Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 22 okt 28 reacties

Ook in tijden van rouw past Catherine haar kledingtrucs toe

Ook in tijden van rouw doet kleding ertoe. Met een verzorgd voorkomen betoon je immers respect voor de overledene. Rond de staatsbegrafenis van de Queen zag Catherine er héél waardig uit, en deels kwam dat door enkele vaak gebruikte kledingtrucs.

Truc 1: kleding vermaken
Vaak zit het succes van een outfit in de details. Voor een bezoek aan de militairen die zouden dienen tijdens de staatsbegrafenis, droeg de Prinses van Wales een mantel met epauletten. Mooi, zo’n militaire twist, maar de franjes die bij een eerdere gelegenheid in beeld kwamen, vond ze blijkbaar too much. Die werden dus verwijderd.

Foto’s: BSR Agency

Truc 2: double-dressing
Omdat het altijd maar de vraag hoe een kledingstuk staat en valt, koos de hertogin ook nog voor een andere, héél favoriete kledingtruc: double dressing. Oftewel: een eerder gedragen ontwerp in een andere kleur uit laten voeren. De robe manteau van de staatsbegrafenis kregen we bijvoorbeeld enkele maanden eerder in het wit te zien. Ik post de foto’s even los onder elkaar, want de foto van Trooping the Colour vind ik te mooi om bij te snijden.

Foto: BSR Agency
Foto: BSR Agency

De mantel van de receptie op Buckingham Palace, die plaatsvond op de avond voor de staatsbegrafenis, kenden we al in een andere kleur.

Foto: FCDO & BSR/Heathcliff O’Malley

Truc 3: recyclen
De derde laat zich vast wel raden: recyclen. (Ik weet dat sommige bezoekers kriebels krijgen van dit woord, maar ik heb hem omarmd vanwege de leesbaarheid.) De zwarte mantel met gouden knopen deed bijvoorbeeld al eerder dienst in 2017.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
28 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

De foto van Trooping the Colour is inderdaad heel leuk ;).
In Catherine zie ik iemand die middels haar kleding laat zien haar functie, de ander, de gelegenheid en zeker ook zichzelf serieus te nemen. Ze lijkt me een doortastend persoon met een onfeilbaar gevoel voor wat passend is in elke situatie. En ze weet precies wat haar staat (en wat niet).
Ik ken de mening dat perfectie saai is, maar ik kan die niet delen.

…en ze heeft natuurlijk geluk met haar fantastische bos haar.

Kate is – naar mijn mening- altijd beeldschoon, verzorgd (haar haren zitten altijd mooi, zelfs als ze het los draagt) stijlvol en passend bij de gelegenheid en haar leeftijd gekleed.. de dagen rondom het afscheid van ’the queen’ was dit niet anders…! Een waar visitekaartje voor het Britse koningshuis…

Onovertroffen! Perfectie maar wel met een eigen gezicht. Fris en krachtig en ik ben blij dat ze die sleehakken uit haar begin jaren aan het hof niet meer lijkt te dragen

Catherine ziet er echt altijd verzorgt uit, passend bij elke gelegenheid, of het nu gala of sportief is. Ook haar haar is altijd mooi, of het nu opgestoken is of los.

Prachtig gekleed, altijd heel Koninklijk voorkomen.

Stijlvol en respectvol de kleding tijdens de begrafenis en rouwperiode. Niet alleen voor de prinses of Wales maar ook voor de andere leden van het Britse koningshuis.

Catherine komt op mij over als een hartelijke, spontane, lieve vrouw en moeder, die de etiquette op haar duimpje kent en in acht neemt.
Meestal vind ik haar kleding en kapsels heel mooi en stijlvol en het valt op hoe onberispelijk alles eruit ziet.
Dat de meeste royals en vooraanstaande personen tijdens bijzondere gebeurtenissen zoals uitvaartplechtigheden, huwelijk, recepties, herdenkingen enz. hun respect tonen door zich speciaal te kleden overeenkomstig de gelegenheid, vind ik een mooi voorbeeld voor onze samenleving wat navolging verdient. Mijn ervaring is dat dit door de tijd heen is verminderd en dat zie ik toch als een gemis, alsof het niet meer uit zou maken wat je aantrekt.

🤔💭 Ps: Wel interessant, ik werd afgebrand hierro door sommige lezers omdat ik complimenten uitdeelde over enkele outfits tijdens/gedurende de begrafenis van The Queen; en zie hier, ‘kledingtrucs’, erg benieuwd naar de reacties op dit blog…..

Last edited 1 jaar geleden by PK020

👍🏼 Wowwwww kroonprinses Kate (Catherine krijg ik nog steeds “m’n strot” niet uit, sorry) alhoewel ik geen “fan” van U ben – stiff upper lip, saaaiiiii – kan ik me af en toe enorm positief verbazen over uw uitstraling ofwel wederom een foto bij deze delen waarvan ik in eerste indruk ervaar “dit is niet Kate, wat is dit een wonderschone vrouw”!
👉🏼 Zie truc 2 – Double dressing/black = YES wat betreft uitstraling, focus en blik; zeer prachtig!

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Ps: Waarom “lijkt” ze niet “op zichzelf” op deze foto? “Rare opmerking” mogelijk van mij denk ik voor andere lezers, af en te ervaar ik Kate als super ogend, maar meestal – helaas – van niet…. Is er iemand die zich hierin herkend?

Jazeker. Ze is een beetje 13 in een dozijn. Maar bij Truc 2 staat er eindelijk eens iemand, klasse inderdaad. Mij valt altijd op dat haar romp zo lang is, zie bijv die rode strikjurk, maar dat lijkt ook niemand te zien. Ze is dus heel anders dun dan Letizia.

Zeer elegant!

Rondom de begrafenis/overlijden van de Queen zijn zeer mooie rouw-outfits (en kapsels) gedragen, ook door andere royals.
Deze van Kate zijn subtiel, stylish en zo handig dat er een staf is die wat kan veranderen gelet op de ontmoeting/event, outfits echt op t lijf passend maakt en er voor waakt dat herdragen niet met gekreukte/slappere stof gebeurt vanwege stomen/wassen (dat zou bij Maxima ook fijn zijn)
Kate kan veel stijlen hebben, draagt dat ook afwisselend.
Dit zijn pareltjes gecombineerd met parels 🙂

Heel stijlvol en altijd mooie kwalteits kleding. Zag pas een foto waar ze een fel blauw vintage chanel jasje aan had op een strakke broek en dat stond heel pittig. De focus op te dun bij haar en bij Letizia is echt lachwekkend. Beide vrouwen zijn gewoon zo smal gebouwd, kan er over meepraten, het is nu eenmaal het model, de een is recht en de ander is rond. ‘Stop met bodyshamen’.

Klopt, ik zag ook de foto met dat beeldschone jasje , ze weet het echt allemaal op de juiste manier te dragen .
Maar ze heeft ook alles mee, slank, prachtig haar, spontaan.
Wat ik ook zo leuk vind is dat ze samen veel dingen doen, zijn heel goed op elkaar ingespeeld.

Helemaal mee eens Catherine! Het is de kunst om je, gegeven je lichaamsbouw, zò te kleden dat je pluspunten goed uitkomen. Die kunst verstaat Catherine uitstekend.

Wat ziet ze er toch altijd stijlvol en perfect uit!
Haar prachtige kapsels maken het echt af.

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Catherina is wat mij betreft echt te ill(slank), de zwarte en rode mantels tonen dat nog t meest, ik zie ook veel liever onze eigen Maxima! Misschien niet altijd perfect gekleed, maar dat maakt haar juist zo leuk!

Iel of ill? Het laatste betekent ‘ziek’ in het Engels
En verder kan ze er niks aan doen, het is haar lichaamsbouw

iel, sorry, voor t misverstand

Sorry hoor, maar op de oude website las ik altijd precies hetzelfde als het over Kate ging, het lijkt wel of er mensen zijn die het niet kunnen hebben dat er een royal is die zich boven het bekende maaiveld uitsteekt en juist altijd prachtig, chique en tot in perfectie gekleed verschijnt. Altijd wordt dan toch weer Máxima erbij “gesleept” in een item die een nîet eens over haar gaat, lijkt wel jaloezie zeg. Nou ik zie toch liever de altijd in prachtig en vooral in perfect zittende kleding de nieuwe Princess of Wales; Catherine! En nee inderdaad is Máxima niet altijd perfect gekleed en nee ik persoonlijk vind dat niet “juist leuk” passen bij een koningin.

Zeker, onberispelijk, klasse, maar wel een beetje saai. Geef mij Máxima maar.

Catherine ziet er altijd onberispelijk uit. Zeer stijlvol! Sommigen vinden haar kledingstijl saai, ik vind het geweldig.

Helemaal met je eens, ik vind het absoluut niet saai, ze durft ook echt alle kleuren te dragen, maar ze is en blijft wel een prinses , die heel goed snapt wat men van haar verwacht .

Mee eens, Josine. En klasse mag je toch verwachten van het/de visitekaartje(s) van een land?!

Josine, dat is het ook. Zoooo mooi.