Avatar foto Door Josine Droogendijk
Beatrix 16 mei 0 reacties

Onderbroken lijnen? Bij prinses Beatrix niet!

Zaterdag waren prinses Beatrix, prins Constantijn en prinses Laurentien op pad. Dat leverde de volgende looks op. 

Laten we beginnen met onze oudvorstin. Als beschermvrouwe van Erfgoedvereniging Heemschut woonde ze een jubileum bij in Woudrichem. 


Foto: PPE

Het ensemble, met speelse splitjes bij de mouwen, komt uit de koker van Véronique van Groeningen. Over de stof wilde de Amsterdamse couturier wel wat vertellen (waarvoor dank!). "De stof van katoen, zijde en polyester heeft een wybertjesmotief, dat steeds terugkeert op de stof. Een dergelijk ‘rapport’ maakt het ontwerpproces tot een hele uitdaging, want al voor het knippen moet ik rekening houden met het terugkerende patroon. Wanneer ik dit niet doe, ontstaan onderbroken lijnen.”

Over de sierlijke broche is helaas weinig bekend. In 2007 was Koningin Beatrix op Koninginnedag ook in Woudrichem en droeg ze ook deze broche, maar verder wordt het juweel bijna niet gedragen. Zou er een verband zijn tussen het juweel en het dorp? Zo nee, dan zou het me ook niet verbazen als de broche uit de nalatenschap van koningin Juliana komt. Na haar overlijden werden er 100 broches verdeeld onder haar vier dochters. Ik heb het dan niet over de historische Oranje-broches, maar juwelen uit Juliana's privébezit. De gouden veer met diamanten kwam bij Máxima terecht (foto rechts) en deze stijl lijkt erg op de broche van afgelopen zaterdag.


Foto: PPE

Door naar prins Constantijn en prinses Laurentien. Zaterdag waren zij in Amsterdam aanwezig bij de uitreiking van de World Press Photo. Voor de feestelijke gelegenheid had de prinses een hippe en sportieve jumpsuit met bloemen uitgezocht.
Foto: PPE

Het kledingstuk benadrukte mooi haar slanke lijn. 


Foto: PPE

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments