Avatar foto Door Josine Droogendijk
Koninginnenmode 04 okt 0 reacties

Mode met een verhaal – deel 9

Op Modekoninginmaxima.nl kijken we vooral naar de kleding van koningin Máxima, maar een uitstapje kan natuurlijk helemaal geen kwaad. In dit blog lees je onder andere over Mary's mantel van Claes Iversen, Meghans looks van de Afrikareis en een hele bijzondere witte blouse. Veel leesplezier! 

Outfit 1: Mary's mantel van Claes Iversen
Dat koningin Máxima graag bij Claes Iversen shopt is algemeen bekend, maar ook prinses Mary kan bij de Deens-Nederlandse ontwerper goed slagen. Zo droeg ze deze week een zachtroze mantel met verfijnd borduurwerk. Een pillbox in dezelfde kleur maakte de look af. 


Foto's: PPE

Outfit 2: cocktailjurk van Roberto Torretta. 
De kledingstijl van koningin Letizia blijft mij boeien en daarom ben ik heel benieuwd wat jullie van deze rode creatie van Roberto Torretta vinden. Ik vind hem prachtig, maar dan wel gecombineerd met een opgestoken kapsel en andere schoenen. 


Foto's: PPE
 

Onderwerp 3: Meghan 
De Afrika-trip van Harry en Meghan zit er alweer op en daarom heb ik hieronder de 11 outfits van de hertogin op een rij gezet. De stijl is over het algemeen casual chic, en ik denk dat deze insteek perfect aansluit bij hoe de prins en hertogin graag willen zijn. Dicht bij het volk en gericht op het (goede) doel. 


Foto's: PPE

~~~~~~advertentie~~~~~~

~~~~~ einde advertentie~~~~~~


Foto's: PPE

Onderwerp 4: Een witte blouse 
In 2011 is fotografe Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier begonnen aan een reeks portretten waarin een witte blouse van omstreeks 1912 centraal staat. Meer dan 75 meisjes, vrouwen, jongens en mannen heeft zij door de jaren heen uitgenodigd om voor haar camera in de witte blouse te poseren. Tot hen behoren bekende Nederlanders als Jenny Arean, Jort Kelder, Alexandra Radius, Toer van Schayk, Daan Schuurmans, de voormalige grootmeesteres én prinses Irene. De publicatie geeft een indringend beeld van de ontwikkeling van Marie-Jeanne van Hövell, die binnen de Nederlandse fotografie een unieke positie inneemt. Gebruikmakend van natuurlijk licht is zij bij voortduring op zoek het ogenschijnlijk onzichtbare met haar Hasselblad vast te leggen. Of het nu om een stadsgezicht, interieur of portret gaat, al haar foto’s boeien ons door de zweem van mysterie waarmee de afbeeldingen worden omgeven.

The White Blouse ligt in de winkel voor €29,95. 

Onderwerp 5: de nieuwe look van de koning 
Over de baard hebben we het al lang en breed gehad, maar ook qua kleding (en tanden?) heeft de koning een update gehad. Zijn pakken sluiten beter aan, op koude dagen draagt hij een mooie mantel en ook de baard draagt bij aan een nieuwe look. Ik ben enthousiast! 

~~~~~~advertentie~~~~~~

~~~~~ einde advertentie~~~~~~

Onderwerp 7: mooie ensemble van prinses Margriet
Last but not least ook nog wat aandacht voor de oudere generatie. Of beter gezegd: prinses Margriet. Wat een prachtig ensemble droeg zij onlangs! Iemand enig idee wie de ontwerper is?

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments