Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 10 nov 80 reacties

Nieuwe staatsieportrettten vrijgegeven!

Er zijn zojuist, ter gelegenheid van het tienjarig regeringsjubileum van koning Willem-Alexander, nieuwe staatsieportretten vrijgegeven. De foto’s zijn begin september gemaakt door Anton Corbijn in de Galerijzaal van Paleis Noordeinde.

De koningin draagt een robe met een rijk geborduurd bovenlijfje en een uitlopende rok met Frou-Frou van tule. Misschien herken je hem wel van het staatsbezoek aan België, juni 2023.

Qua juwelen draagt de koningin het grootste diadeem uit de juwelenkluis. Het gaat om het zogenoemde Stuartdiadeem, maar dan zonder de imposante Stuartdiamant van bijna 40 karaat. Wie goed kijkt, ziet ook de met stof (of echt haar?) omwikkelde basis. Zo wordt voorkomen dat het juweel teveel in de hoofdhuid snijdt.

De grote steen bovenop prijkt bij de meest uitgebreide versie aan de zijkant, zie foto hieronder.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
80 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Prachtige foto’s, heel andere kijk op ons koningspaar, maar ik had niet anders verwacht van Corbijn.
Kunst (en dat is dit), heeft altijd conflicten opgeleverd tussen de toekijkers, daar is het ook kunst voor. Kunst is vernieuwend. “Men” moet eerst wennen aan iets nieuws en dan wordt het pas gemeengoed (iedereen kent het verhaal van Vincent van Gogh toch! En nog zoveel andere voorbeelden).
Verder schiet ik echt zo in de lach van de opmerkingen dat de zwart-wit foto onscherp is en of Corbijn dat niet beter kan.
Bedenk dan eens wat hij mogelijk bedoeld met deze foto, kijk er eens wat langer naar zonder veroordeling, wat voor gevoel roept het op. Dat is heel iets anders dan een onscherpe foto zien.

De foto’s zijn mss anders dan we gewend zijn maar ik vind ze toch krachtig. Daarbij snap ik niet zo goed waarom men de kleur van het gordijn niet goed vinden passen in deze setting want ik vind juist van wel omdat er ook geel in hun ordelint zit.

Prachtige portretten. De essentie van beiden heel goed getroffen. Gedurfd van het koningspaar om voor deze foto’s te kiezen.

Ik denk, zeker ook na wat ik gisterenavond hoorde op de tv, dat de algehele tendens van deze staatsieportretten van Corbijn niet helemaal positief is uitgevallen. Ik heb nog nooit zoveel opmerkingen aan de negatieve balans over deze portretten gehoord en gelezen. We missen de “Stature”?!!” Dat is wat anders dan Kunstig. Hier moet een Staatsman en zijn vrouw staan. Dat straalt het niet echt uit, zeker met die blijk van Máxima en de onscherpe foto erbij. Als ik denk aan de recentelijke Staatsieportretten van België, wow! Wat een verschil zeg! En het ligt echt niet aan ons koningspaar, (zelfs niet aan haar mooie japon)zie de vorige portretten, maar het is hier duidelijk de fotograaf. Jammer hoor. Waarschijnlijk best een goeie fotograaf 🤷‍♀️ maar op ander fotografisch gebied. Ik hoop op een andere fotograaf de volgende keer.

ik vind de Staatsiefoto’s van België ook zo geweldig. Veel meer stijl. Hoe meer ik naar de foto’s van Corbijn kijk, hoe onbegrijpelijker ik het vind. Buiten dat ik niet van de stijl houd, is de setting absoluut niet geschikt, Nee deze fotograat doet ons koningspaar geen eer aan. Hopelijk gaat Maxima hierin niet net zo eigenwijs worden als in haar eeuwige keuze voor Natan. Want volgens mij gaat het dan gewoon weer gebeuren.

Hahaha

Ik zou graag willen weten waarom Corbijn geeft gekozen voor deze setting van tapijt, gordijnen, kleuren , ook de blik van Maxima die wij zo niet kennen, hier zal zeker goed over nagedacht zijn, en hij zal het zeker ku nen verklaren.
Het is een kunstenaar , dus ik ben echt benieuwd.

Ach, jammer van de combinatie roze jurk en okergele gordijnen en bruinige vloerbedekking. Of ze hadden een neutralere achtergrond moeten kiezen óf Máxima had een ander soort jurk in een andere kleur, passend bij het interieur moeten kiezen. Voor een staatsieportret had ze m.i. beter passende kleding kunnen kiezen. Deze jurk vind ik persoonlijk meer voor een bruiloft of ander feest.

Het zijn prachtige, verstilde foto’s. Zowel de Koning als koningin maken een waardige indruk. Je hoeft het werk van Corbijn niet mooi te vinden maar je ziet de hand van de vakman erin terug.

Ten eerste vind ik de japon erg mooi. Zachte kleur en roze staat Maxima gewoon goed. Maar zoals iemand al schreef, de japon komt niet uit de verf in deze setting, en in een zittende houding. Tevens is vooral “”kunstzinnig”” zwart wit foto erg onscherp. Daarbij denk ik dat er in het paleis, of andere paleizen wel mooiere plekjes te vinden zijn en vind ik Máxima niet echt een neutrale blik hebben. De fotograaf mag dan wel een grote naam hebben, vooral in de popwereld heb ik begrepen, maar een koningspaar fotograferen is toch echt van een andere orde.

Nou mijn bericht blijft “awaiting for approval” staat door een paar linken.
Vast even dit dan:

Dat Willem-Alexander onscherp is, en zelfs een groot deel van Máxima, bijna alleen haar gezicht is scherp, dat kan niet anders dan met opzet zijn gedaan door een beperkte scherptediepte aangezien Anton Corbijn zeker al sinds 1972 fotografeert dus hij weet wat hij doet.
Ik lees nu net, dat was ik vergeten, dat hij ook de staatsieportretten heeft gedaan van, toen nog, koningin Beatrix met haar 70ste verjaardag.

Dat Willem-Alexander onscherp is, en zelfs een groot deel van Máxima, bijna alleen haar gezicht is scherp, dat kan niet anders dan met opzet zijn gedaan door een beperkte scherptediepte aangezien Anton Corbijn zeker al sinds 1972 fotografeert dus hij weet wat hij doet.
Ik lees nu net, dat was ik vergeten, dat hij ook de staatsieportretten heeft gedaan van, toen nog, koningin Beatrix met haar 70ste verjaardag.

En:
“De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2011 werd door (toen nog) prinses Máxima uitgereikt aan Corbijn, omdat hij een belangrijke beeldmaker en -vormer van de populaire cultuur van zijn generatie was en gold als een internationaal voorbeeld voor fotografen, ontwerpers en artdirectors.”

Maxima en Willem-Alexander zullen hem dus waarschijnlijk al een beetje gekend hebben.

Misschien de volgende keer hier eens vragen https://www.mariececilethijs.com/personalities.

Nèh niet doen. Een soort 17e eeuws stilleven. En allemaal zo donker. Heel statisch ook

📷 Marie Cecile Thijs = 👌🏼

goede suggestie Louisa.

Oh wat jammer dat deze portretten in deze setting zijn gemaakt. De okergele gordijnen matchen in de verste verte niet met wat de hoofdpersonen dragen. Om over het drukke patroon van het tapijt nog maar te zwijgen. Ik zou de foto nooit op deze manier hebben genomen, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. De jurk die Máxima draagt vind ik heel mooi, maar aub niet zittemd op een stoel. Deze jurk komt staand zo veel beter tot zijn recht.

Ik ben er helaas niet kapot van door mn de vermoeide zelfs droeve blikken, de fletse makeup en de drukke setting. Een zesje op zijn best.

Mooie foto’s. De lichtroze jurk van Máxima vindt ik prachtig.
De mooie tiara en andere juwelen maken het helemaal af. Ook Alexander ziet er mooi uit. Wel jammer dat ze zo ernstig kijken.

Ik vind het prachtige foto’s! De koning helemaal prima met wat gel in zijn haar.
En de jurk van Maxima is ook heel mooi, vooral de onderkant met al die ruches. Sprookjesachtig. Tiara past er goed bij.
Ik zie niet zoveel bijzonders aan hun blikken hoor. Het is wat statig ja. Maar dat mag (moet?) ook met een staatsieportret. Op de foto waar zij zit en hij staat zijn het naar mijn idee gewoon rustige blikken.
En waar Maxima alleen poseert, zie ik gewoon een lichte glimlach. We zijn zo gewend aan haar hartelijke brede lach, dat dit er dan misschien wat anders uitziet.
Ik zie wel iets geks aan WA zijn linkervoet op de staande foto. Of de broek valt in een rare kniek over de schoen.

De koning oogt wel prima. De blik van Maxima vind ik wat vreemd. Alsof ze moe of verdrietig is maar verplicht moet glimlachen.
Ik ben geen fan van deze jurk bij Maxima, ik weet niet goed waarom niet, het is gewoon mijn smaak niet. Statig is hij zeker.
De keuze voor de achtergrond snap ik ook niet; een rustige achtergrond met wat meer diepte erin was mooier geweest.

Heb je zo’n prachtig paleis en dan wordt er gekozen voor deze achtergrond (en drukke vloerbekleding)🫣, wat enorm jammer. Tegen een donkere achtergrond met meer aankleding, zou Maxima veel beter uit de verf zijn gekomen. Het koningspaar ziet er op wel mooi en royaal uit, maar de fotograaf heeft naar mijn mening Maxima niet ‘weten te vangen’, iemand die zo expressief en fotogeniek is en dan deze ‘lege blik’ als eindresultaat. Wat hier ontbreekt is de finesse, gevoel voor styling en de ‘gouden ogen’ van Erwin Olaf. Helaas gaat dat niet meer lukken, maar er zijn in ons land nog veel meer zeer getalenteerde (mode/portret) fotografen.

📸 M.i. ligt dit niet (alleen) aan de gouden ogen (prachtige omschrijving Catherine) van die geweldige Erwin Olaf – RIP🙏🏼 – maar moeten we het ook zoeken in de relatie die Erwin met ons koningspaar heeft opgebouwd. Ik ben het met u eens, die achtergrond, arghhh… 🫣
De japon was overigens ook niet mijn keuze geweest, staat echt niet in de top 20 van galajaponnen. Naast dat ik ‘m stoffig, warrig en ietwat kleurloos vind blijven overkomen – doet ook niets voor heur silhouet – vind ik deze creatie totaal niet geschikt voor een dergelijke sessie. Ik mis een sprankelend ofwel krachtig ontwerp qua lijnenspel en kleur(en).
De “leeg overkomende blik” van onze koningin helpt een nieuwe (hof?) fotograaf zeker niet, Anton Corbijn is niet de eerste de beste, hij is een autoriteit binnen zijn gebied, de “gewaagde” zwart wit foto getuigt daarvan. Een klein maar zo ontzettend lief en mooi detail, elkaars hand vasthouden op deze manier en vanuit verschillende perspectieven oogcontact hebben met de hoofdpersonen op de foto; mooi bedacht door Anton Corbijn (?) 👌🏼
Tsja, die door menig lezer ervaren ‘lege’ al dan niet ‘verdrietige’ of ‘vermoeide’ blik…. Elders schreef ik 👉🏼 ‘Op de één of andere manier heeft ze vanuit mijn perspectief het ene moment iets weg van Tooske Ragas (zwart wit) en het andere moment van Silvia van Zweden (eerste kleur solo portret) 🤪 Naast een wereld vooral een leeftijd van verschil, apart zeg.’
Het lijkt net alsof onze koningin – al een tijdje – far far away is …. 🫧

Ja PK het blijft allemaal gissen… Zou zelf ook een andere avondjurk gekozen hebben, maar Maxima ging voor deze roze robe, het is immers haar momentje. Ik ken het werk van Anton Corbijn, veel van dezelfde starre blikken, zelfs Mick Jagger met lipstick en oorhangers kijkt net zo leeg🥹. Het liefdevolle handje vasthouden is nou niet echt een creatief hoogstandje, wel heel schattig hoor, maar dat ze nog steeds dol op elkaar zijn en een sterk paar vormen daar twijfel ik niet aan. Nou ja, wat iemand al zei, ze vinden de foto’s zelf blijkbaar geslaagd, dus wie ben ik dan om erover te dimdammen….

😄 ‘Dimdammen’, dat doen we zeker allemaal hier op MKM. Ik vind een staatsieportret echter geen gelegenheid voor starre blikken en het “handje vasthouden” is een grappig extraatje op een zwart wit extraatje vermengd in de stijl van de fotograaf. Dit vind ik lief (en krachtig!) overkomen en persoonlijke humor hebben en bovenal een sterke liefdevolle knipoog van een sterk paar.

Dat is toevallig 😄 Ik wou net hier ook wat schrijven over dat tapijt.
Mijn man zag die foto’s net op tv, ik zei er niks over want hij heeft geen belangstelling voor het koningshuis maar hij zei gelijk,
wat lelijk met dat drukke tapijt wat alles verpest.
Inmiddels ben ik het daarmee eens.
Kan je nagaan dat er zoveel aspecten aan een foto kunnen zitten dat het lang kan duren voordat je het totale beeld goed tot je hebt laten doordringen.

Mee eens Ina, ook snel en scherp gezien van je man hoor😁.

Ik vermoed dat “heel Nederland” dezelfde mening heeft als je man Ina.h, niet toevallig dunkt me. 😉

Ook ik vind dit niet erg mooie beelden. Veel te veel roze allemaal, jurk en huid. Een jurk met een mouw had ik wel mooier gevonden, nu erg veel blote armen.
Je ziet de intelligentie van Máxima in haar ogen hier vind ik, maar mis ook zoals al meer opgemerkt de sprankeling. Ze had haar dag niet wellicht. Dan maar verzeten die afspraak.
De koning ziet er goed uit

De spiegel foto vind ik ook te veel Máxima en te veel een “gedaanteverschijning” ipv een mens.

Maar uiteindelijk vinden zij het blijkbaar heel geslaagd anders hadden ze de foto’s nooit goedgekeurd

Ieder genomen staatsieportret heeft weer z’n eigen charme, en dat is prima, want anders zou het onnodig zijn een nieuwe te maken.
En natuurlijk is er altijd wel iets op of aan te merken.
Vaak heeft dit ook met onze eigen smaak en beleving te maken.
Naar mijn idee zijn het prachtige portretten en heeft ons koningspaar er alles aan gedaan om op die wijze te poseren waar de foto voor bedoeld is, nl een staatsieportret.
Tikje gereserveerd, beetje afstandelijk, ingetogen, stijlvol, indrukwekkend, maar met een beminnelijke uitstraling!
Chapeau!
Hier kunnen we weer een aantal jaar mee vooruit!

Prachtig paar, maar ik vind de setting waarin ze staan minder goed gekozen. Tikje ouderwets. De zwart-wit foto is prachtig, ik houd wel van deze stijl.

Zeker niet mijn favoriete staatsie-portretten… Eerlijk gezegd vind ik de Koningin er ongezond uit zien – de kleur van de foto’s is echt akelig, vooral op de eerste foto (https://www.modekoninginmaxima.nl/wp-content/uploads/2023/11/staatsiefoto-koningin-maxima-2023-01.jpg). Ik prijs het zeer dat ze dit soort opdrachten aan Nederlandse fotografen geven, en dit een beetje lugubere is wel de stijl van Corbijn, maar dat wil nog niet zeggen dat ik het mooi moet vinden…
De zittende Maxima lijkt op een iets te lage stoel te zitten, het hoogte-verschil tussen de twee is wel erg groot. Ik hou niet van de gel-lok van Willem-Alexander – iemand anders schreef dat het net leek alsof hij net onder de douche uitkwam. Daar ben ik het mee eens, niet mooi op een officiële foto.
Tenslotte – alhoewel ik het concept van de ‘spiegelfoto’ erg mooi vind – vind ik het heel erg raar dat er een foto gemaakt wordt waarbij de Koningin zo in het middelpunt staat, terwijl de gelegenheid 10 jaar koningschap is. Laat de Koning dan in de spiegel kijken zou ik zeggen. Raar moment ook: Willem-Alexander was 10 jaar Koning in april – dan maken ze foto’s in september en publiceren die in november?
Qua mode van Maxima: de japon, het kapsel en de juwelen zijn werkelijk allemaal beeldig.

Mee eens, de spiegelfoto stelt Maxima centraal, niet WA. Een misser

Mooie foto’s op zich en schitterende japon maar toch kijkt Maxima een beetje vreemd uit haar ogen, beetje matte oogopslag en ik vind de omgeving een beetje flets overkomen bij deze jurk. Op de foto in België is alles qua kleur en uitstraling beter in verhouding.

Wat een verschil met de oudere statieportretten! Die van 2018 vond ik echt subliem. Dit zijn zeker ook kunstige foto’s, maar voor mij missen ze het wow effect en ben het met de meningen eens dat Máxima wat gespannen oogt. De gordijnen maken het helaas ook niet beter.
Ik vind het jammer dat er geen foto’s zijn gemaakt met Amalia als troonopvolgster of is dat ongebruikelijk?

Mooie foto’s… en toch. Er is iets met de koningin, maar ik kan er de vinger niet op leggen. Ze kijkt wat gespannen, melancholiek.

Die zwartwit foto is schitterend, Maxima kijkt licht verschrikt en WA ietwat met een gniffel alsof hij haar een kneepje heeft gegeven op niet nader te duiden plek 🫣😂

Jurk van Máxima vind ik erg mooi. Haar kapsel zit ook goed. Prachtige juwelen. Niks p aan te merken dit keer

Staatsieportretten zijn meestal wat stijf. Maar deze keer wel heel erg…vooral koningin maxima….
Niet een echt mooie blik…
En wat al eerder gezegd..de achtergrond maakt het flets…
Jammer..

Anton Corbijn heeft deze stijl. Kijk maar naar de portretten van Beatrix, flets of realisme?

Ook ik heb wat te zeuren. De handen van Maxima op de single foto, vreselijk. Terwijl de handen van WA op de single foto te gepolijst zijn, de nagels lijken wel gelakt. Na deze vinnige kritiek vind ik de foto van hen samen erg mooi, alleen die “paraplu’s” aan de lampjes vind ik lelijk.

Leuke nieuwe staatsieportretten. Wel een flets geheel. Serieuze blikken en een flauwe glimlach, wat op zich past bij dit soort foto’s. Wel persoonlijk dat beiden in de camera kijken en niet er langs of overheen. WA ziet er altijd het zelfde uit, niks op aan te merken! En met gel in zijn haar (?). Maxima; mooie jurk, haar mooi opgestoken, make up had wat meer kleur mogen hebben. Prachtige juwelen. Hoewel ik het als juwelen fan niet erg had gevonden als ze het complete originele Stuartdiadeem en de devant de corsage had gedragen, zoals tijdens het staatsbezoek aan Engeland. Het armband horloge en de Nederlandsch Indische brede armband in originele versie, waren ook niet verkeerd geweest. Jammer dat er niet meer met de belichting is gedaan, het geheel wordt dan iets warmer en sfeervoller. Ook de diamanten krijgen dan een mooiere schittering. Leuke pose, die zwart wit foto. Ook dat ze elkaar aanraken, zijn hand op haar schouder en elkaars hand vasthouden.

Het ziet er allemaal nogal ‘flets’ uit.

Ik vind de koning er beter op staan dan Maxima. Maxima oogt zeer gespannen. Ik heb wel betere/mooiere statie foto’s gezien. De zwart/wit foto is niet mooi. Alexander staat er wazig op en Maxima erg stuurs. Kleding en juwelen prachtig. De foto’s sprankelen niet. Komt wellicht ook door de achtergrond. Al met al geen geweldige nieuwe aanwinst. Jammer.

Vind de portretten mooi ! Vraag mij af of de vervangen diamanten van het diadeem niet in de oorbellen zitten. Vind de “spiegel”foto erg kunstig.

Bij de foto waarop Maxima in de spiegel kijkt dacht ik eerst , wat een mooi kapsel, maar nu zie ik toch echt iets van elastiekjes …….

Nadat ik als eerste had gereageerd en me had laten afleiden door de blingbling, en nadat ik een nu tijdje weg was en weer kijk, kijk ik er nu toch anders naar 😉

Maxima heeft her en der die blik die ze ook wel heeft als Willem-Alexander bijvoorbeeld een serieuze toespraak moet houden, dan zie je dat ze ook ernstig probeert te kijken, en dan ook soms van die grote ogen zoals je hier op 2 foto’s ziet.
In mijn ogen voert ze dan een toneelstukje op, dat doet ze met Prinsjesdag heel erg vind ik, en dat zijn de momenten dat ik denk, ontspan toch, laat die gespeelde blik los, als je gewoon niet lacht dan kijk je serieus genoeg.

Dus bij nader inzien, Willem-Alexander staat er wel goed op alhoewel je ook in hem weinig leven ziet (alhoewel dat natuurlijk gebruikelijker is met statieportretten omdat die neutraal moeten zijn) maar Máxima kijkt echt heel onprettig.
Dus Majesteit, ontspan wat met dit soort gelegenheden dan komt het ook best goed met de uitstraling 😉

Klopt Ina, beetje gespannen. En het schoot heel even door mn hoofd……ik heb hier niet zoveel zin in. Laat mij(Máxima) maar lekker in Afrika over geldprolemen praten, dat doe ik veel liever……

Wat leuk, nieuwe staatsieportretten. Eerlijk gezegd mis ik ook Máxima’s lach. Maar, op de vorige staatsieportretten lachte ze ook niet. Mag er eigenlijk wel gelachen worden op staatsieportretten? Weet jij dat Josine?
Al met al, de japon en de tiara zijn mooi, en fijn dat er alsnog nieuwe foto’s zijn vrij gegeven. De 5e foto vind ik overigens wel mooi en ook de foto’s van de koning alleen. Ik denk dat Máxima het lastig vind hoe ze moet kijken, als ze er zonder lach ‘op moet’. Daar is ze denk ik te spontaan voor.

Last edited 6 maanden geleden by Moderator Petra

Wat een mooie foto’s weer. Vooral dat portret in de spiegel. Wat een fotokunstenaars hebben we toch in Nederland.
De nabewerking had wat mij betreft wel anders gekund. De foto’s ogen wat hard en Willem Alexander en Máxima lijken bijna in de foto’s “geplakt”. Maar ik vind hun uitstraling heel mooi gevangen.

Zo leuk om te lezen hoe verschillend we allemaal hiernaar kijken! Ik dacht gelijk: wouw, hier staat onze koningin veel echter op dan alleen maar lachen en stralen. Ik vond het juist heel interessante blikken. Ook wat eigenzinnig. Eens met kritiek op poseren voor de gordijnen; oogt ook nogal gedateerd.

Oef, ik vind dit niet mooi: doet allemaal beetje triest aan, misschien door die grijzige/saaie achtergrond? En die gele gordijnen zijn wmb veel te prominent in beeld!
Ik vind de kleur van de jurk voor Máxima ook niet zoveel doen voor haar. Lijkt me idd wel bijzonder om deze tiara op te hebben.

De foto van de koning vind ik wel prima, alleen jammer dat hij niet helemaal in het midden van de gordijnen staat, een kant gordijn raakt zijn schouder. 🤔
Of doe ik nu overkritisch? : -)

Op zich mooie foto’s, alleen jammer dat t zo neutraal is, net zoals je op pasfoto;’s neutraal moet kijken, voor mij blijven die van 2018 in de “Japanse japon” wel de mooiste!

Je kunt nu ook beter zien welke aanpassingen er nog meer zijn gemaakt bij de tiara. Van de ronde ‘appel’ (hoe moet ik het anders noemen?) is het bovendeel ook verwijderd, net als de hangende diamant.

Maxima straalt niet op deze foto’s, is er lang geoefend, doet de tiara pijn, was Ariaan net vertrokken of is Corbijn toch meer van de landschappen? Ze heeft publiek nodig, haar dochters of anderen om haar warme uitstraling en beauty naar boven te brengen. Hoewel mooie fotos denk ik dat het een slagje warmer kan. WA toont een menselijke koning met die net gewaasen haartjes.

Deze jurk vind ik super, moet denken aan die van Carrie toen ze in Parijs was uit SATC.

Ik vind het echt geen mooie foto’s.
De kleuren zijn niet mooi.
Op de staande foto van Máxima alleen lijkt ze een beetje kort.
Ik weet niet, het glanst niet..

Mooie foto’s.
Ik mis de uitstraling van Maxima. Het is een beetje triest.

De film noir foto vind ik geweldig, intiem, uiteraard geen staatsportret. de close-up van WA vind ik ook heel mooi. Als officieel staatsportret vind ik de 2 staande fotos. Ik mis eigenlijk een beetje mystiek.

Mooi! Vooral de analoge zwart-wit foto met deze scherpte diepte. Echt een Corbijn foto.
Heeft Maxima soms iets aan het gezicht laten doen? Ooglidcorrectie? De uitstraling is zo anders

Mooie foto’s zeg!
Als ik iets zou moeten afdingen: op het close-up-solo-portret fronst Máxima best wel, waardoor het een wat triestig plaatje is.
De koning had wel een beetje foundation kunnen gebruiken op zijn solo-portretten, want hij is daar behoorlijk rood.
Ik weet niet of ik deze jurk optimaal vind passen binnen deze setting.
Maar, oh, wat zijn het mooie foto’s!

Lijkt of WA net uit de douche komt.
De roze/rode huid en vochtig (lijkende) haren vallen mij weleens vaker op voor het verplichte “poseermomentnummer” vlak voor de zomer- en wintervakantie.
Ik raad de koning aan om de avond voor zo’n fotosessie te douchen. 😉
Mooie foto’s verder. Ze staan er wat statisch op. Maar ja, dit zijn dan ook de geheten statiefoto’s.
Bij het staatsbezoek van België staan ze mooi ontspannen op de foto in hetzelfde tenue.

De vochtig lijkende haren dat is natuurlijk de gel die hij indoet zodat zijn haar goed blijft zitten voor poseermomenten.

Prachtige statie foto,s , ze staan er keurig op, maar het is altijd wat gemaakt, maar dat hoort erbij.
De rok van deze jurk is niet mijn smaak, te veel gedoe met al die roezels. Dat vind ik juist weer niet statig
Juwelen schitterend, dat ze dit mag dragen, moet toch steeds heel bijzonder voelen denk ik
De koning indrukwekkend in dit tenue, staat hem heel goed, alleen de volgende keer even de fohn pakken .

Mooie foto’s, Maxima heeft wel hele donkere oogopslag. De japon vind ik in deze setting niet zo passem, ik denk aan de groene Ierland-japon, die is veel sprekender van kleur en mooier in deze ruimte.

Ik mis de mooie bruine teint die Max op heeft gedaan in de vakanties. Dat viel me juist op, ze wordt prachtig bruin.
En het lijkt of WA beetje ‘vaag’ is op de Hollywood foto. Je kijkt eigenlijk alleen naar Max.

Voor statie portretten zijn het prima foto’s. Maar ik hou persoonlijk niet van dat statige😉. Vind wel dat Máxima en Willem-Alexander en prachtig uitzien, en dan het Stuart diadeem, magnifiek. Maarrrrr, de foto’s die toentertijd van het gezin zijn gemaakt door Erwin Olof blijven mijn all time favorite

Prachtige foto’s, al is bv. de zwart-wit foto nogal korrelig. Misschien Corbijn’s stijl …
Er klopt op het staande portret van Willem-Alexander iets niet met de benen. Alsof er iets achter hem staat.

mooie foto’s, maar waarom heeft Maxima 2 broches (of wat erop lijkt) aan de zijkant van haar jurk? Eén zal wel behoren bij de sjerp, maar wat is de andere? Dat gele/goude ronde ding?

Dank voor de toelichting, Josine!

Het antwoord:
Máxima is gehuld in een poederroze japon en draagt het Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw en de ster van het Grootkruis in de Huisorde van Oranje.

Bron:
https://www.ad.nl/show/nieuwe-staatsiefotos-van-koningspaar-op-paleis-noordeinde-door-anton-corbijn~aa7303da/