Gekleed in een donkergroen mantelpakje met peplum (schootje) heeft koningin Máxima vanmiddag in Amsterdam de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs uitgereikt. Opvallend vind ik de verrassende combinatie met bordeaux rood en de keuze voor de ijsvogelbroche, die eerder dit jaar ook al eens opdook bij de opening van een museum in Friesland. Het model van Máxima's hoed is eveneens bekend, maar in deze kleur zagen we de hoed nog niet eerder. Wat mij betreft een prachtige kleur. Ook blij word ik van de oorbellen van diamant en granaat, die Máxima sinds 2009 regelmatig draagt. 

Bekende oorbellen van granaat en diamant:

De broche in de vorm van een ijsvogel droeg de koningin voor het eerst in 2004 en ging onder andere mee op reis naar Afrika in 2005. 

Máxima met de broche in 2005:

Foto's met dank aan: 

Albert Nieboer via www.royalpress.nl en www.ppe-agency.com

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Julia23

Julia23

zaterdag 23 nov 2013 - 00:55

Heel mooi!!! Mooie kleuren en ik ben dol op grote hoeden!!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 12 nov 2013 - 19:31

Het is toch wel algemeen bekend dat de Nederlandse vrouw niet zo elegant is als bijvoorbeeld de Franse of Italiaanse vrouw? Niet dat het erg is, want wij zijn weer veel praktischer ;)

afbeelding van Willie

Willie

dinsdag 12 nov 2013 - 19:59

En gelukkig een stuk nuchterder. En laten we eerlijk zijn Josine, de Italianen en Fransen hebben die naam en ze hebben natuurlijk grote namen onder de couturiers. Als je in steden als Parijs, Rome of Milaan komt is dat ook zeker zo maar als je in Frankrijk of Italië buiten de steden komt dan blijft er van die elegante vrouwen weinig over, dan lopen we er hier erg modern bij en uiteindelijk wonen er meer vrouwen buiten die steden dan erin. Alles is relatief wil ik maar zeggen.

afbeelding van Maike

Maike

vrijdag 15 nov 2013 - 17:20

Willie ik ben het niet helemaal met je eens. Het heeft niets te maken met de grote steden. Het modegevoel is een soort erfenis. In zuidelijke landen zijn de mensen gewoon verfijnder en eleganter gekleed,.Zowel vrouwen als mannen. De wijnboer heeft overdag zijn werkkleding aan, maar 's avonds wordt er toch een prachtige kwaliteit trui omgeslagen met een mooi hemd en bijpassende das, mooie schoenen etc. Het heeft niets te maken met couture, maar met verzorging. Het zit als het ware ingebakken in de cultuur. Een speciale outfit kiezen voor als je uit eten gaat, er echt even net iets meer werk van maken. Hoge hakken, temperament, verleiding, uitbundigheid.
Het heeft zo veel verschillende oorzaken. Als eerste natuurlijk het klimaat, verhouding man vrouw, muziek en nog veel meer.
Maar wij leven in een heel andere cultuur. De laatste jaren zijn we veel meer in aanraking gekomen met andere culturen, dat veranderde ons leefklimaat. Ik vind het persoonlijk een verrijking. En gelukkig zijn Nederlandse vrouwen kleding meer gaan waarderen. Maar kijk eens goed om je heen in een winkelstraat naar vrouwen van 40+. In de leeftijd van onze koningin.
Tja, moet ik nog meer zeggen? En door mijn werk kom ik overal, in noord, zuid, oost en west, daar kan het dus niet aan liggen. Maar er is hoop! Lang leve Maxima!

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 15 nov 2013 - 13:56

Dat is helemaal waar, Willie.

afbeelding van Maike

Maike

dinsdag 12 nov 2013 - 17:44

Geweldig! Een zeer stijlvolle outfit deze keer. Juist bij dit pakje, met toch wel een formeel karakter, matcht het kapsel met de loshangende haren weer stoer.
En alsjeblieft neeeeee geen korter kapsel. Boven de 40 geen lange haren meer, lieve help, er fietsen al zoveel korte koppies met een ANWB windjack in Nederland. Maxima is een voorbeeld voor velen en hopelijk krijgen miljoenen vrouwen hier veel inspiratie door!

afbeelding van Sofia

Sofia

dinsdag 12 nov 2013 - 18:00

Maike, Dit zei mijn moeder ook altijd .De Nederlandse vrouw op de fiets met een windjack en een was en kam kapsel.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 12 nov 2013 - 19:16

Er zijn ook heel veel Nederlandse vrouwen die heel elegant gekleed gaan en echt geen was en kam kapsel hebben. Dit is kort door de bocht en niet respectvol.

afbeelding van Josée

Josée

dinsdag 12 nov 2013 - 17:20

er was geen paraplu en er waren geen bloemen.....

afbeelding van Coosje

Coosje

dinsdag 12 nov 2013 - 11:35

foto van een kast?? Heb ik iets gemist?

Een peplum vind ik ook heel mooi maar mag idd kleiner, dit oogt erg "zwanger". En ik denk dat die vlekken in het echt amper tot niet zichbaar zijn geweest op zo'n donkergroen pakje maar door de flits worden kleine veranderingen op de stof gelijk uitgelicht.

afbeelding van Eleonore

Eleonore

dinsdag 12 nov 2013 - 10:28

De kleuren zijn heel mooi gekozen bij elkaar maar de outfit zelf is zo tuttig en nog tuttiger in de combi met de hak.
Meer voor Beatrix, en ze is pas 41? Heb stiekem een hekel aan deze roklengte; de pencil skirt.
Een hekel in zijn algemeen, dus niet alleen op deze foto.
Love the earrings.

afbeelding van Lucia

Lucia

dinsdag 12 nov 2013 - 09:16

Wat een truttig pakje, maakt onnodig breed, en dan die overdreven hoed, een echte misser.

afbeelding van Elise

Elise

dinsdag 12 nov 2013 - 08:20

De vlekken lijkt me gewoon water. Inderdaad druppel svan de paraplu of water van het bleometje dat ze kreeg. Ze zal vast niet geknoeid hebben.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

dinsdag 12 nov 2013 - 07:49

Leuk pakje, en de sieraden ook goed gekozen. De schoenen zijn ook prima en weer eens iets anders dan die hoge hakken.Alleen dat haar!!!!!!!! Het is toch geen gezicht die slierten onder zo`n prachtige hoed.
Op de foto uit 2006 heeft ze haar haar korter en dat staat een stuk beter. Ze is ook over de 40.
Laat ze een voorbeeld nemen aan Mathilde die heeft de juiste haarlengte.

afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 12 nov 2013 - 00:10

Boeiende kleurencombinatie; iets te strak zittend pakje, maar verder leuk! Zouden de 'vlekken' knopen kunnen zijn in haar ondergoed?

afbeelding van Fina

Fina

maandag 11 nov 2013 - 23:20

Mooie en gewaagde kleurencombinatie. De broche vind ik niet geweldig, de schoenen lijken mij ook erg mooi.

afbeelding van Marie-Cécile

Marie-Cécile

maandag 11 nov 2013 - 23:19

Dit vind ik héél mooi!
Het geheel is zeer stijlvol, alles klopt, en de mooie juwelen maken het plaatje af. Ik ben sowieso weg van deze trendkleuren, flessengroen en bordeauxrood, leuk dat Máxima ze ook combineert.
Top!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 11 nov 2013 - 22:01

Wat een geweldige outfit! Kleur en model staan haar echt super en bijzonder in combinatie met het bordeauxrood.
Ik ben heel benieuwd naar wat we nog voor moois gaan zien op de Antillen en in Colombia en Venezulea. Hoop stiekem ook dat ze een paar top outfits gaat herdragen, zoals de oranje Monaco jurk, de koraaljurk en de jurk van het bezoek aan Denemarken. We laten ons verassen....

afbeelding van Flopsie

Flopsie

maandag 11 nov 2013 - 21:42

Jacobiene, wat denk je nou, natuurlijk geen spoortje van vermoeidheid, ze heeft het leven van een koningin, nannies, schoonmakers, koks, chauffeurs, hofdames, adviseurs, kappers, visagistes, regeringsvliegtuig.Wees niet zo naïef.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 15 nov 2013 - 13:57

Ze zal ook haar zorgen hebben. Ze heeft ook een gezin en haar beslommeringen. Bovendien heeft ze net haar zwager verloren, en nu de zoon van Prinses Margriet, die ernstig ziek is. Dus wie is hier nou naïef?

afbeelding van Jacobiene

Jacobiene

dinsdag 12 nov 2013 - 07:34

Flopsie, ik heb helemaal geen zin in een onmogelijke discussie maar naïviteit is mij vreemd! Ben benieuwd of jij haar baan vol zou kunnen houden.

afbeelding van Elly

Elly

dinsdag 12 nov 2013 - 15:12

Ik zou alleen al van de jetlags omrollen.ik heb bewondering voor wat ze doet. Ik, en velen met mij, zullen het niet na doen.

afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

maandag 11 nov 2013 - 21:33

Ja dit vind ik ook een mooie herfst outfit van Maxima,gecombineerd met een mooie broche. En over die vlekken moeten we maar zwijgen,want ook een koning of koningin kan wel eens morsen. En Josine weet jij soms waar de juwelen van de Oranjes opgeslagen liggen? Want dat zou ik ook wel eens willen weten. Of mag dit soms niet bekend worden gemaakt,ivm eventuele inbrekers.

afbeelding van Christa

Christa

maandag 11 nov 2013 - 21:08

Mooi geheel! Ik ben blij hoor, ondanks de vlekken! ;-))

afbeelding van Christel1

Christel1

maandag 11 nov 2013 - 20:37

Mooie combinatie. Rood en groen = kerst! De peplum ben ik een beetje zat. Komt misschien ook omdat ik die zelf nooit zou dragen. Leuk om te zien dat ze ook lagere hakken draagt. De hoed vind ik erg mooi maar mooier met een knot erbij.

afbeelding van Jacobiene

Jacobiene

maandag 11 nov 2013 - 20:03

Plaatje!!! Wat ziet ze er mooi uit, en wat een goede combinatie..leuk dat ze dat gewoon doet! En wat mij opvalt aan Maxima is dat ze altijd toch maar weer goed voor de dag komt, geen spoortje van vermoeidheid of wat dan ook! Petje af, want ik kan niet zeggen dat ik er elke dag zo stralend uit zie...! Ik vind dat we een ontzettend spontaan koningspaar hebben waar ik erg trots op ben; ze zien er niet alleen goed uit....ze doen het ook nog és hartstikke goed...Top!

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 12 nov 2013 - 19:10

Jacbiene, dat vind ik nou ook.

afbeelding van Sofia

Sofia

maandag 11 nov 2013 - 19:02

Beeldschoon.Geweldige kleurencombinatie dit rodekoolrood met groen. Prachtige schoenen. Ben zelf niet gek op peplum maar het staat haar goed alhoewel het wat breed maakt. Prima roklengte mag ze zo houden wat mij betreft.

afbeelding van Moon

Moon

maandag 11 nov 2013 - 18:15

Je kunt ervan vinden en zeggen wat je wilt maar het is weer tot in detail gestyled, zelfs de make-up past ze altijd heel subtiel aan!

En die vlekken, ik denk dat we dit door de flitsen zien en dat het 'in levende lijve' lang niet zo opviel. Misschien wat druppels water die van de paraplu afwaaiden ofzo? En ja, ze heeft zeker reservekleding bij zich...

@Josine, mag die foto van haar kast wel zomaar geplaatst worden? Kreeg er beetje unheimisch gevoel bij, aan de ene kant "happyclaps" maar aan de andere kant een beetje stiekeme gluurderij als je begrijpt wat ik bedoel ;-)

afbeelding van Suzanne

Suzanne

maandag 11 nov 2013 - 23:58

Welke foto? Iets gemist

afbeelding van Annelie

Annelie

maandag 11 nov 2013 - 18:03

Wat een leuk pakje is dit! De accessoires vind ik er ook goed bij passen, behalve de schoenen. Die vind ik lelijk. Niet mijn smaak. Ik had ook graag gezien dat de taille wat lager zat, zodat het schootje ook wat korter werd. Dit vind ik een klein beetje lomp over komen.

afbeelding van Becca d

Becca d

maandag 11 nov 2013 - 18:02

Idd, die vlekken waren ook het eerste wat ik zag.... Vreemd! Verzorgde outfit maar ik vind deze kleur maxima niet veel doen. Ik denk dat de Bordeaux hoed bij een andere kleur outfit mooier zal staan! Ijsvogel is prachtig!

afbeelding van sylviawillemien

sylviawillemien

maandag 11 nov 2013 - 17:57

Mooi, ziet er stijlvol uit, haar had wel in een mooie staart gemogen, maar goed, we moeten niet op alle slakken zout leggen!
Die vlekken zijn wel vreemd..........:(
Maar ja, wie knoeit eens niet? Misschien een reserve outfit achter in de AA??? Ook zo'n gedoe!

afbeelding van coosje

coosje

maandag 11 nov 2013 - 17:56

Josine weet je van welke ontwerper het mantelpakje is ?

afbeelding van anne

anne

maandag 11 nov 2013 - 17:51

mooie broche ,meer een toekan dan een ijsvogel toch?

afbeelding van Iris

Iris

maandag 11 nov 2013 - 17:48

Ja precies, die vlekken zag ik ook. Vreemd als het ook te zien is op de foto's van PPE, zouden het dan echt vlekken zijn? Wel grappig als ze een beetje heeft zitten knoeien hi hi.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 11 nov 2013 - 17:46

Ja, die vlekken vielen mij ook al op. Geen idee of ze geknoeid heeft.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 12 nov 2013 - 19:08

Misschien wel schaduw van iets. Wie zal het zeggen.

afbeelding van Magda

Magda

maandag 11 nov 2013 - 17:46

Helemaal TOP. Verrassende kleurencombinatie, maar zeer geslaagd. Goede rok lengte, mooie sieraden en prachtige jurk. Ik ben het met Hanna eens: geweldig!!!!

afbeelding van Elise

Elise

maandag 11 nov 2013 - 17:45

Prachtige en verrassende combinatie. Mooie kleuren ook. Ik vind zo'n grote hoed haar heel goed staan. Beter dan die rare kleine frutsels van Delvigne voorop het hoofd. Dit is tenminste een HOED! Alleen het haar kon beter natuurlijk, maar je kunt altijd wel ergens over zeuren.

afbeelding van Henny

Henny

zondag 17 nov 2013 - 14:03

Ja, je kunt inderdaad altijd wel ergens over zeuren. Ken je het spreekwoord "er is geen goud zonder schuim"?

afbeelding van Jopie

Jopie

maandag 11 nov 2013 - 17:41

Misschien een stomme opmerking, maar heeft ze geknoeid op haar top?? Er zitten in het midden een paar rare vlekken op, alsof er koffie ofzo op gemorst is.... Is ook goed te zien op de foto's van PPE

afbeelding van Kitty

Kitty

maandag 11 nov 2013 - 18:28

Ja, Jopie, dat dacht ik ook te zien,

afbeelding van Christa

Christa

maandag 11 nov 2013 - 21:06

Dat was het eerste waar ik aan dacht toen ik de vlekken zag..... ;-))

afbeelding van hanna

hanna

maandag 11 nov 2013 - 17:34

Wat ziet Máxima er prachtig uit! De roklengte is ook heel goed!! GEWELDIG!!!!

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

maandag 11 nov 2013 - 17:26

Erg mooie outfit. Had op een verzorgd kapsel gehoopt, kapper zit zeker al op de Antillen :)

afbeelding van Anoniem

Anoniem

maandag 11 nov 2013 - 17:25

Maar waarom dit haar?

afbeelding van Rechie

Rechie

maandag 11 nov 2013 - 17:23

Deze hele combinatie is perfect op elkaar afgestemd, inclusief oorbellen en broche.
Zou dit zelf wel willen hebben!

afbeelding van sjanine

sjanine

maandag 11 nov 2013 - 17:21

Mooie en verrassende combi. De kleuren komen steeds terug en het blijft toch een rustig geheel. De hoed vind ik te massaal ogen bij de outfit. Het is mooi bij een lange japon zoals met prinsjesdag of als het haar opgestoken is.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?