Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen van maandag 7 november tot en met woensdag 9 november 2016 op uitnodiging van de gouverneur-generaal van Nieuw-Zeeland een staatsbezoek aan het land. De Koning en Koningin worden bij hun bezoek vergezeld door minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. Minister Henk Kamp van Economische Zaken leidt gelijktijdig een economische missie naar Nieuw-Zeeland. Het Koninklijk Paar bezoekt Wellington, Christchurch en Auckland. Voorafgaand aan het bezoek aan Nieuw-Zeeland brengen de Koning en Koningin van maandag 31 oktober tot en met vrijdag 4 november een staatsbezoek aan Australië.

Maandag 7 november - Wellington
Het staatsbezoek begint met een officiële welkomstceremonie bij het Government House in Wellington. De ceremonie omvat traditionele Maori-elementen, zoals de haka powhiri (welkomstdans) en de hongi (groet). Daarna volgt een gesprek met gouverneur-generaal Dame Patsy Reddy. Bij het Pukeahu National War Memorial legt het Koninklijk Paar vervolgens een krans en bezoekt het graf van de onbekende soldaat. Een rondleiding over de Great War Exhibition toont hen de rol van Nieuw-Zeeland tijdens de Eerste Wereldoorlog. De tentoonstelling is opgezet door de Nieuw-Zeelandse filmregisseur Sir Peter Jackson in het Dominion Museum. In de middag hebben de Koning en Koningin gesprekken met minister-president John Key en leider van de oppositie Andrew Little. Ook bezoekt het Koninklijk Paar Park Road Post Production. Dit productiebedrijf heeft een voortrekkersrol in de ontwikkeling van de Nieuw-Zeelandse en internationale filmindustrie, met name op het gebied van digitale visuele effecten. Onder meer de beelden en geluiden voor de films The Hobbit, The Lord of the Rings en King Kong werden hier bewerkt. In de avond houden de gouverneur-generaal en de Koning beiden een toespraak tijdens het staatsbanket in het Government House.

Outfit: koningin Máxima draagt een japon van Givenchy. Geen nieuwe outfit, want ze droeg het kledingstuk onlangs ook bij een bezoek aan Argentinie. De hoed is wel nieuw. 


Foto: Ambassade 
 


Foto: Rick Evers 

 

Japon van Givenchy: 

Accessoires

Clutch van Carlend Copenhagen:

Afbeeldingsresultaat voor carlend site:www.modekoninginmaxima.nl

Op haar japon heeft Máxima twee diamanten strikbroches gespeld. De koningin werd voor het eerst met deze juweeltjes gezien in 2006 en sindsdien hebben we ze al in veel verschillende uitvoeringen voorbij zien komen. Als haarspeld bijvoorbeeld, of met een pendant. Klik hier voor een log over de broches. 

 

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Gerdien

Gerdien

dinsdag 08 nov 2016 - 20:28

Leuk dat deze groene panterprint al weer zo snel herdragen wordt. Met de zwarte hoed en stola wordt een klassieke look gecreëerd.

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

maandag 07 nov 2016 - 17:57

Oja... 2007 al, grappig! Kan alleen niet meer foto's vinden van de hele outfit.

afbeelding van Stijl

Stijl

maandag 07 nov 2016 - 14:45

Bij PPE een prachtig portret met de mooie hoed, prachtige oorbellen en mooi opgestoken haar.
De jurk, zitten turen wat daar nou mis mee is en denk: de halslijn en de lengte van de mouw; een kort mouwtje maakt zelfs slanke Máxima een "boerinnetje".
De omslagdoek: daar heb je hem weer: over zo'n slank gesneden jurk is toch een kek kort jasje of mooie mantel te dragen?
Hoe zou donkergroen er op staan?

De avondoutfit:
Te veel Hollywood bij de Oscar uitrekiking

afbeelding van Janna

Janna

maandag 07 nov 2016 - 14:46

Het lijkt mij niet aangenaam om met peeptoes in nat gras te lopen. De grote hoed laat ten minste haar gezicht zien door de omhoog gebogen rand; misschien is dat model hoed ook gekozen omdat het makkelijker is tijdens het "neuzen met de Kiwies ☺"

afbeelding van Jannie

Jannie

maandag 07 nov 2016 - 14:08

Mooie outfit, modern en stijlvol. Hoewel de zwarte accessoires er heel mooi bij staan is het wel een beetje een sombere kleur voor een ontvangst. Maar op zich mooi!
Het is inderdaad opvallend hoeveel er herdragen wordt bij dit staatsbezoek. Ik ben er voorstander van. Wel denk ik dat de hele discussie over de kosten van het koningshuis meespelen in haar keuze om veel te herdragen.

PS ik zie nu de peeptoes erbij op de foto's van Robin, dat staat echt niet mooi. Gewoon een moderne zwarte pump was mooier geweest.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 07 nov 2016 - 12:47

Persoonlijk vind ik de jurk nou juist weer leuker in Argentinië, helaas.... De jurk op zich hartstikke prima. Maar met de hoed en de omslagdoek - en met die lengte - vind ik hem wat degelijk worden (wat een panterprint natuurlijk eigenlijk helemaal niet is!)

En de peeptoes vind ik echt ZO afbreuk doen aan het geheel.... Geen goede keuze schoeisel.

afbeelding van Kate

Kate

maandag 07 nov 2016 - 12:04

Helemaal oké dat ze best veel herdraagt deze weken .
Begreep dat ze in Australië toch niet echt warm liepen voor het koninklijk bezoek .
Ze zien liever Catherine en Mary ,logisch lijkt me .

afbeelding van Kate

Kate

maandag 07 nov 2016 - 12:00

Het plaatje hierboven vind ik mooi ( hoewel ik geen fan ben van een GROENE! panter print ..),zonder zwarte handschoenen en zonder schoenen ....
Zie ik andere foto's ,op de link van TWoR ,met zwarte handschoenenen en korte mouw ,hoed op ,rode zolen en dan open schoenen met overhangende tenen .pffff dan vind ik het gewoon weer net niet ,jammer.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

maandag 07 nov 2016 - 11:52

Geweldige jurk!!! 1 van mijn favorieten en herdragen!!! Goed dat ze zo op de kosten let!!! Prachtig gecombineerd met zwart. Heel gepast.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 07 nov 2016 - 11:07

Wat een mega veel keren dat ze deze broches heeft gedragen (Dank zjosine voor de verwijzing naar de speciale log hierover).
Die moeten op haar kaptafel liggen :)
een heel persoonlijk cadeau waar ze direct de multifunctionaliteit van heeft gezien?
Wat kan dat zijn geweest in 2006?
Of zelf gekocht?

afbeelding van Paula

Paula

maandag 07 nov 2016 - 10:22

Ik blijf de jurk vreemd vinden: een groene panterprint. Maar zo met die mooie omslagdoek en alle zwarte accessoires ziet het er best nog aardig uit. Handschoentjes staan mooi hoor, ook met de oorbellen erbij, heel chique al dat zwart. En Maxima is geknipt voor grote hoeden, het lijkt wel alsof haar glimlach even groot wordt als de hoed als ze er een draagt.

afbeelding van Arianne

Arianne

maandag 07 nov 2016 - 10:17

Wow, mooie jurk, mooi kapsel, mooie hoed. Inderdaad had ik gekozen voor een mooie jas, maar ja, smaken verschillen.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

maandag 07 nov 2016 - 09:33

Prachtig! Dit is een koningin! Het groen staat haar goed. De zwarte hoed en doek zijn gepast bij de kranslegging. Keurig kapsel.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 07 nov 2016 - 09:09

Schitterende juwelen bij het staatsbanket! WoW wat een prachtige tiara!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 07 nov 2016 - 08:56

Mooie jurk, mooie hoed..... Maar ik zie zo graag een mooie jas in plaats van een omslagdoek. ..Of in dit geval een kort zwart jasje
Een mooi koningspaar

afbeelding van Henny

Henny

maandag 07 nov 2016 - 08:52

Beide outfits zijn heel geslaagd. De avondjurk geeft me een WOW gevoel. De jurk met print is erg mooi gecombineerd met zwart. Enige minpuntje zijn de peeptoos maar dat mag voor mij de pret niet drukken. Chapeau, Máxima.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

maandag 07 nov 2016 - 08:49

Mooi! Chique afgestyld met zwarte hoed en omslagdoek. En weer zo'n mooi kapsel!

afbeelding van Doro

Doro

maandag 07 nov 2016 - 08:15

Yes! 2 x goed gegokt! Die blauwe Natan en de oranje Claes jurk!!

afbeelding van elise1

elise1

maandag 07 nov 2016 - 08:14

Maar kijk: staatsbanket met Dutch Design. Prachtig, mooie juwelen ook. Helemaal top. Eigenlijk wil ik niet zeuren maar waarom dat losse haar? Met een opgestoken kapsel komt de halslijn van de jurk nog beter uit. Bovendien lijkt ze met dat losse haar bij een avondjurk langzamerhand een beetje een ouder meisje. Kan nog net maar liever niet.

afbeelding van zara

zara

maandag 07 nov 2016 - 08:10

Ik verbaas me erover dat ze met deze groene dierenprintjurk toch een heel plechtige 'Beatrix-look' weet te creëren, met zwarte omslagdoek en hoed met brede rand. Zo'n haka-ontvangst is toch altijd weer heel indrukwekkend, jammer dat het zo regende. Ook complimenten voor het pak van Willem-Alexander, mooi slank gesneden, en de broekspijpen op de juiste lengte!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 07 nov 2016 - 09:04

Ja je hebt gelijk. Een Beatrixlook op de 1e foto.

afbeelding van Royalphoto

Royalphoto

maandag 07 nov 2016 - 08:08

Toch een tiara :D had ik niet verwacht gezien de dresscode.

Maxima draagt voor de tweede keer de diamanten 'harp' tiara van Koningin Emma! Laatste keer was in Brunei in (2013?)

afbeelding van Emma

Emma

maandag 07 nov 2016 - 08:17

Volgens mij was dat in Qatar (of ergens in het Midden-Oosten) in 2012. Toen droeg ze de lichtroze Jan Taminiau jurk van Prinsjesdag 2010.
Trouwens: dit is de eerste keer dat ze tiara + los haar doet sinds ze Koningin is. Tot nu toe altijd opgestoken! Ik vind deze tiara beter staan met opgestoken haar denk ik. Leuk is wel dat we 'm helmaal zien bij Maxima, haar kapsel (zoals bij Beatrix) zit niet zo in de weg.

En: mooie japon! Hij past echt heel mooi vind ik en de kleur is heel mooi.

afbeelding van elise1

elise1

maandag 07 nov 2016 - 08:08

Zeer mooie hoed, opnieuw een verzorgd kapsel en fijn dat ze weer kleding herdraagt. En opnieuw geen Dutch Design.Maar misschien bij het staatsbanket?

afbeelding van car

car

maandag 07 nov 2016 - 07:57

Wauw de oranje cleas iversen avondjurk is uit de kast getrokken ....prachtig staat het haar! En de makeup is fantastisch! (foto's royalsbyrobin.nl (laatste foto's dag 1 )

afbeelding van Trixedo

Trixedo

maandag 07 nov 2016 - 08:14

Jaa, schitterend, car - uiterst glamorous !! En wat een prachtige juwelen, vooral die tiara ! En ook het kapsel is mooi ! (We krijgen het hier ook nog wel te zien).

afbeelding van Merel

Merel

maandag 07 nov 2016 - 07:32

Leuk jurkje, maar meer voor een VN speech dan voor een staatsbezoek, het oogt een beetje 'off-the-rack' (en helaas geen NL rack...), en dat is het natuurlijk ook, al maakt de hoed er wel weer een heel ander plaatje van, en is het ineens best geschikt voor een kranslegging. De omslagdoek maakt er een grote zwarte heuvel van, jammer. Ik mis een mooi zwart colbertje. De schoenen vind ik echt niet mooi, met die open tenen. Prachtige oorbellen.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 07 nov 2016 - 07:12

Hoe gaat het met de kleine Jesse, Josine?

Dat ziet er heel mooi uit! Heel mooi begin van dit staatsbezoek!
Prachtige hoed! Schitterend kapsel weer!
Jammer van de paraplu's.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 07 nov 2016 - 06:26

Wat een mooie outfit. Prachtig jurkje, mooi gecombineerd met het zwart. Wel jammer dat ze in de regen starten. Hopelijk krijgen ze snel weer wat zon.

afbeelding van Marga

Marga

maandag 07 nov 2016 - 00:10

Josine, hoe gaat het in de tussentijd met je zoontje?? Is die alweer thuis?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 07 nov 2016 - 09:43

Nee. Hij had niet zo'n goede avond gisteren. Veel spugen, hoge hartslag, koorts, etc. Maar vanmorgen herken ik voor het eerst weer zijn oude blik. Dus wie weet!

afbeelding van Merel123

Merel123

maandag 07 nov 2016 - 13:37

Als moeder voel je het beste aan hoe het met je kleintje gaat.
Fijn dat jij vooruitgang ziet.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 07 nov 2016 - 12:32

Ach wat sneu. Hopen dat hij nu de goede kant op gaat dan!

afbeelding van Marga

Marga

maandag 07 nov 2016 - 00:09

Leuk om deze jurk, mooi aangevuld met de zwarte omslagdoek, weer zo snel terug te zien. En ik ben gek van die hoed met die opstaande rand. Dit soort hoeden vind ik maxima altijd erg mooi staan!! Mooie start van het bezoek in Nieuw Zeeland!! WA ziet er ook weer tip uit

afbeelding van car

car

zondag 06 nov 2016 - 23:44

Ik kan het nog niet goed beoordelen....maar het is vast weer met aandacht gedaan!
Ik kan niet wachten tot het staatsbank. ....hopelijk kunnen we daar morgenvroeg al wat van zien♡♡

afbeelding van Doro

Doro

zondag 06 nov 2016 - 23:00

Ja leuk! Is dit niet die hoed die ze ook droeg bij die zwart witte jurk met soort panterprint ien zwarte omslagdoek bij een van de streek bezoeken?

Vind t een handige maar lelijke hoed (doet me denken aan die van Laurentien bij haar burgerlijk huwelijk)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 07 nov 2016 - 09:42

Nee, die hoed was gemaakt van vilt en deze hoed niet.

afbeelding van Emma

Emma

zondag 06 nov 2016 - 22:25

Leuk! Gaaf kapsel en prachtige hoed! De kapper is heel goed bezig de laatste dagen. Zo'n knot is echt prachtig. Is deze hoed nieuw? Is het niet gewoon die donkergrijze hoed die ze al vaker heeft gedragen?
Dit jurkje vind ik ook wel bij NZ passen op de een of andere manier, het is een land met veel groen. Mooie lengte ook, echt chique!
Ik hoop dat ze bij het banket uitpakt met een Jan Taminiau en een tiara!

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?