President Mauricio Macri van de Argentijnse Republiek brengt maandag 27 en dinsdag 28 maart 2017 een staatsbezoek aan Nederland. Hij wordt vergezeld door zijn echtgenote Juliana Awada.

Programma 28 maart
De tweede dag van het staatsbezoek begint met een bezoek van president Macri aan het Internationaal Strafhof en aan OPCW, de organisatie voor het verbod op chemische wapens in Den Haag. Vervolgens heeft president Macri gesprekken met de voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal en de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Aansluitend ontvangt minister-president Rutte president Macri. Koningin Máxima en mevrouw Awada bezoeken in de ochtend het Mauritshuis in Den Haag. Zij krijgen een rondleiding langs werken van Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw, zoals Vermeer, Rembrandt en Potter. Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en mevrouw Awada sluiten daarna bij minister-president Rutte en president Macri aan voor een lunch in de Trêveszaal op het Binnenhof. Thema van de lunch is sociale dialoog. In de middag bezoeken president Macri, zijn echtgenote en Koningin Máxima de haven van Rotterdam. Zij worden bij Berghaven in Hoek van Holland ontvangen door de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb. Tijdens een boottocht door de Rotterdamse haven geven experts en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven uitleg over de diverse terminals en nieuwe geïntegreerde logistieke oplossingen van de Maasvlakte. Het staatsbezoek eindigt met een door president Macri aangeboden balletvoorstelling in theater Diligentia in Den Haag.

Outfit: koningin Máxima draagt een nieuwe mantel. Opnieuw Dutch Design, want het is een ontwerp van Claes Iversen!


Foto: Monarchypress.com 

Mantel van Claes Iversen:

Prinses Margarita heeft een rok van deze stof:

Máxima's clutch is een ontwerp van Dior en tevens een geschenk van de Franse president. Máxima kreeg het tasje tijdens het staatsbezoek aan Frankrijk in maart 2016. 

Afbeeldingsresultaat voor dior site:modekoninginmaxima.nl

Pumps van Gianvito Rossi:

Afbeeldingsresultaat voor gianvito site:modekoninginmaxima.nl

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van mmiepke2

mmiepke2

donderdag 30 mrt 2017 - 12:13

Wie weet wie de hoed heeft gemaakt!?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 30 mrt 2017 - 12:34

Zou ik ook heel graag willen weten. Fabienne en Eudia iig niet.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 29 mrt 2017 - 09:55

Dit moet ik nog even kwijt: Wat ontzettend leuk dat Maxima zoveel NL ontwerp droeg tijdens dit staatsbezoek!!! En deze jas wint het voor mij van die drie outfits: geweldige kleur, super coupe (de revers, de ronde zoom!), moderne 'scuba' stof (lijkt het), zilveren applicaties. (Hoed vind ik niet mooi, wat een braaf ding..., een maffe 'zilveren antenne' fascinator was hier wel mooi bij geweest, denk ik).

(De jurk van Taminiau prachtig en veel mooier met hogere 'cups' en zonder de feeënmantel. Wel heel 'zoet'. Pakje van MvB heel kunstzinnig. Jammer van het zwarte topje onder het jasje, dat vernielt de diepe v-halslijn en maakt het suf. Ik zou het weleens met een witte blouse met een knisperende kraag, of een overslagblouse van de stof van de rok willen zien.)

(En qua Juliana: Beeldschone vrouw (mijn mening, heel persoonlijk, maar ik heb een kleine girl-crush), die zich 'veilig - klassiek' kleedt voor dit staatsbezoek. Heel begrijpelijk. In haar gewone kleding ziet ze er veel moderner, kleuriger, hipper, en mooier..., uit. Vind ik. Kijk maar eens op haar instagram pagina.

afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 28 mrt 2017 - 23:51

Het spijt me maar ik vind de jas van Maxima te krap en haar hakken te hoog. Juliana ziet er naar mijn mening veel eleganter uit..

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 28 mrt 2017 - 21:28

Dank Yvonne voor je mooie foto's!
Deze geven een goed beeld van beide dames
Bravo Maxima. Een jas aan. Mooie stof Geen omslagdoeken.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

dinsdag 28 mrt 2017 - 20:58

Weten we zeker dat het blote benen zijn? Misschien heeft ze wel een ragfijne panty aan!

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 28 mrt 2017 - 21:17

Een zomerkous heeft altijd glans. Zeker op een foto valt dit meteen op. Maar haar benen hebben geen glans, zoals kousen die geven.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 28 mrt 2017 - 21:13

"Het valt wel op naast de haast magere Juliana, maar eerlijk gezegd vind ik dat positief uitvallen voor Maxima die er vitaal uitziet".

Deze zinsnede begrijp ik niet helemaal :-)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 28 mrt 2017 - 19:02

Wat zien beide dames er mooi uit! Heel fijn dat Máxima weer voor een ontwerp van Claes Iversen kiest. De kleur staat haar fantastisch. Heel benieuwd wat voor jurk ze er onder draagt of zou het een robe manteau zijn? Volgens mij kunnen Máxima en Willem Alexander heel goed met dit presidentiële paar vinden. Super leuk om te zien.
Heel benieuwd naar de outfit die ze bij de contra presentatie draagt. . Zou heel leuk zijn als Máxima voor een outfit van Graciella Naum of Benito Fenrnades kiest. Dat zou een heel mooi gebaar naar haar Argentijnse roots zijn!

afbeelding van karpathos

karpathos

dinsdag 28 mrt 2017 - 19:06

Volgens mij moet er ergens in de kast van Máxima nog een jurk van Benito Fernandez hangen die we nog nooit in het openbaar gezien hebben. Voordat Willem-Alexander koning werd schijnt er een japon naar Máxima gestuurd te zijn waarvan "de geleerden" dachten dat het haar inhuldigingsjurk zou worden.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 28 mrt 2017 - 19:19

Op ANP staan de eerste foto's en die jurk is het niet :-). Maar wie weet is het blauwe / zwarte cocktail jurkje ook een ontwerp van hem.

afbeelding van Emma

Emma

dinsdag 28 mrt 2017 - 18:26

De contraprestatie is al begonnen, het Koningspaar is net aangekomen bij het theater.
Dresscode is cocktail, zover ik kan zien, dus geen tweede lange japon voor Máxima. Ik denk dat ze een donkerblauw kort jurkje draagt en haren los (wel in de krul/half weggestoken). Ze draagt saffieren juwelen erbij, oorhangers uit de koninklijke kluizen.

ANP heeft al de eerste foto's. Ze draagt echt geweldige pumps. Ik denk donkerblauwe Gianvito Rossi's. Ze draagt ook een donkere panty, mevrouw Awada heeft weer blote benen.

EDIT: Wauw, ze draagt de grote strikbroche met de saffier in het midden. Ze kan het gewoon niet laten haha!

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 28 mrt 2017 - 17:55

Maxima ziet er heel mooi uit. En fijn, zoveel Dutch Design. Daar word ik echt blij van!
Benieuwd naar vanavond. Hoop stiekem opnieuw op een Nederlandse ontwerper maar een Argentijnse creatie is natuurlijk ook een heel mooi gebaar naar de gasten toe!

afbeelding van Gerdieneke de Jong

Gerdieneke de Jong

dinsdag 28 mrt 2017 - 17:45

Een mooie outfit van onze koningin! Het hoedje is wat minder.
Juliana ziet er ook weer prachtig uit!

afbeelding van Liz

Liz

dinsdag 28 mrt 2017 - 17:32

Mooie outfit, leuk dat ze een Claes Iversen draagt en twee stralende dames.
Maxima ziet er echt heel mooi verzorgd uit.
Op de foto's van Robin Utrecht vind ik de kleur prachtig!
Laten we niet vergeten dat het in maart in Nederland met het weer nog alle kanten op kan... als het vandaag had geregend en 8 graden was geweest was mogelijk niemand over de kleur gevallen.

Blote benen is vrij landsafhankelijk... in de VS dragen vrouwen ook zelden een huidskleurige panty (ook bij minder mooie benen dan die van Juliana en bij minder mooi weer dan het vandaag was), dus wellicht is dat voor Argentijnse dames ook minder gebruikelijk?
Ik vind haar lichtblauwe ensemble ook erg goed staan!

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 28 mrt 2017 - 19:49

Interessante info over de blote benen. Nooit geweten dat dit landsafhankelijk is. Toch zou ik me in dit geval aanpassen. Bovendien vereist bepaalde kleding nu eenmaal een foundation voor je benen. Dat betekent niet dat je dan vleeskleurige kousen moet dragen. (Wat ouderwets, zeg). Er zijn diverse nuances zomerkousen te koop die perfect bij je eigen huidtint passen, alsof je "blote" benen hebt. Een perfecte foundation voor je benen.

afbeelding van Carmen

Carmen

dinsdag 28 mrt 2017 - 17:17

Mooi hoor! Heel verzorgd en chique vind ik het.
Juliana is een beeldschone vrouw en ziet er ook mooi verzorgd uit.

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 28 mrt 2017 - 17:15

Juliana is keurig gekleed, maar een beetje gewoontjes. Misschien komt het omdat Maxima naast haar er toch net iets verzorgder uitziet.
Het kapsel, de juwelen en de accessoires maken het bij maxima helemaal af.
Blote benen onder een jas vind ik altijd een beetje armoedig staan, zelfs al zijn het prachtige benen.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 28 mrt 2017 - 17:08

Een prachtig ensemble. Dat geldt ook voor Juliana. De kleur staat Maxima prachtig. Alleen de kleur is meer geschikt voor de herfst en winter. Maar ach, wat maakt het uit. Zo is er altijd wel wat te "zeuren". Chapeau, Maxima.

afbeelding van karpathos

karpathos

dinsdag 28 mrt 2017 - 17:03

Wat jammer dat sommigen Juliana Awada met onze Máxima vergelijken. Het is toch geen wedstrijd? Tot nu toe heeft Juliana zich prima gekleed voor dit staatsbezoek.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 28 mrt 2017 - 17:12

@Karpathos, ben blij dat je dit "zegt". Het is inderdaad geen wedstrijdje. Het is eerder een kwestie van smaak. Ik denk ook niet dat het Maxima's bedoeling is om te wedijveren met een andere vrouw die uit soortgeijke kringen komt.
Ik vind de kleding van Juliana ook erg geslaagd.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

dinsdag 28 mrt 2017 - 16:34

Zoowww!!! 3e Dutch design op een rij... Niet te geloven!!!!
Nederland heeft genoeg moois te bieden blijkt wel..
De kleur staat Maxima geweldig..wat een prachtige mantel :-0
Juist mooi achter wat langer als van voren. De mantel gaat dan meer open staan, lijkt wel ipv te gaan klokken..
Alleen hoofddeksel ben ik niet zo fan van.. Aan de zijkant staat leuk, maar niet van voren.
De dames matchen ook mooi bij elkaar.

afbeelding van Joanna.Gram

Joanna.Gram

dinsdag 28 mrt 2017 - 16:25

Goed gekleed en gekapt op pad vandaag! En de jas áán, niet omgehangen maar gewoon hup, in de mouwen! Prachtig ontwerp en mooie kleur! Ben blij vandaag en was het gisteren ook al! Op naar vanavond.

afbeelding van Philip

Philip

dinsdag 28 mrt 2017 - 16:06

Beiden een mooie look! Vind deze jas veel geslaagder dan de grijze Claes Iversen jas, mooie kleur ook! Alhoewel haar hoed is minder.

De First Lady ziet ook mooi in baby blauw in de Argentijnse kleur.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 28 mrt 2017 - 14:50

Maxima ziet er prachtig uit!!! Wat een geweldig mooie kleur. Wel grappig dat zij vaak blote armen heeft in de winter en met het weer vandaag voor een herfstlook gaat. Al met al prachtig. Gisteren vond ik de dagoutfit het erg belegen maar vandaag subliem.

afbeelding van Els

Els

dinsdag 28 mrt 2017 - 14:03

Ik ben een beetje angstig geworden van de versiersels op de jassen van Claes Iversen. Vind de kleur ook iets te herfstachtig. Iets feller rood mag wel in voorjaar. Waarom noemen jullie Claes Iversen eigenlijk Dutch Design? Bij mijn weten is hij toch Deens van oorsprong?

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

dinsdag 28 mrt 2017 - 17:21

Zijn carrière speelt zich af op Nederlandse bodem...kwestie van een verhuizing voor Eduard Vermeulen en hij "mag" ook weer :-)

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 30 mrt 2017 - 13:18

Glaes Iversen is toen hij 11 jaar was naar Nederland gekomen en heeft zijn hele opleiding in Nederland gedaan.
Vermeulen wordt dus (gelukkig) nooit een Nederlandse modeontwerper.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 28 mrt 2017 - 14:24

Omdat hij geëmigreerd is naar Nederland en dus in NL woont :)

afbeelding van Channa

Channa

dinsdag 28 mrt 2017 - 13:51

Prachtig. Wat een goede ontwerper is Claes Iversen. Schitterende kleur, inderdaad braamrood. Staat Maxima heel goed.
Mevrouw Awada ook mooi in lichtblauw, maar Maxima steelt de show. Mevrouw Awada heeft weer blote benen! Niet chique.

afbeelding van marianne

marianne

dinsdag 28 mrt 2017 - 13:30

Josine, ik ben het helemaal met je eens. Ik denk inderdaad ook dat het niet meevalt om er altijd verzorgd uit te zien en om altijd een camera op je gericht te weten. Ik doe natuurlijk nog maar kort mee met reageren op MKM, maar kan wel nu al zeggen, dat ik niet van plan ben Maxima of iemand anders met kritiek te overladen. Tot nu toe heb ik ook wel eens niet gereageerd als ik iets niet mooi vond, bijvoorbeeld de avondjapon van Laurentien in de andere log. Ik vind niet reageren dan prettiger dan een negatief verhaal houden. Ik begrijp wel, dat er mensen zijn die daar anders over denken, trouwens, maar voor mij voelt die oplossing vaak het beste. Dat betekent overigens niet, dat ik alleen maar positieve dingen schrijf.

afbeelding van zara

zara

dinsdag 28 mrt 2017 - 13:18

Wow! Vooral de heldere braam-rode kleur van deze jas, daar word ik echt vrolijk van!

afbeelding van Nelleke

Nelleke

dinsdag 28 mrt 2017 - 13:16

Ik vind het prima, hoor dat mensen positief zijn over hoe Maxima haar 'functie' uitoefent. Ik zou voor geen goud willen ruilen. Maxima heeft natuurlijk wel een heel leger aan personeel om haar te ondersteunen. Overal kan ze iemand voor benaderen om haar iets uit handen te nemen. Bovendien is het eigen keus geweest om destijds met de kroonprins te trouwen. Dat is de prijs die ze betaalt voor alle luxe waarmee ze zich kan omringen. Ik heb persoonlijk meer respect voor de onbekende mens die alles zelf moet doen en regelen.

on-topic: mooi pakje, fijn dat ze een Nederlands-Deens ontwerper heeft gekozen ipv een buitenlandse ontwerper. Mag ze wel veel vaker doen van mij. Claes Iversen maakt in mijn opinie prachtige creaties.

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 28 mrt 2017 - 13:16

Jas van Maxima oogt winters en de borduursels vind ik niet mooi. Kleur staat haar prima, maar het is lente......dus wat mij betreft had het wel wat lichter gekund.
Wel leuk dat ze weer voor Dutch Design kiest.
Het blauwe ensemble van Juliana vind ik veel vrolijker ogen. Zij ziet er keurig uit.

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 28 mrt 2017 - 13:11

Wat ziet ze er mooi uit, Maxima. De kleur is dan wel wat aan de donkere kant, maar voor de tijd van het jaar, het is nog voor Pasen, vind ik de kleur passend. Op foto's bij RobinUtrecht lijkt het veel meer paars dan aubergine.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

dinsdag 28 mrt 2017 - 13:06

Het zal wel aan mij liggen maar Juliana toonde veel ontspannender bij het staatsbezoek aan Spanje!

afbeelding van Mijtje

Mijtje

dinsdag 28 mrt 2017 - 14:03

Viel mij ook wel op, dus ligt niet aan jou ;-)
Zal toch echt niet aan Máxima en Willem Alexander liggen. Ik vind het juist zo opvallend namelijk dat ons koningspaar tijdens staatsbezoeken zo'n goede en spontane band met iedereen lijkt te hebben. Ze hebben toch een gezellig weekend met z'n allen gehad. En met Máxima zal ze lekker ontspannen Spaans babbelen, dus dat kan het ook niet zijn. Ik begreep dat het presidentspaar in eigen land nogal onder druk staat....

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 28 mrt 2017 - 14:08

Ik denk dat het hele staatsbezoek in Spanje zich in het spaans afspeelde, en dat ze hier wellicht af en toe op vertaling moet wachten. De foto's die ik gezien heb, daar vond ik haar ook heel betrokken op overkomen.

afbeelding van Mijtje

Mijtje

dinsdag 28 mrt 2017 - 14:19

Ze ging naar een Engelstalige school in Argentinië en heeft gestudeerd aan Oxford. Ik neem aan dat er tijdens staatsbezoeken in Nederland vooral veel Engels wordt gesproken.....

afbeelding van Els

Els

dinsdag 28 mrt 2017 - 13:59

Het zou kunnen dat Nederland een wat beladener geschiedenis heeft met Argentinië dan Spanje. Mij is niet bekend dat Spanje zich ooit tegen Videla en zijn praktijken heeft uitgesproken. Nederland wel en wij hebben altijd de dwaze moeders op de Plaza de Mayo gesteund.

afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 28 mrt 2017 - 12:52

Ik vind de kleur van de jas erg mooi, staat haar goed. Maar volgens mij zit de jas nogal vreemd: achter lijkt hij een stuk langer (?), bij de boezem is hij nogal krap en de stof is erg dik voor dit weer. De dikke naad onderin begrijp ik ook al niet. Heeft ze geen alternatief als het weer onverwachts heel goed/slecht wordt? Mw. Juliana ziet er tiptop uit, altijd een goede keuze een lange jurk met een bijbehorend jasje.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 28 mrt 2017 - 14:45

Superfotos van deze 2 dames. Mooie outfits en relaxte sfeer!
En die mooie bruine benen wil ik ook graag op vandaag NL rokjesdag!

afbeelding van Mijtje

Mijtje

dinsdag 28 mrt 2017 - 12:44

Kleur van de jas lijkt iets frisser op de foto's van Robin. Hele mooie outfit van de koningin en ook hip gecombineerd met de metallic schoenen en clutch! Outfit van Juliana beetje saai (gisteren outfit van Letizia, dit keer uit de kast van Mathilde?) en ik stoor me erg aan de blote benen, vind ik gewoon niet chique staan....

afbeelding van Arianne

Arianne

dinsdag 28 mrt 2017 - 12:36

Josine, helemaal mee eens! Veel waardering voor ONZE koningin. Ze ziet er echt heel mooi uit. Gaat me even niet om herfst of lente, ze ziet er gewoon geweldig uit! Het kapsel is ook zooo mooi.

afbeelding van Emma

Emma

dinsdag 28 mrt 2017 - 12:13

Grappig: de directrice van het Mauritshuis is duidelijk geïnspireerd door de hertogin van Cambridge.
In oktober droeg zij (bij het bezoek van Catherine) een japon van Roksanda Illinc, een van de Hertogin's favoriete merken.
Vandaag draagt ze een japon van Alexander McQueen, precies dezelfde japon (maar dan in een andere kleur) als de japon die de Hertogin droeg bij een bezoek aan Wimbledon afgelopen zomer.

Verder ziet Máxima er fabuleus uit, wat staat deze kleur haar prachtig! Mevrouw Awada kan er niet aan tippen wat mij betreft.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?