Avatar foto Door Josine Droogendijk

Oh, wat een jaar! Deze koninklijke highlights staan ons te wachten in 2023

Gezondheid kan natuurlijk altijd roet in het eten gooien, maar als alles volgens plan verloopt wordt 2023 een koninklijk jaar om nooit meer te vergeten. Deze highlights zijn al bekend.

1. Memoires prins Harry
Op 10 januari komt Spare uit. Ja, ik heb het hier over Harry’s boek over zijn leven van 0 tot nu. Bereid je maar voor op heel wat ‘bombshells’.

2. Koningin Mathilde 50
Je ziet het niet aan haar af, maar koningin Mathilde ziet op 20 januari Sarah. Ik duim voor een groot feest met uniformen, galajurken en diademen.

3. Amalia bezoekt Caribisch deel van ons koninkrijk
Van 27 januari tot 9 februari bezoeken de koning, koningin en Prinses van Oranje het Caribisch deel van ons koninkrijk. Bereid je maar voor op heerlijke zonnige beelden, avondjurken en een afsluitend persgesprek.

(c) PPE

4. Verjaardag prinses Beatrix
Op 31 januari viert onze oudvorstin haar 85e verjaardag. Bij eerdere 0′ en 5’en vierde ze haar verjaardag samen met prinses Margriet, die ook in januari jarig is. In een interview met Oranje Boven heeft laatstgenoemde laten weten dat ze het feest dit jaar klein houdt, dus het is ook maar de vraag of we het feest kunnen meevieren met onze oudvorstin.

©RVD, Jeroen van der Meyde

5. Op reis
Het eerste staatsbezoek van 2023 is bevestigd. Van 7 tot 9 maart bezoeken de koning en koningin Slowakije, het land waar Máxima’s vroegere particuliere secretaresse nu ambassadeur is. Op de foto hieronder zie je Gabriella Sancisi linksonder in beeld.

Andere staatsbezoeken die in de wandelgangen worden genoemd: België (uitgaand, want Filip en Mathilde zijn hier al geweest) en Spanje (inkomend, want Felipe regeert korter dan WA. Hij moet dus eerst op pad, erna onze eigen koning pas.)

(c) PPE

6. The royal baby
Nee, de Princess of Wales is (voor zover we weten) niet in verwachting, maar Stéphanie van Luxemburg wél. April 2023 wordt de kleine spruit verwacht.

7. Regeringsjubileum WA
Het voelt als de dag van gisteren, maar koning Willem-Alexander zit dit jaar toch echt tien jaar op de troon. Laten we hopen dat de Oranjes deze gelegenheid aangrijpen voor een feest met veel grandeur, want o, o, o, wat zijn ze hier toch zuinig mee aan het Nederlandse hof .

8. Kroning koning Charles op 6 mei
Een historisch moment, waarop de hele wereld aan de buis gekluisterd zal zijn.

9. Twee koninklijke huwelijken
Eind april geeft Alexandra van Luxemburg haar Jawoord aan Nicolas Bagory. Op 1 juni stapt Hoessein, de oudste zoon van het Jordaanse koningspaar, in het huwelijksbootje met Rajwa. Tiara-alert!

10. Prinses Alexia volwassen
Op 26 juni is het vast feest op Paleis Huis ten Bosch, want Alexia viert op die dag haar achttiende verjaardag. Laten we hopen dat de prinses het voorbeeld van haar oudere zus volgt en poseert voor een verrassende fotograaf. Of nog leuker: dat ze samen met haar zussen poseert voor een verrassende fotograaf.

(c) RVD/Martijn Beekman

11. Een gouden jubileum
Op 15 september zit koning Carl Gustaf vijftig jaar op de Zweedse troon. Aangezien de Zweden dol zijn op glitter & glamour heb ik deze datum met een dikke stift in mijn agenda genoteerd. Reken maar op heel veel diamanten, zijde en uniformen!

12. Alexia’s prinsjesdagdebuut
Een jaar na het debuut van haar oudere zus is prinses Alexia ook welkom op Prinsjesdag. Twee zussen in het lang, met hoed en onderscheiding. 19 september zou ik zeker even deze website bezoeken!

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
21 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Helaas is de voormalige koning van Griekenland, ex-koning Constantijn overleden. Hij was de broer van koningin Sofia van Spanje. Zijn vrouw Annemarie is een zus van de Deense Koningin Margrethe. Het Deense hij maakte dit bericht ook (o a.) bekend.

Ik vermoed zomaar dat WA en Maxima naar de begrafenis zullen gaan, gezien de contacten die er zijn met de Griekse royals. Maar dat is niet nagevraagd en dus slechts speculatie van mijn kant

Belooft een mooi royaltyjaar te worden… blijf jullie lekker volgen Josine en Petra…

Verder las ik dat de Spaanse koningin Sofia is afgereisd naar haar broer, de voormalige Griekse koning ligt in kritieke gezondheidstoestand in het ziekenhuis (beroerte). Ik heb niets vernomen over een bezoek van koningin Margrethe, die een zus is van zijn vrouw ‘koningin’ Annemarie.

Last edited 1 jaar geleden by Moderator Petra

In Jordanië kunnen we 2 koninklijke huwelijke verwachten. Kroonprins Hussein en prinses Iman zijn allebei verloofd vorig jaar. Beide zijn kinderen van koningin Rania en koning Abdullah. Hussein gaat in juni trouwen met zijn Rajwa. De trouwdatum van Iman en haar verloofde Jameel is nog niet bekend gemaakt.

Charlotte Casiraghi en erfgroothertogin Stephanie van Luxemburg krijgen een baby. Laatste was al bekend. Van Charlotte is volgens mij nog maar net bekend. Het is haar 3e kindje. Overigens wordt ook Stephanie van Monaco oma, haar zoon Louis en schoondochter Marie krijgen een kindje.

Last edited 1 jaar geleden by Moderator Petra

Ik kijk echt uit naar het bezoek van Amalia aan de Antillen. Super leuk dat ze dit gaat doen. waar ik ook benieuwd naar ben zijn de koninklijke huwelijken Zou leuk zijn als we Amalia daar ook gaan zien, maar ik heb geen idee hoe haar band met deze vorstenhuizen is. En natuurlijk het regeringsjubileum in Zweden en de kroning van Charles!
Verder laat ik me graag verrassen alhoewel ik het gedoe rondom Harry nou niet echt een hoogtepunt kan vinden

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Poe, dat wordt een interessant jaar. Veel koninklijke highlights. Bij de Scandinavische royals zijn er dit jaar ook een prinses en 2 prinsen die 50 kaarsjes mogen uitblazen. Nml. Mette-Marit, Haakon en Daniēl.
Ik hoop voor prinses Amalia dat haar vrijheidsbeperkingen snel worden opgeheven. Dat ze weer de deur uit kan, zich vrij kan bewegen en eindelijk van haar studentenleven kan genieten. Haar vrienden weer kan ontmoeten in de kroeg, gaan stappen etc.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Super fijn vooruitzicht, Josine, om weer een nieuw jaar voor ons te hebben met dagelijks genieten van koninklijk nieuws in woord en beeld.
En wat staan er al veel hoogtepunten op het lijstje om naar uit te kijken!
Ik laat mij graag verrassen 😀

Ik zie het meest uit naar het bezoek van ons koningspaar met Amalia naar het Caribisch gebied, haar eerste officiële bezoek. En ook Prinsjesdag, als Alexia er dan ook bij is misschien.

Iedereen het allerbeste gewenst in het nieuwe jaar! Dat we maar veel plezier mogen beleven aan deze leuke site!
Wat leuk, alvast een lijst met voorproefjes wat ons te wachten staat.
Alleen dat boek van Harry mag er wat mij betreft af. Ben er zo klaar mee, pas dat interview gehad, nu weer een boek. Hij wilde toch een ander leven dan aan het Britse hof, nou dat heeft hij nu en laat hem dan stoppen met toch steeds weer de pers te willen opzoeken. En als hij het weer goed wil hebben met zijn vader en broer, kan dat ook zo ipv steeds weer de publiciteit zoeken.

Allereerst voor iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar. Een jaar waarin ik hoop op een hoop glitter en glamour. Rust en veiligheid voor Amalia. Respect voor elkaar en dat de lontjes van de mensheid weer wat langer worden. Josine wat een mijlpaal, 20 jaar Royal fashion, fantastisch. Ik blijf jullie volgen….

Tjonge, wat een agenda(‘s) !! Josine, ook jij zal het druk krijgen – superdruk zelfs (niet het minst met de 20e verjaardag van je supersite) !! Ik kijk naar alles alvast meer dan verlekkerd uit !!

Mooi lijstje. Mis alleen prinses Alexandra van Luxemburg in het lijstje. Zij gaat ook trouwen dit jaar.

Also, Princess Iman of Jordan will be getting married. I haven’t heard of a wedding date yet.

Ik hoop vooral dat ze in t nieuwe jaar wat meer waardering krijgen, uitgejoeld worden of voor landverader uitgemaakt worden(Prinsjesdag jl), wat mij betreft te gek voor woorden! De Kroning van Charles zal dan waarschijnlijk t eerste buitenlandse solo-optreden van Prinses Amalia worden, normaliter zijn daar geen gekroonde Staatshoofden bij aanwezig!

Wat een fijn lijstje! Dank je wel! En voor jullie nogmaals alle mooie wensen en volop goede gezondheid!

Zal Alexia idd ook in de koets stappen die 3e dinsdag? Friso en Constantijn gingen toch ook niet mee?
Maar eerst verheugen op Curaçao met Amalia. Hoop voor haar dat ze vervolgens in de zomer de overstap maakt naar een ander land om te gaan studeren en genieten van wat jaren in de luwte maar vooral veiligheid.

Friso en Constantijn waren meestal wel aanwezig op Prinsjesdag. Ik hoop dat Alexia er ook bij zal zijn.
Bedankt Josine voor het lijstje! Ik verheug mij al op komend jaar en heb al wat uitjes in gedachten.

Slowakije sla ik over, trekt mij totaal niet. Voor nu is het plan om naar Engeland te gaan voor de Kroning, België voor het staatsbezoek en Luxemburg voor het huwelijk.