Avatar foto Door Moderator Petra
Oranjeprinsessen 05 sep 17 reacties

Bij deze adressen shopt prinses Margriet graag

We weten allemaal wel dat prinses Margriet graag en geregeld galajaponnen laat ontwerpen door Addy van den Krommenacker. In deze blog zullen we japonnen van zijn hand laten zien. Maar….. bij wie shopt ze nog meer? Moderator Petra beet zich vast in het onderwerp en praat je in deze blog bij.

Addy van den Krommenacker

Prinses Margriet in een brokaat geborduurde japon, een ontwerp van Addy van den Krommenacker.

Deze japon werd door prinses Margriet gedragen tijdens het avondprogramma op 30 april 2013. Daarna droeg ze de japon nog een aantal keren.

Foto ©RoyalPhoto, Gert-Jan de Wit

Ook op het Peter Stuyvesant Ball draagt prinses Margriet regelmatig een creatie van Addy van den Krommenacker. Zo ook de onderstaande blauwe japon.

Deze japon met bloemen en een kanten top, is eveneens een ontwerp van Addy. Margriet droeg de japon bij het galadiner voor het Corps Diplomatique in 2019.

Foto ©PPE/Nieboer

Een gezellig familie uitje: de modeshow van Addy van den Krommenacker. Prinses Margriet ging er samen met haar schoondochter en haar nichtje naar toe. Alle drie de dames gehuld in een outfit van Addy van den Krommenacker.

Foto ©PPE/Nieboer

Jaarlijks zijn prinses Margriet en prinses Laurentien aanwezig bij de uitreiking van de ECF Princess Margriet awards. In 2017 droeg prinses Margriet een rood kanten jurkje van Addy van den Krommenacker.

Claar Crul

Claar Crul is degene die regelmatig smockjurkjes maakte voor de kleindochters van prinses Margriet, toen ze nog klein waren. Voor prinses Margriet mocht ze aan de slag voor de inhuldiging. Zij is degene die de mintgroene japon met bladerenpatroon maakte, die prinses Margriet droeg bij de Inhuldigingsceremonie in de Nieuwe Kerk in Amsterdam op 30 april 2013.

Foto ©PPE/Nieboer

Edouard Vermeulen

Zelfs prinses Margriet heeft wel eens kleding gedragen van Edouard Vermeulen van modehuis Natan. De feestelijke deux pieces die ze droeg tijdens de viering van haar 65e verjaardag, komt van zijn hand. Prinses Margriet vierde destijds haar verjaardag samen met de toenmalige koningin Beatrix. Leuk, om de zussen zo samen te zien genieten.

Foto ©PPE/Nieboer

Didi

Dat prinses Margriet lang niet al haar kleding laat maken, maar ook regelmatig iets uit de kledingrekken van confectieketens draagt, is misschien wel bekend. Zo schreef ik al weer een aantal jaren terug op mijn eigen website een blog over prinses Margriet in een pantalon en vest van Didi.

Foto ©RoyalPhoto, Gert-Jan de Wit
Foto ©Royalduo

La Dress

Tot onze grote verrassing zagen we prinses Margriet tijdens de viering door Introdans van haar 80e verjaardag in Theater Orpheus in Apeldoorn, in een jurk van La Dress.

Foto ©PPE/Nieboer

We waren met name verrast, omdat prinses Amalia deze jurk ook heeft gedragen.

Foto ©RVD, Frank Ruiter

Prinses Margriet droeg de jurk nogmaals tijdens de finale van de Princess Christina Classis Competition in Amare in Den Haag.

Foto ©PPE/Nieboer

Diverse modehuizen

Daarnaast loopt prinses Margriet graag bepaalde modehuizen binnen, om eens in de rekken te snuffelen. Zo is ze door cliënten wel eens gespot bij Modehuis Kuijt in Kootwijkerbroek en bij Moq exclusieve damesmode. Als ze iets leuks tegenkomt, past ze dan van alles.

Tijdens het Prinses Christina concours in het Amare theater in Den Haag, zagen we prinses Margriet met een koraalrood/grijs jasje. Bij Moq verkochten ze jasjes met een soortgelijk patroon. Foto ©PPE/Nieboer

Frans Molenaar

Frans Molenaar heeft naar verluidt zelf gezegd dat hij zo’n 35 outfits voor prinses Margriet heeft gecreëerd. Welke dat zijn, weten we helaas niet precies. Van de bruine prinsjesdagjapon die prinses Margriet droeg in 2001, is echter wel bevestigd dat deze een ontwerp van zijn hand is.

Marianne Jongkind

Marianne Jongkind is een Nederlandse hoedenontwerpster, die veel samenwerkt met bekende Nederlandse ontwerpers. Zo werkte ze samen met de inmiddels overleden Frans Molenaar en wijlen Edgar Vos. Ook werkte ze samen met Frank Govers, Frans Hoogendoorn en Mart Visser.

Deze bruine hoed droeg prinses Margriet eerst op prinsjesdag 2001 (zie ook de foto hier boven). Marianne Jongkind kreeg de opdracht in samenwerking met Frans Molenaar, die de prinsjesdag japon ontwierp. De hoed kwam opnieuw in beeld bij een herdenkingsceremonie in het Bos der onverzettelijken in Almere, maar liefst 20 jaar later.

Foto ©PPE
Foto ©PPE

Sils Jewels en Miccy’s

We grijpen nog een keer terug naar deze outfit. Prinses Margriet draagt namelijk geregeld oorbellen van Sils Jewels en Miccy’s. De oorbellen op onderstaande foto komen van Sils Jewels. De handgemaakte oorbellen zijn gemaakt van bruin/zwart hoorn, afgewerkt met gold plated creolen.

Foto ©PPE
Foto ©Sils Jewels

In 2021 was prinses Margriet gastredacteur voor het magazine Margriet. Op 1 van de foto’s zie je prinses Margriet met de zebra oorhangers van Sils Jewels.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
17 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Prachtige ontwerpen en stoffen van Addy, ik had graag wat (meer) willen zien van Frans Molenaar, Edgar Vos, Frank Govers en Mart Visser maar deze foto’s zijn al googelend (zo gauw) niet te vinden.
De japon van Claar Crul vind ik er ééntje ‘categorie operettevereniging’ of zou dat vooral komen door het malle hoedje?

Dank voor het speurwerk Petra.

Altijd stijlvol gekleed. Kan veel hebben.
Alleen de eerste avond japon vind ik te druk en te zwaar. Ook de japon?( Kan het niet goed zien ) van Edouard Vermeulen maakt haar wat propperig. Misschien komt dat mede door de omslagdoek? Maar verder: top

Wat een mooi uitgebreid blog is dit!
Leuke en diverse kleding keuze heeft Margriet. Meeste verassende is wel de la Dress jurk die Amalia ook droeg. Moet zeggen dat ik m beter bij Amalia vindt staan

Genieten zeg, van dit prachtige blog!
De getoonde avondjurken vind ik schitterend!
Maar ook de dagkleding is zeer stijlvol en verzorgd.
Ook ik vind de jurk van la Dress Amalia beter staan dan Margriet.
Mijns inziens had ze die keuze beter niet kunnen maken.
Geldt wat mij betreft ook voor de pantalon en het vest van Didi.
Deze combi zou ik overdoen aan Laurentien, die het met haar lengte beter zal staan.
Ik kijk ook altijd even naar het schoeisel van Margriet.
Zij heeft in mijn beleving vaak een verrassend mooie schoenkeuze.
Meestal geen hoge naaldhakken maar chique ontworpen pumps met een goed draagbare hak en regelmatig sierlijke strikversiering.
Een voorbeeld voor de dames die hun voeten kwellen met torenhoge hakken. Margriet toont duidelijk dat het ook anders kan en evengoed heel charmant staat.

Heel veel fraais. De Addy van den Krommenacker outfits, vooral de gebloemde rok, vind ik echt subliem. Ook de camelkleurige jas met die prachtige hoed vind ik erg geslaagd. En: bijna alles is tijdloos.

Jammer ( voor ons ) dat Prinses Irene altijd zo in de schaduw zijde heeft geleeft, ik vond haar altijd een charmante en goed geklede prinses, die ook echt wel durfde ,.
Heel goede smaak had/ heeft ze

Daar had je een mooie blog van kunnen maken Petra .

Erg leuk om te lezen en wat is prinses Margriet altijd goed gekleed.

Wat een ontzettend leuke blog. Ik vind Prinses Margriet er altijd erg charmant en verzorgt uitzien.

Alles is bij prinses Margriet altijd helemaal af. Ook haar kapsel.

De jurk van La Dress is niet geschikt voor Margriet; je ziet hoe mooi hij Amalia staat.
Dit is typisch een voorbeeld van hoe lengte van de draagster van invloed is op kleding (tot mijn grote verdriet, want ik ben zelf ook een kleintje).
Amalia is veel langer dan tante Margriet en deze jurk met lagen is daardoor beter geschikt voor Amalia.
Over het algemeen kleed Margriet zich bijzonder goed, jeugdig maar niet te.

Wat een leuke blog en wat ziet Margriet er toch altijd geweldig uit. Ik vind het altijd leuk om haar te volgen, super toch dat je er ook nog zo fantastisch uit kan zien als je ouder bent en (vermoed ik) niks aan jezelf hebt laten sleutelen. Echt een charmante, oudere dame. Leuk ook om haar oorbellen uit te lichten. Door Margriet ben ik ook eens bij Sils gaan kijken en wat hebben ze daar mooie oorbellen!

Petra, dank je wel voor je uitgebreide beantwoording van mijn eerder gestelde vraag😊
Leuk dat Margriet op meer adressen haar kleding koopt en dat ze ook bij winkels (met confectiekleding) in haar buurt kan slagen. De minste jurk vind ik die van La Dress, zij kan daar mooiere dingen shoppen.

Wat is het toch een leuke vrouw, en door haar kledingstijl komt ze ook toegankelijk over, uiterst verzorgd, kapsel, accessoires,
het klopt, en toch is het nooit overdreven of teveel.
Addy heeft hele mooie ontwerpen voor haar gemaakt, maar ook in confectie ziet ze er goed uit.