Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 26 jun 96 reacties

Nieuwe portretten prinses Alexia vrijgegeven

Ter gelegenheid van de achttiende verjaardag van prinses Alexia zijn er nieuwe portretten vrijgegeven. Frank Ruiter, de Nederlandse meester van het licht, is de fotograaf van dienst.

Op twee foto’s draagt Alexia de witte overhemdjurk van Koningsdag 2020.

De riem is ook gedragen door Máxima en Amalia.

Op de derde foto draagt de prinses een blauwe top.

Voor je wellicht een reactie wilt plaatsen nog even dit: afgelopen weekend ontspoorde het qua reacties behoorlijk. Jammer, want het kan hier ook zó gezellig zijn. Daarom wil ik je vragen om kwetsende, beledigende reacties over de prinses achterwege te laten.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
96 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Middelste foto is mooi; lief, vriendelijk gezicht heeft ze.
Foto 3 komt een beetje onnatuurlijk op mij over; of het een ander meisje is i.p.v. Alexia.
De foto met het witte jurkje: tja, wie bedenkt nu zoiets. Ze oogt nog kinderlijker dan op de foto toen ze 15 was. Ze zal toch wel kleiding hebben wat bij haar leeftijd, lengte en ook positie past. Zoals ik ergens eerder las: ze is in principe ‘reserve’ kroonprinses wat maakt dat ze tot taken geroepen kan worden (als ze dat wil), waar ze nu wellicht nog niet aan denkt. En daar past geen kinderlijk, wit jurkje bij volgens mij.

Alexia zal ongetwijfeld zelf voor deze foto’s hebben gekozen maar eerlijk gezegd snap ik haar keuze niet. Ik houd gewoon niet van deze stijl van fotograferen/poseren en had veel liever een “spontane” actiefoto gezien. En hoewel ik het herdragen van kleding zeer waardeer, vind ik het toch jammer dat er een jurkje van twee jaar geleden uit de kast wordt getrokken voor deze zo bijzondere gelegenheid. Zeker omdat we al zo weinig foto’s van de AA-tjes zien.
En Josine, inderdaad jammer dat de reacties zo ontspoorden en erg beledigend en op de persoon af waren. Ik ben zelf echt heel kritisch, dat weet ik. Maar mocht mijn reactie ooit onbedoeld van dien aard zijn dat hoop ik dat je deze meteen verwijderd of mij dat vraagt te doen.
En het is een goed idee om jouw vergelijking met een gezellige huiskamer voor ogen te houden bij het schrijven van onze commentaren. Kritisch mag altijd, kwetsend nooit.

Beauty is in the eye of the beholder. Ik had het leuker gevonden als de fotograaf had gekozen om Alexia als een vrolijke 18-jarige in beeld te brengen, ipv in deze opgelegde volwassen stijfheid. Meerderjarig worden is best iets feestelijks toch? Technisch knappe plaatjes, dat wel. Ik denk dat ze Alexia geen recht doen als persoon, qua uitstraling. Wat staat de kleur blauw haar trouwens leuk, met de kettinkjes. Dat begint erop te lijken, op 18 jaar.

De Rijksvoorlichtingsdienst had wel wat kritischer mogen zijn over foto 3. Lees “de achilleshiel van de koning”.

Technisch uiteraard schitterende foto’s. Prinses Alexia laat op verschillende momenten, heel diverse gezichtsuitdrukkingen zien. Soms leuke, open,, vriendelijke spontane, sympathieke jonge vrouw.,
Bij geposeerde foto’s helaas steeds vaker gekunstelde, zeer hooghartige, minder sympathieke uitstraling. Zo helaas ook op deze mooie foto’s.

Knappe meid. Mooi gemaakte foto’s, maar ik mis een glimlach. Het is zo stijf, het lijkt meer op de pose van een fotomodel.

Dames, heb respect voor de prinses en elkaar alsjeblieft!

Helemaal mee eens. Een mening is maar een mening! Er hoeft geen correctie op te komen van iemand anders.

Ze doet me een beetje denken aan de jonge Vicky Leandros, grappig, vooral de laatste foto. Verder eens met onder andere Zita.

Ik vind niet dat ze hier voordelig op de kiek is gezet. Technisch zal het allemaal kloppen maar ik vind haar uitdrukking niet kloppen cq. fijntjes.

Foto 1 en 2 vind ik aardig. Foto 3 niet echt mijn smaak. Maar Alexia heeft vaker zo’n dromerige blik.

Ik weet niet helemaal wat ik van deze foto’s moet vinden. Met foto’s wil je een boodschap uitzenden. Ik vraag me af wat deze foto’s moeten zeggen. Ik zie een meisje dat er veel ouder uitziet dan ze is. Op deze foto’s kan ze zonder probleem doorgaan voor een gevorderde dertiger. Ik zie geen vrolijkheid. En de blik oogt wat leeg. Ik weet niet of dat arrogantie is of dat je het anders moet duiden. Maar er is bewust niet gekozen voor toegankelijkheid of vreugde. En die keuze begrijp ik niet helemaal.

Arghhhh nee daar wil ik toch wat op zeggen want dit vind ik echt niet leuk.
Doorgaan voor een gevorderde 30tiger? Ik zat juist vandaag te denken dat ze ten opzichte van 3 jaar geleden toen ze15 was, nauwelijks is veranderd, dat ze er nog steeds als dat jonge meisje uitziet.
Wat moet Alexia wel niet denken, hoe moet ze zich voelen als ze dit leest?? Dat iemand van haar zegt dat ze voor een gevorderde 30tiger kan doorgaan, iets waar ik zelfs als ik verschil van mening in ogenschouw neem absolúút niet in kan mee gaan en wat absoluut niet zo is.

Mensen, laten we eens stoppen om elkaar steeds het belerende vingertje onder de neus te houden! We mogen onze mening geven en wordt het te gek is daar Josine of Petra om in te grijpen. Stop er gewoon eens mee, om constant anderen op meningen en of op woorden af te vangen en daaroverheen je eigen mening te ventileren, lees: op te dringen, hou er gewoon eens mee op, ook je verschuilen” achter een royal; wat moet Alexia wel niet denken, wat moet Máxima wel niet denken” … kan mij het schelen. Laten we eerst eens beginnen om elkaars meningen te respecteren. Nogmaals Josine en Petra mogen ons verbeteren, een andere zienswijze geven.

Helemaal mee eens Jacqueline.

Als jij er niks mis mee vind, als het jou niks kan schelen wat een 18 jarig meisje zal denken als die zo gekwetst wordt, dan heb je dus geen gevoel.
Het deed míj zeer als ik lees wat er over haar gezegd werd, dáár kwam mijn reactie vandaan ik mag dat laten weten, ik mag ook mijn mening ventileren

En ik ben er voorlopig wel weer klaar mee. Of je nou iets aardig zegt over een koningin of prinses of iemands kleding, iemand verdedigd, of dat je iets minder positiefs zegt, altijd krijg je wel weer van iemand wat over je heen, het is nooit goed.

Gekunstelde opnames van een 18 jarig meisje. Jammer.

Wat een mooie foto’s van een mooie jonge vrouw! Ik vind de derde foto juist bijna kunstzinnig, ik ken de prinses niet dus kan de blik niet ergens toe herleiden…net als bij de foto’s van prinses Amalia vind ik ook bij deze foto’s de donker en lichtwerking erg mooi! Ik hou er van 🩷

Hoera voor prinses Alexia!

De foto’s zijn mooi, op de derde foto doet ze me zelfs wat denken aan prinses Beatrix op foto’s uit de 60’s en 70’s.

Zonde van de harde commentaren op de persoon van de prinses zelf. Ik snap de indruk die de portretten kunnen wekken, maar iemands persoonlijkheid invullen vanachter een toetsenbord is wel wat tricky natuurlijk.

Benieuwd naar de toekomst van Alexia als prinses! Op naar Prinsjesdag!

Ik zie er eerlijk gezegd ook niks hooghartigs of denigrerends in, ik zie eerder een 18 jarige die haar best doet er volwassener en zelfverzekerder uit te zien dan ze is en kan zijn op haar 18e. Ik herken dit wel bij mezelf op die leeftijd, en ik herinner me ook hoe vreselijk ik me voelde toen iemand mij arrogant noemde terwijl ik alleen maar mijn best deed mijn onzekerheid te maskeren. Dus let een beetje op met commentaar geven, ze is pas 18 en dan komt zoiets heel hard binnen.

Helemaal eens met wat je zegt Tony.
Josine heeft niet voor niets een oproep gedaan om het beschaafd te houden. Een meisje van 18 arrogant en hooghartig noemen vind ik te ver gaan.
En net als jij verteld hoe onzeker je was op die leeftijd, hebben wij, denk ik, dat ook allemaal meegemaakt toen.
De wereld is nog zo nieuw en onzeker op die leeftijd, misschien heb je dan wel een beetje een schildje nodig om eraan gewend te raken.

Tjonge, hooghartig, denigrerend, fillers, ongeinteresseerd. Pffff, ik vind t nogal wat voor een 18-jarige die zich niet kan verdedigen. De foto’s zijn gemaakt volgens de signature van de fotograaf. Een soort van kunst. Ik vind die 3e foto prima daarbij passen. Een serieuze blik. Daar hoort geen lachje bij. Loop maar eens langs portretten van Rembrandt. Mooie dame hoor!

Wiekie, mee eens hoor, Alexia heeft een gezichtsvorm volgens de gulden snede, een kadootje van moeder natuur. Ze is nog zo jong, verdient ruimte en tijd, zo genadeloos oordelen is te zot voor woorden!!

Mee eens Wiekie2004. Foto 3 wordt voor mij zelfs interessanter naarmate je met tussenpozen je blik er op richt, de indrukwekkendste wat mij betreft 👌🏼

Het zijn gewoon mooie foto’s idd

Dank voor je reactie Wiekie, ben het helemaal met je eens.

helemaal mee eens.

Het zijn mooie foto’s, portretfoto’s en die komen altijd wat afstandelijk over.
Ik vind Alexia een mooie jonge vrouw, geen fotomodel , dat is ze ook niet!

Gefeliciteerd! Mooi foto’s van een jong volwassen vrouw. Ik vind de foto’s met de witte jurk het mooist.

Dat idee heb ik ook, geen klik met de fotograaf

Prachtig meisje. Ik vind de foto’s tijdloos klassiek met een zekere gelaagdheid. Hoe langer ik ernaar kijk hoe mooier ik ze vind. Ook, of misschien wel juist, de derde foto.

Wat leuk, ik schreef net hetzelfde en lees nu uw reactie. ☺️

De foto’s zijn low key gemaakt. Hoe mooi zouden ze in high key zijn geweest. Ik hou van ogen die lachen op foto’s., smizen. Ik mis dat hier. Alleen foto 2 laat dat zien. Jammer

Last edited 11 maanden geleden by Suyari

High key is minder mooi en heeft minder effect bij iemand met donkerder haar. Als je dat met iemand met blond haar doet kan je het prachtige effect krijgen dat dat haar langzaam in de achtergrond overgaat

Ik fotografeer veel in het key, ook portretten en herken niet wat jij benoemd. High key is zeker niet minder mooi. Ik begrijp niet waarom je dat vindt. Maar het maakt niet uit. Het is mijn mening als fotograaf

Dan verschillen wij als collegafotografen van mening 😉

Mijn specialisatie was portretfotografie, ben er sinds een paar jaar mee gestopt maar het is nou eenmaal mijn ervaring dat met licht haar, lichte kleding, en liefst een witte achtergrond Highkey het beste tot zijn recht komt.

Als je highkey doet met donker haar, donkere kleding, donkere achtergrond, dan krijg je meer een effect van overbelichting zonder het sprookjesachtige wat je krijgt in het tegenovergestelde geval.

p.s.
Ik heb even wat opgezocht, ik bedoel dit, met iemand met donker haar heb je dat effect niet zo dat het haar ietwat overgaat in de achtergrond.
https://nl.pinterest.com/pin/409827634816272365/
Ik bedoel de bovenste foto, russchisch meisje.

Last edited 11 maanden geleden by Ina.h

Dat is het leuke van fotografie . Iedereen kan er mee spelen en zijn/haar eigen *look* eraan geven . Binnenkort ga ik naar Afrika en zal ook hier high key gebruiken voor dieren. Lijkt me zo leuk. Zin in.
En high key met personen deed ik dus met lichte kleding en lichte achtergrond. Het liefst buiten. Spelen met natuurlijk licht .

Wow dieren fotograferen in Afrika, nou dat is op meerdere manieren spannend natuurlijk 😂
Het licht schijnt daar heel anders te zijn dus dat is dan heel apart om uit te zoeken wat je daar eventueel allemaal mee kunt doen.
Nou hardstikke leuk voor je hoor! 😃
Ik doe dat in het klein met dieren, Héél klein 😉 met de macrolens in de tuin, hommels, bijen, wespen, mieren, Libelles, krekels, ook heel spannend omdat je dat niet in de hand hebt, en na het regisseren van personen voor een portret is dat dan een enorme opluchting dat je niet eens kán regisseren maar moet pakken wat ze je aanbieden.

Ja dat is wat ik ook zei, alles zoveel mogelijk licht, dan heb je het meeste effect.

Ai, de derde foto kan mogelijk bij velen, geen prettige associatie oproepen. Bij mij in ieder geval niet.
Als volwassene, kan ik die negatieve gedachten wel loslaten. Het is maar een momentopname.
De tweede foto vind ik aardig, maar begrijp niet, dat zij beeldschoon gevonden wordt.

Ik ben het hier helemaal met je eens. Het is een leuke vlotte meid maar een fotomodel is zij niet. Foto’s lijken wel gefotoshopt, niet echt mooi. Liever zie ik spontane foto’s bijvoorbeeld vakantiekiekjes.

Nee dat kan ik ook niet begrijpen, vind het altijd zo overdreven dat als er foto’s van de prinsessen komen zijn ze “beeldschoon” voor alle drie geldt dat dus, nou sorry maar dat zie ik er echt niet in. Het zijn gewoon drie meiden, die of geluk hebben met een mooie huid of /maar in ieder geval het geld ervoor hebben om er alles aan te laten doen om een beetje voordelig voor de dag te komen. Ik zie er in ieder geval geen natuurlijke “beeldschoonheden” in. Geen kift, maar gewoon met beide voetjes op de grond😊

Uit oprechte interesse. Waarom zal de 3de foto bij velen geen prettige associatie oproepen?

Ik zie een prachtige foto van een vrouw die zo in scène is gezet dat het resultaat een mysterieuze vrouw is geworden, een blik waar ik iedere keer weer naar wil kijken omdat hij gewoon interessant is.
En zó erg is het nou eigenlijk ook weer niet in scène gezet, kijk naar alle andere foto’s van Alexia, dan ziet ze er vaak al wat mysterieus uit, zo is ze, misschien voor een deel uit verlegenheid als ze voor de camera moet verschijnen bij officiële fotosessies met haar familie, maar in deze foto is dat mysterieuze net wat versterkt.

Okee jij zegt dus een beetje hetzelfde als Elisah en ik denk dat meerdere dames dat bedoelen.
Ja ik zie dat ook wel een beetje, altijd al, maar ik gooi het altijd op verlegenheid o.i.d.
Maar, op de foto geeft dat nou juist weer een extra effect 😄

Ohw je hebt het over haar blik. Ja dat heeft ze altijd wel een beetje, maar ook daar denk ik dan van, misschien is het verlegenheid, kunnen zoveel redenen zijn. Óf ze ís echt zo 😄
Maar van een foto in een studio kan je iets minder zeggen dat het een moment opname is. Ik heb daar zelf ervaring mee en dan wacht je als fotograaf totdat je de blik ziet die je wilt hebben, als het niet lukt om hem/haar met praten in de juiste stemming te krijgen dan zet je een muziekje op in de hoop dat het dan wel lukt 😁

Aan de andere kant, ik weet niet hoe dat in het Nederlands koningshuis is maar ik heb weleens gelezen dat, ik dacht Engeland, fotografen soms een paar minuten krijgen voor een officieel portret, tja dan kan je bijna niet anders dan afwachten wat je voor je lens krijgt.

Ik vind het niet hautain maar meer ongeïnteresseerd, een verplicht nummertje. Niet blij. En wat hierboven staat, idd geen klik met de fotograaf. Die had foto nr 3 snel moeten deleten.

Ik vind eigenlijk alleen de 2e foto mooi. Iemand noemde haar beeldschoon, dat heb ik dan weer niet. Wel een leuke 18jarige zo als er zovelen zijn. Jong vooral, aan het begin van het leven.
De 3e foto met de paarse top vind ik niet mooi, vooral qua belichting en styling. Ik had ook graag wat meer persoonlijke foto’s erbij gehad. Een statiefoto is zeker nodig maar er had ook iets in de tuin van het paleis gedaan kunnen worden.

Prachtige vrouw, indrukwekkende foto’s.

Allereerst van Harte Gefeliciteerd, ik zag de foto;s vanmorgen op instagram al, vind de 2e het mooist, bij de derde had ik eerlijk gezegd ook m’n bedenkingen, maar goed. Zag vorige week voorbij komen dat er eind van de week, de 30e weer een gezinsfotosessie is, dacht dat t ritueel losgelaten werdt, maar dan toch weer vlak voor de zomervakantie

Ik ben het met Josine eens dat deze foto’s het imago van de prinses waarschijnlijk geen goed gaan doen. Vooral de laatste niet. Ik zag hem bij een nieuwsbericht over haar 18e verjaardag en ik schrok een beetje van de foto.
De portretten zijn zeker weer eens wat anders, geen 13-in-een-dozijn gezellige kiekjes. Maar innemend, nee. Ik ben geloof ik ook niet zo’n fan van deze fotograaf. Alles zo donker en statig.

Met alle respect Juffrouw Annie maar ik “schrik” van uw en Josine’s idee dat de derde foto Alexia’s imago geen goed doet. Waarom zo’n negatieve connotatie bij een portret van een 18-jarig jong meisje, maakt u zich wellicht zorgen over haar imago als prinses? Aan welk imago denkt u dan en welk imago wenst u?
Ik vermoed dat Alexia zeker betrokken is geweest bij de keuze van haar nieuwe portretten en dat zij zichzelf ook zo aan de wereld wil laten zien. Komt op mij over als een jonge vrouw die krachtig staat in haar autonomie.

Oh wat naar, dat mensen zich zo negatief uit menen te moeten laten.. heb er gelukkig niets van meegekregen… wat een mooie foto’s van Alexia. Echt een schoonheid is zij/wordt zij… Ik vind haar op de foto met de blauwe top echt een beetje een latina-uitstraling hebben 👌

Mijn welgemeende felicitatie voor prinses Alexia’s 18de verjaardag!
Mijn eerste gedachte was: wat leuk….dezelfde stijl als de officiële foto’s van prinses Amalia.
Geeft een stukje eenheid weer.
Bijzonder scherpe opnames met een prachtige belichting.
Voor mij is de 2e de mooiste foto.
Het witte jurkje staat haar goed en geeft een frisse uitstraling.
Maar haar zachte blik en kleine glimlach geven de doorslag.
Foto 3 is een knap stukje werk van de fotograaf, voornamelijk door de belichting.
Alexia oogt hier heel beheerst en haar blik schept enige afstand.
Maar het valt mij wel vaker op dat zij bij fotoshoots een tikje gereserveerd overkomt.
Ik denk dat dit haar houding weer geeft in het openbaar en vind dat eigenlijk best begrijpelijk wanneer je ineens in de schijnwerpers staat.
Niet iedereen reageert dan even spontaan op het publiek.
Als officiële foto’s vind ik ze alledrie heel geslaagd.
En ik geloof heel zeker dat Alexia een super lieve meid is en gun haar alle goeds voor de toekomst.

Prachtige foto,s van een beeldschone prinses. Gemaakt door een top fotograaf. Kunnen zo, bij wijze van spreken , naar een modellen bureau oid.
En toch had ik liever foto,s gezien die wat natuurlijker zijn.,
Foto,s die ook wat meer over haar zelf laten zien, denk hierbij aan sport, hobby, enz…

Jij verwoord goed wat ik eigenlijk ook bedoel, ben het helemaal met je eens.

Last edited 11 maanden geleden by Moderator Petra

Elisah, ik snap eigenlijk wel waarom deze stijl. En ook hetzelfde als van Amalia.
Het zijn officiële foto’s van prinsessen van het huis van Oranje ter gelegenheid van hun 18de verjaardag die over 100/200/300 jaar nog worden bekeken, foto’s die eventueel in musea komen te hangen, in royaltyboeken, geschiedenisboeken.
Het is dan toch van belang dat er officiële foto’s zijn die geschikt zijn voor dat soort doelen.

Ik snap dat ook wel, dit zijn foto,s die generatie,s meegaan.
Maar wat Roos zei, dat bedoel ik eigenlijk, beiden zou mooi zijn geweest, én officiële foto,s én foto,s die wat meer over haar zelf vertellen,
We weten van alle 3 de prinsessen zooooo weinig, en natuurlijk is privé heel belangrijk voor hen, maar we mogen toch wel iets meer van hen zien ?
Ik wil geen vervelende discussie op gang brengen hoor, absoluut niet.!!

Hoi Elisah,
Zou zeker leuk zijn geweest.
Jammer dat ze niet beiden hebben gedaan én deze formelere foto’s én wat je voorstelt: gewoon wat leuke, andere foto’s die wat vertellen over Alexia.

Hartelijke en welgemeende felicitaties voor prinses Alexia!!! Mooie dame, ik hoop dat ze een geweldig leven krijgt in de luwte van alle koninklijke aandacht en dat ze een richting kiest die haar gelukkig maakt!!

Mooi gezegd Tony.
Hoop hetzelfde voor haar.

Wat een geweldig mooie foto’s.
Ik hoop dat ze haar verjaardag met een fantastisch feest gevierd heeft En ik wens haar een mooie toekomst toe. Benieuwd wat ze het komende jaar gaat doen.

Mooie statige foto’s van Alexia. De tweede foto vind ik prachtig, een zelfbewuste blik die tegelijk iets zachts heeft. De derde foto is kunstig gemaakt, het wekt de illusie alsof het een schilderij is uit lang vervlogen tijden. Ik kan me echter voorstellen dat mensen haar uitstraling op de derde foto hooghartig vinden ook al zie ik dat zelf anders, bij zo’n portret hoort gewoon geen glimlach. Hoe mooi ik die laatste foto ook vind, voor een 18 jarige had ik toch voor een wat lichtere, meer ongedwongen foto gekozen in plaats van dit statige portret.

Ik kan me helemaal vinden in uw woorden en wil daar aan toevoegen dat dit de ‘handtekening’ van de kunstenaar is, de fotograaf.

Als ik langer kijk vind ik het wel mooi en sereen. Het is blijkbaar de stijl van deze fotograaf, vele BN’ers gingen haar voor met deze toch redelijk uitdrukkingsloze pose en bijna geen kleur. De portretfoto met het zachte glimlachje is het mooist, ergens werd de vergelijking gemaakt met “Het meisje met de Parel”. Alexia is beeldschoon en heeft de perfecte gezichtsvorm om vast te leggen. 

Ik vind het mooie foto’s met die donkere achtergrond. Een lichtere achtergrond had wel iets zomerser over gekomen.
Verder vind ik het jammer van zo’n belangrijke foto, de mijlpaal van 18 jaar, een jurk van 3 jaar geleden uit de kast is gehaald. Alexia was toen nog meer een meisje, ik vond de jurk voor toen leuk. Nu is zij een jonge vrouw.
De haarkleur lijkt weer wat donkerder? Ze heeft van zichzelf een prachtige haarkleur, jammer dat ze dat niet zo laat. Je haar verven kan altijd nog 😉
De blauwe top of jurk van de onderste foto lijkt me haar leuk staan, van wat er te zien is, ook door de kettinkjes erbij. Ik mis echter een spontanere lach.
Al met al vind ik de close up met de witte jurk de leukste foto, omdat daar wel een meer open blik te zien is. Waarom de mond op elke foto gesloten blijft, is me een beetje een raadsel, ze heeft vast een prachtig gebit…
Ik vind het leuk dat we haar met een jurk te zien krijgen ipv een broekpak. Fijne verjaardag Alexia!

Allereerst : bedankt Josine , voor je uitgebreide reactie op de ontsporing. Ik durfde niet meer te schrijven omdat ik geen modekenner ben ook niet kritisch kijk ,maar gewoon zo af en toe reageer voor de gezelligheid. Je schrijft zo leuk : keukentafel gesprek waar iedereen aan mee kan doen.
Voor nu : wat moet dat ontzettend gaaf zijn om in de kast van je moeder te snuffelen naar een leuke passende riem. Deze kleur van deze riem staat mijns inziens leuker bij deze jurk dan de zwarte.

Zo hartelijk met je eens Pien!
Fijn dat Josine en Petra de lucht geklaard hebben én duidelijkheid gaven!

Hoi Pien,
Gewoon je mening blijven geven hoor, daar heeft niemand problemen mee, maar sommige mensen hier blazen alles op tot enorme proporties. Zo jammer.

🧐🤫

Last edited 11 maanden geleden by Catherine

Gewoon reageren hoor! De meeste mensen hier zijn geen modekenners, maar gewoon lezers, die het leuk vinden om de mode van Máxima (en anderen) te volgen. Iedereen welkom, mits het een beetje gezellig en vooral respectvol blijft.

Super reactie Petra en Josine. Laten we het gezellig houden👍🏻

Daarom had ik dat gisteravond ook al geschreven in die discussie, dat iemand mensen bang maakte om nog te reageren en daarom zei ik ook, dames gewóón blijven reageren, het gaat hier niet om mensen die van de modeacedemie komen maar gewoon uit belangstelling reageren.
Ben blij dat jij het herhaalt Petra.

Heel eerlijk gezegd, vallen de foto’s me iets tegen. De foto’s zijn goed gemaakt, daar ligt het niet aan. Maar ik mis echt een vrolijke spontane lach.

Ik vond de foto’s van Erwin Olof van een paar jaar geleden zooo mooi

2 de foto vind ik ondanks donkere/sombere achtergrond het mooist.
Vind het jammer dat er voor deze “keerpunt” verjaardag niet gekozen werd voor een nieuwe jurk. Een mooi jurkje van toen alexia 15 jaar was lijkt me – ondanks ik voor het herdragen van kledij ben – niet echt symbolisch voor de overgang naar meerderjarigheid . Alexia is toch nog steeds de tweede in de rij van de troonsopvolging.

Last edited 11 maanden geleden by maribrune

Hoi Maribrune,
Eerlijk gezegd had ik ook gehoopt op een nieuwe outfit.
Alexia schijnt ooit geschreven te hebben dat ze mode is, dus dan hoop je op iets nieuws.

Wat een leuke foto’s vooral de laatste. Fantastisch de kettingen die ze draagt vind ik zo leuk verschillende kettingen. Na mijn idee is de shirt paars….

Ik kijk op de iPad die altijd kleuren het best neutraal weergeeft, ik zie ook een lila/paars truitje.

Van harte gefeliciteerd met je 18e verjaardag Alexia. Wat een prachtige foto’s. Vooral de foto’s met het witte jurkje. De foto met de blauwe top wat klassieker. En jammer van de donkere achtergrond maakt het wat somber.

Ik vind haar mooi en leuk gekleed. Wel een beetje ouwelijk voor haar leeftijd maar dat zie je wel meer. Ze heeft mijns inziens wel een leuke smaak wat mode betreft.

Ouwelijk voor haar leeftijd? Die witte jurk? Dat is gewoon een mini overhemdjurkje die ze al droeg toen ze 15 was 😳

Prachtige foto’s van een knappe Alexia, erg mooi!

De eerste close up foto vind ik mooi. De anderen passen m.i. niet bij een jonge vrouw van 18, dat had moderner en vlotter gemogen.
En ik snap de opmerking van Josine over de laatste foto. Jammer.

Och, kleine meisjes worden groot, dat is wat ik meteen denk. Wat is Alexia ineens echt volwassen geworden.
Leuk om te zien hoe ze nog steeds kleding/accessoires uitwisselen met elkaar.
Wat een heerlijke inloopkast heb je dan met drie zussen en mama Maxima.
Ik snap je opmerking over de laatste foto Josine, maar toch vind ik ‘m iets toevoegen, iets meer vertellen over Alexia.
Maar zoals we weten: smaken verschillen en laten we dat vooral zo houden 😉

Het zijn mooie foto’s op zich, maar ik mis het licht, ik hou niet zo van die donkere achtergronden (was bij Amalia ook). En ik mis een spontane lach.

Ik wens haar een mooi nieuw levensjaar toe. Wow 18 jaar. Wat gaat de toekomst brengen?
Mooie foto’s, geinig dat ze de ceintuur gebruikt die ook door haar zus en moeder is gedragen, een ‘familieband’ dus.
De eerste foto van de reeks die op BB staat, vind ik t leukst
https://blauwbloed.eo.nl/royaltynieuws/wauw-nieuwe-fotos-voor-prinses-alexias-18e-verjaardag

Ik vind de eerste foto mooi, de andere twee iets minder. Het kan allemaal wel een beetje moderner. Vond ik ook bij de foto’s van Amalia toen ze 18 werd. Twee van zulke frisse, mooie dames. Daar kan echt wel iets leukers van gemaakt worden.

Naast mijn reactie aan Juffrouw Annie eenzelfde reactie aan jou Josine wat betreft foto 3, imago, etc Daar schrik ik van!

Ik begrijp het in alle respect echt niet. Je doet in je blog een beroep op de lezers om geen kwetsende en beledigende reacties te plaatsen en plaatst de jouwe zoals je zelf verwoordt als aftrap -> ‘C’est le ton qui fait la musique’ -> Het is de toon die de muziek maakt. Jammer…

Goedemorgen Josine, ik schrijf niet dat je kwetst of beledigd, ik schrijf wel over ‘de/jouw toon die (ook) de muziek maakt’ en die toon ervaar ik als jammer deze keer.
Ik last net je laatste bericht waar je ook over de toon schrijft, laten we het maar bij een andere manier van luisteren laten en elkaars positieve bedoelingen waarderen. ☺️
Je laatste bericht bevat ook positieve feedback ondanks de soms in “mijn oren” nare opmerkingen die deze net 18 jarige prinses van lezers naar haar hoofd geslingerd krijgt.
Gelukkig zijn de respectvolle reacties in de meerderheid!
En weeerrr dooorrrr, zou Maribrune kunnen schrijven, toch? 😉

Kun je dit wat toelichten Josine?

Nog wat te melden over de kettinkjes die ze draagt?

De onderste ketting is die van Marianna Lemos, die haar zussen ook vaak dragen.

Hier zie je weer aan dat meningen verschillen 😉
Ik vind die laatste foto perfect juist, een mysterieuze dame 😄 Roept bij mij zelfs een beetje de sfeer van Mona Lisa op.

Wat wel jammer is dat al de foto’s precies hetzelfde zijn als van Amalia op haar 18de, zo weten we dan nu al hoe de foto’s gaan worden van Ariana op haar 18de.