Avatar foto Door Josine Droogendijk
Juwelen 28 jun 0 reacties

Na rood en wit kiest Máxima nu voor blauw

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen maandag 27 tot en met woensdag 29 juni op uitnodiging van bondspresident Alexander Van der Bellen een staatsbezoek aan de Republiek Oostenrijk. Minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken begeleidt het Koninklijk Paar.

Nederland en Oostenrijk zijn partners met uitstekende relaties op politiek, economisch en cultureel gebied, zowel bilateraal als binnen de Europese Unie (EU), de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) en de Verenigde Naties (VN). Het staatsbezoek benadrukt de sterke banden tussen de twee landen en geeft een impuls aan de betrekkingen. Het bezoek staat in het teken van duurzame mobiliteit, verbonden samenleving en culturele uitwisseling.

Het Koninklijk Paar start de tweede dag van het staatsbezoek samen met de bondspresident en zijn vrouw in cultureel centrum Brotfabrik. In deze voormalige fabriek wordt door middel van diverse projecten de sociale integratie gestimuleerd. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima gaan met vrijwilligers in gesprek over culturele uitwisseling en spreken met Oekraïense vluchtelingen over hun verblijf in Oostenrijk. Vervolgens bezoekt het Koninklijk Paar het Sonnwendviertel, een woonwijk die gericht is op toekomstbestendig bouwen en het vergroten van de leefbaarheid in de wijk. Met de tram rijden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima vervolgens terug naar de binnenstad. Hier komen tijdens een korte stadswandeling verschillende aspecten van de Weense en Oostenrijkse cultuur en de historische banden tussen Nederland en Oostenrijk aan bod. Zo worden de Nationalbibliothek en een traditioneel koffiehuis bezocht. Aansluitend ontvangt bondskanselier Karl Nehammer het Koninklijk Paar voor een lunch in het Naturhistorisches Museum. Later die dag is de ontvangst voor de Nederlandse gemeenschap in Oostenrijk. In de avond biedt het Koninklijk Paar de bondspresident als dank voor de gastvrijheid een concert aan van het Nederlands Kamerkoor. Het koor brengt die avond in het Konzerthaus de wereldpremière van ‘Van Gogh in Me’, waarbij kunstwerken van Vincent van Gogh en Gustav Klimt tot leven komen op muziek van hun tijdgenoten.

Mode 
Outfit: Kanten japon met open schouder en grote, gerafelde kraag. Na het rood en wit van gisteren is onze driekleur nu compleet. 
Label: Natan
Eerder gedragen: staatsbezoek India (2019)

De eerste foto alvast:

Mooi kapsel:

Van galajurk naar schort:


Foto: PPE

Totaalplaatje: 

Máxima met de jurk in India; 

Outfit van Natan:

Wil je meer weten over de juwelen? Klik dan hier. 


Foto: PPE

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments