Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brengen op uitnodiging van bondspresident Frank-Walter Steinmeier een staatsbezoek aan de Bondsrepubliek Duitsland. Het bezoek vindt plaats van 5 tot en met 7 juli 2021. Het bezoek aan Berlijn vormt de afronding van een reeks deelstaatbezoeken die het Koninklijk Paar sinds 2013 aan Duitsland heeft gebracht.

Het staatsbezoek is een bevestiging van de intensieve en goede betrekkingen tussen beide landen, zowel op politiek, economisch, wetenschappelijk als cultureel vlak. Duitsland is als buurland de belangrijkste handelspartner van Nederland, een bondgenoot in de Europese Unie, de Verenigde Naties en de NAVO. Tijdens dit staatsbezoek wordt de diversiteit van de samenwerkingsverbanden belicht. Tevens krijgt de deelstaat Berlijn bijzondere aandacht. De eerste dag van het staatsbezoek staat in het teken van ontmoetingen met verschillende autoriteiten en ceremoniële onderdelen. De dag wordt afgesloten met een staatsbanket op uitnodiging van bondspresident Steinmeier, waar beide staatshoofden een toespraak houden.

Mode 
Outfit: asymmetrische japon met 3D-borduurwerk van Jan Taminiau
Juwelen: vereenvoudigde versie van het Stuart-diadeem


Foto's met dank aan PPE/Schoemaker 

De japon kwam eerder in beeld tijdens de verjaardag van de koning...

...en de verjaardag van prins Frederik. Achter het borduurwerk schuilt dan ook een feestelijke symboliek. De patronen zijn geïnspireerd op het behang van de Japanse Zaal in Huis ten Bosch. Bamboe staat in de Japanse beeldtaal voor levenswijsheid en levenskracht, want bamboe buigt, maar breekt nooit. 

Máxima's diadeem betreft een vereenvoudigd versie van het Stuart-diadeem. Mooie keuze, want dit is een juweel van Duitse makelij. Hier lees je er meer over. 


De twee opstaande diamanten links en rechts van de Stuart-diamant doen vanavond dienst als oorbellen. 

Ook mooi: om haar hals draagt Máxima de diamanten basis van het festoenen-diadeem. In deze blog lees je meer over de geschiedenis. 

Waarom Máxima zo dol is op haar gouden clutch van Begum Khan is mij een raadsel, maar een kleinigheidje hou je ;) 

Máxima's voeten moeten nog flink aan de bak vanavond. Label: Gianvito Rossi. 

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Trixedo

Trixedo

donderdag 08 jul 2021 - 00:19

Ik zie nu extra foto's, o.m. op de rug, zodat we nu ook het kapsel beter zien ! Deze japon van Jan Taminiau is echt prachtig en uiterst luxueus !!

afbeelding van Petra_68

Petra_68

dinsdag 06 jul 2021 - 21:19

Dit blijft een prachtige jurk. Mooie keuze ook voor het Stuart diadeem. Toch vond ik de jurk het mooist toen Máxima hem droeg op de 50ste verjaardag van Willem Alexander, zonder collier en met het paarse tasje en de opslagdoek.

afbeelding van Altoproibita

Altoproibita

dinsdag 06 jul 2021 - 16:26

Nummer 2, en dat ze die knoeperd van een Stuart gauw nog eens uit de kluis mag halen hoor. Jaren niet gedragen, en te mooi.
Is niet voor niets de Stuart parure.
Vind het haar mooi, subtiel.
En wie houd er nu niet van Taminiau.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

dinsdag 06 jul 2021 - 15:52

Ik heb gekozen voor de linker versie van het diadeem, hoewel de versie van gisteren ook mooi is, in Engeland was het een pompeuzere versie, wat wel goed was voor daar, koningin Elizabeth heeft ook pompeuze diademen die wel kronen lijken. De jurk is heel mooi, maar wel een tikje te nauw aansluitend vind ik, ik zou bang zijn om te gaan zitten.... Het kapsel en de juwelen...koningin waardig!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 06 jul 2021 - 15:53

Nog enger dan zitten zou ik het eten vinden. Als je knoeit duw je zo'n jurk niet zomaar in een wasmachine :o

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

dinsdag 06 jul 2021 - 13:59

....inderdaad doet de versie, zoals gedragen in Luxemburg, het beter. Deze versie in Duitsland werkt enigszins 'onthoofd', door
het ontbreken van een kleinere diamant in het midden van het diadeem, die het beeld completer zou kunnen maken en niet zo
pompeus als het complete gevaarte.

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 06 jul 2021 - 10:32

Eigenlijk vind ik het een moeilijke keuze, want alle drie de variaties staan mooi. Ik heb getwijfeld tussen links en rechts. De keuze is gevallen op links vanwege het hogere kapsel.
Maar rechts is ook zeker voor herhaling vatbaar.
Top zoals Maxima er uitziet.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 06 jul 2021 - 09:16

Ik vind de close-up van het kapsel ook interessant doordat je goed ziet hoe zo'n oorbel nu in elkaar zit. Naast schroefjes zie ik volgens mij ook iets van soldeerwerk?

afbeelding van Maria48

Maria48

dinsdag 06 jul 2021 - 08:57

Het rechtse diadeem past mooier bij haar gezicht, het geeft een zachtere aanblik, vind ik. Hat opgestoken haar is werkelijk schitterend, staat veel mooier dan het lange losse haar, ( maar dat wisten we al) Het kleine goudkleurige tasje maakt het feestelijk. Wij hebben een mooie koningin!

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 06 jul 2021 - 08:36

Zojuist nog eens uitvoerig gekeken naar alle foto’s en de comments.
Wat is het toch grappig zoveel verschillende meningen
Ik vind eerlijk gezegd het echt geen mooie combinatie deze juwelen met deze jurk. Zou goudkleurige of warm paars/lila/Bordeaux zoveel mooier hebben gevonden. Deze sieraden zijn prachtig maar het witte van het goud en de diamant vind ik niet mooi passen bij deze jurk.
De jurk zit echt veelste strak (ook op de foto’s met sylvie Meiss bijvoorbeeld) . Bij de bilpartij trekt de jurk aan alle kanten. en het haar vind ik niet mooi fris gekleurd en ziet er wat plakkerig uit.
Ik mis de heerlijke frisse uitstraling die zo past bij Maxima. Dat vond ik ook bij het staatsbanket in GB met de hele stuart. Het haar iets hoger opgestoken maakt zoveel frisser en de vrije hals zoveel eleganter

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 06 jul 2021 - 09:15

Ik vraag me oprecht af of de jurk te strak zit. Zo zat hij de vorige keren ook. Nu is dat natuurlijk geen geldig argument, maar ik heb er nog een ;-) Het borduurwerk zit bij het rokgedeelte op een dunne laag chiffon (?). Het gewicht van het borduurwerk kan daar flink mee aan de haal gaan. Bij de ritssluiting aan de zijkant trekt hij niet.

afbeelding van Maaike

Maaike

dinsdag 06 jul 2021 - 15:36

Wat betreft je opmerking over het gewicht van het borduurwerk: juist vanwege dat “zware” borduurwerk heb ik deze jurk nooit mooi gevonden (als enige geloof ik...). Het borduurwerk van de “bamboe” is zo grof en dik; ik vind dat echt niet mooi. Daardoor trekt de stof inderdaad op verschillende plekken. De kleuren zijn wel prachtig. Verder gisteren een mooi plaatje, met prachtig opgestoken haar en accessoires.

afbeelding van Carlaz

Carlaz

dinsdag 06 jul 2021 - 11:11

Met jou eens, Josine. Ik zie ook geen verschil met de vorige keren.

afbeelding van Assepoester

Assepoester

dinsdag 06 jul 2021 - 07:52

Ik word hier zo blij van:) Eindelijk komt het goede leven weer terug.
En Maxima is in groot gala uitmuntend.
Ik kan niet wachten op al het moois wat nog gaat komen vandaag en morgen. Dank je wel, Josine:)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 06 jul 2021 - 07:45

Blog is bijgewerkt

afbeelding van Birchwood

Birchwood

dinsdag 06 jul 2021 - 06:08

Mooi, mooi, mooi…. Ik vind dit een prachtige jurk. Kleur staat Máxima erg goed. Ook het opgestoken haar geeft een ander beeld van de jurk. Mooi, mooi, mooi ;-)

afbeelding van Maxfan

Maxfan

dinsdag 06 jul 2021 - 01:51

Heerlijk weer die pracht en praal! Prachtige jurk, maar ik vind hem minder goed zitten dan eerder. Zie je vooral op foto’s blauw bloed. Te strak aan de achterzijde.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

dinsdag 06 jul 2021 - 00:24

...dit is de Koningin van Nederland ten voeten uit. Prachtige japon en passende accessoires en vooral een heel kunstig kapsel.
Deze vereenvoudigde versie van het diadeem werkt moderner en minder zwaar/pompeus, zoals in Luxemburg in vergelijk met
het staatsbezoek aan Groot-Brittannie. Verheug mij al op morgenavond tijdens het concert van het Concertgebouworkest.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

maandag 05 jul 2021 - 22:27

Leuk om deze prachtige jurk weer te zien! De combinatie met het goudkleurige tasje vind ik juist mooi.
En wat zit haar haar mooi aan de achterkant! (zag ik op foto's bij Blauw Bloed).

afbeelding van Trixedo

Trixedo

maandag 05 jul 2021 - 22:24

Superprachtige jurk, heerlijk asymmetrisch - van Taminiau, ja, wat wil je, dan m o e t die wel beeldig zijn ! Heel mooi, vrij eenvoudig collier ook; elegant kapsel en fraaie oorbellen (zou ik graag wat van naderbij zien) ! Een totaalplaatje van geraffineerde chic en oogstrelende, wat ingehouden (maar net daardoor zo bedwelmende, opwindende) luxe, passend bij een der mooiste vrouwen van de wereld ! Een voltreffer van formaat, na vele, begrijpelijkerwijze eerder glamourloze maanden ! Inderdaad, mooi dat dit weer kan : Máxima doet het weer, en 'con gusto' wat weet ze ons weer te verwennen !!

afbeelding van Estetica

Estetica

maandag 05 jul 2021 - 22:18

Sorry, ik heb me vergist. Het is toch het Stuart diadeem in een heel mooie bijzondere setting .Mooier en evenwichtiger dan met die grote Stuart diamant.

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

maandag 05 jul 2021 - 22:07

Wat een feest om deze jurk weer te zien.

afbeelding van Tony

Tony

maandag 05 jul 2021 - 22:02

Oh mensen, we worden weer verwend: prachtige deze japon en heerlijk uitgepakt met schitterende juwelen! Wat heb ik deze staatsbezoeken met alles erop en eraan gemist zeg!!!

afbeelding van Estetica

Estetica

maandag 05 jul 2021 - 21:33

Prachtige robe. Volgens mij is het niet het Stuart diadeem maar het Wurtemberg diadeem met parels.Het diadeem dat Beatrix droeg bij haar huwelijk.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 05 jul 2021 - 21:50

Daar heeft hij wel wat van weg, maar het is toch echt het stuartdiadeem ;)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 05 jul 2021 - 20:50

Schitterend!
super met deze (ingetogen versie) tiara, opgestoken haar, en paarse omslagdoek! En zonder ordelint komt ie beter uit de verf.
Stralend koningspaar, mooi visitekaartje voor NL!

afbeelding van Marjet

Marjet

maandag 05 jul 2021 - 20:46

Wat mooi om deze jurk weer te zien! Een heerlijke feestelijke start nu de banketten weer aanvangen! Ik kan mij helemaal vinden in de combinatie met het gouden tasje en dito pumps; vind het zo, opmerkelijk genoeg, rustiger ogen dan met het paarse tasje. En prachtig dat het haar zo mooi opgestoken is!

afbeelding van Marjet

Marjet

maandag 05 jul 2021 - 20:46

Wat mooi om deze jurk weer te zien! Een heerlijke feestelijke start nu de banketten weer aanvangen! Ik kan mij helemaal vinden in de combinatie met het gouden tasje en dito pumps; vind het zo, opmerkelijk genoeg, rustiger ogen dan met het paarse tasje. En prachtig dat het haar zo mooi opgestoken is!

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

maandag 05 jul 2021 - 20:38

Mooi gebalanceerd met de sieraden. De jurk van zichzelf is al vrij druk. Mooi totaalplaatje zo!

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

maandag 05 jul 2021 - 20:25

Prachtige jurk, echt geweldig dat ze hem weer draagt. En zo veel mooier met opgestoken haar. Alleen vind ik het paarse tasje er veel mooier bij. Hopelijk hebben ze een mooie avond.

afbeelding van Maria48

Maria48

maandag 05 jul 2021 - 20:23

Heel mooi, een feestelijke jurk.De sieraden niet overdadig, heel bescheiden, en toch aanwezig.Dat maakt het alleen al chique.

!

afbeelding van Doro

Doro

maandag 05 jul 2021 - 20:12

Prachtige jurk en haar zit mooi (zou zelf een iets hogere opgestoken kapsel fraaier hebben gevonden bij dit model jurk)
Maar hij lijkt wat te strak te zitten. Haar lichaam is wat verandert (neee geen kritiek slechts een voorzichtige constatering).
Ze heeft nu wat meer ronding en dit model en patroon vind ik mooier toen het wat minder trok

afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 05 jul 2021 - 19:57

Tjonge wat een hooggehalte bling bling. Wel mooi die jurk en ze heeft gelijk dat ze hem in Duitsland weer draagt. Het is zonde om dit soort galajaponnen die op zichzelf al juweeltjes zijn, maar twee of drie keer te dragen. Wel zou ik zelf kiezen voor het paarse tasje ipv dit geel gouden exemplaar omdat de juwelen ook witgoud en briljant zijn, en die zijn in grote getale zéér aanwezig.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

maandag 05 jul 2021 - 19:57

Inderdaad een prachtige jurk met een mooie symboliek. Ik vind het met de doek omgeslagen ook mooi staan.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 05 jul 2021 - 21:23

Altijd mooi deze prachtige jurk! De clutch vind ik super leuk. Die mag ze van mij heel vaak dragen. En de Stuart tiara, met de grote stenen als oorbellen: ik ben heel blij met deze keuze. We worden weer verwend dit staatsbezoek!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?