Avatar foto Door Josine Droogendijk
Mode algemeen 31 okt 0 reacties

Ook in Australië: de trouwjurk van prinses Mabel

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn momenteel in Australie, net als de trouwjurk van prinses Mabel. In de National Gallery of Victoria is het ontwerp van Viktor en Rolf  te zien op een tentoonstelling over het ontwerpersduo.

Het is niet de eerste keer dat Mabel haar trouwjurk uitleent. Ook in 2008 was de jurk meermaals te zien op een expositie. 


Foto: Mirjam de Vriend

Helaas ligt Melbourne niet echt om de hoek. Gelukkig heeft het Koninklijk Huisarchief op hun website een grote foto gepubliceerd van de witte trouwjapon van satijn. De jurk heeft een aansluitend lijfje met bateau halslijn en een gerende rok. De sierstrikken zijn over de gehele jurk aangebracht en nemen in grootte toe richting de sleep. Het ensemble heeft bijpassende schoenen in dezelfde satijnen stof.

Het ontwerp van de jurk werd door prinses Mabel omschreven als 'klassiek met een knipoog', en is geinspireerd op de lente/zomercollectie van 2002. De creaties van dit seizoen waren allemaal wit en voorzien van romantische elementen, zoals de strik. Na de bruiloft is de jurk waarschijnlijk bewaard in het Koninklijk Huisarchief, want zij waren ook verantwoordelijk voor het transport naar Australie. 

Sinds kort is het Koninklijk Huisarchief op Facebook te volgen via Koninklijke Verzamelingen. Een absolute aanrader! 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments