Avatar foto Door Moderator Petra
Oranjeprinsessen 31 aug 20 reacties

Ook prinses Margriet recyclet regelmatig – deel 1

Net als ieder ander draagt prinses Margriet haar kleding ook meerdere malen. Moderator Petra dook in haar kast en zette een aantal recycle-momenten op een rij.

Op 30 april 2013 ’s avonds droeg prinses Margriet een gebloemd avondtoilet, bestaande uit een losse rok en top. Het betreft een ontwerp van Addy van den Krommenacker.

In 2015 zagen we prinses Margriet opnieuw met deze japon, tijdens een galadiner van de International Chamber of Shipping in Rotterdam.

Foto ©RoyalPhoto, Gert-Jan de Wit

Bij het galadiner voor het Corps Diplomatique in 2018, droeg prinses Margriet de rok opnieuw. Dit keer combineerde ze de rok met een zwarte kanten top.

Foto ©PPE/Nieboer

Op 30 april 2013 droeg prinses Margriet tijdens de inhuldigingsceremonie een mintgroene japon van Claar Krul.

Foto ©PPE/Nieboer

De japon zagen we terug bij Night of Stars in het Kurhaus in Scheveningen, in april 2015.

Foto ©Royalduo

Op prinsjesdag 2008 droeg prinses Margriet deze felblauwe galajapon.

Foto ©PPE/Nieboer

Later droeg ze de japon ook tijdens een versie van het Peter Stuyvesant ball en tijdens de contraprestatie van het staatsbezoek van Zweden aan Nederland in 2009.

Foto ©PPE/Nieboer

Prinses Margriet bij een activiteit van de ECF princess Margriet Foundation in Amsterdam in 2007.

Foto ©PPE/Nieboer

Bij de viering van het 100-jarig bestaan van het Zeehospitium in Katwijk droeg prinses Margriet de rok en het collier opnieuw. Deze keer maakt ze haar outfit compleet met een zwart jasje.

Foto ©PPE/Nieboer

Op Prinsjesdag 2006 droeg prinses Margriet een roze-lila rok, gecombineerd met een roze jasje en een bijpassende hoed.

Foto ©PPE/Nieboer

Bijna een jaar later kwam de rok opnieuw in beeld bij de viering van de 40e verjaardag van prins Willem-Alexander. Deze keer met een lila top en lila jasje. Wat een beauty, deze rok!

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Margriet liet bij het jasje ook een rok maken van dezelfde stof. Daarnaast draagt ze hier een bijpassende fascinator. De lila pumps van prinsjesdag komen hier ook weer terug.

Foto ©PPE/Nieboer

Op prinsjesdag 2007 zagen we prinses Margriet met een zwarte galarok, gecombineert met een champagnekleurige kanten top.

Foto ©PPE/Nieboer

Jaarlijks reizen Pieter en Margriet af naar New York voor het Peter Stuyvesant Ball. In 2014 zagen we de rok (of is het een japon met spaghettibanden?) terug. Dit keer gecombineerd met een zwarte kanten top.

Het werd een dag met een nare afloop, Koninginnedag 2009. Maar voor de aanslag op de koninklijke familie, waarbij verschillende mensen omkwamen, straalde en glunderde de koninklijke familie als vanouds. Prinses Margriet droeg een elegante rode mantel met strik rond de halslijn.

Foto ©PPE/Nieboer

Koningin Beatrix (onze toenmalig koningin) heeft deze outfit bij mijn weten nooit meer gedragen. Prinses Margriet echter wel. We zagen de mantel terug bij een rustige gelegenheid, waar verder geen toeschouwers waren. Margriet droeg de mantel bij de ontvangst van de Canadese minister president Stephen Harper in 2010.

Foto ©PPE/Nieboer

Deel 2 komt binnenkort online. Daarin laten we je nog meer recycle momenten zien.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
20 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Addy van den Krommenacker, die ontwerpt nu werkelijk naar mijn hart, prachtig!! Klassieke stijl met moderne touch en prachtige stoffen, die man heeft er ook echt gevoel voor, daar zijn er helaas niet veel van. JT en Addy, meesters. Ik kijk zeker uit naar een blog over Irene want zij heeft veelal ontwerpen van Addy gedragen. Ik vind haar ook altijd top gekleedt! Ik kán maar niet begrijpen dat Maxima niets van Addy in haar kast heeft, echt onbegrijpelijk!

Leuk Petra, hoop dat je een blog over Irene kan maken .
Is het een idee om van Nederlandse ontwerpers iets te laten zien wat geschikt zou zijn voor Maxima of een ander lid van de kon.famiie?
Of mag dat niet en is dat reclame o.i.d.?

De foto met toen nog Koningin Beatrix, Prinses Margriet en Prinses Maxima is zo vrolijk, niet op de eerste plaats om de kleding, een fraaie kleur explosie, maar om de lol die ze blijkbaar hebben, lekker voorpret samen in de auto, kan me dat helemaal voorstellen….

Heerlijk mixen en matchen, dit is erg goed gedaan. Mijn favoriet is de jurk van Addy van den Krommenacker.

Helemaal mee eens !! Niet alleen herdragen maar opnieuw combineren !!!

Genieten, van deze prachtige kleding en goede recycle-momenten.
Persoonlijk vind ik de rode rok(2007 en later in Katwijk gedragen) minder goed geslaagd qua model en kreukgehalte.
De lila outfit, gedragen door Margriet tgv de 40e verjaardag van Willem Alexander vind ik echt een beauty!!
Ook het zwart-wit gebloemde avondtoilet staat haar buitengewoon goed.
Prinsjesdag 2007: deze combinatie van zwarte rok met champagnekleurige kanten top en mooie haardecoratie geeft Margriet een zachte en bekoorlijke uitstraling.
Wat is het toch een charmante dame!

Hoi Petra, ik ben me bewust dat een jongere zus van haar nu Royal vd Maand is maar wat zou ik graag prinses Irene eens in de spotlights zien. Van de 4 dochters van Juliana is Irene voor mij de Mode Prinses en ik ervaar haar als een prachtige vrouw. Wie weet in 2024?

Hiervoor verwijs ik ook graag naar het artikel + enig beeldmateriaal in https://beaumonde.nl/artikel/123332/huh-prinses-irene-in-5-doordenkquotes/ !

Leuk Petra en een goede tip van PK020

Leuk, dank je wel.

Hoera!

Ahhhh daar hebben we een creatie van Addy of heb ik eerdere gemist?
Het gebloemde avondtoilet knalt er voor mij uit, geweldig in 🖤🤍

De losse rok met zwarte top vind ik echt een prachtige combi, deze zou ik graag terug zien maar dan met een rustig zwarte top zonder kant.

👍🏼

Ze draagt af en toe zwart, maar ook heel graag felle kleuren. Het staat haar ook, al zijn sommige modellen voor nu wat gedateerd.

Stuk voor stuk prachtige outfits. Een vrouw met smaak, die ook goed weet wat haar staat.

Helemaal mee eens Maria Caro, heb ik niets aan toe te voegen 👍

Hier sluit ik me ook volledig bij aan! Wat een heerlijke dame is dit toch!!