Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima houden dinsdag 14 januari 2020 de traditionele Nieuwjaarsontvangst voor Nederlandse genodigden en woensdag 15 januari voor buitenlandse diplomaten en vertegenwoordigers van in Nederland gevestigde internationale organisaties. De recepties vinden plaats in het Koninklijk Paleis Amsterdam.
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en prof. mr. Pieter van Vollenhoven zijn bij beide ontvangsten aanwezig.
Dinsdag 14 januari ontvangen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima enkele honderden gasten uit politiek en openbaar bestuur en uit diverse sectoren van de Nederlandse samenleving. Daarnaast zijn dit jaar specifiek vertegenwoordigers uit het openbaar vervoer uitgenodigd. De Koning bracht in dit kader op dinsdag 3 december 2019 een werkbezoek aan organisaties voor openbaar en publiek vervoer Groningen en Drenthe. Koning Willem-Alexander sprak in Assen onder meer met vertegenwoordigers van lokale en regionale overheden over de samenwerking met vervoerders om het openbaar vervoer en publiek vervoer te organiseren. Ook ging de Koning tijdens een rit met een waterstofbus in gesprek met medewerkers over duurzaam openbaar vervoer.
Specifieke vertegenwoordigers per jaar:
2014: bouwsector
2015: organisaties die mensen aan het werk helpen
2016: thuiszorg
2017: onderwijs
2018: politie
2019: maakindustrie
Mode
Outfit: Brokaten japon met snijgarens aan de halslijn en de zoom van de rok. Snijgarens zijn op lengte gesneden filamenten (draadjes).
Ontwerper: Natan
Eerder gedragen: Ja, oa Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2017
Met de japon in 2017:
In Duitsland, 2018:
—————————————–
Ps. Ben je geinteresseerd in mode en heb je vrijdagavond 24 januari nog vrij? Neem dan even een kijkje op de website van het Stedelijk Museum Schiedam. In verband met hun expositie over Modest Fashion, een heel interessante modetrend waar veel geld in omgaat, hebben ze een avond georganiseerd over het hoe en waarom van religieuze mode. Ik mag plaatsnemen in het panel en meer vertellen over de kledinggebruiken binnen reformatorisch Nederland. Daarnaast schuiven er ook nog drie andere panelleden aan, elk met een andere achtergrond. Aanmelden kan hier.