Na alle buitenlandse mode droeg koningin Máxima dinsdagavond een cocktailjurk van de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau! 


Foto: Vorsten

De creatie is volledig bedekt met vierkante pailletten, die op twee plaatsen met de hand zijn vastgezet met een kraal. Doordat de pailletten wisselen van omvang heeft Jan Taminiau een vloeiende lijn gecreëerd, zodat het slanke figuur van koningin Máxima goed tot zijn recht komt. 


Foto: Nederlandse Ambassade 

De japon op de catwalk:

Máxima met de japon in Zuid-Korea:

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Jadau

Jadau

vrijdag 05 jun 2015 - 20:23

Ziet er mooi uit en ik vind het leuk dat ze even mee swingen. Leuk voor de DJ en de bezoekers. Wat mij betreft hoeven ze er niet alleen stijfjes bij te staan.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

woensdag 03 jun 2015 - 21:59

De meningen over wel of niet swingen/meehossen/populair willen zijn of niet: ze zijn duidelijk verdeeld. Dat hindert op zich niet hoor. Zolang het maar met respect naar elkaar toe blijft gaan.

Feit is en blijft (oh nee, dat is natuurlijk ook een mening ;-) ) dat de Koningin er prachtig uit zag. Ondanks dat het jurkje mogelijk iets te wijd zit.

afbeelding van marinde

marinde

woensdag 03 jun 2015 - 22:42

Feit of mening: ik ben het met je eens TWOR.

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 03 jun 2015 - 22:49

Als we weer een poll krijgen over de mooiste outfit van dit bezoek kan Josine misschien ook een poll maken over het mooiste kapsel. Want dat verschilt ook nogal eens!

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 03 jun 2015 - 18:09

Mooi. En eindelijk Dutch design. En eens met Henny dat ze beschaafd stonden te swingen. Leuk!

afbeelding van Maria

Maria

woensdag 03 jun 2015 - 17:41

Dat doet ie :)

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 03 jun 2015 - 18:26

Er staat een meneer vóór de koningin. Wie doet nou zoiets?

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 03 jun 2015 - 17:41

Dit doet me denken, qua model, aan het rode pakje dat ze aan had bij de doop van Estelle, de dochter van Kroonprinses Victoria.

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 03 jun 2015 - 17:31

Dat ziet er zo op het eerste gezicht wel leuk uit. Wat stond er vandaag op het programma?

afbeelding van Lisanne

Lisanne

woensdag 03 jun 2015 - 17:10

Dankje voor foto's!
Beetje hoge hals denk ik:)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 03 jun 2015 - 17:02

Dat is een nieuw pakje van vandaag?
Al meer foto's?

afbeelding van Annelie

Annelie

woensdag 03 jun 2015 - 16:48

Ik vind Máxima er prachtig uit zien. Vooral nu ze afgevallen is, staat deze jurk nog mooier en benadrukt hij echt haar taille. Super mooi!
Maar dat openlijk meehossen met de DJ's hadden ze van mij ook wel achterwege mogen laten. Ik vind het prima dat ze op hun tijd ook eens uit hun dak willen gaan, maar doe het dan privé en niet zo openlijk tijdens een officieel bezoek.
Sowieso kun je er vanuit gaan dat op zulke dingen kritiek komt, dus ik snap eigenlijk ook niet waarom ze zich zo lieten begaan. Ik ben benieuwd wat hier nog op gaat volgen qua kritiek (vanuit de rest van Nederland).

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 03 jun 2015 - 16:57

Ik kan me nauwelijks voorstellen dat hier nog kritiek op volgt. Waarom? Aan de feestende beelden samen met Armin van Buren bij hun vorige bezoek aan de VS heeft zich volgens mij ook niemand gestoord.
Sowieso, denk je echt dat ze hier volledig losgaan? Lijkt me sterk. Als Máxima losgaat denk ik dat ze er anders bij staat hoor!

afbeelding van Annelie

Annelie

woensdag 03 jun 2015 - 18:23

Bij hun vorige bezoek aan de VS verdiepte ik me nog niet echt in royals, maar als je ziet wat voor ophef er is geweest over alleen maar een uitspraak van Máxima vlak na de aankondiging van het aftreden van Beatrix(dat ze haar schoonmoeder zou volgen). Dat vind ik niet gewoon meer en dat was alleen nog maar een uitspraak. Gedrag voor een groot publiek en dan ook tijdens een officieel bezoek lijkt mij toch iets waarvan vooral veel foto's de wereld over gaan en waar ook veel over geschreven gaat worden in een verslag van het hele bezoek. Dat zal vast niet bij iedereen 'op de goede manier binnenkomen'.

Ik ben het met je eens dat ze hier waarschijnlijk niet volledig is losgegaan en dat wanneer ze losgaat, ze er wel anders bij staat. Maar toch vind ik dat ze het beter wat minder uitbundig had kunnen doen. Je vertegenwoordigd wel een heel land en niet iedereen van dat land zal zulke dingen waarderen. Daar kun je als koningspaar wel rekening mee houden, vind ik.

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 03 jun 2015 - 23:22

Annelie, over die uitspraak vielen mensen omdat het incorrect was. Ze volgt feitelijk Beatrix helemaal niet op. De titel 'koningin' mag ze dragen maar daar houdt het ook mee op. Lijkt me niet te vergelijken met een half uurtje (gepland) dansen bij een officieel bezoek. En trouwens, hoe zou het er dan hebben uitgezien als ze daar stil in een hoek sronden, of magertjes meeklapten? Dan zou iedereen denken: Stijve harken.
Maar goed, ik wil ook geen discussie of zo beginnen. Jij mag het uiteraard ongepast vinden, ik denk alleen niet dat dit soort dingen een staartje krijgen. Maar misschien heb jij gelijk hoor! :)

afbeelding van Emma

Emma

woensdag 03 jun 2015 - 16:45

Koningin Máxima in het wit vandaag! Ik herken de outfit zo niet, hoedje is wel bekend. Het is een kleine turban, eerder gedragen in Eindhoven (Robocup) en in Rotterdam (Sofia Kinderziekenhuis). Verder haren los zover ik kan zien (dat is wel jammer!)
https://pbs.twimg.com/media/CGlUM4jUYAAEG3V.jpg (Twitter Jeroen Snel)

afbeelding van Lisanne

Lisanne

woensdag 03 jun 2015 - 16:41

Wat leuk dat ze die jurk weer draagt! en het kapsel vind ik ook mooi!

afbeelding van Josephine

Josephine

woensdag 03 jun 2015 - 14:58

Vreemd dat een koning wel los mag gaan op een dance party, omgekeerde wereld lijkt me zo.
Leuke site verder hoor Josine kijk er altijd even op.

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

woensdag 03 jun 2015 - 15:48

Een enthousiast en mee swingend koningspaar (overigens anderen hoge piefen deden vrolijk mee) is echt iets heel anders dan losgaan hoor. Geloof mij maar ;-) Dansen op de bar... twerken en doorgaan tot in de vroege uurtjes is losgaan. Dit was heel beschaafd! Net als met koningsdag! Wat zal het worden met Amalia straks hahaha!

afbeelding van LG

LG

woensdag 03 jun 2015 - 19:59

MrQQQU helemaal mee eens, bovendien dansen is goed voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid:))

afbeelding van Josephine

Josephine

woensdag 03 jun 2015 - 18:14

Wat losgaan betreft, dezelfde woorden worden er bij NOS gebruikt dus ... het is maar wat je onder los gaan verstaat. ha ha we kunnen nog wel even doorgaan hè.

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 03 jun 2015 - 16:08

Eens met MrQQU. En wie weet wilden ze de Nederlandse dj's promoten met hun bezoek. Bovendien zijn Willem-Alexander en Maxima zelf ook nog jong!

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 03 jun 2015 - 16:18

En zo is dat :)
Ik denk niet dat ze hebben staan hossen om populair te willen overkomen. Ze vonden het gewoon erg leuk en gezellig, denk ik. :) En het was heel beschaafd. Het is ook een modern koningspaar :)
Als ze er zo stijfjes bij staan dan is het ook weer niet goed.

afbeelding van Margreet

Margreet

woensdag 03 jun 2015 - 19:43

Met je eens Henny. Dit was ècht niet ongepast hossen en al helemaal niet "uit je dak gaan". Geloof me, dat is totaaaaal anders, tjongejonge, wat een gemier! Het is ook nooit goed.... Ze stonden te genieten, houden hiervan, niks populair doen, volgens mij.
De jurk stond heel mooi, het haar zat super, ze maakten veel mensen blij, wat een prachtig paar!
Ik ben trots op hen!

afbeelding van marinde

marinde

woensdag 03 jun 2015 - 17:48

Ben het met je eens, Henny. Overigens vind ik het altijd bijzonder te lezen dat mensen weten waarom anderen (in dit geval WA en Máxima) iets doen. Telepathie? Oeps..... ik besef me nu dat ik me daar ook schuldig aan maak. Sorry!

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 03 jun 2015 - 14:37

Josephine, dat is niet aan de koning om zijn zorgen daarover te delen. Dat is wat voor Rutte

afbeelding van Josephine

Josephine

woensdag 03 jun 2015 - 14:30

Maxima ziet er beeldig uit, maar het uit hun dak gaan op een house dance party vind ik echt heel erg ongepast voor een koning/koningin het zou hem zeker sieren als de IS bestrijding uitvoerig was besproken met president Obama, maar deze koning is meer in voor feestjes als voor zijn verantwoording nemen naar mijn bescheiden mening,( het op en neer vliegen tijdens de MH17 past daar ook precies bij).

afbeelding van Henriëtte Ganzeveer

Henriëtte Ganzeveer

woensdag 03 jun 2015 - 16:37

Ik ben het met het eerste met Josephine eens. Het tweede aspect valt eigenlijk buiten het duiden van kleding, maar het kan worden opgemerkt, dat ons koningspaar functioneel is in een conservatief historische context en dito beschaving en als zij ons land officieel vertegenwoordigen, zouden zij zich wat mij betreft bewust mogen zijn of hun publieke deelname aan een house dance party daarmee strookt.

afbeelding van Margreet

Margreet

woensdag 03 jun 2015 - 21:07

Maar die dance party vond wèl plaats, aldaar, in Amerika, en zij (WA en M) waren ervoor uitgenodigd, blijkbaar. En als zij ons land vertegenwoordigen, vertegenwoordigen ze dus ook de ontelbare (jonge) inwoners van ons land voor wie deze muziek het summum is van "mooi"! Ik ben hier veel te oud voor, vind het vreselijke muziek, maar mijn jonge neefjes en nichtjes, allemaal academisch opgeleide, geweldige, leuke en geëngageerde landgenoten zijn gèk van/op deze muziek. WA en M zijn ook jonge mensen, niet op staatsbezoek maar hier en daar uitgenodigd, en genieten, zichtbaar.
Dus, volgens mij zijn zij zich er heel goed van bewust, van wat ze doen..en vinden ze dat dit "meedoen" absoluut strookt met het doel van dit bezoek en met hun publieke functie.

afbeelding van Liz

Liz

donderdag 04 jun 2015 - 05:51

Ik ben het hier helemaal mee eens, Margreet! Ik stond in Chicago, tussen veelal hoog opgeleide (jonge) Nederlanders en Amerikanen en iedereen genoot ervan dat ze leuk meededen! Vergeleken met het publiek (waaronder ook best veel mensen van vergelijkbare leeftijd als de koning en koningin) viel het nog best mee hoe erg ze uit hun dak gingen ;)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 03 jun 2015 - 14:40

Hoi Josephine,

De koning mág nieteens over IS spreken en daar een standpunt over innemen ;)

afbeelding van Sofia

Sofia

woensdag 03 jun 2015 - 13:44

Prachtig jurkje! Ze ziet er tip top uit! Zou bijna zeggen dat hij nu wat ruim zit.Lubbert een beetje aan de buik.

afbeelding van Fina

Fina

woensdag 03 jun 2015 - 14:14

Dat vind ik ook.

afbeelding van Kaatje

Kaatje

woensdag 03 jun 2015 - 12:52

O, dit blijft toch een geweldig mooie jurk. Het bijzondere zit hem echt in de uitvoering, de stof met al die pailletten erop genaaid. Inderdaad: een koninginnejurk! De blauwe versie vind ik ook mooi. Destijds vond ik de jade-kleur zo goed bij Zuid-Korea passen. Maar zo zie je maar weer: op de 'dancevloer' in Chicago kan het ook heel goed! :)

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 03 jun 2015 - 12:30

Wat me net is opgevallen is dat de voering van de jurk iets te lang is. Bij bepaalde bewegingen piept die eronderuit.
Ach, een kleinigheidje, zullen we maar zeggen :)

afbeelding van Fina

Fina

woensdag 03 jun 2015 - 14:13

Zou het misschien komen omdat de jurk te ruim zit.... Of ze moet weer gaan eten:) of de jurk moet ingenomen worden.....

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 03 jun 2015 - 13:53

Waar zie je dat dan, Henny? Ik zie hooguit de binnenkant (achter) van de rok.

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 03 jun 2015 - 14:37

Nog een keer gekeken. No.363. Het is gewoon de binnenkant van de japon dat dan iets naar buiten "puilt". Maar geen voering die er onderuit piept. Sorry dat ik je op het verkeerde been hebt gezet ;)

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 03 jun 2015 - 17:26

Nou je hebt me niet op het verkeerde been gezet hoor. Ik was gewoon belangstellend waar je dat zag. Ik zag het nl. niet, maar goed, soms ontgaat je wel eens wat, haha.

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 03 jun 2015 - 14:32

Hoi Magda :)
Dat zie op een paar foto's op de site van RU. Ik weet niet precies welk nummer.

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 03 jun 2015 - 12:19

Ik vind dit wel een mooie jurk maar heel bijzonder eigenlijk niet, dus ik zit met grote oogjes de eerdere reacties te lezen. Wat zien jullie nou wat ik niet zie? :) Misschien vind ik de strik te groot of vind ik de jurk te stijfjes...? Ik denk dat ik de kleur groen niet mooi vind. Haar haar zit onberispelijk en erg mooi.

afbeelding van Fina

Fina

woensdag 03 jun 2015 - 12:26

Ik vind juist de kleur groen mooi met beige de blauwe versie die het model draagt vind ik veel minder.
Smaken verschillen toch?!

afbeelding van Mary

Mary

woensdag 03 jun 2015 - 18:04

Inderdaad, ik vind deze mooi maar die blauwe (die van de catwalk foto) nóg mooier.

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 03 jun 2015 - 12:30

@Fina: klopt. Soms kan ik me erover verbazen dat de meningen zó uiteen lopen als het om één creatie gaat. Maar dan juist des te leuker om te lezen.

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 03 jun 2015 - 12:31

Vind ik ook.
Zo vind ik ook de blauwe / turquoise uitvoering heel mooi. Ik vind ze dus beiden mooi.

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 03 jun 2015 - 12:06

De groene jurk van Brunei.................die wil zoooooooooo graag nog eens zien.!!

De donkerblauwe met strik.............maar dat zal niet omdat ze gisteravond al een grote strik droeg.
Er hangt nog zoveel moois in haar kast!

afbeelding van Fina

Fina

woensdag 03 jun 2015 - 11:52

Gewoon een nieuwe jurk lijkt mij:)

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 03 jun 2015 - 12:05

Dat kan zomaar. Een prachtige Valentino :)
We zullen het zien.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?