Zijne Majesteit de Koning, Regent van de Stichting Praemium Erasmianum, reikte donderdagmiddag 28 november in het Koninklijk Paleis Amsterdam de Erasmusprijs uit aan de Amerikaanse componist en dirigent John Adams (1947). Het thema van dit jaar was 'Componeren voor de huidige tijd'. Bij de uitreiking waren ook Koningin Máxima en Prinses Beatrix aanwezig. 's Avonds woont de koning -zonder de koningin, zoals eerder wel werd aangekondigd- een concert bij in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam dat in het teken staat van laureaat John Adams.

John Adams ontvangt de prijs omdat hij een nieuwe muzikale stroming heeft gecreëerd door elementen uit jazz-, pop- en klassieke muziek met elkaar te verbinden. Adams zag als kind Mozart als zijn grote voorbeeld, maar was ook onder de indruk van muziek van Jimi Hendrix, The Beatles en The Beach Boys. In zijn werk stelt Adams maatschappelijke vraagstukken aan de orde, wat hij als taak van de kunstenaar ziet. Volgens de jury heeft Adams de hedendaagse klassieke muziek weer 'verstaanbaar' gemaakt. Ook als schrijver vraagt hij aandacht voor de maatschappelijke functie van klassieke muziek en het belang van klassieke muziek in de huidige tijd. Daarmee past Adams in het Erasmiaanse gedachtegoed dat de Stichting wil uitdragen.

Het concert dat het Koninklijk Paar bijwoont, wordt gegeven door het Nieuw Ensemble onder leiding van Ed Spanjaard. Het is een muzikaal programma met nieuw en ouder werk van John Adams en gelijkgestemde componisten. Daarnaast heeft o.a. de jonge Nederlandse componist Rick van Veldhuizen een kort eerbetoon aan John Adams gecomponeerd. Solisten zijn Anna voor de Wind, klarinet, en Paolo Gorini, piano.

De Erasmusprijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of instelling die binnen het kader van de culturele tradities van Europa een belangrijke bijdrage heeft geleverd op het gebied van de geesteswetenschappen, de sociale wetenschappen en de kunsten. De Stichting Praemium Erasmianum stelt ieder jaar een ander thema centraal. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 150.000 euro.

Mode 
Voor de feestelijke gelegenheid liet koningin Máxima een petrolkleurige japon met felrode, roze en kanariegele accenten tevoorschijn halen. Het ontwerp van Claes Iversen dook eerder op tijdens de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2018. Ruim een jaar geleden dus. 

----------------------------------------------

Top
Tja, waar zal ik vandaag beginnen?  Wat een heerlijke explosie van kleur en decoratie is dit! Als ik dit ontwerp zou dragen, zou ik op een wandelende kermisattractie lijken, maar koningin Máxima rockt hem gewoon! Van top tot teen. Hier word ik erg blij van. Je ziet gewoon dat dit met liefde is gemaakt, en alle bijzondere tegenstellingen qua kleur en materiaal vind ik een verfrissend en modern. De ruches van kanariegeel leer, afgezet met gouden studs. De honderden geverfde struisvogel(?)veertjes, het felrode galonband, de paarse pareltjes.... En ga zo maar door. De combinatie met de rode pumps vind ik oké, en ook over het losse kapsel ben ik tevreden. Bij het vorige draagmoment koos de koningin voor een chic opgestoken kapsel, en dat vond ik veel te mevrouwerig voor bij deze jurk. Dit losse, maar verzorgde kapsel is beter en meer in balans. 

Tip
De tip van vandaag? Draag deze jurk nog veel vaker. 

----------------------------------------------

Zoals gezegd is de japon een ontwerp van Claes Iversen: 

In november 2018 dook de japon op bij de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van PK020

PK020

vrijdag 29 nov 2019 - 21:30

Yesss my Queen! Zo "doen we dat"! Koningin Maxima is in mijn beleving de enige koningin die "beweging" oproept en opzoekt, zelfs in het herdragen van haar meestal prachtige garderobe! Er gebeurt weer iets, 'never a full moment', niet op safe spelen, gewoon 'dit ben ik'!

Top:
- Durf, kleurrijk, materialen, passend, ik hou van deze jurk!
-Claes = een topper!

Tip:
- Wat doet die, overigens prachtige, mantel "bij die jurk"? Merkwaardig = minder = misser.
- Heur haar was deze keer minder op z'n plaats, in november 2018 vond ik het kapsel in combi met jurk meer op z'n plaats, was WOW!
- Wat is 'op z'n plaats' vanuit mijn perspectief?
- Heur haar was in 2018 rustiger, de jurk is al zo'n geweldige blikvanger, wow-er! Los haar maakt deze outfit niet krachtiger, beetje meisjesachtig. Aub weer terug naar coupe 2018 want, ik wil deze jurk zeker weer terugzien! Inclusief de oorbellen van 2018, was smashing toch, toen? :-)

afbeelding van Marly

Marly

vrijdag 29 nov 2019 - 16:45

Leuke jurk, zwierig ook aan de onderkant, het gele ruche had er niet op gehoeven wat mij betreft.

afbeelding van Maria04

Maria04

vrijdag 29 nov 2019 - 15:24

Een raar jurkje, wie ontwerpt nu zoiets.....en waarom draagt de koningin zo'n jurk. Ik zou zo'n jurkje een "thuisjurk"noemen en alleen thuis dragen. Ik ben benieuwd of er onder de dames ook zijn die thuiskleding hebben.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

vrijdag 29 nov 2019 - 11:39

Ik vind dit echt een vreselijke jurk. Dat is het enige wat ik er over zeg. Wel mooie schoenen en tas.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 29 nov 2019 - 10:57

Super leuke jurk. Ik zou zo’n jurk zo aantrekken en me geen wandelende kermisattractie vinden :-)

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 29 nov 2019 - 06:45

het onderste gedeelte vind ik mooi alles boven de taille niet ,omdat ik de ruches niet juist geplaatst vind en dan slaat het tegen.

afbeelding van Carlaz

Carlaz

donderdag 28 nov 2019 - 22:26

Ja! Ik vind dit zo’n leuke jurk! Helemaal passend bij onze koningin. Mag van mij inderdaad nog een keer in de herhaling.

afbeelding van Anniek

Anniek

donderdag 28 nov 2019 - 22:12

ik vind het een volslagen belachelijke jurk, maar toch..Maxima komt er gewoon hartstikke mooi mee weg. Ze ziet er ook uitgerust uit, terwijl ze toch best een jetlag zal hebben.Hopelijk zit u nu lekker met de voeten op de bank te netflixen, net als ik;)

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 28 nov 2019 - 22:11

Nou ik wordt hier dus echt niet blij van, ik vind het een wat kinderachtig jurkje met die veertjes. Eerder iets voor haar jongtste dochter, Ariana. Zo te zien is de koningin er ook een beetje “uitgegroeid”.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

donderdag 28 nov 2019 - 23:34

...volkomen met U eens. Het is nog geen karneval !

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 28 nov 2019 - 22:11

Nou ik wordt hier dus echt niet blij van, ik vind het een wat kinderachtig jurkje met die veertjes. Eerder iets voor haar jongtste dochter, Ariana. Zo te zien is de koningin er ook een beetje “uitgegroeid”.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

donderdag 28 nov 2019 - 21:52

Wat een super leuke jurk! Ik ben er weg van, ook van d’r clutch.
Met losse haren vind ik het leuker, past beter.
Ik word heel blij van deze foto’s. En inderdaad Josine, vaker dragen deze jurk.

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

donderdag 28 nov 2019 - 20:54

Hier word ik heel blij van. En gelukkig durft ze in haar vrije tijd ook zichzelf te zijn!

afbeelding van Luisje61

Luisje61

donderdag 28 nov 2019 - 22:49

Nou volgens mij ben je in je vrije tijd Echt je zelf, anders is er iets mis

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 29 nov 2019 - 09:25

Zeker voor een koningin is dat geen vanzelfsprekendheid.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

vrijdag 29 nov 2019 - 18:31

Nou onder vrije tijd versta ik dat ik lekker thuis ben of met vrienden of familie en dan ben ik helemaal mezelf. Dat zal toch voor M ook gelden ? Wanneer ben je dan anders helemaal jezelf?? Dat geldt toch voor iedereen of niet?

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

donderdag 28 nov 2019 - 20:52

Hier word ik heel blij van. En gelukkig durft ze in haar vrije tijd ook zichzelf te zijn!

afbeelding van Marjet

Marjet

donderdag 28 nov 2019 - 20:32

De jurk vind ik een heel fijne toevoeging aan haar garderobe. Hij is kleurrijk en van mooie stof. Heeft feestelijke 'toeters en bellen' zoals de studs en de veren en blijft tegelijkertijd toch stijlvol. Verfrissend!

afbeelding van Luisje61

Luisje61

donderdag 28 nov 2019 - 20:17

Niet mijn smaak, overdreven vind ik het. Je trekt zo alle aandacht met die Pino jurk.
Van de week in Pakistan vond ik het wollen pakje zooo mooi.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 28 nov 2019 - 20:16

De eerste keer heel verrassend en mooi met verzorgd kapsel. Vanmiddag bijzonder dat ze al weer zo snel aan de slag in NL en goed passend bij dit event.
Maar nu kan ie voorlopig weer in de kast. Koning goed verzorgd, zn moeder ook m, een mooi jasje van de mevrouw ernaast.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

donderdag 28 nov 2019 - 19:36

Ik vind deze jurk super en zou hem zo zelf willen hebben. Los haar erbij is leuk, maar ik had er liever een krul in gezien bij deze jurk. Deze pumps vind ik ook een beetje saai erbij ondanks de kleur, ben persoonlijk uitgekeken op dit model.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 28 nov 2019 - 18:43

Wat super leuk dat deze geweldige jurk het dragen wordt!!! Op en top Máxima, top ontwerp van Claes Iversen. Die jurk mag ze echt veel vaker dragen!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 28 nov 2019 - 18:40

Ik houd niet van deze jurk, te druk, te felle kleuren en teveel details. Ik vind het haar, de jas, schoenen en clutch wel mooi.

afbeelding van Meike

Meike

donderdag 28 nov 2019 - 18:39

Ja geweldig. Ze draagt de jurk nu ook met meer flair vind ik. De vorige keer vond ik het ook al leuk, maar op de foto kijkt ze een beetje ongemakkelijk. Ik vind het losse haar ook beter passen bij deze jurk

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 28 nov 2019 - 18:31

Als ik deze jurk in een rek zou tegenkomen zou ik hem direct doorschuiven, echt niet mijn smaak, maar Maxima komt er mee weg, en nog goed ook .
Kapsel , ook al is het los, is wel verzorgd, schoenen heel mooi hierbij .

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

donderdag 28 nov 2019 - 18:22

Ik vond het kapsel in 2018 netter staan bij deze jurk,,losse haren vind ik niet zo..
Het lijkt wel of het haar. nu meer coupe heeft.Het valt wat mooier

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 28 nov 2019 - 18:04

Haar figuur en uitstraling is veranderd dit jaar, dat is geen kritiek maar een constatering
De jurk staat niet meer vind ik. Hij is te laurentienerig nu vind ik

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 28 nov 2019 - 18:12

Máxima is Laurentieneriger dan veel mensen denken ;)

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

donderdag 28 nov 2019 - 18:16

Dat snap ik niet josine,wat bedoel je daarmee?

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 28 nov 2019 - 18:21

Dat Máxima als koningin hele klassieke en keurige kleding draagt, en in haar vrije tijd een heel andere kledingstijl heeft. Veel kleurrijker, hipper, losser en excentrieker. Voorbeeldje: https://www.salzburg-airport.com/en/atthe-airport/visitors/impressionen/...

En begrijp me niet verkeerd: dit is geen oordeel, maar een constatering. Ik snap heel goed dat ze de koninginnekleding privé niet draagt en vice versa.

afbeelding van Patricia

Patricia

vrijdag 29 nov 2019 - 18:14

Nou ben ik heel nieuwsgierig geworden, zou die foto vandaag echt verwijderd zijn op verzoek van de RVD? Wat was er dan op te zien?

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 29 nov 2019 - 18:15

Maxima die aankwam (Met WA) op het vliegveld van Salzburg.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 29 nov 2019 - 16:59

Geloof ik direct maar ik vind bij Laurentien vaak net iets te ingewikkeld allemaal uitzien.

afbeelding van Suus

Suus

vrijdag 29 nov 2019 - 11:31

Ik zie geen Máxima op de foto’s van de link?

afbeelding van Maaike

Maaike

vrijdag 29 nov 2019 - 11:42

Klopt, Suus. Er stonden oorspronkelijk nog 2 foto’s in de link: 1 van de koning alleen en eentje met meerdere personen, waaronder Maxima, helemaal links. Die zijn beide kennelijk verwijderd.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

vrijdag 29 nov 2019 - 12:48

Ja, want gister heb ik ze .nog gezien,goed opgemerkt Maaike

afbeelding van Suus

Suus

vrijdag 29 nov 2019 - 12:18

Zou de rvd dat verzocht hebben nav deze link? Apart.

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 29 nov 2019 - 07:00

de rok die Maxima daar draagt bij de vrijetijds kleding vind ik heel mooi , de blouse is een afknapper voor mij.

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 28 nov 2019 - 19:35

Zo vreselijk heb ik Laurentien dacht ik nog nooit gekleed gezien?!

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

donderdag 28 nov 2019 - 18:28

Dat is waar,alleen vind ik haar vrije tijd kleding een beetje te gewoon,bv als ze in Argentinie is is het inderdaad wat losser en minder koninklijk, ik zie liever haar "koninklijke "stijl maar wat zegt dat over prinses Laurentien?

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 28 nov 2019 - 22:43

Algemeen hoor, niet specifiek naar jou bedoeld, maar ik vind het eerlijk gezegd niet zo netjes en passend naar prinses Laurentien om haar hier c.q. haar kledingstijl zo te beschrijven. Wat mij betreft mag respect voor haar er wel zijn..

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 28 nov 2019 - 18:37

Rita, lógisch toch dat ze in haar vrije tijd “losser en minder Koninklijk” gekleed gaat??
Ze is een gewoon mens, alleen in sprookjes gaan koninginnen áltijd als koningin gekleed en met kroontje op hoor.

Ik weet wel zeker dat ze dolblij is als ze in haar vrije tijd gewoon eens een spijkerbroek en teenslippers ofzo kan dragen. Niemand houd dat vol om 24 uur per dag en 7 dagen per week als “koningin” gekleed te gaan.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 29 nov 2019 - 11:06

Ik ben het helemaal met je eens Lina. :)
Natuurlijk zien we een Royal het liefst altijd Koninklijk gekleed, maar ik vind Máxima ook heel mooi in haar vrije tijd met lossere kleding, zoals bijv in een retro stijltje.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

donderdag 28 nov 2019 - 19:34

De vorige generatie royals wel, Beatrix was (is wat mij betreft) altijd een koningin om te zien, queen Elisabeth ook. Ik vind het jammer dat de charme van die oude generatie verdwijnt. Niet alleen bij de royals, ook op straat. Vroeger zag je nog van die echte dames op leeftijd, super chique en super verzorgd. Helaas kom je dat zelden meer tegen.

afbeelding van Marjet

Marjet

donderdag 28 nov 2019 - 20:31

Dat mis ik vaak ook Linda! Wat meer 'echt gekleede' mensen geeft zoveel meer fleur op straat. Vind het ook erg respectvol, om dagelijks zo chique (mogelijk) voor de dag te komen.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 29 nov 2019 - 11:15

Je kunt er zelfs stijlvol en classy uitzien in een goedzittende jeans, mits mooi (en chique) afgestyled en verzorgd. Zeker weten :-) Kan ook veel fleur op straat geven en is net zo goed respectvol :-)
Casual chique is een stijl die me, naast het damesachtige chique, ook aanspreekt.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

vrijdag 29 nov 2019 - 12:21

Casual chique is mooi gezegd Henny,daar houd ik zelf ook altijd van,en betaalbaar ook.

afbeelding van Celeste

Celeste

donderdag 28 nov 2019 - 19:57

Onze kleinzoon van 5 noemt dit een Zwartepietenjurk!

afbeelding van Celeste

Celeste

donderdag 28 nov 2019 - 19:56

Tja, vandaag nog meegemaakt. Je wordt nágekeken. En dat níet omdat onze jongste dochter naast me liep!

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?