Avatar foto Door Josine Droogendijk
Mode algemeen 23 sep 0 reacties

Mode met een verhaal – deel 8

In de serie 'mode met een verhaal' komen dit keer heel uiteenlopende onderwerpen aan bod. Van een insectenjurk van prinses Víktoria tot een boek over de kleding van koningin Elizabeth. 

Verhaal 1: de jurk van prinses Mary 
Dat de Deense kroonprinses graag de schaar in haar avondkleding zet, is algemeen bekend. Maar voor een recent bezoek aan Zweden deed ze dat wel met een heel bijzondere reden. Ter ere van het bezoek liet prinses Mary namelijk de strapless avondjurk inkorten die eerder in beeld kwam tijdens het huwelijk van prinses Victoria en prins Daniël. Gecombineerd met een blazer resulteerde het in een heel nieuw totaalplaatje, maar de geste viel wel gelijk op. Missie geslaagd dus. 

Mary met de jurk in 2010: 

De ingekorte versie is te zien in onderstaande tweet: 

Verhaal 2: de insectenjurk van prinses Víktoria

Ik weet niet of je prinses Víktoria al volgt via Instagram, maar anders zou je dat echt even moeten doen. Via het sociale platform geeft de prinses inkijkjes in haar leven, en ook in haar kledingkast. En dat maakt mij natuurlijk erg blij. Zo vertelde ze het volgende over de insectenjurk die in beeld kwam tijdens de tachtigste verjaardag van prinses Irene. Víktoria: "Ik ben verliefd op mijn insectenjurk. Ik was aan het zoeken naar iets geschikts om te dragen naar een cultureel evenement dat wordt opgedragen aan de natuur. Ik googlede letterlijk "insect dress" en vond deze mooierd tweede hands. Bij aankomst was hok ongeveer drie maten te klein. De rits kon niet dicht en genereerde een opening van 15 centimeter op mijn rug. Ik ben naar een naaister in ons dorp gegaan en heb haar gevraagd om wat stof van het onderpand te halen en dat toe te voegen aan het achterpand. Dat deed ze en nu past de jurk perfect. Ik betaalde twee keer zoveel voor de aanpassing dan dat de jurk mij kostte, maar het was elke cent waard."

En nu wil je vast ook het resultaat zien: 

~~~~~~advertentie~~~~~~

~~~~~ einde advertentie~~~~~~

Verhaal 3: een jurk met geschiedenis

Eigenlijk vraagt onderstaande video helemaal niet om toelichting, maar hierbij een korte samenvatting. Elizabeth I van Engeland (1533-1603) was een echte modeliefhebber en door de jaren heen liet ze meer dan 1900 jurken voor zichzelf maken. Helaas zijn ze allemaal van de aardbodem verdwenen. Dat werd tot voor kort gedacht althans, maar onlangs dook er toch nog één exemplaar op. Met borduurwerk en de mooiste kleuren. Kijken dus! 

Verhaal 4: The Other Side of the Coin 

En er staat ons nog veel meer moois te wachten, want op 29 oktober verschijnt het tweede boek van Angela Kelly.  Volgens het persbericht heeft de kleedster en vertrouweling van de Britse koningin nooit eerder verschenen foto's in haar bezit, en na overleg met de Queen mogen die gepubliceerd worden. Daarnaast praat Kelly ons ook bij over haar samenwerking met de koningin Elizabeth en de totstandkoming van de koninklijke mantelpakken en jurken. Ik ben 4 november jarig, dus het is vast niet moeilijk te raden wat er op mijn verlanglijstje komt te staan. 

Verhaal 5: de muts van Archie 

En we blijven nog even in Britse sferen, want prins Harry, hertogin Meghan en hun schattige Archie zijn zojuist begonnen aan hun Afrika-trip. Tijdens de vliegreis droeg Archie een muts die sterk lijkt -of hetzelfde is- als de muts die in 1985 opdook bij zijn vader. Ik hou hier zo van! 

Verhaal 6: de jurk van Meghan 

En last but not least kijken we ook nog even naar de zwart-witte jurk van hertogin Meghan. Het kledingstuk is niet zomaar lukraak gekozen, want het betreft een ontwerp van MayaMiko. Dit merk werkt met stoffen uit Malawi en probeert zo duurzaam mogelijk te produceren. Een mooie keuze voor een Afrika-trip, als je het mij vraagt. En ja, ook hier ontbreekt een koninklijk decolleté niet. 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments