Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Michael D. Higgins een staatsbezoek aan Ierland. Het bezoek vindt plaats van 12 tot en met 14 juni in Dublin en Cork.

De Koning en Koningin worden bij hun bezoek vergezeld door minister Blok van Buitenlandse Zaken. Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking leidt gelijktijdig een economische missie naar Ierland om het bestaande potentieel voor economische samenwerking te vergroten. De missie bestaat uit ondernemers uit de sectoren maritieme infrastructuur en havenontwikkeling.

Het staatsbezoek beslaat de brede, steeds verder verdiepende betrekkingen tussen Nederland en Ierland: politiek, economisch, maatschappelijk en cultureel. Mede in het licht van Brexit zijn Nederland en Ierland actief bezig met het vinden van nieuwe markten en ontwikkelen van de relaties met andere landen in Europa. Nederland en Ierland hebben veel met elkaar gemeen en delen veel inzichten. Daarom zijn we ook belangrijke politieke partners van elkaar in de EU. Op economisch gebied is Ierland al jaren een van de sterkst groeiende economieën in Europa en fungeert Nederland als belangrijke handelsbrug voor Ierland naar continentaal Europa. Tegelijkertijd staan zowel Nederland als Ierland voor belangrijke maatschappelijke uitdagingen, waar we van elkaar kunnen leren. Tot slot verdient ook de eeuwenoude culturele band tussen Nederland en Ierland aandacht.

Donderdag 13 juni 
De tweede dag van het staatsbezoek begint met een ontvangst door de Lord Mayor van Dublin. In het Mansion House tekent het Koninklijk Paar het gastenboek van de stad. De burgemeester en de Koning houden een korte toespraak.

Vervolgens brengt het Koninklijk Paar een bezoek aan Trinity College Dublin en de Bibliotheek van de universiteit. Er volgt een rondleiding door de Long Room waarbij wordt stilgestaan bij de Ierse Proclamatie voor onafhankelijkheid uit 1916 en de Brian Boru Harp, het nationale symbool van Ierland. Specifieke aandacht gaat verder uit naar de historische Nederlandse Fagel-collectie. Deze werken zijn sinds 1802 onderdeel van de bibliotheekcollectie van Trinity. De Koninklijke Bibliotheek in Den Haag en Trinity College Dublin werken samen aan de ontsluiting van de Fagel collectie.

De ontvangst voor Nederlanders die in Ierland wonen en werken vindt plaats in King’s Inns. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima begroeten de gasten en spreken met hen over hun werk en leven in Ierland.

Die middag ontvangt minister-president Leo Varadkar het Koninklijk Paar voor een gesprek in de Government Buildings. Na het gesprek vindt de ondertekening plaats van een herzien verdrag tot het vermijden van dubbele belasting met betrekking tot belastingen naar het inkomen en vermogenswinsten en het voorkomen van het ontduiken en ontwijken van belasting.

In de National Botanic Gardens vindt een presentatie plaats over Nederlands-Ierse samenwerking op het gebied van kennisinnovatie en verduurzaming in de landbouw. Deze samenwerking is er op gericht om uitdagingen op het gebied van duurzaamheid gezamenlijk aan te gaan, waarbij door Ierland met veel belangstelling naar initiatieven in Nederland gekeken wordt.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bieden in de avond aan Ierse autoriteiten en gasten een contraprestatie aan. Het Nederlands Dans Theater (NDT) danst moderne balletten in het Bord Gáis Energy Theatre, waarna een receptie plaatsvindt.

Mode
Outfit: japon met opstaande boothals
Ontwerper: Edouard Vermeulen van Natan
Eerder gedragen: Opening Holland Festival 2016 

De japon in de salon van Natan: 

Met de outfit in juni 2016:

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van JPG

JPG

dinsdag 18 jun 2019 - 13:09

Prachtig! Mooi model en kleur. Ook de schoenen vind ik mooi.. en zo staat los haar goed!

afbeelding van 29novmode

29novmode

vrijdag 14 jun 2019 - 21:45

De kleur en stof vindt ik prachtig. Ik houd wel van een jaren 60 look.

afbeelding van Anna68

Anna68

vrijdag 14 jun 2019 - 18:09

Ik lees hierboven van "Ansje" dat Amalia op haar moeder lijkt. Dat heb ik nu nog nooit van wie dan ook gehoord. Integendeel, een echte Oranje in every way

afbeelding van Ansje

Ansje

vrijdag 14 jun 2019 - 16:49

De eerste foto van WA en Maxima---> wat lijkt Amalia dan op haar moeder. Een prachtige creatie heeft Maxima aan.

afbeelding van Tamar

Tamar

vrijdag 14 jun 2019 - 13:52

Prachtige stof en prachtige kleur die Maxima zeer goed staat. De rok is iets te wijd naar mijn smaak en dat maakt het wat (te) kinderlijk. Verder vind ik de oorbellen er niet mooi bij (te oranje). Haar prima, maar opgestoken zou ik nog mooier hebben gevonden. Lipstick te veel een knalkleur (mooier in 2016). En ik geloof dat ik plastic zie bij de schoenen, niet moooi.

afbeelding van Elles

Elles

vrijdag 14 jun 2019 - 13:25

De oorbellen van 2016 vind ik er beter bij staan.Deze van 2019 zijn te roze- oranje- achtig en te fijntjes.De lipstick te knallerig,verder een leuk meisjesachtig jurkje,lekker glimglim voor een avondje ballet.

afbeelding van Adeline

Adeline

vrijdag 14 jun 2019 - 13:10

Wat een supermooie robe, en wat ziet Maxima er goed uit dezer dagen!
Ik verwonderde me ook over de opmerking 'ordinair', hier in Frankrijk betekent het 'gewoon' dus minder kwalijk gelukkig haha.

afbeelding van Stijl

Stijl

vrijdag 14 jun 2019 - 11:59

Wat jammer nou, na de meer ingetogen dagen moet ze toch weer even op de ordinaire toer: simpel, mooie kleur jurkje ( ja, tekort bovenlijf en daardoor kinderlijk) met een kapsel dat er absoluut niet bij past en veel te zwaar aangezette ogen.

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 14 jun 2019 - 12:17

Ordinair? Verklaar je nader Stijl. Ik ben echt heel benieuwd waarom je dit ordinair noemt.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 14 jun 2019 - 17:54

Ik versta ook iets anders onder ordinair, dan Stijl het bedoelt.:-)

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 14 jun 2019 - 12:43

Bij ordinair denk ik aan Kim Kardashian of Britney Spears en niet aan een superklassieke jurk tot de knie, gemaakt van gebloemde zijde.

afbeelding van Stijl

Stijl

vrijdag 14 jun 2019 - 13:24

Leg je hand op de jurk en kijk....

afbeelding van Jantje R

Jantje R

vrijdag 14 jun 2019 - 11:32

Kleur staat Maxima fantastisch. Maar het model van de jurk vind ik niet mooi. Jurk ietsje tekort. De plooien zo maken je dik. Het flatteert niet.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

vrijdag 14 jun 2019 - 10:47

De kleur is mooi. Helaas te kort zoals veel van Natan. Stijf en glimmend.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

vrijdag 14 jun 2019 - 10:33

Tja,
ik heb dit altijd een echte Natan gevonden met plooien op de verkeerde plek en te glimmende en te stijve stof. Overdag met die gedempte oranje top van ruwe zijde zag de koningin er veel mooier uit. Henny, ik vind die first lady ook er erg leuk uitzien. Ik heb het echtpaar gegoogeld en het is een paar dat 45 jaar gehuwd is en midden en achter in de 70. Geweldig he!

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 14 jun 2019 - 10:50

@Margot, Ik heb ook gegoogled. Inderdaad, geweldig.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 14 jun 2019 - 11:22

-Ja het lijken mij ook lieve mensen, geweldig zo lang bijeljaar is (helaas!!) tegenwoordig een unicum. De first lady off Irland zag er ontzettend mooi uit, al die dagen!

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 14 jun 2019 - 09:23

Wat staat de kleur haar geweldig!
Neeeee, de jurk niet langer, zeg. Dan wordt het tuttig. De jurk tikt de knie aan. Is prima.
Alleen vind ik de rok een tikkeltje te wijd.
Verder mooi kapsel en accessoires.
Ik ben qua kleding tevreden tijdens het staatsbezoek aan Ierland.

Btw, ik vind dat de first lady er ook prachtig en modern uitzag. Top.

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 14 jun 2019 - 09:11

Mooie japon, wat mij betreft niets mis mee qua kleur, qua stof, qua lengt of qua model. Haar zit ook mooi, past er goed bij.

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 14 jun 2019 - 08:55

Mooie kleur, verder qua model en haar erg hoog Barbie-gehalte.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 14 jun 2019 - 08:31

Een vrolijk kinderjurkje

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 14 jun 2019 - 09:10

Hahaha. Dat ben ik helemaal met je eens ;)

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 14 jun 2019 - 11:24

... en ik ook.

afbeelding van Marly

Marly

vrijdag 14 jun 2019 - 00:44

De kleur van de jurk is heel mooi, de rok is een lampenkap, erg stijf materiaal, jammer!

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 13 jun 2019 - 23:55

Hè jammer, een oubollige Mathilde outfit. Ik vind alleen de clutch en de kleur van de japon mooi.

afbeelding van Molly

Molly

donderdag 13 jun 2019 - 23:43

Mooie jurk, mooie make up, mooie sieraden. De oorbellen heb ik al eens eerder gezien. Volgens mij droeg Máxima die bij een jurk die kroonprinses Victoria ook heeft. Die jurk heeft Máxima ook wel eens gedragen tijdens een ander staatsbezoek i.c.m. bruine bloem in haar haar.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

donderdag 13 jun 2019 - 23:13

Wat zit haar haar leuk!!
En de kleur van de jurk echt prachtig.

afbeelding van Christa

Christa

donderdag 13 jun 2019 - 22:14

Het is een hele mooie japon, alleen veel te kort! De stof zou ook beter vallen als de rok wat langer zou zijn, tot op de kuit bijv,. wat voor dit model heel geschikt is. Maxima krijgt van die lange "stelten" in dit model en met deze lengte....jammer.... Maar prachtige kleur! ;-)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 13 jun 2019 - 22:18

Wat leuk, alweer een super mooie outfit die al te lang in de kast hing! Dit model en het rood staan Máxima fantastisch! En dan ook nog deze mooie oorbellen en een prachtuge (nieuwe?) clutch. Echt alweer een dikke 10!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 14 jun 2019 - 09:55

Staat haar goed. Natuurlijk zie ik graag op zo n staatsbezoek wat nieuws maar dit is een goede keuze om te herdragen. Misschien morgenochtend nog wat nieuws .....
Clutch is cute!

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

donderdag 13 jun 2019 - 21:52

Beeldschoon,alles klopt gewoon!!!

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 13 jun 2019 - 21:50

Schitterende kleur, maar het model... nee door het pofferige ballonnenrokje komt het als geheel als een poppenjurkje op mij over. Ik kan die stolpplooien toch echt niet mooi vinden.

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 13 jun 2019 - 21:17

Nienke ik zou het verschil wel eens willen met wat jij zegt met die taille. Zou zo maar kunnen. Wel een prachtige kleur.

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 13 jun 2019 - 21:11

Jakkes, nee. Zo'n Natan-jurk van dikke gordijnstof. Het ziet er heel popperig en stijf uit. Een jurk voor een kindvrouwtje, wat Maxima dus niet is. Te korte rok ook voor dit 'model', als je al van een model kunt spreken. En die losse lokken vind ik ook niet mooi bij de hals van de jurk. De balans in het geheel is zoek. Maar beeldschoon kleurtje, dat dan wel...

afbeelding van Maria04

Maria04

donderdag 13 jun 2019 - 21:04

Leuk kleurig jurkje, ziet er feestelijk uit.

afbeelding van Daan01

Daan01

donderdag 13 jun 2019 - 20:59

Vind zo beter dan de vorige keer

Ondanks dat ze er mooi uit ziet valt zoon natan dagje na gisteren wel een beetje tegen

afbeelding van 29novmode

29novmode

donderdag 13 jun 2019 - 20:53

Mooie jurk. Prachtige kleur. Leuke oorhangers. De onranje das van de koning staat er goed bij.

afbeelding van Nienke Jasmijn

Nienke Jasmijn

donderdag 13 jun 2019 - 20:48

Mooie stof, echter bij dit jurkje heb ik weer het idee dat de taille in de jurk te hoog zit voor Maximá.
Daardoor is het uit verhouding. Het wordt zo een beetje een meisjesjurk.
Wanneer ik zelf mijn kleding naai, voeg ik altijd vijf à zes centimeter toe aan het patroon van het bovenlijfje. Zou meneer Vermeulen ook eens moeten doen voor onze koningin.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 14 jun 2019 - 10:46

In alles met je eens Nienke..het staat zo kinderachtig....Ik vind het meer iets voor Mathilde. Kleuren staan wel mooi maar geen topper

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 13 jun 2019 - 20:46

Ik ben helemaal tevreden! Ik hoopte zo dat ze deze jurk eens zou herdragen! Dit vind ik zo'n mooie jurk en staat Maxima zo mooi! Kapsel wel los, maar wel heel mooi verzorgd.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?