Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 30 jun 0 reacties

Na rood, wit, en blauw draagt Máxima vandaag oranje

Koningin Máxima heeft donderdag 30 juni in het TextielMuseum in Tilburg een werkbezoek gebracht in het kader van het maakproces van de nieuwe gordijnen voor de Chinese Zaal van Paleis Huis ten Bosch.

Het TextielLab, de professionele werkplaats van het TextielMuseum, maakt de nieuwe gordijnen. Handwerkgroepen uit heel het land en Koningin Máxima vervaardigen een gedeelte van het borduurwerk. In het borduurproject staan ambacht, machinaal borduren, de verbindende waarde van samenwerken en het delen van verhalen centraal.

Eerst sprak Koningin Máxima in het borduuratelier van het TextielLab over het machinale borduurproces. Er werd onder meer gesproken over hoe het ontwerp van de gordijnen naar een machinaal patroon vertaald is, de kwaliteitscontrole en de uitdagingen in het maakproces. Aansluitend kon Koningin Máxima zelf zien hoe het machinaal borduren van de nieuwe gordijnen in zijn werk gaat. Vervolgens lag de focus op het handmatig borduren. Ruim honderdvijftig handwerkliefhebbers uit diverse borduurgroepen, handwerkclubs, verenigingen, sociale werkplaatsen en leerwerkplekken uit heel het land borduren mee aan de gordijnen. Na een gesprek over de begeleiding van de handwerkgroepen, de borduurtechniek en het maakproces van de motieven waar de handwerkers mee werken, sloot Koningin Máxima aan bij diverse handwerkers om samen met hen te borduren. Ook sprak zij met de handwerkers over de verbindende waarde van samen aan het werk zijn en de uitwisseling van kennis over het ambacht.

Voordat de gordijnen naar de Chinese Zaal van Paleis Huis ten Bosch gaan, is het resultaat dit najaar te zien in het TextielMuseum tijdens de tentoonstelling ‘Koninklijk borduren: verhalen en vakmanschap. In deze tentoonstelling worden ook de historische gordijnen getoond die als inspiratiebron dienden voor de nieuwe gordijnen.

Mode
Outfit: jurk en lang vest van Zara 
Eerder gedragen: ja, tijdens een videocall 
Accessoires: oorbellen van Hemmerle, tas van Natan 

Outfit van Zara;

Jurk à €39,95. 

Vest à €39,95. 

Met de outfit in april 2021: 

De oorbellen van Máxima komen uit het atelier van Hemmerle en zijn speciaal voor haar ontworpen. Meer lezen? Klik hier. 

De schoenen zijn van Paul Andrew en dateren uit 2016. 

 

De keuze voor een oranje look is een mooi vervolg op het staatsbezoek aan Oostenrijk, dat plaatsvond van 27 tot en met 29 juni. Daar droeg ze immers rood, wit, blauw en hier is dan de wimpel 😉

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments