Op het Koninklijk Paleis in Amsterdam ontving het koningspaar vandaag het Corps Diplomatique om te proosten op het nieuwe jaar. Voor de gelegenheid koos de koningin een bekende japon uit van modehuis NATAN en haar pareljuwelen van juwelier Steltman. 

Klik hier voor foto's. 

Japon van modehuis NATAN:

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Wilma

Wilma

vrijdag 16 jan 2015 - 19:43

We hebben het wèl over een nieuwjaars receptie....de koning in jaquet,de koningin in een prachtig jurkje,maar met bijna ordinair,gebleekt,onverzorgd haar...zo jammer...doet afbreuk aan het hele plaatje...
Vandaag ook weer bij een verrassings bezoek.Leuk,dat ze zo iets doet,maar zoveel beter met een mooi kapsel.... Nog steeds vind ik het niet kunnen en heb ik het idee,dat daar geen verandering in gaat komen.
Ondertussen ben ik o.a fan geworden van Mathilde,die deze punten wel aanpakt en er ,naar mijn bescheiden mening,steeds meer uit ziet als een echte koningin.
Een grote fan van Maxima was en ben ik,maar ik moet eerlijk toegeven,dat het minder is geworden.

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 15 jan 2015 - 13:53

Onverzorgd ziet ze er niet uit, daar heb ik haar nooit op kunnen betrappen. Je kunt alleen constateren,dat een kledingstuk niet goed passend zit, of dat haar tenen te lang zijn voor een open schoentje.
Alleen het haar, daar zou je over kunnen vallen, maar onverzorgd, ook het haar, neen, dat vind ik niet.

afbeelding van hendrikje

hendrikje

donderdag 15 jan 2015 - 17:31

Prima, dat is dus de mening van Helena, die van mij is anders. Ik kan in haar losse haar met de beste wil van de wereld geen kapsel herkennen. De schaar of een knot erin!
Verder heb ik altijd geleerd dat je in het openbaar niet aan jezelf behoort te friemelen. Máxima is veelvuldig met haar haar doende: hand door het haar halen, haar uit haar gezicht vegen, schudden met haar haar. Het haar meer temmen zou haar van deze tic kunnen afhelpen.

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 15 jan 2015 - 19:39

Al weer met je eens Hendrikje. Ze heeft geen kapsel maar een bos gebleekte pieken. Oftewel een coupe ravage! Een koningin onwaardig. Kan thuis of op vakantie. Hier niet.

afbeelding van Els

Els

donderdag 15 jan 2015 - 15:51

Helemaal mee eens, Helena.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 15 jan 2015 - 13:28

De dresscodes zijn ook verschillend bij de ontvangsten. Zie ook het bij van de koning :)

afbeelding van hendrikje

hendrikje

donderdag 15 jan 2015 - 13:41

Dat is zo Josine. Bij mij gaat het niet om wel of niet uitpakken maar meer om de indruk dat ze bij werkbezoeken in eigen land het té gauw goed genoeg vindt. En er is geen dresscode die aangeeft dat 'onverzorgd' of 'zeer nonchalant' gewenst is. We hoeven niet mooi te vinden wat ze draagt, maar we mogen wel verwachte dat er zorg aan haar uiterlijk is besteed.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 15 jan 2015 - 13:39

Hoe laat was vandaag de afspraak voor Maxima?

afbeelding van hendrikje

hendrikje

donderdag 15 jan 2015 - 13:41

Op mijn tenen sta je zeker niet en je zou maar gelijk kunnen hebben. Dat hoop ik overigens niet.
Bij een eerder item werd eens geschreven "voor een min of meer informeel bezoek kan dit wel''. Daar ben ik het absoluut niet mee eens. Er verzorgd uitzien is gewoon haar plicht als ze als koningin verschijnt en dan kan het geheel toch simpel zijn. Van ons als gewone mensen wordt ook verwacht dat we op het werk passend gekleed zijn. Hoe we in onze vrije tijd ons kleden is onze zaak. Dat geldt ook voor de Koning en zijn vrouw. Ik zal ook nooit commentaar hebben op hun vrijetijdskleding. Het pronken met juwelen hoeft niet. Dat kan bewaard blijven tot de momenten dat de royalties 'among own people' zijn.

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 15 jan 2015 - 12:30

Mooie jurk en leuk dat we deze nu ook eens helemaal kunnen zien. En eindelijk eens prachtige lange mouwen. Niet te veel sieraden, gelukkig. Ik denk dat door de weerkaatsing van het licht de parels witter overkomen dan ze in werkelijkheid zijn . Het haar ziet er in ieder geval beter uit dan dinsdag. Waarschijnlijk extentions? Maar ik had het persoonlijk liever mooi opgestoken gezien. Als ik nu dat verschil zie, denk ik bij mijzelf, dat Maxima onderscheid maakt in ontvangsten. Dinsdag stelde niet zoveel voor ( het zijn gewone mensen?), woensdag is belangrijker vanwege alle diplomaten die komen. Ik zeg niet dat dat zo is, maar dat gevoel krijg ik wel een beetje. Vooral als ik kijk naar hoe ze zich presenteert. Kijk dan eens naar de andere koninklijke familieleden, die er zeer verzorgd uitzien. Maar goed, dit is mijn gevoel en ik hoop niet dat ik iemand op de tenen sta.

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 15 jan 2015 - 13:14

Ik vind het niet fijn om te zeggen , maar die indruk heb ik ook weleens.
Als je kijkt naar buitenlandse bezoeken ,hoe ze dan uitpakt en met verzorgd kapsel en mooie kleding voor de dag komt, dan is het verschil met werkbezoeken in eigen land vaak groot.
Ik vind dat voor de mensen waar ze op bezoek gaat heel teleurstellend, die doen zo geweldig hun best veel voorbereiding ,alles tip top in orde, en dan krijg je wel eens de indruk dat Maxima helemaal niet beseft hoe belangrijk het is als de koningin op bezoek komt !! Dat hoeft echt niet met dure juwelen enzo te zijn, maar wel als koningin!!
Beatrix en Margriet deden en doen dat perfect !!

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 15 jan 2015 - 14:22

Soms ziet ze er wel weer heel chique uit, bv bij de school in Middelburg (niet mijn smaak maar wel 'deftig') en bij de opening van Micropia en laatst in museum in Groningen. Het lijkt een beetje wisselvallig bij Maxima. Misschien maakt ze een heel duidelijk onderscheid tussen openingen (hoed etc) en andere bezoeken? Beatrix heeft natuurlijk haar oerstijl, die ziet er eigenlijk altijd even 'koninginnerig' uit, zelfs als ze geen hoed draagt ;)

afbeelding van Pien

Pien

donderdag 15 jan 2015 - 15:37

Inderdaad, heel goed opgemerkt Merel: Maxima haar kleding keuze is wisselvallig. Dat maakt wel dat we de ene keer verrast zijn en een andere keer teleurgesteld.

afbeelding van Carmen

Carmen

donderdag 15 jan 2015 - 15:46

...en soms verrast EN teleurgesteld :)

afbeelding van Pien

Pien

donderdag 15 jan 2015 - 16:40

Ha Ha Carmen, je hebt gelijk !

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 15 jan 2015 - 13:04

Ik kreeg dat gevoel ook een beetje, vooral omdat ik haar op de groepsfoto vergeleken met de heren en Beatrix en Margriet bijna beetje sjofeltjes uit vind zien met de korte mouwen en de lok haar over haar voorhoofd.

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 15 jan 2015 - 13:42

Ik wou dat mijn garderobe zo sjofeltjes was!!
Mijn haar, ik wou dat ik haar kapsel had. Na diverse kuren is het nooit goed terug gekomen.
Nee, ik vind haar er zeker niet sjofeltjes uit zien. Ze hoeft bij elk bezoek toch niet iets nieuws aan te hebben, of van een dure couturier. Er is al veel te vaak gezegd dat ze teveel geld uitgeven, nu moet ze er weer meer geld uitgeven.
Misschien bleek het kouder dan ze dacht en had ze daarom de tweede dag wel lange mouwen.

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 15 jan 2015 - 13:59

Orchidee, ze is de koningin, en ik zei 'bijna sjofeltjes' in vergelijking met Beatrix en Margriet. Ze heeft een zeer representatieve functie en een gigantisch budget. Hoe jouw haar of garderobe (of de mijne, of die van wie dan ook hier op deze site waarschijnlijk) eruit ziet is toch volstrekt irrelevant, want dat is toch niet de maatstaf? En je hoort mij niet over geld uitgeven aan kleding (het is haar salaris of onkostenvergoeding, dus zij mag het uitgeven), en ook niet over steeds iets nieuws (mooie dingen vak herdragen zou ik zeggen). En over koud: ik heb deze maand behalve in de sportschool nog niemand overdag in korte mouwtjes gezien. Het ziet er vind ik gewoon echt een beetje raar uit (sjofeltjes, ja) in januari overdag.

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 15 jan 2015 - 14:13

Zie Mathilde bij lunch 7 januari 2015

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 15 jan 2015 - 14:26

Daar was ik niet bij ;)
Maar dat vond ik ook een rare keuze, lichtroze jurk met korte mouw: leuk voor de vroege lente, maar niet nu. Als zij naast iemand met een pakje zoals Margriet had gestaan had het er ook extra misplaatst uitgezien denk ik.

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 15 jan 2015 - 12:09

ook ik vind het kleedje mooi met de rode zool heb ik bij een feestelijke receptie geen probleem ik vind maxima vlot en spontaan dus verwacht bij haar niet zo echt de afgewerkte finishing touch spontaniteit is ook een goede eigenschap en ik zie haar geen uren voor de spiegel en in de dressingroom doorbrengen
hebben jullie dat ook dat er als je een jurk ziet je in gedachten altijd veranderingen aanbrengt zoals vb nu bij die modellen , dan denk ik het bovengedeelte van de eerste heel mooi maar de rok van het tweede daarbij ik vind rok 1 niet mooi bovendeel2 niet mooi doorknippen en aan elkaar zetten wat denken julie

afbeelding van Sofia

Sofia

donderdag 15 jan 2015 - 12:03

Mooie japon van tafzijde.Op de foto glanzender dan in het echt.Jammer dat ze steeds weer bij een fijn jurkje een te dikke denier panty draagt. 7 of 12 denier is meer dan genoeg. Deze Louboutins mag ze wat mij betreft opruimen en er een elegantere pump voor in de plaats kopen.De parelketting is veel te licht van kleur bij deze japon. Een paar forse oorbellen en mooie armbanden uit de koninklijke kluis was voldoende geweest.

afbeelding van hendrikje

hendrikje

donderdag 15 jan 2015 - 13:46

Weet niet zeker of je gelijk hebt dat de stof op de foto meer glimt dan in het echt. Beatrix droeg ook een zijden (geen satijnbinding) pak, dat glansde, de jurk van Máxima glimt. Natuurlijk is dat een eigenschap van satijn maar dan zou ze daar rekening mee moeten houden. De tijden van kaarslicht zijn heus voorbij.
Ik vond trouwens dat Beatrix er mooi uitzag, wat ze eergisteren droeg vond ik nogal baboesjka-achtig.

afbeelding van Sofia

Sofia

donderdag 15 jan 2015 - 20:46

Hendrikje.Ik weet uit de eerste hand dat de japon van taffeta wel glimt maar zeker niet zoals op de foto .Dat komt inderdaad door de flitsen.En wie weet branden de kandelaars binnen allemaal ;0) Beatrix zag er inderdaad geweldig uit.
Robin Utrecht heeft weer bijzonder mooie foto's!

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 15 jan 2015 - 09:14

Prachtig jurkje voor vandaag. Zover ik kan zien prima pasvorm en goede lengte. Eindelijk eens een keer een lange mouw. Moet ze vaker doen in de winterdag.
Mooie sieraden erbij en goed gedoseerd.
Schoenen ook heel goed (gelukkig geen peep toes). Bij nader inzien heb ik geen moeite met de rode zool.
Met het haar vind ik op zich niets mis, maar het kan beter ........
Ja, verder ben ik tevreden voor vandaag. :))

De koning ziet er ook goed uit en de kleuren van zijn kostuum en haar jurk zijn mooi op elkaar afgestemd.

afbeelding van Mijtje

Mijtje

donderdag 15 jan 2015 - 09:12

Prachtige jurk, goed gecombineerd met parels en zwarte panty, schoenen en omslagdoek (of jas?). Ook het losse haar zit verzorgd genoeg. En toch vind ik het niet kloppen.... Alle mannen zijn in jacquet. En dan weet ik wel dat ze geen 'protocol-fetisjisten' zijn, maar dan nog. Als een hoedje erbij te moeilijk is, doe dan in ieder geval iets bijzonders met je haar! Nogmaals, de rest van de outfit is prachtig, ik mis alleen die finishing touch.....

afbeelding van hendrikje

hendrikje

donderdag 15 jan 2015 - 10:30

Máxima is hier gastvrouw en het is tegen de regels als de gastvrouw een hoed draagt. Maar met haar haar had ze meer kunnen en mijnsinziens ook moeten doen.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 15 jan 2015 - 08:42

Het jurkje vind ik mooi, staat Maxima ook mooi.
Parels prachtig!
Alleen jammer dat haar haren niet omhoog heeft gedaan.....zou het plaatje helemaal top hebben gemaakt!

afbeelding van Margreet

Margreet

donderdag 15 jan 2015 - 01:21

Nog even dit: wat zag prinses Beatrix er prachtig uit! Ongewone kleur- en stijlcombinatie, ietwat oosters zelfs, qua sfeer, maar wat staat haar dat goed!

afbeelding van Sofia

Sofia

donderdag 15 jan 2015 - 11:38

Margreet.Inderdaad .Ze zag er geweldig uit!

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 15 jan 2015 - 07:49

Dat vond ik ook! Mooie halslijn ook met dat puntje.

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 15 jan 2015 - 00:20

Wat een mooi plaatje. Ik vind die glanzende stof altijd erg feestelijk.
Het valt met de print niet zo goed op, maar de coupeverwerking in de japon vind ik erg bijzonder.

afbeelding van Max

Max

woensdag 14 jan 2015 - 22:28

Mooi verzorgd, veel beter als gisteren!

afbeelding van kimmy

kimmy

woensdag 14 jan 2015 - 21:48

Dat is ook zo Margreet en zolang we op een respectvolle manier onze mening geven, vind ik het leuk en interessant :-)

afbeelding van Margreet

Margreet

woensdag 14 jan 2015 - 21:28

Precies, Kimmy. Wij, de "kijkers", zijn ook allemaal verschillend. Jonger, ouder, met een mode-achtergrond of gewoon intuïtief kijkend naar een vrouw, die onze koningin is. Maar...wij hebben niet die representatieve functie die zij heeft, denk ik. We geven commentaar, meestal, beseffend dat zij die taak wèl heeft. Vanuit die blik proberen we onze mening te geven. Best lastig, omdat wij niet kunnen en zullen weten hoe dit voor haar moet zijn.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 15 jan 2015 - 11:51

Mee eens, Margreet!

afbeelding van Sofia

Sofia

donderdag 15 jan 2015 - 11:40

Margreet. Zo is het maar net!

afbeelding van hendrikje

hendrikje

donderdag 15 jan 2015 - 09:29

Wat wil je hier mee zeggen, Margreet. Ik vind het nogal een warrig verhaal.
Ik verwacht van iedereen die een bepaalde functie heeft dat die functie naar behoren wordt uitgevoerd. Wij voeren hier als het ware beoordelingsgesprekken. Maar die zijn zonder gevolgen. Het echte leven is heel wat harder.

afbeelding van kimmy

kimmy

woensdag 14 jan 2015 - 21:03

Ieder zijn mening toch Yoeri? Dat is juist zo leuk van alle reacties hier, anders wordt het saai ;-)

afbeelding van Yoeri1983

Yoeri1983

woensdag 14 jan 2015 - 21:00

Het ligt aan mij waarschijnlijk, maar ik vind beide Nieuwjaarsontvangsten niet helemaal wat ik van haar graag heb. Nogmaals sorry, dat ligt aan mij. Maar ik ben nog steeds wild van de Koningin met hoed. Ik vind de twee Natan jurken van vandaag en gisteren iets minder. Die van gisteren kreeg volgens mij allure door de hoed en de schoenen die ze in Rotterdam droeg. Maar ik spreek een totaal andere mening uit, volgens dat ik hier lees en gisteren. Maar ik deel het maar even.

afbeelding van hendrikje

hendrikje

donderdag 15 jan 2015 - 09:22

Je staat niet alleen, ik ben ook niet verrukt van deze jurk. Allereerst vind ik glimmende stoffen overdag alles behalve chic ogen. De stof valt niet soepel, het motief is zo dominant dat de parelketting te veel is en de parels er uit zien als ‘drogisterij juwelen’. Misschien komt dat ook wel omdat de subtiele glans van de parels wordt doodgeslagen door de glimmende stof. Hierbij hadden de oorbellen van gisteren, maar dan in het zwart, beter gestaan.
Ik zou haar graag eens zien in kleding van mooie soepel vallende wollen stof.
Dat ze geen hoed draagt, is volgens de regels: een gastvrouw draagt geen hoed maar kan gerust haar haar opsteken. Dat losse haar in combinatie met die grote parels komt haar hals niet ten goede.

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 15 jan 2015 - 19:36

Mee eens Hendrikje. Beetje Gooise look als je het mij vraagt. En zeer onverzorgd haar!

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 14 jan 2015 - 20:32

Aardige jurk, mooie make-up en juwelen. Een mooie knot had het totaalplaatje zeker goed gedaan.
Leuk dat ze morgen ook weer op pad gaat. Ik ben al benieuwd!

afbeelding van Jadau

Jadau

woensdag 14 jan 2015 - 20:16

Super leuke jurk, staat goed. Parels staan er prima bij.

afbeelding van juliette

juliette

woensdag 14 jan 2015 - 20:13

Leuk , de jurk is leuk en de make up en sieraden .
Over haar haren blijft mijn zelfde mening , niet los

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

woensdag 14 jan 2015 - 19:47

Leuke outfit; mis alleen een mooi verzorgd kapsel zoals helaas zo vaak :-(

afbeelding van Imke

Imke

woensdag 14 jan 2015 - 19:32

Niets op aan te merken, ons koningspaar als keurig well to do Wassenaars echtpaar. Het is niet echt mijn stijl, dat damesachtige met zo'n opvallende parelset en geföhnd kapsel. Maar het geheel is goed gecombineerd, en ik vind het niet overdone qua sieraden. De jurk vind ik leuk en zie ik graag een keer terug met moderne sieraden, bijvoorbeeld die grote houten oorbellen. WA zit iets te ruim in zijn broek maar het staat hem wel goed, zo'n jaquet met vest.

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 15 jan 2015 - 07:40

Wel een nieuw-geld Wassenaars echtpaar dan, althans in mijn ogen. Het is mijn stijl ook niet.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 14 jan 2015 - 19:08

Model van de jurk vind ik erg mooi (de lange mouwen, lengte, naar buiten gestikte naden) en lijkt ook mooi te passen (al is dat door de omslagdoek die ze voor zich houdt niet heel goed te zien). Alleen, dierprintjes bij Maxima, in combinatie met de losse geblondeerde haren, ik ben er nu eenmaal niet van gecharmeerd. Blijf Nel Veerkamp associatie houden. De parels zijn prachtig, misschien net te wit bij de tinten in de jurk, maar wel mooier dan geelgoud denk ik. En dat het verder geen kermis is vind ik ook fijn. Die rode zoken van de louboutins, tsja...

Pagina's

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?