Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 02 mei 0 reacties

Onder de loep: een fuchsia Jackie-look

Nu we masssaal thuis zitten vanwege het coronavirus, lijkt het me een goed idee om het aantal berichten en de sfeer op deze website nog wat meer op te schroeven. Daarom blik ik de komende weken dagelijks terug op de topstukken uit Máxima's garderobe. Met vandaag: een Jackie-pak van Natan. 

Op Koningsdag/Koninginnedag speelt zichtbaarheid een belangrijke rol. Mensen staan urenlang te wachten om een glimp op te vangen van de koninklijke familie, en als de royals dan opgaan in de colonne beveiligers en hofdames, is dat natuurlijk hartstikke jammer. In 2008 was ik bij de viering in Makkum en Franeker, en daar viel Máxima met haar fuchsia outfit gelukkig gelijk op. 

Het ensemble komt van NATAN en is duidelijk geinspireerd op de jaren 60-stijl van Jackie Kennedy. De Amerikaanse First Lady droeg in destijds veel rechte rokken met wijde, korte jasjes. Daarom sluit Máxima's hoedenkeuze ook zo mooi aan bij haar kleding, want met een pillbox kon je Jackie eveneens uittekenen. It's al in the details. 

Omdat de plooien van het jasje nadrukkelijk aanwezig zijn, had ik zelf gekozen voor een rustige rok. Nu is het wel heel veel franjes bij elkaar. Een beetje pret en pit is natuurlijk altijd welkom, maar ik had dan eerder gekozen voor een interesante voering  ivm de plooien of een hoed en rok met eenzelfde structuur.

Op Koninginnedag 2008 kregen we trouwens een leuke mix & match te zien van Máxima's oorhangers van de Braziliaanse juwelier H. Stern. Het onderste deel van de juweeltjes zijn gedemonteerd en omgetoverd tot een broche. Hieronder zie je Máxima met de oorspronkelijke oorhangers (links), de combi van Koninginnedag 2008, en een combi waarbij het onderste deel dient als hanger aan een collier (rechts). 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments