Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overig 30 jan 12 reacties

Nieuwe column: hoe ga je als royal om met roddels?

De monarchie is een instituut, maar de personen áchter de monarchie zijn gewoon mensen van vlees en bloed. Dat blijkt ook wel uit de memoires van prins Harry.

Als een gewond dier stort de ‘reserve’ zijn hart uit. Zijn falende vader, gemene stiefmoeder, jaloerse broer, geliefde Meghan…. De emoties gaan in de pageturner werkelijk alle kanten op. Als hij het heeft over de Britse tabloids (roddelpers), spat er echter maar 1 ding van de pagina’s af: boosheid. Intense boosheid. 

Deels is dat natuurlijk heel invoelbaar. Zonder de achtervolging in Parijs had zijn moeder waarschijnlijk nog geleefd. Tegelijkertijd dringt zich ook de vraag op wat de prins met zijn aanval richting de pers wil bereiken. De Britse tabloids zijn gebaat bij sensatie en met zijn memoires schenkt de prins het monster genoeg schrijfvoer voor de komende 4, 5 jaar. Is dat wel zo slim? Hoe ga je als royal eigenlijk verstandig om met de roddelpers?

In mijn nieuwste column van MAX Vandaag geeft prinses Margriet antwoord op de laatste vraag. Ook Máxima’s mediastrategie en Willem-Alexanders verwondering komen aan bod. Benieuwd? Klik hier om de column te lezen.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
12 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Amalia draagt een zachtgele blouse met witte broek. Koningin in legerkleur en koning met een pet op. Vrijetijdskleding dus, in het Arikok park.

Roddels zijn altijd erg maar het gebeurt helaas. Je zal het nooit helemaal uitbannen.
Ik heb het boek van Harry gelezen en ben echt geschrokken van zijn uitlatingen tav zijn familie. En ook van het feit dat pers alles over hem schrijft en dat hij dat erg vindt ( terecht)maar Harry doet precies hetzelfde maar over zijn familie. Zijn kritiek op zijn familie is een verdien model geworden.
En wat mij ook nog opviel is dat Harry en Meghan hun verhaal steeds anders is. En wat is dan de waarheid?

Harry is helemaal doorgeslagen met zijn boek. Hier wordt alles alleen maar erger van. Hij moet de problemen met zij familie achter gesloten deuren proberen op te lossen. De haat naar de Britse pers snap ik wel, maar ik denk dat hij ook overdrijft en de dood van zijn moeder komt niet alleen door de paparazzi. Hij maakt nu ook dankbaar gebruik van de media voor het promoten van zijn boek. Ik denk dat Meghan hierin geen goede invloed op hem heeft. Ze klaagt veel en voelt zich heel erg slachtoffer van alles. Ze had toch van te voren kunnen weten waar ze in terecht kwam als ze met Harry trouwde.

Lastig voor te stellen, maar negeren is denk ik vaak de beste houding. Maar ja, dat is vanaf de zijlijn. Zeker nu ook met social media. Als ze aan m’n kinderen zouden komen zou ik zo maar anders kunnen reageren.

Het lijkt me verstandig om problemen binnen de familie op te lossen zo goed en zo kwaad als dat kan. Het heeft weinig zin om de vuile was buiten te hangen. Is voer voor het journaille en iedereen die smult van de ellende van een ander. Maar het blijft vreemd dat prins Harry en zijn echtgenote de pers vervloekt, maar als het hun uitkomt ze opzoekt om privé/ familie aangelegenheden naar buiten te brengen. Niet chique. Trouwens de chauffeur van de auto van prinses Diana ;Henri Paul is de schuldige aan het ongeval. Hij had flink gedronken en pillen geslikt. Hij had zijn voet op het gaspedaal 105km/ h in de tunnel.

De prinsessen krijgen daar begeleiding in, hoe daar mee om te gaan.
Wat het Koningspaar betreft, een enkele x kunnen ze lering trekken uit wat er over ze geschreven wordt.
En verder, ik zie ze er voor op aan dat ze de meeste van hun rug zullen laten glijden. Ze hebben het te druk om daar teveel mee bezig te zijn.
Bovendien, morgen zijn er weer andere roddels, je kunt het nu eenmaal nooit voor elke medelander goed doen.

Moeilijk om er iets zinnigs over te zeggen lijkt me , gezien wij geen royals zijn..
Denk dat royals altijd een haat/liefde relatie hebben als het om de pers gaat en dus ook met wat er over hen geschreven wordt. De pers is ook nodig bij hun beeldvorming maar belangrijk lijkt mij te beseffen dat de pers nooit zal optreden uit pure sympathie. Allerhande details wekken (ongezonde?) nieuwsgierigheid op en eens die grens overschreden dan wordt het big business.
Recent hoorde ik mathilde in haar verjaardagsinterview zeggen dat zij heel strikt is als het over haar prive leven gaat. Er mochten dan ook geen vragen gesteld worden noch over haar kinderen, noch over haar prive leven, over alle andere zaken mocht het wel.
En dat het als royal ook kan hebben ze recent nog in luxemburg bewezen : daar is de dochter uit het “niets” verloofd. Zo ook maria laura van belgie heb ik begrepen.
Hoe om te gaan met roddels ? Door zo low profile mogelijk door het leven te gaan kan er al veel vermeden worden en als de roddels er dan al zouden zijn dan is wrschl het meest efficiente om ze te negeren.

Roddels moet je boven staan in hun positie, als je gaat reageren, blaas je de hele zaak nog meer op. Valt vast niet mee als je zelf het lijdend voorwerp bent, maar zoals ze vroeger zeiden: ‘de krant van vandaag is de kattenbakvulling van morgen’ en zo is het nog steeds, ook met digitale media!

Last edited 1 jaar geleden by Tony

“Roddel er is een markt voor”, zei WA al tijdens t huwelijksinterview, makkelijker gezegd dan gedaan, maar negeren lijkt me t beste, reactie roept ook weer tegenreactie op en ga zo maar door!

Ik weet niet wat verstandig is om hiermee om te gaan. Het lijkt me verschrikkelijk om er mee te dealen. Is niet iedereen gesteld op privacy?

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Zeker weten, het gaat nog altijd over mensen!