van genoten en met plezier kijk ik uit naar het komende jaar! Ik wens jullie en alle bezoek(st)ers van deze website een *P*R*E*T*T*I*G*E* *J*A*A*R*S*W*I*S*S*E*L*I*N*G* en de *A*L*L*E*R*- *A*L*LE*R*B*E*S*T*E* *W*E*N*S*E*N voor *2*0*1*6* toe!!

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 31 dec 2015 - 12:57

Wat een prachtige foto van de koningin op de eerste foto en wat een mooie hoed in die knalroze kleur,staat haar bijzonder goed. En dan die jurk van de Zweedse prinses, ik ga zoweer trouwen, maar dan in deze jurk.
Iedereen alvast een gelukkig en gezond jaar 2016.

Onderwerpen

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?