Hieperdepiep hoera, het is Koningsdag! In deze blogs lees je al het nieuws over de kleding van het koninklijk gezin. 

In de andere blog kun je de kleding van Prinses Laurentien en de Van Vollenhoven prinsessen bekijken.

 

Kleding Koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander draagt vandaag een grijs pak, een wit overhemd. 

Zijn stropdas met oranje clownvissen komt uit een eerdere collectie van Salvatore Ferragamo. 

Kleding Koningin Máxima

Koningin Máxima gaat gekleed in een creatie van het couture huis NATAN, een jurk gemaakt van crêpe zijde: een model met een 2-delig effect, onderaan uitlopend met een korte cape op de schouders in een weelderige roze zijde. Het groen-roze, wat verschillende koninklijke dames vandaag dragen, is geen verwijzing naar Doe Maar. Het groen staat volgens Edouard Vermeulen voor vrede en harmonie. Het roze symboliseert dankbaarheid.

Máxima's cape komt naar verluid uit het atelier van Valentino, maar daar is geen hard bewijs van. De pumps zijn van Gianvito Rossi, de oorhangers van Juwelier Steltman.

Onze juwelenblogger Edwin heeft meer informatie over de juwelen van de koningin: 

Edwin: "Koningin Máxima draagt om haar rechterpols een bijzonder collier, gedragen als armband en afkomstig van Willem-Alexanders grootmoeder, Koningin Juliana. Kort na de huwelijksdag van toen nog Prinses Juliana en Prins Bernhard werd er in juli 1937 door de hofjuwelier „Van Kempen, Begeer en Vos“ een prijsopgaaf gestuurd naar Paleis Soestdijk. Het betrof hier een opgave voor een prachtig collier gemaakt van rozekwarts. Uiteindelijk is het collier voor Koningin Juliana, dat zelfde jaar kort voor de Kerst afgeleverd. Passend bij het collier zijn er later druppelvormige oorhangers en een gouden broche toegevoegd, ook bestaande uit deze roze-kleurige edelstenen. De prachtige roze rozekwarts heeft vaak een wat wolkig uiterlijk. De steen wordt meestal gevonden in grote brokken, die doorzichtig tot doorschijnend zijn. Uit Zuid-Amerika echter komt prachtige transparante rozekwarts, waarvan je de kristalstructuur met het blote oog kunt zien. Rozekwarts is nog steeds een van de meest geliefkoosde edelstenen voor het maken van sieraden. De edelsteen staat voor liefde, zachtheid en geborgenheid. De vooral cabochon geslepen rozekwarts, zien we vandaag ook terug zien bij Juliana’s juwelen. Rozekwarts dankt zijn naam natuurlijk aan de roze kleur. De steen wordt vaak ten onrechte rozenkwarts genoemd, maar hij heeft niets te maken met de roos. De naam wordt gebruikt sinds circa 1800. Voor die tijd werd de steen melkkwarts of algemene kwarts genoemd. Juliana heeft het geschenk gedurende haar leven veelvuldig gedragen en het lijkt er op dat haar kleinzoon, Willem-Alexander deze bijzondere juwelenset heeft mogen erven. Zoals we Máxima inmiddels kennen, weet zij de juwelen op een uiterst creatieve manier te dragen."

Kleding Prinses Amalia

Prinses Amalia zien we vandaag in een gestreept linnen broekpak van MaxMara. Amalia's groene clutch komt van Jacquemus

 

Kleding Prinses Alexia

Prinses Alexia draagt een groen broekpak van Tara Jarmon (1 van de favoriete kledingmerken van Prinses Laurentien!). Ook de roze/groene mouwloze top komt van Tara Jarmon. Alexia's roze tasje is een geleend exemplaar van haar moeder. Het tasje komt van Natan.

 

Kleding Prinses Ariane

Prinses Ariane draagt een donkerblauw gebreid rib jurkje van Sandro. Ze heeft een gele clutch van Sophie Habsburg bij zich. Ariane draagt zwarte slingbacks van LK Bennett, met een goudkleurige hak.

 

Deze blog is geschreven door moderator Petra, van wie op deze website regelmatig een achtergrondblog verschijnt.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Doro

Doro

donderdag 28 apr 2022 - 16:54

wat is de jurk mooi in de kleur van de foto van Valentino! En een maatje groter waardoor naar mijn idee de verhoudingen wel kloppen. Deze kleur past zoveel mooier bij de hoed en t tasje en de cape. Dan was het echt prachtig en vernieuwend geweest

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 28 apr 2022 - 16:53

2x

afbeelding van P J Hoogeveen

P J Hoogeveen

donderdag 28 apr 2022 - 14:39

Pas net wat bewegende beelden gezien, Maxima wat mij betreft weer stralend middelpunt, vooral van Amalia vind ik de broek te wijd, lijkt wel een clownsbroek, jasje op zich wel mooi, alle dames in effen kleur, t had wel wat frivoler gekund, Laurentien had dan mog leuke outfit!

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

donderdag 28 apr 2022 - 19:14

....ach, dit 'clownspak' vind U werkelijk leuk ?!

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

donderdag 28 apr 2022 - 19:13

....ach, dit 'clownspak' vind U werkelijk leuk ?!

afbeelding van Jantje R

Jantje R

donderdag 28 apr 2022 - 12:08

De jurk van Máxima vind ik prachtig van kleur en mooi gecombineerd met beige. Alleen dat cape van roze over de jurk vind ik vreselijk. Toen Megan Markle ook zoiets aanhad vond ik dat ook al zo lelijk.
De beige cape van Máxima vind ik ook vreselijk, ik houd er gewoon niet van.
Van de dochters vond ik eigenlijk dat ze er zo ouwelijk uitzien in die broekpakken. Niet voor meisjes van onder de twintig. Alleen de jongste was de uitzondering.

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

woensdag 27 apr 2022 - 19:18

In eerste instantie was ik een beetje teleurgesteld. Maar nu ik net andere (bewegende) beelden heb gezien, vind ik t toch een heel mooi jurkje in een mooie, frisse kleur. Het valt zo mooi soepel. Het groene pak van Alexia vind ik ook mooi.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 27 apr 2022 - 18:04

Wat zien ze er super mooi uit allemaal. De broekpakken van Amalia en Alexia vind ik echt een goede keus.
Mooie jurk van Máxima en die cape en hoed staan haar geweldig. Ook de koning draagt vandaag een mooi pak.
En voor het eerst heb ik er niets van gezien. Samen zijn met familie was even belangrijker!

afbeelding van Juffrouw Annie

Juffrouw Annie

woensdag 27 apr 2022 - 18:00

De broekpakken van de oudere zussen vind ik minder mooi. Veel te massief. Leuker was geweest bijvoorbeeld wel het gestreepte jasje maar dan een effen kleur broek eronder. En het haar los doet ook niet veel, de dames verdwijnen bijkans onder hun kleding en achter hun haar.
Het jurkje van Ariane ziet er op de foto misschien een beetje saai uit maar op bewegend beeld komt het beter over. Ook heeft zij vind ik een heel goede uitstraling, terwijl Alexia een beetje uit de hoogte overkomt.

Maxima heeft een degelijke outfit uitgekozen, maar niet iets bijzonders. De koning vind ik eruit springen: deze kleur staat heel goed bij zijn teint en haar. Het pak zit goed en de stropdas maakt het af.

afbeelding van CarolinaMaria

CarolinaMaria

woensdag 27 apr 2022 - 17:44

Prinses Ariane intrigeert toch wel het meest. Inderdaad een lieve uitstraling, maar ook een wijze, verfijnde uitstraling. Max een beetje saai, groen broekpak leuk, koning heerlijk knuffelbaar en Amalia is Amalia.

afbeelding van Anniek

Anniek

woensdag 27 apr 2022 - 17:27

Maxima ziet er (zonder de cape) mooi uit. Ook al is het een Natan. Toch ergerlijk dat ze weer niet voor een Nederlandse ontwerp kiest. Van de prinsessen kan alleen het prachtige jurkje van Ariane mij bekoren. En wat is zij mooi, vriendelijk en elegant ! Zonder arrogant te zijn gelukkig. Het broekpak van Alexia vindt ik helemaal niet mooi en ze blijft een hooghartige uitdrukking houden. Amalia, ach het pak staat haar beter dan menig andere outfit laat ik het daar maar op houden.
Burgemeester ziet er fantastisch uit, de ambtsketting past prachtig bij haar jurk, heeft ze vast zo uitgekozen. In modestad Maastricht zijn stijlvol geklede dames gelukkig volop aanwezig.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

maandag 16 mei 2022 - 12:41

Ik vind de kleding van Alexia geweldig, ook de jurk van Maxima. En de prinsessen hebben mooie tasjes. Nog een aanvulling: Amalia, een knalroze top erbij i.p.v. deze bruine en Ariane: knalgele schoenen en riempje erbij. Dan is het gezin nog meer passend bij elkaar en zijn de looks wat pittiger.

afbeelding van Assepoester

Assepoester

woensdag 27 apr 2022 - 16:31

De koning mag heel trots zijn op zijn hele knappe dochters:)
Dankbaar dat alles ouderwets gevierd kan worden op deze mooie dag:)
En koningin Maxima als vanouds heel chic gekleed in het chique Maastricht. Gelukkig geen rood deze keer, maar een mooie lente kleur. De capes vind ik persoonlijk geen succes.
En de Apeldoornse prinsessen, die ik zo heb gemist, ook mooi gekleed. Prinses Anita stal een beetje de show. Wat kan zij goed dansen:)

afbeelding van Maria48

Maria48

woensdag 27 apr 2022 - 16:21

De koninklijke familie kan terugzien op een prachtige, geslaagde koningsdag! Feestelijke kleding, stralende zon, vrolijke Limburgers en veel oranje. Wat willen wij Nederlanders nog meer!!

afbeelding van Anouk

Anouk

woensdag 27 apr 2022 - 16:16

Het was een waar (mode)feestje vandaag in Maastricht! Absoluut waard om al vanaf half 8 aan de route te staan, want de witte roos die de koningin op bovenstaande foto vast heeft, is van mij :) 'Bekende' journalisten vanaf mijn plek kunnen spotten, zo ook Josine namens Max! Het was wel nog een beetje uitzoeken of er nu handen werden gegeven of toch een boks. Laurentien liep als laatste en zei 'Ach ja, we gaan gewoon weer handen geven hoor! Dit is zo leuk weer!' Ik kan haar geen ongelijk geven ;-)

afbeelding van Anouk

Anouk

woensdag 27 apr 2022 - 16:20

Overigens denk ik dat we de jurk van Maxima nog wel eens gaan terugzien, zonder de cape!

afbeelding van sanne010

sanne010

woensdag 27 apr 2022 - 16:12

Maxima ziet er fanatastisch uit! Prachtige kleur, mooie make-up, heel chic. Ik ben geen fan van de broekpakken. Daar moet je een heel goed figuur voor hebben. Met die brede pijpen oogt het ook nog erg vierkant.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 27 apr 2022 - 16:11

Leuke oorhangers draagt Prinses Ariane!

afbeelding van Anne50

Anne50

zaterdag 30 apr 2022 - 12:48

Zeker mooie oorhangers droeg prinses Ariane op Koningsdag. Weten jullie van welk merk ze zijn? Koningspaar en hun dochters zagen er allemaal prachtig uit! Een mooi plaatje:-)

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 30 apr 2022 - 12:49

Helaas heb ik nog niet zoveel tijd gehad om er naar te zoeken. Ik zou het ook heel graag willen weten, dus als iemand het weet of een vermoeden heeft, hou ik me aanbevolen!

afbeelding van Tony

Tony

woensdag 27 apr 2022 - 16:00

Wat was het weer een feestje vandaag, op ieder gebied! Geweldige ontvangst van de koninklijke familie in de mooiste stad van het land, heerlijk dat het weer kan en zo leuk dat de Van Vollenhoventjes weer allemaal present waren!! Kleding vond ik heel passend voor zo’n dag, mooi maar ook niet te zeer eruit springend en zo hoort het ook. Gewoon leuk om te zien hoe trots de koning op zijn geweldige dochters is, alleen al daarvoor verdient hij wat extra waarderingspunten!! Ze doen het goed!

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 27 apr 2022 - 14:44

Nog even een compliment voor de uiterst verzorgde burgemeester.

afbeelding van Celeste

Celeste

woensdag 27 apr 2022 - 21:37

Ja, wat een prachtige ,verzorgde goed uitziende mevrouw hè.

afbeelding van Juffrouw Annie

Juffrouw Annie

woensdag 27 apr 2022 - 18:04

De burgemeester ziet er echt top uit. Prachtige jurk, haar mooi opgestoken, ambtsketting blijft tijdens het lopen goed op zijn plaats.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 27 apr 2022 - 15:20

Eens!!

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 27 apr 2022 - 14:40

Beeldschone Koninin met prachtige sieraden.
Mooie prinsessen in prima outfits.
Lekker enthousiast gezelschap.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 27 apr 2022 - 14:23

...de goed geklede Koning kan met recht trots zijn op zulke mooie dames.
Allemaal elegante verschijningen, die genieten van de gezellige zuid-nederlandse sfeer.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 27 apr 2022 - 14:20

Vind de jurk van Máxima niet zo geslaagd. De verhoudingen kloppen niet naar mijn idee. De rok te kort in verhouding tot de nogal zeer grote pelerine .
En ook een beetje een kapelaan in dit katholieke Maastricht
De jurk in de kleur van had hoed was wel verfijnder geweest vind ik.

Amalia mooie outfit maar beetje een saaie top eronder. Had wel iets coolers verwacht.
Alexia helemaal niet mooi. Jasje stopt op een minder mooie hoogte en akelige kleur groen. Maar wat een prachtig haar heeft zij, zo’n mooie kleur.
Ariane beeldschoon meisje met een jurkje wat past bij haar leeftijd. Krachtig meisje en een bijzonder lieve uitstraling

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 27 apr 2022 - 14:20

....jammer, dat U blijkbaar weer eens niet veel positiefs kunt ontdekken. Maar kan de feestelijke sfeer echter niet drukken.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 27 apr 2022 - 14:21

Huh?

afbeelding van Senna

Senna

woensdag 27 apr 2022 - 13:27

Ze zien er allemaal prachtig en verzorgd uit.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 27 apr 2022 - 13:09

Tja… chique dat wel maar komt voornamelijk door het silhouet van de hoed in combinatie met de cape (daar is ‘ie weer) en de hoge hakken. Verder eigenlijk wel zoals verwacht, maar zeer Koninklijk. Kleur staat haar goed, japon met capetje; persoonlijk niet mijn ding. Meghan Markle had ook eens zoiets aan in het beige toen ze alleen met de Queen op stap was, en jurk met capetje zoals dit tja het is dan, net of de bovenarmen ingepakt zijn, . Nee niets voor mij, jammer dat ze een buitenlands product draagt ipv een Nederlandse op uitgerekend deze unieke Nederlandse dag. Maar wellicht hecht ons koningshuis niet zo aan symboliek. Blij inderdaad dat ze de grote cape niet droeg in Maastricht tijdens de tour. Pak van Amalia erg leuk, hoewel je moet oppassen dat het niet snel met deze kleuren in streepmotief wat weg gaat krijgen van een pyama, streep in de lengte is slim! Broek helaas is té lang moet beslist 2-3 cm korter. Broek lengte bij Alexia is goed. Een :broek moet altijd op de neus van de schoenen hangen, eigenlijk net een millimeter erboven nog dan hangt het mooi en goed. Hoewel het model het ook heeft vindt ik het kan het niet mooi vinden. Net of je broek te groot is, dwz maat goed maar lengte niet.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

woensdag 27 apr 2022 - 12:35

Maxima ziet er prachtig uit! De kleurencombinatie roze/camel hebben we wel vaker gezien bij haar, maar het model jurk vind ik heel mooi en vrouwelijk.
De prinsessen Amalia en Alexia in de broekpakken vind ik zelf minder geslaagd. Het blauwe jurkje staat heel leuk bij Ariane.

afbeelding van Carlaz

Carlaz

woensdag 27 apr 2022 - 12:09

Wat zien ze er allemaal leuk uit! De koning in een mooi pak, en de dames allemaal in hun eigen stijl. En wat een knapperds ook!

afbeelding van Chiara

Chiara

woensdag 27 apr 2022 - 12:06

Jurk van Maxima is prachtig. Gelukkig heeft ze de cape af gedaan. Het verbaast mij wel dat er zoveel handen worden geschud. Handen schudden doe ik voorlopig nog niet.

afbeelding van 29novmode

29novmode

woensdag 27 apr 2022 - 11:41

De roze jurk van Maxima vindt ik heel mooi, zowel kleur als model. De hoed past er prima bij. De prinsessen zien er leuk en vlot uit. De koning ziet er ook prima uit,. Hij heeft er duidelijk zin in, wat is hij toch vrolijk en gemoedelijk.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

woensdag 27 apr 2022 - 11:31

Leuk, leuk, leuk……
Wat een prachtige koningin, kleur is super en jurk mooi in z’n eenvoud, sieraden om te watertanden.
De prinsessen zien er ook schitterend uit.

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 27 apr 2022 - 11:16

Wat zien ze er prachtig uit. Ik hou van die kleuren bij de koningin. Mooi!

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 27 apr 2022 - 11:13

Heb het idee dat we dit al heel vaak bij Maxima zagen. Niet vernieuwend ook geen exciting kleurencombinatie. Ze draagt zo vaak een knal roze jurk met Camel.
En wat is Ariane een beauty!

De koning krijgt met het jaar een lievere uitstraling.

Wel heel mooi vind ik de hoed en de tas, prachtige kleur.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 27 apr 2022 - 12:56

Wow mooie outfits vandaag, met 2 broekpakken. Leuk dat de prinsessen erbij zijn, die gaan de aandacht trekken, deze 3 beauties.

Schitterende jurk Maxima, zo zie ik haar graag!
Goed kostuum van de jarige Koning!
Schitterende jurk van de burgemeester

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 27 apr 2022 - 10:38

Mooi verzorgd allemaal ..

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

woensdag 27 apr 2022 - 09:55

Ik hoop op Cleas Iversen!!

afbeelding van Birchwood

Birchwood

woensdag 27 apr 2022 - 09:53

Fijne dag voor iedereen! En laat de modefoto’s maar doorkomen, ik zit er helemaal klaar voor;-)
Josine en Petra vast bedankt voor werk vandaag. En Josine een hele fijne dag in Maastricht.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 27 apr 2022 - 09:59

De 1e foto staat in de andere blog. Prins Floris plaatste alvast een foto, altijd fijn!

afbeelding van Assepoester

Assepoester

woensdag 27 apr 2022 - 09:36

Fijne Koningsdag allemaal! Ik heb er ook heel veel zin in.
Heel erg dankbaar dat Koningsdag ouderwets wordt gevierd. Maastricht boft nu:)

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 27 apr 2022 - 09:38

Ze boffen zeker, en zo lekker weertje!

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 27 apr 2022 - 09:11

Hé had allemaal leuke outfits gelinked, zijn weggehaald. Mag dat niet? Sorry

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 27 apr 2022 - 09:38

Ze staan in een reactie onder de andere blog, over de kleding van de overige prinsessen.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 27 apr 2022 - 09:30

Zeker wel! Graag juist. Ik zie ook een reactie met linkje staan hieronder.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 27 apr 2022 - 09:32

Fijne koningdag, Josine! Je bent op locatie, las ik hieronder! Heel Gaaf!!

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?